تابلویی که ده ها سال در گوشهی انبار موزهای در شهر زووله در شمال هلند خاک میخورد، اثری از ونسان وانگوگ است.
روز چهارشنبه، 5 اسفند (24 فوریه) کارشناسان اعلام کردند با بررسیهای دقیق اطمینان یافته اند که تابلوی "آسیای بلوتفن" اثر ونسان وانگوگ، نقاش نامی هلندی است.
تابلوی "آسیای بلوتفن" در سال ۱۹۷۵ را دیرک هانما، مدیر موزه هنری شهر زووله به بهایی ارزان در پاریس خرید، زیرا خالق آن معلوم نبود. مدیر موزه بر این باور بود که تابلو اثر وان گوگ است اما کسی به نظر او توجه نکرد و تابلو به انبار موزه منتقل شد.
با این حال، بررسیهای اخیر تردیدی باقی نگذاشته که این تابلو اثر ونسان وانگوگ است.
این تابلو با ابعاد ۵۵ × ۳۸ سانتیمتر در سال ۱۸۸۶ خلق شده و بنابرین به آغاز دوران اقامت نقاش هلندی در پاریس تعلق دارد.
در این دوران وانگوگ به تازگی از آکادمی آنتورپ (انور) بیرون آمده بود و سبک او به ویژه در کاربرد رنگ هنوز تحت تأثیر روبنس قرار داشت.
گذار به امپرسیونیسم
در تابلوی وانگوگ رگههای سبک امپرسیونیسم مشهود است. در مرکز تابلو یک آسیای بادی چوبی قرار دارد که در پایین آن عدهای با لباسهای رنگین روی پلههای چوبی در رفت و آمدند. بر فراز آسیا پرچم فرانسه دیده میشود.
این تابلو همچنین نمایانگر مرحلهایست که وانگوگ در تدارک عبور به نئوامپرسیونیسم بوده است. او میرفت که با "تاش"های ریز و قوی، درخشش و تنش رنگ را به نهایت برساند.
موتیف آشنای آسیای بادی
وان گوگ در مارس ۱۸۸۶ به پاریس رفت و نزد برادر خود تئو اقامت گزید. در پاریس نه تنها با گرایشهای هنری روز آشنا شد، بلکه زیبایی پایتخت فرانسه را نیز کشف کرد.
آسیای بادی در مرکز برخی از کارهای وانگوگ قرار دارد، زیرا نه تنها آن را از زادگاه خود، هلند، میشناخت، بلکه در نزدیکی محل زندگی او در محلۀ مونمارتر هم سه آسیای بادی بزرگ برپا بود که نقاش هر روز آنها را تماشا میکرد.
تابلوی نویافتهی وانگوگ در مرکز نمایشگاهی قرار دارد که از روز پنجشنبه تا ۴ ژوئیه در موزه "فونداتی" شهر زووله برگزار میشود.
این نقاش هلندی مهمترین کارهای خود مانند "مزرعه ذرت" و تابلوهای "گل آفتابگردان" را پس از ترک پاریس در سال ۱۸۸۸ و اقامت در آرل خلق کرد.
وان گوگ، نامیترین نمایندهی مکتب امپرسیونیسم در سال ۱۸۵۳ به دنیا آمد و در سال ۱۸۹۰ درگذشت.
بیشتر زندگی وانگوگ در فقر و ناکامی گذشت.
|
|