وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری ایران با اشاره به تاثیر مثبتی که حذف دوره پیش دانشگاهی در حذف کنکور دارد، ازتلاش برای اجرای حذف کنکور در سال 91 خبر داده است.
کامران دانشجو، عصر پنجشنبه 29 بهمن ماه ( 18 فوریه ) در جریان بازدیدی که از حوزه امتحانی کارشناسی ارشد سال 1389 داشت به خبرگزاری مهر گفت:" در جمع بندی که با نمایندگان مجلس و آموزش و پرورش داشتیم، فرایند اجرای حذف کنکور از سال آینده آغاز می شود ."
آقای دانشجو همچنین با اشاره به حذف دوره پیش دانشگاهی بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت که دیگر نیازی به تاثیرگذاری سوابق تحصیلی پیش دانشگاهی در کنکور نیست.
دوره پیش دانشگاهی، یکساله است و دانش آموزان پس از دوره سه ساله دبیرستان وارد این دوره می شوند و در این مدت خود را برای ورود به دانشگاه آماده می کنند.
طرح پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ایران که به نام "طرح حذف کنکور" معروف شده، حدود دو سال پیش مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت. اما تصویب این طرح توسط شورای نگهبان هم با فراز و فرودهایی همراه بود.
بحث درباره حذف کنکور از اوایل مجلس هفتم در بین نمایندگان مطرح شده بود و نمایندگان مجلس هفتم طرحی در این باره در مجلس مطرح کردند که حدود دو سال پیش به تصویب مجلس رسید.
هر چند در طی مدتی که برای انتخاب دانشجویان ورودی به دانشگاه ها، آزمون سراسری برگزار می شد، انتقادات متعددی به تبعات و بازده این سیستم انتخاب وارد می شد، اما مطرح شدن طرح " حذف کنکور" هم بدون مخالفت نبوده است.
برخی کارشناسان ایراداتی به این طرح وارد کرده اند از جمله این که رقابت کنکور به دبیرستان و نمرات آزمون های دبیرستانی منتقل می شود و بیم آن می رود که نمره فروشی در مدارس مرسوم شود.
همچنین گروهی دیگر از کارشناسان می گویند این طرح در صورتی موفقیت آمیز خواهد بود که عملکرد آموزش و پرورش بهبود یابد و آزمون های استاندارد در مدارس برگزار شود؛ در غیر این صورت طرح حذف کنکور با شکست مواجه می شود.
|
|
|
|