شبکه جنبش راه سبز(جرس): شهاب الدین طاهری نویسنده کتاب "حضرت یوسف صدیق (ع)" شکایت کرده که فرج اله سلحشور فیلمساز حزب الهی و طرفدار سرسخت دولت احمدی نژاد، مجموعه پرطرفدار "یوسف پیامبر" را با کپی برداری از روی کتاب او ساخته، بی آنکه دستمزدی به او بدهد و نامی از او در عنوان بندی این مجموعه 45 قسمتی به میان آورد. مقدمات رسیدگی به پرونده هم نشان می دهد که طاهری حق دارد و از این رو صدا و سیمای ضرغامی و فیلمساز مورد اعتماد آن از همکاری با مسئول پرونده خودداری می کنند و به گفته رئیس دادگاه سعی دارند پای مقامات عالی رتبه نظام را هم به این ماجرا باز کنند.
مجموعه "یوسف پیامبر" که تهیه کنندگی آنرا هم خود سلحشور بر عهده داشت و با دستیاری و مشاوره دیگر فیلمساز طرفدار دولت "جمال شورجه" آنرا در طول چند سال ساخت، پرهزینه ترین مجموعه تاریخ تلویزیون ایران است که پخش آن بیش از یکسال طول کشید و تا بهار امسال ادامه داشت. این دو در جریان انتخابات ریاست جمهوری و حوادث پس از آن همواره مدافع محمود احمدی نژاد بوده اند.
آغاز طراحی این مجموعه به سال 1381 بر می گردد که در آن سال علی لاریجانی رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی بود و دو جلد از کتاب "حضرت یوسف" نوشته شهاب الدین طاهری در اختیار او قرار گرفت تا نوشتن فیلمنامه ای از روی آنرا تصویب کند. این کار صورت گرفت و پس از تهیه فیلمنامه بوسیله "فرج اله سلحشور"، ساخت این مجموعه در زمان ریاست عزت اله ضرغامی بر صدا و سیما به انجام رسید.
وقتی پخش مجموعه به پایان رسید، مراسم تقدیر ویژه ای برای آن در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد که کارگردان در آن مراسم ضمن توهین به فیلمسازان بزرگی که قبل و بعد از انقلاب فعال بوده اند، با افتخار اعلام کرد: " سینمای موروثی رژیم طاغوت در شان انقلاب و اسلام نیست." و باید مجموعه هائی بر روال جدید برای مردم ایران ساخته شود. ضرغامی نیز در این مراسم ضمن تائید سخنان فیلمساز و تقدیر از دست اندرکاران مجموعه یوسف پیامبر، آنرا "اوج بلوغ هنری" خواند!
اما ادعاهائی این چنین هنگامی زیر سوال رفت که نویسنده ای بنام "شهاب الدین طاهری" به دادگاه شکایت برد که سلحشور فیلمنامه این مجموعه را از روی کتاب او کپی برداری کرده است، بی آنکه دستمزدی به او بپردازد و یا نامی از او در عنوان بندی آغاز و پایان مجموعه به میان آید. حتی در تیتراژ کنار نام فیلمنامه نویس "فرج ... سلحشور" می آید: "مشاور فیلمنامه استاد منصور ابراهیمی" و باز هم نامی از نویسنده کتاب نیست که در سال 1381 در 552 صفحه و بهای شش هزار تومان بوسیله نشر عابد به چاپ رسیده است.
سلحشور حتی پس از طرح شکایت نویسنده کتاب، این امر را ناشی از غرض ورزی و ناکارآمدی قوه قضائیه دانست و صراحتا اعلام کرد که حاضر به گفت و گو با هیئت کارشناسی نیست. در این رابطه عباس بابویهی که از سوی دادگاه کارکنان دولت در قوه قضائیه ریاست هیئت بررسی کننده شکایت از کارگردان مجموعه "یوسف پیامبر" را بر عهده دارد، می گوید که علاوه بر سلحشور، خود صدا و سیما هم با هیئت همکاری ندارد و از ارسال اصل فیلمنامه مورد دعوا به دادگاه خودداری می کند. بهمین جهت، دادگاه ناچار شده است چند تن از مدیران صدا و سیما را بعنوان مطلع احضار کند.
بابویهی اخیرا در گفت و گو با "خبر آنلاین" اعلام کرده است که گروهی سه نفره با دو مشاور سه چهار ماه است زیر نظر او روی این پرونده کار می کنند، اما سلحشور به دنبال آن است که پای مقامات عالی نظام را به این قضیه باز کند تا اگر نتیجه بررسیها به نفع یا ضرر او بود، در هر دو صورت از این ماجرا بهره برداری تبلیغاتی کند. " ایشان دائم با من تماس می گرفتند و حرفهای تکراری مطرح می کردند که هیچ کدام سودی برای این پرونده نداشت، ما نیاز به پرونده ها و اطلاعاتی داریم تا بتوانیم نواقص موجود در پرونده را از میان برداریم. نکته جالب این است که آقای سلحشور حرف از رضایت دادن می زند، در حالیکه او متهم این پرونده است و کسی باید رضایت بدهد که شاکی است"!
سرپرست گروه تحقیق پرونده مجموعه "یوسف پیامبر" ضمن اظهار امیدواری بر اینکه نتیجه بررسیها تا پایان اسفند اعلام می شود، می گوید: "صدا و سیما و اطلاعاتی که در اختیار این نهاد است، می تواند کمک زیادی به ما بکند ولی عملا در بسیاری موارد که ما به اطلاعاتی نیاز داریم، صدا و سیما همکاری لازم را انجام نمی دهد... ما تلاش می کنیم تا با تمام سواد خود و عدالتی که لازم است پرونده را مورد بررسی قرار دهیم و در این میان توهین هائی که آقای سلحشور به ما می کند، جایگاه دیگری دارد و از سوی قوه قضائیه آنرا پیگیری خواهیم کرد."
|
|
|
|