توقف ساخت و ساز در اطراف معبد آناهیتای کنگاور با حکم قضایی

توقف ساخت و ساز در اطراف معبد آناهیتای کنگاور با حکم قضایی

معبد آناهیتا در کنگاور استان کرمانشاه از جاذبه های گردشگری ایران است

مدیر کل اداره میراث فرهنگی کرمانشاه از صدور حکم دادگاه مبنی بر توقف عملیات ساختمانی در نزدیکی معبد باستانی آناهیتا در کنگاور خبر داد .

اسد الله بیرانوند، مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه درباره نشانه های ساخت و ساز در نزدیکی معبد آناهیتا گفت: "ساخت و ساز متوقف شده است و مصالحی که به آن مربوط است، جمع آوری می شود".

روز دوشنبه گذشته عکس هایی از پایه های بتنی که در زمین کاشته شده بود و مقداری تیر آهن و مصالح ساختمانی در فاصله نزدیک معبد تاریخی آناهیتا و خبری که از عملیات ساختمانی در حریم این بنای تاریخی حکایت می کرد، منتشر شد.

اسدالله بیرانوند، همچنین با اشاره به امام زاده ای که در حریم معبد آناهیتا قرار دارد، گفت: "بنای امامزاده به دوره صفوی و ساختمان آن به دوره قاجار تعلق دارد و بخشی از اثر و محوطه تاریخی است که هیچ مانعی برای ثبت جهانی معبد ایجاد نخواهد کرد".

او گفت: "با توجه به اینکه هرسال فقط یک اثر در بخش میراث تاریخی از هر کشوری برای ثبت در فهرست میراث جهانی پذیرفته می شود، پرونده هایی از ایران در نوبت قرار دارند، ما نیر در حال آماده کردن پرونده ثبت جهانی معبد آناهیتا هستیم".

معبد تاریخی آناهیتا که متعلق به دوران ساسانیان و اشکانیان است در طول سال های اخیر به دلیل عدم نظارت و نگهداری مناسب صدمه زیادی دیده است.

قانون ایران به صراحت ساخت و ساز در حریم آثار تاریخی را ممنوع اعلام کرده است، اما ساخت و ساز و تعیین نشدن حریم بناهای تاریخی همواره از تهدیدهای جدی آثار تاریخی در این کشور بوده است.

MIRZADEH E ESHGHI - آلمان - دوسلدورف
من یک بار که ماشینمون خراب شد توو مسیر تهران-کرمانشاه رفتیم داخل شهر کنگاور روبروی معبد اناهیتا.از تنهایی وبی کسی اناهیتا وبی اهمیتی که بهش میشه دلم گرفت.
پنج‌شنبه 1 بهمن 1388

Sh T - ایران - تهران
چرا اینقدر دیر..... حتما باید اعتراض بشه
شنبه 3 بهمن 1388

shima_368 - ایران - تهران
خوبه جای ضررراازهرجابگیری منفعته هرچند دیر!. ولی این معبدنشانی ازتاریخ وتمدن ایرانیانه که آن زمان به الهه های تقدیس ازجمله الهه آناهید(الهه آب ها)اعتقادداشتندومثل هم عصران خوددرتوحش نمی زیستند.البته جای تاسف که این روباشرک به خدایکی میکنندچون این فقط مقدس بوده!. کاش بیشترقدرآباواجدادمان را بدانیم وبدانند!
یکشنبه 4 بهمن 1388

mhamfar71 - عراق - بغداد
اگر این داشته ها متعلق به هر کشور اروپایی بود آنها را چون گنجی گرانبها نگهداری میکردند و این گونه مکانها را برای گردش گری و کسب درآمد می ساختن. کشورهای اروپایی و امریکایی از هر چیز پیش پا افتادیی برای خود تاریخ و فرهنگ می سازند و آن را با تبلیغات بزرگ می کنند. اما با تاسف باید بگویم که ما قدر داشته های خود را به درستی نمی دانیم و از تبلیغات و تجارت توریست هم بسیار عقبیم.
دوشنبه 5 بهمن 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.