اعتماد با عنوان "در زندان کهریزک چه گذشت" گزارش کمیته ویژه مجلس را منتشر کرده که تیتر اول روزنامه های دیگر هم هست. آفتاب یزد با "کهریزک مهم ترین بخش از گزارش ویژه مجلس"، آرمان با "پرونده کهریزک رو شد"، خراسان با "بازداشت شدگان به دستور مرتضوی به کهریزک منتقل شدند" روزنامه جمهوری اسلامی با "مجلس خواستار برخورد قانونی با عوامل فجایع بازداشتگاه کهریزک شد" و تهران امروز با "رمزگشائی از معمای کهریزک" به همین موضوع پرداخته اند.
"شرایط داخلی کشور ممتاز است" به نقل از محمود احمدی نژاد عنوان اصلی ابتکار است، "تحقق نیمی از چشم انداز بیست ساله با برنامه پنجم" تیتر اول ایران.مردم سالاری با "برنامه پنجم توسعه به مجلس آمد"، کیهان با "برنامه پنجم روی میز نمایندگان ملت"، رسالت با "برنامه پنجم شفاف، عملیاتی و انعطاف پذیرست" و جهان صنعت با "مجلس اعلام کند بودجه را می دهیم" همین گزارش را منتشر کرده اند.
دنیای اقتصاد از "واکنش مثبت به طرح نجات تولید" خبر داده، جام جم از "روز پرکار مجلس" خبر داده است.
"درخواست 240 نماینده برای مجازات عوامل فتنه" گزارش اصلی جوان است.
گزیده مقالات
بعد از این چه؟
حسین کنعانی مقدم در سرمقاله آرمان نوشته گزارش مجلس تقریبا درباره عملکرد کمیته و اقدامات صورت گرفته آنها بود، در این گزارش مشخص نشد که بالاخره مقصران اصلی این وقایع چه کسانی هستند و چه دستگاه هایی در این خصوص قصور داشتند.
به نظر این نویسنده نکته مهمی که در این باره وجود دارد این است که آیا در همین حد ارائه گزارش موضوع متوقف میشود و یا این که گزارش به قوه قضائیه میرود و در آنجا پرونده خاطیان مورد بررسی قرار میگیرد.
در ادامه سرمقاله آرمان آمده مجلس از دیدگاه نظارتی با تهیه این گزارش یک گام مثبت برداشت و توانست به شفاف سازی فضای غبارآلود کمک کند و در رابطه با دستورات رهبر حرکت مثبتی را صورت دهد. ما انتظار داشتیم که دولت و قوه قضائیه هم پای قوه مقننه به این موضوع رسیدگی کنند.
رو به آرامش
تهران امروز در سرمقاله خود نوشته شواهد و قرائن حکایت از این دارد که فضای سیاسی کشور هر روز آرامتر از قبل میشود و روند رویدادها به سوی عادی شدن هر چه بیشتر امور دارد. میانهروی بر افراطیگری غلبه میکند و فضا به سویی در حرکت است که موضوعاتی که طی ماههای گذشته در حاشیه قرار گرفته بود برجستهتر شود و فضای بحث و گفتوگو در مورد آنها فراهم آید.
به نوشته این روزنامه در هفت ماه گذشته نیروهای دلسوز و دوراندیش پیش از آنکه اختلافات سیاسی به مرحله حاد برسد با هشدارهای خود خواستار خویشتنداری طرفین شده و از فعالان سیاسی میخواستند بنزین روی آتش نریزند. با این حال فضای خاصی که پس از انتخابات در کشور حاکم شد مجموعهای از اقدامات افراطی را در بر داشت و باعث شد فضای عمومی کشور در التهاب به سر برده و روند عادی امور و دغدغههای روزمره مردم در حاشیه قرار گیرد.
سرمقاله تهران امروز چنین ادامه یافته در چنین فضایی بود که نظارت معمول بر قوه مجریه به حاشیه رفت و نمایندگان مردم در مجلس تحت تاثیر اتفاقات و التهابات سیاسی قرار گرفته و با تشکیل کمیتههای ویژه و حقیقتیاب توجه خود را معطوف وقایع بعد از انتخابات کردند و عملکرد دولت در بخش تولید، تجارت و اقتصاد کمتر مورد توجه قرار گرفت.
به نفع دولت
آفتاب یزد در سرمقاله خود به مناظره دیروز نمایندگان مجلس و یکی از مشاوران رییس دولت در تلویزیون اشاره کرده و نوشته در این مناظره تاکید مقام دولتی بر این که "زمان باقیمانده تا پایان سال برای بررسی برنامه پنجم و بودجه سال 89 کافی است" تعجب برانگیز بود به خصوص که کسی از نمایندگان مجلس برخوردی با او نداشت در حالی که نمایندگان مجلس کمتر از یک سال قبل با تعیین زمانبندی برای تقدیم بودجه و ملزم ساختن دولت به ارائه بودجه تا 15 آذر ماه هر سال، نشان دادهاند که بـرای بـررسـی دقیق و عادلانه بودجه حداقل به چه میزان زمان نیاز دارند
به نظر سردبیر این روزنامه بـرخـورد ضـعـیـف نمایندگان حاضر در میزگرد و عدم دفاع از حق مجلس، برای بسیاری از افراد آشکار ساخت که ظاهرا برخی از نمایندگان هم از اصرار خود برای استقرار مجلس در راس امور، دست برداشتهاند. آیا در این شرایط، کسی میتواند تسلیم دولت در برابر جایگاه رفیع مجلس را انتظار داشته باشد؟
سرمقاله آفتاب یزد در پایان پرسیده آیا در حاشیه بعضی معرکههای سیـاسـی اخیر، جای مجلس و دولت عوض شده و یک کارگزار دولتی مـیتـوانـد بــه جــای پــاسـخـگــویـی نـسـبــت بـه کــوتــاهـیهـای روسـای خـــود، بـــرای مـجلـسـیهـا تـعـیـیـن تکلیف کند؟
واقعیت فقر نه خیال
مجید نصیرپور در مقاله ای در اعتماد نوشته ما خیلی خوشحالیم که رئیس جمهور در سفر خارجی و در بین رسانه های داخلی و خارجی، آمارهای امیدوارکننده یی مبنی بر اینکه ما فقیر محتاج به نان شب نداریم را بیان کردند. اما به نظر می رسد که تامین معاش و غذا و پوشش مناسب در حد موقعیت اجتماعی و شأن انسانی مردم جامعه با آنچه در تعریف فقر برای تهیه نان گفته می شود متفاوت است
نویسنده مقاله این روزنامه با تاکید بر این که دولت باید برنامه یی داشته باشد که به معنای اعم کلمه «فقیر» در کشور وجود نداشته باشد نوشته با توجه به شعارهای واهی که دولت مطرح کرد و با همین شعارها روی کار آمده است، باید گفت توقع مردم فقط تامین نان نیست بلکه عزت انسان ها که بیش از هر چیزی برای مردم جامعه مهم است و توزیع مناسب در حدی که حداقل های استاندارد را پوشش دهد مورد توقع مردم است.
این نماینده مجلس در مقاله اعتماد نوشته امیدواریم آماری که ارائه شده مبتنی بر واقعیت ها باشد و ان شاءالله در برنامه آینده کشور، ما هیچ فقیری در کشور نداشته باشیم. اما توصیه ام به دولتمردان این است که با آمارهایی که بعضی از مسوولان برای رفع مسوولیت خودشان می دهند زمینه تکدر خاطر مردم را فراهم نکنند و تلاش کنند آمارها و اعدادی که اعلام می شود مبتنی بر واقعیت ها باشد.
یافتن فقیر
علی سرزعیم در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشته فرض کنید که نذر کردهاید 10 هزار تومان به فردی فقیر کمک کنید. وقتی در یک شهربزرگ نظیر تهران با اولین فرد گدا یا مستمند روبهرو میشوید دچار تردید میشوید که آیا این فرد یک مستحق واقعی است یا یک شیاد حرفهای. ارزیابی صحت و سقم علامتهائی که در مورد فقیر بودن افراد می رسد مشکل و هزینهزا است.
در ادامه سرمقاله دنیای اقتصاد آمده اخیرا اعلام شد که شیوه نامههای مردمی برای رسیدگی به امور شهروندان کنار گذاشته شده است. به نظر میرسد داستان دریافت نامههای مردمی در خلال سفرهای استانی شیوه ناکارآمدی برای رسیدگی به تقاضاها و نیازهای مردمی بود. شروع روش مذکور دال بر بیاعتمادی به نهادهای بوروکراتیک کشور و ضعف آنها بود، اما به جای اینکه این مشکلات کمتر شود و زمینه اعتماد عمومی بیشتر به نهادهای مذکور گسترش یابد، شیوه مذکور جایگزین شد.
به نوشته این اقتصاددان عملا حجم تقاضاها آنچنان شدت گرفت و تخصیص بودجههایی که برای اینکار در نظر گرفته شد چنان محرکی برای تشدید آن فراهم آورد که چارهای جز پناه بردن به دامن نهادهای بوروکراتیک حمایتی؛ یعنی کمیته امداد، سازمان بهزیستی و امثالهم باقی نماند.
خبرهای ناخوش
حمید رضا شکوهی در سرمقاله ابتکار نوشته خبرهایی که از همسایگان ما به گوش می رسد خبرهای خوش برای ما نیست. در شرایطی که در کشور، با بحران سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصادی بویژه انرژی- اعم از نفت، گاز و پتروشیمی- مواجه هستیم و سرمایه گذاران داخلی و خارجی به دلا یل متعدد، سرمایه گذاران در پروژه های این حوزه را کم رنگ تر کرده اند، کشورهای اطراف، باشتابی بیش از گذشته، در حال فاصله گرفتن از ما هستند.
به نوشته این مقاله عراق با 115 میلیارد بشکه ذخیره نفت خام، پس از عربستان و ایران سومین دارنده ذخایر بزرگ نفتی جهان به شمار می رود- البته اگر رتبه جدید ونزوئلا را که مدعی است از این منظر از ایران پیش افتاده نادیده بینگاریم- و هم اکنون روزانه 2 میلیون و 4 هزار بشکه نفت خام تولید می کند. که می تواند آن را به 4 میلیون و به 6 میلیون بشکه در روز برساند.
پسته در خطر
تهران امروز در ابتدای گزارشی نوشته ایران با سابقه 2500 ساله تولید پسته به دلیل کمبود آب، کشاورزی سنتی و ضعف بازاریابی و بستهبندی در بازار پسته دچار چالشهای جدیدی شده است. بر اساس آمار گمرک طی هفت ماه گذشته میزان صادرات پسته کاهش یافته است رئیس انجمن پسته ایران از احتمال افزایش صادرات این محصول تا پایان سال خبر داد.
آقای جلال پور به نوشته تهران امروز با بیان اینکه امسال قیمتهای پسته تاکنون سیر صعودی مناسبی داشته است، گفت به نظر میرسد تا پایان سال 60 تا 70 درصد افزایش صادرات نسبت به سال گذشته داشته باشیم و در همین حال گفته کشاورزان حق دارند از قیمت فروش محصولشان ناراضی باشند چرا که پسته کالای صادراتی است و 85 درصد آن صادر میشود.
خاوریار چینی
خراسان در گزارشی نوشته بازار بین المللی زعفران را که تا حد زیادی از دست دادیم. بازار پسته و فرش را هم که پیش از این از دست داده بودیم، یکی دیگر از محصولات منحصر به فرد ایران خاویار است که سالیان سال است خاویار طلایی ایران محصول بلامنازع بین المللی است ولی...اخیرا شنیدیم که چشم بادامی های چینی بر روی این کالای انحصاری ایران نیز دست گذاشته اند
به نوشته این روزنامه مدیر عامل صنایع همگن شیلات مازندران گفته چین با استفاده از بچه ماهی خاویار از دریای مازندران به تولید و تکثیر آن پرداخته است و طبق پیش بینی های انجام شده قرار است طی ۱۰ سال آینده حدود ۶ هزار تن یعنی چهار برابر سهم جهانی، خاویار تولید کند.
پیش از این اعلام شده بود که روسیه برای ایجاد انحصار صادرات خاوریار دست به اقداماتی زده که توقف صادرات ایران نتیجه آن است.
بنزین از ونزوئلا
رویا خالقی در گزارشی در اعتماد نوشته مدیرعامل شرکت ملی نفت خبر داده که «دومین محموله بنزین وارداتی از ونزوئلا در راه است.» وی با دادن این خبر خبر دیروز را درباره «منتفی شدن واردات بنزین از ونزوئلا» را در سایت اصولگرای جهان تکذیب می کند.
گزارشگر اعتماد نوشته سیف الله جشن ساز که پس از جلسه هیات مدیره شرکت ملی نفت پاسخگوی سوالات «اعتماد» بود در مورد صحت و سقم واردات روزانه 20 هزار بشکه بنزین از ونزوئلا که در شهریورماه سال جاری در مشهد از سوی احمدی نژاد اعلام شد، می گوید؛ اولین محموله بنزین از ونزوئلا وارد ایران شده و دومین محموله نیز در راه است.
اما علی اصغر عرشی مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت که به نوشته اعتماد ارتباط مناسبی با برخی از خبرنگاران ندارد پس از شنیدن نام روزنامه «اعتماد» با عصبانیت می گوید؛ «خانم، شما شماره موبایل من را از کجا آوردید؟» و در ادامه با لحن تندی می گوید؛ من جلسه دارم و تلفن را بدون پاسخ دادن قطع می کند تا جزییات واردات بنزین از ونزوئلا مبنی بر آنکه بنزین با چه قیمتی از آنجا خریداری شده یا بودجه واردات بنزین از کجا تامین شده است، همچنان در پرده بماند چنان که رئیس کمیسیون انرژی از این موضوع اظهار بی اطلاعی کند.
|
|