کمبود کلیه اهدایی وجود دارد
گروهی از جراحان آمریکایی می گویند موفق شده اند کلیه های تومور دار را به بیماران کلیوی پیوند بزنند.
گروه جراحان دانشکده پزشکی مریلند در بالتیمور تا کنون از این روش سوال برانگیز برای درمان پنج بیمار کلیوی استفاده کرده اند.
جراحان آمریکایی می گویند این روش جان بیماران کلیوی را که ممکن است در زمان انتظار برای کلیه اهدایی سالم از بین بروند، نجات می دهد.
بنا به گزارش یک نشریه ویژه بیماری های کلیه و مجاری ادرار، هیچ یک از پنج بیمار مذکور به سرطان مبتلا نشده اند.
پیش از انجام پیوند کلیه، پزشکان گفتند همه جزئیات به کار گیری چنین روشی را به بیماران و همچنین اهدا کنندگان کلیه ها داده اند تا دو طرف از خطرات انجام چنین جراحی، از جمله بازگشت سرطان، مطلع باشند.
دکتر مایکل فلان، متخصص اورولوژی و فردی که هدایت گروه جراحان دانشکده پزشکی مریلند را بر عهده داشته است، گفت: "پیوند یک کلیه اهدایی از اهداکننده ای زنده که کلیه او تومور دارد، سوال برانگیز بوده و پرخطر تلقی شده است."
او افزود: "با این حال، کمبود کلیه اهدایی سالم از اهدا کنندگانی که دیگر در قید حیات نیستند، و بالا بودن خطر مرگ و میر در حین انتظار برای کلیه اهدایی، باعث شد پنج بیمار کلیوی به رغم ردیابی تومور در هر پنج اهدا کننده کلیه، با انجام پیوند موافقت کنند."
پس از خارج کردن کلیه های تومور دار اهدایی، جراحان آنها را در یخ گذاشتند و در یک اتاق جراحی دیگر به بیماران کلیوی پیوند زدند.
جراحان پیش از انجام پیوند، کلیه های سرطانی را از تومور پاکسازی کرده بودند. اندازه این تومورها بین یک سانتمیتر تا حدود دو سانتیمتر و نیم بوده است. تومورهای پاکسازی شده از سه کلیه سرطانی بوده و دو تومور دیگر خوش خیم.
یکی از دریافت کنندگان کلیه اهدایی تومور دار به خاطر حادثه ای که به این پیوند ارتباطی نداشته، درگذشته است.
اما چهار بیمار دیگر بین 9 تا 41 ماه که از انجام پیوندشان گذشته است، تندرستند.
دکتر فلان به نشریه "انجمن جراحان اورولوژی بریتانیا" گفت این موضوع ثابت می کند کلیه های "نامطمئن و پرخطر" گزینه ای مناسب برای برخی از بیماران کلیوی است.
او گفت: "تحقیقی که اخیرا در جریان بوده است، نشان می دهد استفاده از کلیه های تومور دار راه حلی کوچک، اما قابل استفاده، در زمانی است که پزشکان با کمبود کلیه های اهدایی مواجه اند."
|
|
|
|
|
|
|