اگر بتوان دانشگاها را دوشیفته کرد، چه بهتر
مریم بهروزی جزو مدافعین پر و پا قرص طرح تک جنستی کردن دانشگاههاست. دبیرکل جامعه زینب(س) اکیداً تاکید می کند که این طرح خصلت ارتجاعی ندارد و اجرای آن موجب گسترش حیا و عفاف در جامعه می شود. با این حال بهروزی اجرای این طرح را منوط به وجود شرایط و امکانات لازم می داند. گفتگوی زیر حاوی نظرات موافق از فعال سیاسی اصولگرا درباره این طرح و پاسخ وی به منتقدان ایده تک جنسیتی کردن دانشگاهها است.
نظر شما درباره ایده تک جنسیتی کردن دانشگاهها چیست؟
یکی از مسائلی که حضرت امام در تحریر الوسیله به آن پرداخته اند، اختلاط زن و مرد است. امام در تحریر الوسیله می فرمایند از اختلاط زن و مرد به غیر از موارد ضرور، باید پرهیز شود.
مثلاً مجلس شورای اسلامی شرایطی دارد که زن و مرد در آن با هم و در کنار هم هستند. یعنی بعضی محیط ها ایجاب می کند که زن و مرد در کنار هم باشند؛ مثل مجلس، هیات دولت، کنفرانس ها، مراکز و جلسات تحقیقاتی.
اما اگر در برخی جاها مثل دانشگاه امکان و شرایط جداسازی دختران و پسران وجود داشته باشد، مثلاً تعداد دانشجویان دختر و پسر نزدیک به هم باشد و فرضاً پنجاه تا دانشجوی پسر و پنجاه تا دانشجوی دختر وجود داشته باشند، هیچ اشکالی ندارد که کلاسهای دانشجویان جدا شود. وقتی می خواهد دو تا کلاس مختلط تشکیل شود، می تواند دو تا کلاس تک جنسیتی تشکیل شود.
اما وقتی که شرایط این امر مهیا نیست، مثلاً یک کلاس پانزده تا دانشجوی پسر دارد و ده تا دانشجوی دختر، معلوم است که نمی توان آنها را از هم جدا کرد. بنابراین اگر شرایط و امکانات به گونه ای باشد که بتوان دختر و پسر را از یکدیگر جدا کرد، احتیاط از اختلاط – که حضرت امام فرمودند – ضروری است. بنابراین من در صورت وجود شرایط و امکانات این جداسازی، موافقم که طبق نظر فقهی حضرت اما کلاسها تک جنسیتی شود.
با توجه به تعداد بالای دانشجویان در کشور ما، فکر می کنید اساساً تحقق این ایده امکان پذیر باشد؟ زیرا تحقق این ایده مستلزم افزایش تعداد ساختمانها و یا شیفتی شدن دانشگاهها است. آیا این امر امکان پذیر است؟
باید برای آن برنامه ریزی شود. اینکه حضرت امام می فرمایند حتی المقدور، یعنی تا جایی که ممکن است. اگر این کار ممکن نباشد، نباید به دنبال اجرای آن بود اما اگر امکان پذیر باشد، چه دانشگاهها شیفتی باشد و چه به صورت دیگر بتوان از تشکیل کلاسهای مختلط پرهیز کرد، باید این کار انجام شود.
اگر منطق مندرج در این ایده را بخواهیم بسط دهیم، ایا با همین استدلال نمی توان گفت که در بانکها و بیمارستانها نیز این جداسازی باید صورت گیرد؟
در آن جاها این کار مقدور نیست. در یک عمل جراحی که نمی توان یک تیم پزشکی متشکل از پزشکان زن و مرد را تک جنسیتی کرد.
اگر یک سری بانک داشته باشیم که همه کارمندانش خانم باشند، چطور؟
نه، آنجا لزومی ندارد. نه لازم است و نه ممکن. در هر بانک چند تا خانم و چند تا آقا هستند و اشکالی هم ندارد. یعنی این جداسازی در بانکها بالضروره نیست. اما اگر بتوان دانشگاها را دوشیفته کرد، چه بهتر. در غیر این صورت اگر بتوان کلاسها را جدا کرد، باید این کار را انجام داد. اما اگر هیچ یک از این اقدامات میسر نباشد، مثلاً یک کلاس پانزده تا پسر و شش تا دختر داشته باشد، باید از دوشیفته کردن و تفکیک کلاسها اجتناب کرد.
پس به نظر شما ضرورت اجرای این طرح در دانشگاهها و نه در بانکها ناشی از مجرد بودن اکثریت دانشجویان است.
بله، البته فرقی هم نمی کند زیرا بحث ما مربوط به اختلاط زن و مرد نامحرم است. حالا چه دختر و پسر باشند و چه زن و مرد.
اگر بحث ما راجه به مطلق زن و مرد نامحرم باشد و نه زن و مرد نامحرم مجرد، آیا بانکها هم نباید مشمول چنین طرحی شوند؟ چرا شما بانکها را استثناء می کنید؟
زیرا شرایط ایجاب نمی کند.
آیا مطابق این ایده، نمی توان برنامه ریزی کرد تا در آینده بانکهایی داشته باشیم که همه کارمندان آن خانم باشند و فقط خانم ها به آنجا مراجعه کنند؟ در صورت کلی نگاه گناه آلود را ریشه کن کرده ایم.
آخر کارمندان بانک تخصص ها و تحصیلاتشان فرق می کند.
من فکر می کنم تحقق این ایده در دانشگاهها بسیار سخت تر از بانکها باشد؛ زیرا تعداد دانشجویان ما در کل کشور بسیار بیشتر از تعداد کارمندان بانکها است.
کسی که نمی تواند به همه خواسته هایش برسد، به تحقق بخشی از خواسته هایش اکتفا می کند. یعنی کف مطالبات خود را ترک نمی کنیم. بنابراین ما نباید بگوییم چون این طرح را نمی توان همه جا اجرا کرد، پس نباید آن را در جاهایی هم که اجرایش امکان پذیر است، اجرا کرد.
یکی از انتقادات منتقدین این طرح این است که این طرح مروج ارتجاع است و سبک زندگی ارتجاعی را ترویج می کند. شما چه پاسخی برای این افراد دارید؟
ارتجاع یعنی عقب گرد و برگشتن به دوران غیر علمی قبل از رنسانس و مدرنیته. اگر مقصود از ارتجاع این است، باید بگویم برخی از امور ثابت اند. مثلاً عدالت همیشه لازم است. عدالت هیچ وقت کهنه نمی شود. آزادی واژه ای است که هیچ وقت کهنه نمی شود ولی تعاریف مختلف دارد. اینکه زن و مرد نامحرم بی جهت با یکدیگر مختلط نباشند، اتفاقاً حرف نویی هم است. یعنی مصداق سخن ارتجاعی نیست.
زن و مرد نامحرم بالاخره با یکدیگر نامحرم هستند یا نه؟ مرجع تقلید ما می گوید اختلاط زن و مرد در صورتی که بی جهت باشدف حرام است. وقتی که می توان زن و مرد را با یک برنامه ریزی حساب شده از یکدیگر جدا کرد، چرا ما آن ها را در شرایط مختلط قرار دهیم؟
منتقدین می گویند اجرای این طرح مستلزم صرف بودجه ای هنگفت است در حالی که این بودجه می تواند خرج مشکلات اساسی تر مملکت شود.
نه، اصلاً بودجه لازم ندارد. اگر گفته شود زن و مرد مطلقاً نباید در یک محیط جمع شوند، این انتقاد وارد است؛ زیرا اگر 5 تا دانشجوی دختر داشته باشیم و 15 تا دانشجوی سر، باید برای آن 5 نفر و این 15 نفر دو تا کلاس تشکیل دهیم.
این کار نیازمند مکان و استاد و بودجه است. اما اگر 50 تا دختر و پسر در یک رشته با یک استاد داشته باشیم که بتوان 25 نفر آنها را دریک کلاس و 25 نفر دیگر را در کلاسی دیگر قرار دهیم، چرا این کار را نکنیم؟ کجای این کار مشمول تعریف ارتجاع می شود؟
فارغ از بحث ارتجاع، مشکل دیگری هم که می تواند وجود داشته باشد، دو برابر شدن هزینه دستمزد بسیاری از استادان است؛ چرا که استاد باید یک کلاس را دو بار برگزار کند.
ما کلاسهای 30-20 نفره داریم تا کلاسهای پرجمعیت تر. من خودم در تالار ابوریحان بیرونی شهید بهشتی معارف درس می دادم و کل تالار پر می شد. اما اغلب کلاسها با 30-20 نفر تشکیل می شود. حالا اگر ما 25 تا دختر و 25 تا پسر در یک کلاس داشته باشیم و قرار باشد یک کلاس 25 نفره تشکیل دهیم و این ها را از هم جدا کنیم، یعنی 25 تا دختر در یک کلاس و 25 تا پسر هم در یک کلاس باشند، چه اشکالی دارد؟ کجای این کار ارتجاعی است؟
منتقدین می گویند اگر چه مثلاً هزار سال پیش، جداسازی شدید زن و مرد در ایران حاکم بوده ولی امروز دیگر این جداسازی جزو ضرورتهای زمانه ما نیست. بنابراین تلاش برای احیاء عرف هزار سال پیش چیزی جز بازگشت به عقب یا ارتجاع نیست.
آخر بحث عرف نیست. اگر ما می گفتیم ما از لحاظ عرفی وفرهنگی می خواهیم این کار را بکنیم، حق با آنها بود. اما ما این کار را به دلایل شرعی انجام می دهیم. امام راحل که مرتجع نبود. امام یک شخصیت عالم متعهد نواندیش بودند. ما 14 قرن است که به احکام نماز به همان شکل اولیه اش پای بندیم. این ارتجاع است؟ احکام نماز که الان در رساله های عمیله است، همان چیزی است که 1400 سال قبل هم بوده است.
آخر نماز جزو عبادیات است
این هم جزو اخلاقیات است که به دین بستگی دارد.
وقتی دخترها با پوشش شرعی به دانشگاه می آیند، مشکل شرعی کجاست؟
این جزو اخلاقیات دینی است و حرفی درست و منطقی است. ما الان دانشگاه الزهرا را داریم. آیا این دانشگاه ارتجاعی است.
جواب سئوال مرا ندادید. وقتی دخترها با پوشش شرعی در دانشگاه حضور دارند، آیا باز هم جداسازی دانشجویان ضرورت دارد؟
ما الان چرا زن و مرد را در اتوبوس و مترو از هم جدا کرده ایم؟ این ارتجاع است؟
وضعیت اتوبوس و مترو با دانشگاه که یک مکان فرهنگی است، فرق دارد. به همین دلیل خیلی از دانشجویان این طرح را توهینی به خودشان می دانند.
به هر حال این طرح را یک طرح منطقی و صحیح می دانم و معتقدم در جایی که اجرایش امکان پذیر باشد، باید اجرا شود. این کار پیشگیری از گناه. نگاه کردن زن و مرد به همدیگر ، زمینه ساز برقراری ارتباط غیرشرعی است.
چه اشکالی دارد که ما حیا و حجاب و عفاف را در جامعه حاکم کنیم؟ این به نفع جامعه است. بالاخره نگاه کردن به نامحرم حرام است یا نه؟
اگر ما دختر و پسر را دائماً در معرض دید یکدیگر قرار دهیم، حجب و حیا از بین می رود. آیا اینکه طلبه های دختر و پسر به صورت جداگانه در س می خوانند، توهین به آنها است؟
الان مگر مدارس ما منفک نیستند؟ اگر گفته شود دختران ما نباید درس بخوانند، این حرف ارتجاعی است. اما ما می گوییم دخترها درس بخوانند و لی با پسران مختلط نباشند. چه دلیلی دارد که ما دختر و پسر را با هم قاطی کنیم! مگر الان که مدارس دخترانه و پسرانه ما جدا هستند، اشکالی دارد؟
البته من می گویم اگر امکانات و شرایط این جداسازی وجود داشت، فبها المراد و گر نه این کار را انجام نمی دهیم. اگر گفته می شد زن و مرد در همه جا، یعنی در ادارات و بانکها و .. باید از هم جدا شوند، این یک کار غیر اجرایی می شد. اما اینکه بگوییم اگر شرایطش وجود داشت دانشجویان دختر و پسر را از همدیگر جدا کنیم، خواسته نامعقول و نادرستی نیست.
یکی از استدلالهای مدافعین این طرح این است که اختلاط دختر و پسر باعث افت تحصیلی و جداسازی آنها باعث ارتقاء کیفیت تحصیلی آنها می شود. آیا شما تحقیقی در این زمینه در دست دارید که موید این مدعا باشد؟
نه، من با وجود اینکه 6 سال در دانشگاه شهید بهشتی تدریس می کردم، تحقیقی در این زمینه ندارم ولی به طور طبیعی می توانم بگویم که در محیط مختلط یک مقدار از فکر و انرژی دختر و پسر گرفته می شود و آنها به جای اینکه این فکر و انرژی را صرف درس خواندن کنند، صرف طرف مقابل می کنند. مسلماً آزادی نگاه و اندیشه از این حیث در یک محیط زنانه یا مردانه بیشتر است.
به نظر شما حد یقف جداسازی زن و مرد در جمهوری اسلامی کجاست؟
همان که حضرت امام فرمودند؛ یعنی بالضروره و حتی المقدور. واجب نیست که این کار همه جا صورت بگبرد.
احمدی نژاد اخیراً گفت که با ارتجاع مخالف است و در برابر اقدامات ارتجاعی ایستادگی خواهد کرد. به نظر شما دولت دهم از این طرح استقبال می کند یا آن را مصداق یک طرح ارتجاعی قلمداد می کند؟
من نمی دانم ایشان در این باره چه نظری ندارند ولی به نظر من چنین طرحی اصلاً مشمول تعریف یک طرح ارتجاعی نمی شود.
نظرات کاربران سایت عصر ایران
نظرات بینندگان:
naz_gol - ایران - مسجد سلیمان |
متنفرم از اسلام. کثیف بو گندو |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
alireza.ch - سوییس - نوشاتل |
بفرمایید. این هم رفرنس مستقیم از دین مبین و آیین حنیف اسلاااااام ناااااب با گرایش تشیع. یازده و نیم امامی:-) |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
danube abi - اتریش - وین |
خفه بمیر,زنیکه..........شما هم همینجور با این گزارشا اعصاب مارو بریزین به هم. تکنیک پیشرفته ژاپن رو با حرفای این امکلثوم مقایسه کنید. دنیا داره به کجا میره و ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم. چقدر دلم میخواد یه روزی بیاد که همه اینا رو لخت بندازن جلوی مردم تا نگاه نامحرم حالیشون بشه.ازگلای بی پدر مادر. |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
مسلمان ایرانی - ایران - شیراز |
انسان موجودیست که اگر چیزی منع شود به آن حریص تر می شود. در جوامعی که اختلاط دختر و پسر امری عادیست بسیاری از مشکلات حل شده است. من خودم در مدارس غیر ایرانی خارج از کشور که دختر و پسر مختلط هستند حضور یافته ام. در آن مدارس مشکل چندانی درباره ی این مسائل بوجود نیامده است. حتی با اینکه بی حجاب بوده اند ذره ای از مشکلاتی که ما در ایران داریم را ندارند. در حالی که در ایران مدارس جداگانه هستند و دختران و پسران با حجاب میگردند مشکلات بسیار بیشتر از غرب است. کلا جدا کردن دختر و پسر در دانشگاه که هیچ جدا کردن دختر و پسر در مدرسه هم توهین به دانش آموزان و دانشجویان است...... |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
مسلمان ایرانی - ایران - شیراز |
...... استدلال اینها این است که چون در حوزه که مردان و زنان جدا هستند هیچ مشکلی ( البته علنا ) پیش نیامده است ، پس دانشگاه ها و مدارس هم بایستی جدا باشند. من یک بار که به یک حوزه از روی کنجکاوی سر زدم دیدم که در سالن پرده ای کشیده شده است که در یک طرف آن زنان و در طرف دیگر آن مردان حضور دارند. اگر راست میگویند یک بار به یکی از مدارس خارج از کشور شرکت کنند تا خودشان ببینید آنها که حجاب آنچنانی هم ندارند هیچ مشکلی برایشان پیش نیامده است. وقتی که مدارس و دانشگاه ها جدا باشند دختر به این فکر است که پسران چه می کنند و پسران فکر میکنند که دختران چه می کنند؟ شنیدم در یکی از شهرستانها مدارس پسرانه را نیم ساعت زودتر تعطیل کرده اند و مدارس دخترانه را نیم ساعت دیرتر! که نتیجه ی آن این بود که پسران همین که از مدرسه تعطیل می شدند سریع جلوی مدرسه ی دخترانه جمع می شدند. بعد که مسئولان می بینند که این کار راه مناسبی نیست هر دو مدرسه ی دخترانه و پسرانه را با هم تعطیل می کنند که در نتیجه می بینند وقتی که روی این مسائل کمتر حساسیت نشان داده می شود دانش آموزان کمتر به فکر بازیگوشی می افتند. |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
sabze sabzam - بلژیک - بروکسل |
مرده شور شکل کریهت این احمق معلوم از اون عقدهای هاست که دوران دانشگاه هیچ کس محل سگ بهش نمیداده و این بدبخت سر کلاس همه فکرش مشغول این قضیه بوده که این نظر را دارد امام کدوم خری که بشه به حرفاش اهمیت داد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
hasan72 - ایران - گنبد |
خاک تو سر این جمهوری کنند که که میخواد با این کارش هم فرهنگ ایران و هم نمرات دانشجویان ایرانی را بیارن پایین اگر این کارو کنند سطح نمرات میاد پایین با مختلط بودن بین دختر و پسران رقابت به وجود میاد و هر کس در پی نمرهای بالاتر است شاید نظر من این طوری باشه یا من دارم اشتباه میکنم اما اگر این طوری کنند من طرف احمدی نژاد خلتف پرت میکنم |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
asir@.P - فرانسه - پاریس |
اصلا برای چه از خانه بیرون می آئید به صورت مکاتبه ای درس بخوانید. اینترنت که هم دارید دیگر مشکلی نیست. حتی خرید،کار،دیدن خانواده و فامیل(صله رحم)... همه با اینترنت و از راه دور!!! اینها هم از دست شما راحت می شوند!! همه چیز هر جا که دوست دارند چه بهتر* می شود!!! |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
xosrov - انگلیس - منچستر |
بسیج یعنی روی حمام را ندیدن / بسیج یعنی سر از مردم بریدن بسیج یعنی که جوراب را نشُستن / چپیه چرک و خاکی سر بستن بسیج یعنی شپش بر ریش داشتن / شعور اُشتران و میش داشتن بسیج یعنی تجاوز، چوب و آلت / همانا بوسه بر تخم ولایت بسیج یعنی سگ سید علی خان / دُمی جنباندن بهره لقمه ای نان بسیج یعنی خیانت بر همه خلق / بسیج یعنی تجاوز بهتر از جلق بسیج یعنی عبادت بهره پاداش / بسیج یعنی مغز سایزِ یک عدد ماش بسیج یعنی ابوالفضل جای کورش / بسیج یعنی همه اعدام . |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
holy_girl - ایران - مشهد |
جدا کردن جنسیتی تنها آمار جنایات ؛ تجاوز و فساد و بالا می بره. باعث می شود ادما به هم به عنوان جنس مخالف نگاه کنند ونه انسان. |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
hamesheh bahar - انگلستان - لندن |
واقعا که از مغز علیل این زن همین فکر هم باید تراووش کنه!! حالا ببین تنها فکر کرده یا با شوهر خرش! |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
markopolo australia vic - استرالپا - ملبورن |
سلام من عضو جدپد ام |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
nazi88 - کویت - کویت |
مارکوپولوـاسترالیا . سلام مارکوپولو جان خوش اومدی عزیزم |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
baas - هلند - روتردام |
بهترین راه بستن دانشگاه است .اگه به اسلامه که مگه زمان محمد دانشگاه بود یا کامپیوتر و... بود که الان تو این کشور اسلامی این چیزا پیدا میشه.خاک تو سر خودت و اسلامت . |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
zorro.ir - ایران - تهران |
اگه همینطور پیش بره میگن شرط ثبت نام در کنکور برای مردان اخته شدنه وبرای زنان ....روم نشد بگم خودتون میدونید . فقط فکر اینها توی از کمر به پائین خلاصه میشه تا بدنیا می آئى بدونه اینکه ازت بپرسن سرش می برن و اینطور که داره پیش میره احتمالن بقیه اش هم تا چند وقت دیگه میبرن و خلاصه همه چی تمام صاف صاف !!!!!!!!!! |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
surena1611 - المان - اشتوتگارت |
خودت مجبورم کردی بهت بگم خفه شو کثافت.مرده شور تو و اون مرجع تقلیدتو ببرن. |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
perfect-for-you - انگلیس - لندن |
منطقی بود چون جنبه بین مردم ایران خیلی کمه . دردسر ساز میشه . تو کشورهای دیگه راحت می تونن کنار هم درس بخونن ولی ایران ..... !!! |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
ehsasoeshgh - سو ئد - گوتنبرگ |
تمام فکر و ذکرشان جدا کردن دختر و پسر هست بس که فکرشان بیمار هست |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
nikiniki12 - المان - فرانکفورت |
از مغز عقب افتاده این زنه بیشتر از این توقعی نیست |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
Rocker - ایران - اصفهان |
من نمیفهمم این امام خمینی اخیراً از اون 12 تا امام قبلی معتبرتر شده. احادیثش هم که روز به روز بیشتر میشه. حالا اینا چرا امام حاظررو ول کردن چسبیدن به اون سقط شده؟! فکر کنم خود اینام واسه این آخریه تره خورد نمیکنن. کم کم شیعه 14 امامی هم به وجود میاد.. |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
massoudoslo - نروژ - اسلو |
لطفا شما دوستان (( پوز )) این خانم رو تماشا کنید! این خانم همین طوری هم از نه فقط مردان بلکه از اجتماع هم تفکیک شده !! آخه کدوم انسان سالمی خودش رو از هم نوع خودش جدا میکنه!؟ یعنی دانشجویان ایرانی از میمون هم کمترند ؟ اگه طبیعت لازم میدید که نر و ماده تمام حیوانها و انسانها از هم جدا باشند خوب از همون اول این کار رو میکرد! در ضمن مگر کسی که چند سال از زندگیش رو صرف دانش و دانشگاه میکنه خوب باید در این چند سال زندگی هم بکنه و نه اینکه مثلا چون دانشگاه میره باید فقط با کتاب و درس کار داشته باشه!! دانشگاه جای زندگیست و رشد کردن و نه فقط مثل آقایان طلبه هم جنس بازی و اختلاط یا تفکیک زن و مرد رو درس بخونند!به نظر من این خانم خودشون کمبود یه شوهر سر حال رو داره ! من یه دوست سیاه پوست دارم که همه جاش بزرگه موقعی که استخر میریم همه زن ها حسابی محو همه جاش میشن : ( اگه این خواهرمون بخاد من میتونم فقط یه عکس از همه جای این مرد براش بفرستم که تماشا کنه و بیشتر عقده ای بشه و از این حرفای سادیسمی بزنه : ) |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
nazanin-farance - فرانسه - باریس |
به خاطر اینکه این کله پوکه عقب افتاده همه خانم ها رو با خودش مقایسه میکنه وگرنه دلیلی نداره که این طرح احمقانه رو حمایت کنه.به احتمال زیاد ایشون مرد که میبینه خودشو لو میده! خاک برسرتون با این افکارتون که همه جا انگشت نما شدیم. |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
minacanada - کانادا - مونترال |
یکی بگه دیگه کجاها را باید زنونه مردونه کنیم؟؟؟؟؟!!!! |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
minacanada - کاناذا - مونترال |
راستی شامل قبرستونی هم میشه؟ |
شنبه 7 آذر 1388 |
|
kamia1 - المان - کلن |
. markopolo australia vic - استرالپا - ملبورن! خوش امدئ دوست عزیز |
یکشنبه 8 آذر 1388 |
|
Hoja Verde - ایران - تهران |
گمشو زنیکه ی بوگندوی نفهم. هیچی نمی فهمی زر نزن. |
یکشنبه 8 آذر 1388 |
|
mashady - انگلیس - منچستر |
zorro.ir - ایران - تهران زورو جون خوبه روت نشد و اینها رو گفتی |
یکشنبه 8 آذر 1388 |
|
blueberry64 - ایران - تهران |
نظر دوستان راجع به ازدواج تک جنسیتی چیست؟؟ البته خدای نکرده منظور هم جنس بازی نیستا!!!! همونطور که دوست دختر و پسر داشتن گناهه کبیره هست ولی با کلمات " قبلت قبولی قبولم اقبال مقبلت تقبیل قابل قبلقبل قوقولی قبول" دیگه گناه نیست، ازدواج تک جنسیتی هم با کلمات مشابه حلال اندر حلال میشه. اینجوری دیگه خانوما اینور! آقایون اونور! خیال همه راحت |
یکشنبه 8 آذر 1388 |
|
vahid22 - آلمان - هامبورگ |
چرا فحش میدید؟راست میگه داره اسلام ناب محمدی رو اجرا میکنه! |
یکشنبه 8 آذر 1388 |
|
باقلوا - ایران - ایران |
درست است . لکن امام فرمودند که بهتر است اینطور بشود و لیکن آنطور نشود که بشود و لکن اگر آنطور بشود محل احتیاط واجب مستحب است . از این گوسفند زاده الاغ قاطر مفو انتظار نداشته باشید ور بهتری بزنه . تصور کنید اگر اینطور بشود دیگه ازدواج دانشجویی تعطیل . خنده و کرکر بین دختر پسرا تعطیل . آرایش کردن دختر و پسرا برا همدیگه درفاصله بین کلاسها تعطیل . رد و بدل کردن دل و قلوه به بهانه تبادل جزوه تعطیل . مهرورزی تعطیل . خواستگاری کردن پسرا از دخترا تعطیل . آی پسرا ! خطر در کمین هست . دیگه نمیتونین از همکلاسیتون خواستگاری کنین . باید تو صف نونوایی برید همسر پیدا کنید . |
یکشنبه 8 آذر 1388 |
|
amir-amir - کانادا - تورنتو |
به نظر من اگر بتوان دانشگاه ها را دو شقه کرد و هر شقه اش ر ا در اختیار زن و مرد دانشجو قرار دهند بهتر باشد |
یکشنبه 8 آذر 1388 |
|
ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو |
قیافه عنتر بانو ---فکر منجمد در 1400 سال قبل.... انهم عربستان کوفتی نه ایران که زن می توانست شاه باشد چون/اذر میدخت و پوراندخت// و در یاسالار چون ارتمیس در زمان خشایارشا.......باز بچسبید به دین عقب افتاده که مرگ ایران بود. |
یکشنبه 8 آذر 1388 |
|
amirpersia - ایران - تهران |
خیابونا رو هم کم کم دو شیفته کنن بد نیستا!!!. اینا دیگه از چه ت...و ترکه ای هستن !. |
دوشنبه 9 آذر 1388 |
|
shnasahand - دوبی - الاهلی |
همزمانی طرح تک جنسیتی با صیغه کردن دخترای معصوم دبیرستانی: چی بذهن ادم میرسونه جز اینکه دارن فجایع کهریزک وقتل وجنایت واز همه مهمتر غارت ثروت ملی وساختن بمب اتم رو کم رنگ میکنند واذهان عمومی رو از عواقب اجرای نابخردانه طرح حذف یارانه ها دور میکنند وجزخراب کردن چهره واقعی دین چه هدف دیگه ای میتونن داشته باشند؟ فراموش نکنیم همه اونایی که اتشبیار این معرکه هستند یهودیان بظاهر مسلماند ودارن سرمایه های ملت رو به اسم کمک به این واون برای اژانس یهود میفرستند هیچ فکر کردن چند روز قبل از بیانیه حکام انتری نژاد به کشورهای ترکیه وونزوپلا و... سفر کرد؟ قرداد بازاریابی گاز که با ترکیه بستند که یادتون نرفته ؟با این وجود ترکیه وچین وونزوپلا وهمه اون کشورایی که باهشون قراردادای انچنانی بستند چه جور رایی دادند؟ایا این انتر با اونا هماهنگ نکرده که مملکتو یه بار دیگه به سمت جنگ ببره وهیچ فکر کردین از این اب گل الوده چه کسی جز امریکا وانگلیس وقبل از همه اسراییل بهره میبره بازم یاداوری کنم که ایرانمون افتاده دست یهودیهایی که ظاهرا مسلمون دو اتشه هستند ولی نحوه عمل به احکامشونو همه داریم میبینیم |
دوشنبه 9 آذر 1388 |
|
hovakhshatare - ایران - تهران |
اصلا به نظر من باید یه طرح دیگه رو اجرا کرد. یعنی باید علاوه بر این که زن و مرد رو از هم جدا کرد که خدای ناکرده اسلام به خطر نیفته باید نصف درسهایی رو که به مردان یاد میدن به زنها آموزش بدن. چون زن از نظر دین مبین اسلام نصف مرد تلقی میشه و درست نیست که به اندازه مرد سواد یاد بگیره!!! |
دوشنبه 9 آذر 1388 |
|