آفتاب یزد از فول یک نماینده اصولگرای مجلس در صدر گزارش های خود نوشته "مخالفت رهبر نظام؛ عامل توقف روند مبادله اورانیوم"، " وصیت های کردان درباره برخی چهره های سیاسی" تیتر ابتکار است و "صعود هماهنگ سکه با قیمت جهانی" عنوان اصلی دنیای اقتصاد است.
"هر فردی را به دلیل یک خطا نمی توان منافق نامید" به نقل از رهبر جمهوری اسلامی تیتر اول اعتماد و تهران امروز است، روزنامه ایران از همین گزارش "ایجاد اختلاف و بدنینی هدف جنگ نرم است" را در صدر گزارش های خود آورده، "همه از اختلاف و تهمت پرهیز کنند" عنوان اصلی جام جم است و روزنامه جمهوری اسلامی همین خبر را با تیتر "افراد را به دلیل اختلاف نظر نباید ضد ولایت فقیه دانست"، حیات نو "نمىشود هر فردى را به دلیل یک خطا منافق نامید."
"اولویت اصلی کشور مقابله با جنگ نرم دشمن است" به نقل از آیت الله خامنه ای تیتر رسالت است،"کسانی که به مقابله با نظام برخاسته اند سر به سنگ می کوبند" تیتر کیهان، "اختلاف نظر ضدیت با ولایت فقیه نیست" عنوان اصلی فرهیختگان است و مردم سالاری "نمی توان هر فردی را به دلیل اختلا ف نظر ضد ولا یت فقیه خواند" را در پیشانی صفحه اول خود آورده است.
گزیده مقالات
حذف هاشمی
علی مطهری نماینده تهران به دنبال انعکاس گفته های اخیر رهبر جمهوری اسلامی در مقاله ای در حیات نو نوشته تز حذف آقاىهاشمى از انقلاب که توسط برخى حامیان متعصب دولت دنبال مىشود یک تز اشتباه است و باید کنار گذاشته شود، البته قدرت این کار را هم ندارند، زیرا آقاىهاشمى پایگاه مردمى خوبى دارد.
در دنباله مقاله علی مطهری آمده تندروى افرادى که درصدد حذف شخصیتهاى خوش سابقه انقلاب هستند نوعى فرصت طلبى است که مىخواهند مانند انقلاب مشروطه، فرزندان انقلاب را به حاشیه برانند . باید ثابت کنیم که برخلاف نقل مشهور، انقلاب فرزندخور نیست.
فضای مسموم
مردم سالاری در مقاله ای نوشته در فضای سیاسی مسمومی که درکشور وجود دارد باید احساس خطرکرد ودر این زمینه تمام کسانی که نسبت به آینده نظام وانقلاب دلسوزهستند خواهان تغییر درشرایط موجود هستند .
به نوشته این روزنامه سخنان اخیر رییس مجلس که در آن نسبت به شرایط گسترش تخریب شخصیت های برجسته نظام وانقلاب، فضای سیاسی کشور انتقاد شده بود شفاف، صادقانه بود ولی بدون شک کسانی که وضعیت فعلی رامطلوب می دانند؛ آنرا برنمی تابند .
نوشته های دیگر
آفتاب یزد در سرمقاله خود به تبلیغات روزنامه های تندرو هوادار دولت علیه اصلاح طلبان اشاره کرده که بر اساس نوشته یک روزنامه آمریکائی مدعی می شوند اصلاح طلبان از آمریکا کمک گرفته اند و یا پیرو سیاست های آنان هستند.
سردبیر آفتاب یزد با ذکر چند مثال از نوشته های اخیر روزنامه های آمریکائی پرسیده آیا این نوشته ها هم مقبول است از جمله نوشته نیویورک تایمز درباره کمک 300 هزار دلاری ایران به دانشگاه کلمبیا همزمان با سفر احمدی نژاد به سازمان ملل که باعث شد وی در آن دانشگاه سحنرانی کند. دیگر پرداخته دویست هزار دلار به جزیره سلیمان برای خریدن رای آن کشور در مجامع عمومی.
مجتبی واحدی در این مقاله مثال دیگر خود را به نوشته رسانه های مخالف اختصاص داده که یک ماه و نیم قبل از انتخابات ریاست جمهوری اخیر و همزمان با ملاقات احمدینژاد با رئیس جمهور سوئیس نوشتند که وی به مقامات آمریکائی پیام داده که اگر می خواهند روابط ایجاد کنند قبل از انتخابات به این کار دست بزنند که بعدا مشکل خواهد شد.
در پایان سرمقاله آفتاب یزد آمده اگر اصلاح طلبان نیز به حدی از درماندگی برسند که بخواهند پای خود را جای پای رسانههای مدعی اصولگرایی بگذارند باید با استناد به خبر رسانههای غربی، بگویند احمدینژاد به دنبال کسب امتیاز حل مشکلات ایران و آمریکا، در آستانه انتخابات ریاستجمهوری بوده است.
خلاف قانون اساسی
کیهان با طرح کمیسیون ملی انتخابات که محسن رضائی آن را بعد از انتخابات اخیر ریاست جمهوری تهیه کرد مخالفت کرده و نوشته این طرح ضمن مغایرت آشکار با اصول قانون اساسی به دنبال دور زدن شورای نگهبان و نهادهای نظارتی قانونی است . چرا که نظارت بر فرآیند اجرایی انتخابات برعهده کمیسیون ملی انتخابات قرار می گیرد در حالی که قانون اساسی این وظیفه را به عهده شورای نگهبان گذاشته است .
کیهان ادعا کرده که طرح علاوه بر آن که با نص صریح قانون اساسی در تضاد است، به لحاظ حقوقی نیز بسیار ناشیانه و با نگاهی دم دستی تنظیم شده است. تا آنجا که به نظر می رسد اگر ارائه کننده این طرح به جای عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، کارمند مثلاً وزارت نفت بود، مرجع رسیدگی به اختلافات احتمالی را وزارت نفت! معرفی می کرد !
نوشته کیهان چنین پایان می گیرد بسیار بعید به نظر می رسد که ارائه کننده این به اصطلاح طرح! از تضاد پیشنهاد خود با قانون اساسی و غیر عملی بودن آن بی خبر باشد، بنابراین، به نظر می رسد که باید انگیزه اصلی ایشان از ارائه این پیشنهاد دم دستی را در جای دیگری جستجو کرد. کجا؟
مخالفت رهبر با تبادل اورانیوم
آفتاب یزد در گزارش اصلی خود نوشته دیروز برای نخستین بار و در حالی کــــــــه برخی از نمایندگان مجلس - اعم از اصلاح طلب و اصولگرا - بر بیخبری مجلس ازروند توافقنامه مربوط به تبادل اورانیوم تاکید میکردند، یکی از حامیان دولت فرصت تجمع دانشجویان بسیجی را غنیمت شمرد و ادعا کرد که روند تبادل اورانیوم، با مخالفت رهبری نظام مواجه و متوقف شده است.
بهگزارش این روزنامه علیرضا زاکانی نماینده مجلس گفته شورای عالی امنیت ملی دربارهانرژی هستهای در مرحلهاول دستاورد بسیار خوبی داشت. اما چالشهای جدیدی هم بر اثر انتقال اورانیوم 3 درصد و غنیسازی آن در کشور دیگری به وجود آمد کـــــــــه هم عقلا و هم رهبر در این باره مخالفت کردند.
گزارش آفتاب یزد نشان می دهد در همین حال سخنگــــــوی وزارت خارجه ایران، دو روز پیش اعلام کرده هیچ گاه کسی در ایران نگفته است که ما مخالف خروج اورانیوم سه و نیم درصدی هستیم. و یـــک عضـــــو کمیسیــــــون امنیتملــــــــی و سیــــاستخارجی گفته مبادلـــــه همـــــزمـــــــان سوخت در ایران امتیاز زیادی نیست. بهتر است یک راهکـــــــــار مشترک ارائـــــــــه دهیم. از جملـــــــه آنکــــه بخشی از سوخت را مبادله و بخش دیگر را خریداری کنیم کــــــه این راهکار بــــــه نوعی اغماض ایران را نشان میدهد.
تمدید تحریم
محمود اسلامیان در مقاله ای در دنیای اقتصاد نوشته رییسجمهور آمریکا بهرغم ژستتغییر، رویه اسلاف خود را با تمدید تحریمها علیه جمهوری اسلامی ادامه داد . علاوه بر آن، با توقیف اموال نشان داد که به روایت تاریخ، دموکراتها در عمل افراطیتر از رقبای جمهوری خواه خود عمل میکنند. از ایشان انتظاری نیست، مهم این است که مسوولان و همه ایرانیان بدانند اهداف این تحریمها چیست و وظایف و رسالتهای ملی ما کدام است؟
رییس اتاق بازرگانی اصفهان در این مقاله با تاکید بر این که هدف تحریم به صورت مشخص، بنگاههای تولیدی و اقتصادی کشور است نوشته . تاکتیک در این مسیر، ناکارآمدی بنگاهها، توسعه بیکاری و افزایش تورم در جامعه است تا از این رهگذر غرب به هدف اصلی؛ یعنی نارضایتی جامعه برسد. این عملیات یک زنجیره به هم پیوسته است که این هدفغایی در آن دنبال میشود.
انحلال سازمان برنامه
حیات نو در گزارشی نوشته سه سال قبل دولت سازمان مدیریت و برنامه ریزی را منحل کرد به گفته برخى کارشناسان بدترین قدمی که مىشد براى سیاسى شدن اقتصاد برداشته شد، آن ها گفته اند ادغام سازمان مدیریت استانها در استاندارىها یک اشتباه بزرگ بود. این قدم باعث شد اقتصاد به سمت سیاسى شدن و سیاست زدگى یک گام بزرگ بردارد.
به نوشته حیات نو برخى کارشناسان و مشاوران دولت نیز سعى کردند با این جمله که «مدیران سازمان مدیریت استانها، معاون استاندار بودهاند و تنها با این حکم تغییر عنوان پیدا کرده اند» این مسئله را کوچک و ناچیز جلوه دهند. در حالى که با این کار نخستین بخشى که آسیب دید پروژههاى عمرانى بود. متاسفانه به برخى از این پروژهها با توجه به اهمیت و موقعیت آنها اعتبار کافى تخصیص نیافت و در این امر ملاحظات سیاسى و نفوذ رجال سیاسى بیشتر لحاظ شد.
تعطیل مطبوعات
مردم سالاری در سرمقاله امروز نوشته در دو ماه اخیر روزنامه های آرمان، صدای عدالت، سرمایه، خبر و همشهری، به محاق تعطیلی رفتند. یکی رکورد بیشترین تیترهای انتقادی را به خود اختصاص داده بود، دیگری وابسته بود به جناح اصولگرایان میانه رو بودکه شهردارش مخالف استعفای یک مدیر لایق بوده است . یکی وابسته بود به اصلاح طلبانی که به دلیل تفکرشان دردایره خودی ها نیستند.
به نوشته سرمقاله مردم سالاری این همان موضعی است که کمونیستهای اتحاد جماهیر شوروی سابق از آن به علم و اندیشه نقادی داشتند. آنان تئوریهای انیشتین را زاییده افکار بورژوازی می دانستند که درنهایت دردشمنی با خلقها قرار دارد. نتیجه این مواضع چه شد؟ این دست از برخوردها خلاف موضع علمی در حوزه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و به طور کلی "نقد" است.