باید و نبایدهای پوست‌ قرمز

باید و نبایدهای پوست‌ قرمز

بعضی از افراد با مشکل قرمزی پوست‌شان مواجه‌اند که از نظر زیبایی برای آنها عذاب‌آور بوده و همواره به دنبال راهی هستند که این قرمزی پوست را برطرف کنند.

به طور خلاصه مهم‌ترین عللی را که می‌توانند باعث قرمزی پوست شوند، برای تان می گویم و سپس به ذکر بایدها و نبایدهایی در این زمینه می‌پردازم.

ابتدا به این افراد پیشنهاد می‌کنم تا بهبودی مشکل، پوست قرمز خود را به کمک محصولات حاوی رنگ برنزی زرد بپوشانند و در مورد استفاده از هر محصول زیبایی و آرایشی، حتما با پزشک خود مشورت کنند.

علل بروز قرمزی در پوست:

* تغییرات آب و هوا، چه افزایش و چه کاهش دمای محیط به دلیل کاهش رطوبت پوست، می‌تواند پوست‌هایی را که کمی چرب هستند، به تدریج خشک کرده و مستعد التهاب کند.

* بروز آلرژی‌ها، چه هنگام استفاده از محصولات موضعی مثل عطرها و چه آلرژی‌های غذایی می‌تواند علت قرمزی و التهاب پوست باشد. در این موارد، انجام تست پوستی می‌تواند به پیشگیری کمک‌ کند.

* بیماری روزاسه، علایمی از قبیل قرمزی صورت و بینی، گرفتگی و برجستگی عروق پوستی و بزرگی غدد چربی دارد که باید حتما برای تشخیص هر چه سریع‌تر و جلوگیری از پیشرفت علایم، به پزشک متخصص پوست مراجعه کرد.

* به غیر از سه علت عمده ی بالا، آفتاب سوختگی، کهیر، درماتیت، آکنه و واکنش‌های دارویی از دیگر علل قرمزی پوست محسوب می‌شوند.

چند مورد از بایدها و نبایدها:

* اگر دچار قرمزی پوست می‌شوید، باید از آسیب سد پوستی پیشگیری کنید تا پوست شما ملتهب نشود. برای این کار، استفاده از مرطوب کننده‌های موضعی مثل گلیسیرین و اسیداستئاریک مفید است.

مصرف ماهی، چربی امگا 3 و دانه‌های غلات نیز موجب تقویت سد پوستی می‌شود.

* از ترکیبات و محصولاتی که قرمزی پوست را تشدید می‌کنند، نباید استفاده کنید. از جمله ی این ترکیبات، اشکال موضعی ویتامین C، ترکیبات حاوی نعناع از جمله روغن نعناع فلفلی، روغن سینامون، بنزوئیل پروکسید است.

* از محصولات لایه‌بردار اجتناب کنید.

*از میکرودرم ابریژن، موم داغ، سونا که پوست‌تان را تحریک می کند (به خصوص در بیماران روزاسه) نباید استفاده کنید.

* استفاده از کرم‌های ضدقرمزی، اگر چه می‌تواند قرمزی پوست را به طور موقت بهبود بخشد، ولی باعث اتساع عروق خونی می‌شود، پس بهتر است از آنها اجتناب شود.

به جای استفاده از ترکیبات ویتامین C موضعی هم از انواع خوراکی این آنتی‌اکسیدان عالی مثل چای سبز و کیوی بهره بگیرید.

دکتر محمدعلی نیلفروش‌زاده متخصص پوست و مو

رییس مرکز تحقیقات پوست و سالک

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.