خاتمی : باید نحوه برگزاری انتخابات تغییر کند , سئوال مردم در مورد نتیجه انتخابات با انکار و سرکوب از بین نمی‌رود

سید محمد خاتمی : باید نحوه برگزاری انتخابات تغییر کند 
سئوال مردم در مورد نتیجه انتخابات با انکار و سرکوب از بین نمی‌رود

ایلنا: رئیس دولت اصلاحات با تاکید بر ضرورت اطمینان بخش بودن نحوه برگزاری انتخابات گفت: باید وضعیت سیاسی و نحوه برگزاری انتخابات تغییر کند و این تغییر دقیقا در چارچوب قانون اساسی و نیز معیارهای اصیل انقلاب اسلامی مردم است.
به گزارش روابط عمومی دفتر سیدمحمد خاتمی، وی در دیدار با جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاههای تهران،صنعتی شریف،علامه طباطبایی و امیرکبیر با بیان اینکه از دیدار شما عزیزان خیلی خوشحالم و معتقدم دیگران هم که در این نظام مسئولیت دارند چه خوب است حرف‌های همه را بشنوندۀ تصریح کرد: اگر ما بخواهیم جامعه را اداره کنیم باید رابطه را گسترده‌تر و وسیع‌تر کنیم نه اینکه از کانال‌های خاص این ارتباط وجود داشته باشد و مسئولان نباید انتظار داشته باشند که فقط آنچه مورد تایید آنهاست بیان شود، چون اگر آنها همه حرف‌ها را بشنوند شاید اصلاحات بزرگی در کار ایجاد شود.
رئیس دولت اصلاحات با بیان اینکه این جلسات می‌تواند گره گشا و راه‌گشا باشد، اظهار داشت: با این حال متاسفانه برگزاری این جلسات محدودیت دارد که امیدوارم شاهد گشایش در این زمینه باشیم.
رئیس بنیاد باران یادآور شد:متاسفانه این محدود کردن‌ها سبب شده است که احیاناً عکس‌العمل‌هایی که ما و شما نمی‌پسندیم در دانشجویان و دیگر بخش‌های جامعه پیدا شود.
خاتمی ادامه داد: وقتی دانشجویان می‌بینند کسانی که آنها می‌خواهند به دانشگاه بیایند، نمی‌توانند بیایند و حق ندارند صحبت کنند و دیگرانی می‌آیند و حرف‌هایی می‌زنند که مطابق برداشت اکثریت دانشجویان نیست با آنها برخوردهایی می‌شود که مورد قبول ما نیست.
رئیس‌جمهور سابق کشورمان با طرح این سئوال که «منشا این مسائل چه بوده و چرا این چنین شده است؟» گفت:اگر شعاری در متن جامعه مطرح می‌شود که اکثریت جامعه نمی‌پسندند فوری نگوییم بیگانگان و دشمنان دخالت کرده‌اند. البته در فضای ناسالم دشمن هم سوء استفاده خواهد کرد ولی بعضی رفتارها، عکس العملی است نسبت به رفتارها و سیاست‌هایی که اعمال شده است و اگر این سیاست‌ها نبود مطمئنا چنین عکس‌العمل‌هایی‌نبود.
رئیس موسسه بین المللی گفتگوی فرهنگ‌ها و تمدنها تاکید کرد: اگر افراط و تفریط در جامعه پیش می‌آید معقول این است ما علل و عوامل پیش آمدن اینها را ببینیم و اگر واقعا دلسوز هستیم، در صدد حل آنها برآییم.با معلول برخورد کردن سبب می‌شود مشکل بسط پیدا کند و گسترش یابد.
سیدمحمد خاتمی گفت: اگر حرکت و اعتراض آرام و مدنی که حق مسلم و قانونی مردم است، در مسیر خود هدایت شود می‌تواند اصلاح‌کننده بسیاری از امور باشد.
وی هشدار داد:اگر با این حرکت و اعتراض مدنی برخورد شود، ممکن است اعتراض مدنی به آن گستردگی وجود نداشته باشد ولی چون اصل تقاضا و طلب در جامعه وجود دارد بصورت‌های دیگری بروز و ظهور پیدا می‌کند که آن وقت همه در این زمینه زیان می‌کنند.
رئیس دولت اصلاحات خاطرنشان کرد:در همین انتخابات اخیر اشتیاق همه اقشار بخصوص جوانان سبب شد انتخابات با شکوهی صورت بگیرد که اگر این امر نبود انتخابات شکوه نداشت و فراگیری حضور مردم در صحنه انتخابات نبود.
خاتمی با یادآوری این نکته که نتیجه انتخابات مورد سئوال بسیاری از افراد جامعه بود،افزود:این سئوال با انکار آن از بین نمی‌رود یا امر باطل با فریاد کردن آن درست نمی‌شود، با برچسب خائن زدن، برانداز خواندن و سرکوب کردن، سئوالی در جامعه از بین نمی‌برد؛باید بررسی کرد و دید که آیا این سئوال درست است یا خیر؟
رئیس بنیاد باران گفت:مردم سالم‌ترین و نجیبانه‌ترین حرکت را از خود نشان دادند که نشانه بلوغ در رشد این ملّت است،صدها هزار نفر از مردم بسیار آرام و بدون ساماندهی آمدند و اعتراض ساده‌ای کردند ولی متأسفانه حوادثی که بدنبال آن پیش آمد منشاء پیدایش یک نوع رگه‌هایی از حرکت‌هایی که سرانجامش معلوم نیست چگونه شود شد ولی هنوز هم راه برای درمان خدشه‌دار شدن اعتماد بخش‌های مهمی از جامعه بسته نیست.
رئیس‌جمهور سابق کشورمان تاکید کرد:همه تلاش من در این مدت چه در زمان مسئولیت و بعد از آن این بوده که به این موضوع بپردازم که جنبش ایرانی یک حرکت خلق‌الساعه نیست و یک التهاب عاطفی نیست که با یک انگیزه روانی به وجود بیاید و مثلا با ترس از بین برود، بلکه بسیار عمیق و گسترده‌ است اگر این را درک کنیم و بفهمیم کجا هستیم می‌توانیم به سوی آینده روشن حرکت مطمئن داشته باشیم.
وی تصریح کرد:مردم ما زندگی می‌خواهند، می‌خواهند تأمین مالی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی داشته باشند، همه این خواست‌ها را همه جوامع دارند، ولی در ورای اینها، یک نوع وجدان عمومی وجود دارد؛ واقعا مردم ما آزادی می‌خواهند منظورم از آزادی ولنگاری نیست، بلکه به خاطر رنجی که از استبداد کشیده‌اند می‌خواهند حاکم بر سرنوشت خود باشند و انقلاب اسلامی را که گشاینده این راه است بزرگ می‌دارند.
رئیس بنیاد باران با یادآوری این نکته که نقش روشنفکر، گسترش گفتمان آزادی به صورت آگاهانه در جامعه است، گفت: خواسته دیگر ملت ما استقلال است، چون از استعمار و وابستگی به بیگانه لطمه دیده‌اند.
خاتمی خواسته دیگر مردم ایران را پیشرفت ایران عنوان کرد و افزود: کشور ما به دلیل مسائل تاریخی و استبدادزدگی به هر حال کشوری جهان سومی است و ایران و ایرانی نمی‌خواهد عقب افتاده باشد چرا که ایرانی شایسته پیشرفت است.
رئیس دولت اصلاحات با تاکید بر اینکه ما آزادی، استقلال و پیشرفت می‌خواهیم، اظهار داشت:البته در عمق وجدان همه ما عدالت خواهی وجود دارد، عدالت هم به معنی عام کلمه است، گرچه از همه اینها سوء استفاده شده است.
وی یادآور شد:عدالت برای مدتی به خاطر غلبه تفکر سوسیالیستی در جامعه ما فقط بصورت اقتصادی و آن هم اقتصاد مصرفی به حساب آمده و در این اواخر هم که از اقتصاد مصرفی فراتر رفته بصورت اقتصاد صدقه‌ای در آمده است، در حالیکه عدالت خیلی وسیع‌تر از اینهاست.
خاتمی جنبه‌های مختلف عدالت را علاوه بر عدالت اقتصادی،عدالت سیاسی، عدالت قضایی، عدالت اجتماعی و عدالت حقوقی عنوان کرد.
رئیس موسسه بین‌المللی گفتگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها در بخش دیگری از سخنانش گفت:ما ملتی دارای سابقه،فرهنگ و سنت هستیم و ریشه ما در آن سنت است. ریشه سنت ما به شدت تحت تاثیر اسلام است و اسلام بر آن اثر گذاشته است.
وی افزود:در عمق وجدان ما فرهنگ اسلامی سازنده هویت تاریخی ما و حتی غیر مسلمانان بوده است، چرا که در تمدن اسلامی غیر مسلمان‌ها هم نقش مهمی داشته‌اند.»
رئیس بنیاد باران با بیان اینکه ما یک هویت تاریخی داریم که اسلامی است، ادامه داد: وقتی این هویت با خواست تاریخی همسو شد، آن وقت می‌تواند معجزه بیافریند؛همچنانکه در انقلاب اسلامی معجزه آفرید یعنی خواست تاریخی با هویت تاریخی آزادی‌خواهی، استقلال‌طلبی پیشرفت‌خواهی، عدالت خواهی با گرایش اسلامی که در جامعه وجود داشت مومنان و دیگران را به صحنه آورد.
خاتمی در بخش پایانی سخنانش بار دیگر به مسائل روز اشاره کرد و گفت:امروز همان آدم‌هایی که برای انقلاب زحمت کشیده‌اند، مورد جفا قرار می‌گیرند و با یک جنگ روانی و ایجاد فضای امنیتی به عنوان دشمن و منحرف معرفی می‌شوند و با آنها برخورد می شود، البته هر نظامی با کسانی که قصد براندازی دارند باید برخورد کند ولی با خود افراد که درون نظام هستند نباید چنین برخوردی کرد.
وی تاکید کرد:«دور افراد خط کشیدن و دایره خودی را محدود کردن و بخش‌های مهمی از جامعه را خارج از دایره خودی معرفی کردن بی‌انصافی است و این رفتارها باعث می‌شود اصل مساله زیر سئوال برود.
رئیس دولت اصلاحات ادامه داد:«جمهوری اسلامی که مردم می‌خواستند یک جمهوری بود که خواست‌های تاریخی مردم را برآورده سازد و آزادی، استقلال،پیشرفت و انتقاد و آزاد بودن انتخابات جزء مشخصات آن بود.
سیدمحمد خاتمی با تاکید بر اینکه ما باید روی اصول و معیارهای خودمان بایستیم، گفت:«البته نمی‌خواهیم خشونت باشد، می‌خواهیم طوری باشد که مردم به نظام اعتماد داشته باشند، حکومت به مردم اعتماد داشته باشد که متاسفانه این امر لطمه دیده است و این برای ما مشکل است و بیشتر هم دست حاکمیت است که آن را تغییر دهد.
وی تصریح کرد:نمی‌شود فضای دانشگاه را بست، دانشگاه باید نقد کند انتقاد کند و آزاد باشد و دخالت نیروهای خارج از دانشگاه در دانشگاه غلط است.
رئیس بنیاد باران با بیان اینکه چیزهایی مورد غفلت قرار گرفته است، تصریح کرد: شعار ما در انتخابات تغییر بود، هم تغییر فضای جامعه و هم تغییر نحوه مدیریتی که در جامعه است چرا که ما معتقدیم این نحوه مدیریت منابع مادی ملی دینی و اجتماعی جامعه لطمه می‌زند. این تغییر دقیقاً در جهت آرمانهای انقلاب و مصالح ملّت و تقویت نظام است.
وی افزود:با این روش مدیریت نتیجه کار هم معلوم است، این نتیجه باید تغییر کند، آن‌وقت این همه هزینه بپردازیم برای تداوم همین روش و اگر کسی گفت این کارهایی که می‌شود بر خلاف مصالح انقلاب و کشور و خلاف موازین قانون اساسی و مصلحت تک تک افراد است باید تغییر بکند، او را برانداز معرفی کنیم؟
رئیس‌جمهور سابق کشورمان یادآور شد:«امروز در جامعه مشکلات فراوانی وجود دارد، روز‌به‌روز عرصه بر طبقات محروم تنگ می‌شود، اتفاقا یکی از راه‌هایی که ما معتقد بودیم این بود که وضع مملکت به صورتی در بیاید که جامعه ما از نظر اقتصادی و حیثیت بین‌المللی،موقعیت بالاتری پیدا بکند.»
خاتمی تاکید کرد: همه باید تلاش کنیم جامعه از این وضعیت بیرون بیاید و صحبت کردن نباید هزینه داشته باشد.»
وی افزود:«اگر ما بخواهیم در عرصه حضور داشته باشیم باید انتخابات هم از نظر ضوابط و هم از نظر اجرا طوری باشد که اطمینان‌بخش باشد و اگر نباشد دیگر حضور ما معنا ندارد، بر فرض که، مردم را دعوت کنم به حضور در انتخابات؛ چه کسی پای صندوق‌ها می‌آید؟اگر دلشان می‌سوزد که ما هم می‌خواهیم مردم بیایند، باید وضعیت سیاسی و نحوه برگزاری انتخابات تغییر کند و این تغییر دقیقا در چارچوب قانون اساسی و نیز معیارهای اصیل انقلاب اسلامی مردم است؛ما مردم‌سالاری به معنای واقعی‌اش را می‌خواهیم که انقلاب نوید آن را داد.
سیدمحمد خاتمی با بیان اینکه تغییر فضا به نفع همه است، خاطر نشان کرد:کاش حاکمیت می‌گفت آقای موسوی بیا به صحنه و این جنبش را مدیریت کن که جنبش از مسیر خودش منحرف نشود، نه اینکه این همه محدودیت ایجاد شود و این حجم ناسزا گفته شود.»
گفتنی است در این دیدار از سوی دانشجویان نیز بر ضرورت حفظ وحدت و تعامل هرچه بیشتر رهبران جنبش سبز تاکید شد.
سپس دانشجویان خواستار تبیین هرچه بیشتر اصول و مطالبات این جنبش از سوی رهبران جنبش و علی الخصوص سید محمد خاتمی شدند.
در این دیدار همچنین چگونگی مقاومت و مبارزه در مقابل جریان ضد اصلاحات در شرایط کنونی و نحوه آگاهی بخشی و ارتباط با توده مردم مورد بحث و بررسی قرار گرفت

mehr47 - ایران - تهران
ببخشید من تازه از پشت کوه اومدم فرمودید انتخابات؟ عذر میخوام روم به دیوار گلاب به روتون کدوم انتخابات؟؟؟ مگه تو کشور سلطنتی انتخابات هم برگزار می شه؟
سه‌شنبه 26 آبان 1388

maryam vatan - بلژیک - بروکسل
7 دسامبر = 16 اذر تمام ایرانهای دور از وطن باید بریم جلوی سفارت ایران برای حمایت از جوانان مبارز کشورمون. .
سه‌شنبه 26 آبان 1388

Complicated Life. - ایلات متحده - دالاس
به زودی خبری به گوش ایرانان میرسانیم که دنیا را تکان میدهد.
سه‌شنبه 26 آبان 1388

parviz1 - انگلستان - کترینگ
این مرتیکه پفیوز بازم خودش را انداخته وسط.آخه پفیوز جنایتکار تو اون 8سال چه خوردی؟فکر میکنی ملت جنایات و قتلهای زنجیره ای را فراموش کردن؟یا فکر کردی حمله به دانشگاه و خوابگاه دانشجویان فراموش شده!!!. یادت رفته اون سخنرانی کذایی که حمایت 100٪از حزب الله و رژیم سهالی و ولایت وقیح و مزدوران متجاوز که راخت گغتی در مواقع حساس ما اینطرف هستیم و هیچوقت و ولایت وقیع را تنها نمیگذاریم.فکر میکنی بازم ملت راحت خام مبشن و ملت بازم میان به بیناموس و جنایتکاری مثل تو و هر ملایی و یا هر عوامفریبی اعتماد میکنند. کروبی هم اگر محبوب است برای اینکه چهارتا حرف حساب زده ولی اینگونه نیست که ملت به ملا جماعت اعتماد کنه.تمام مهره های رژیم اسهالی طی 30 سال شناخته شده هستن و فقط باید گورتونو گم کنید تا ملت یک بار دیگر آب خوش از گلوشون بره پاىین و طعم خوش زندگی را بیاد بیارن و یا جوانان تجربه شیرین زندگی کردن را احساس کنند و از جوانیشون لذت ببرن.با بودن رژیم اسهالی و ملایی ثابت شده آزادی و لذت ار رندگی معنی نداره.ای بیناموسان متجاوز جنایتکار دزد بیشرف عرب بس کنید چه میخواهید از جان ملت و کشور ایران.
سه‌شنبه 26 آبان 1388

bahram366 - ایران - تهران
اقای خاتمی این قدر حرف از حرکت درچهار چوب قانون اساسی نزنید این همون قانونیه که به شخصی نظیر خامنه ای ان چنان قدرتی داده که مالک مال وجان وناموس مردم بشه جوونارو بکشه به اونها تجاوز کنه ودرنهایت هیچ کس هم جرات نکنه به اقا بگه بالای چشم شماا ابروست
سه‌شنبه 26 آبان 1388

سلامتی - بلژیک - نمور
Complicated Life. - ایلات متحده - دالاس . راست میگی یا سرکاریه؟خدا کنه که ارزوی هممون براورده بشه و....
سه‌شنبه 26 آبان 1388

black chador - امریکا - ولدن
اقای خاتمی شما اول ثابتکنید که در اسلام کلمه ای باسم؛دمکراسی؛ وجود داره بقیه اش پیشکشتون.
سه‌شنبه 26 آبان 1388

a_bamdad - ایران - تهران
ایشون همونی نیست که تو مجلس ختم لاجوردی جنایتکار گریه می کرد؟یا این نبود که تو بزرگداشت هماد مغنیه تروریست بود؟نکنه یادش رفته کوی دانشگاه توی زمان این اقا اتفاق افتاد و زورش نرسید زر بزنه
سه‌شنبه 26 آبان 1388

arashneda - انگلستان - لندن
این چارچوب قانون اساسیت منو کشته! آقای چهارچوق!!!
سه‌شنبه 26 آبان 1388

bahram366 - ایران - تهران
من نمیدونم این قانون اساسی چه ظرفیت هایی داره که اقایون همش ازش صحبت میکنن وقتی کسی نظیر منتظری که خودش از طراحان ولایت فقیه بوده اونرو مصداق بارز کفر میدونه وقتی امثال سروش کدیور ودیگرانی که از دست اندرکاران این حکومت بودن این نظام رو غیر قابل اصلاح میدونن من حرف امثال موسوی وخاتمی رو که همش از حرکت درمسیر قانون اساسی حرف میزنن رو درک نمیکنم
سه‌شنبه 26 آبان 1388

bavar88 - هلند - امستردام
شباهت عجیبی بین خاتمی و بیل کلینتون بوده است منتها بیل بعد از اتمام ریاست جمهوری دنبال بازیگری سینما و هنر پیشه گی رفت ولی خاتمی تازه راه و چاه پول در اوردن را یاد گرفت. اقای خاتمی شما هم بهتره با این چهره سینمایی برید هنرپیشه شوید تا دنبال سیاست. سیاست کار ادمهای توانا و مستقل به رای است. راستی گفتگوی تمدنها تبدیل شده به جنگ تمدنها در عراق / افغانستان و فلسطین.
سه‌شنبه 26 آبان 1388

thelastsamurai - سوئد - کیرونا
من خرافاتی نیستم اما هروقت سید ببینم بعدش باید منتظر بلا باشم واسه همین اگه مسلمونی و یا سیدی ببینم فورا کفاره میدم.الان قیافه این ایکبیری رو دیدم هم باید کفاره بدم
سه‌شنبه 26 آبان 1388

borzoopersia - انگلیس - بیرمنگهام
اگر این صحبتها را کسی غیر از خاتمی میکرد الان رو سنگ مردشور خونه دراز کشیده بود با بدنی تیکه پاره. چرا این را دستگیر نمیکنند . چون اخوند هست یا از خودشونه و داره جوونهای مردم را به کشتن میده. به گفته یکی از کاربران خوب این سایت: آخوند خوب٬آخوند مرده هست. به امید آزادی ایران عزیز از شر پلید این آخوندهای پلید. مرگ بر اسلام زنده باد ایران پاینده باد ایرانی راستین.
سه‌شنبه 26 آبان 1388

اسماعیل-شیراز - ایران - قم آباد
lt;<زمان گذشت،ساعت،ولی تو را نشناخت///////گذشت عقربه ها از تو قدردانی کردgt;>. هر چند که به خاتمی انتقاد دارم ولی این جوری هم که می گویید نیست.باید زمان بگذرد تا بفهمید که خاتمی چه مرد بزرگیست.
سه‌شنبه 26 آبان 1388

بابک - ایران - سبزوار
نمونه بارز دموکراسی در اسلام سکوت 23 سال علی به خاطر رای ملت . تا ملت از نخواست حاکم نشد عزیزان نه این که با باتوم روسی بزنند توی سر زن و مرد وپیر و جوان این مملکت. نمونه دیگر دمکراسی نادرشاه شیعه در دشت مغان است تاریخ را بخوانید تا عبرت بگیرید.
سه‌شنبه 26 آبان 1388

louisette - فرانسه - مارسی
شما لطفا اینقدر حرفتونو مز مزه نکنید.رک وراست حرف بزنید.
چهار‌شنبه 27 آبان 1388

freydun - ایران - شیراز
واقعا ادم از خواندن کامنت بعضی ها خجالت میکشد.ما مدعی هستیم که ایرانی ها باهوشند.خدا را شکر که خارجی ها این مطالب را نمیخوانند یک مشت ادم روانی که فکر میکنند خیلی حالیشون است فقط فحش وتکرار مکررات. بخدا قسم میخورم پاسدار ببینه شلوار خودش پیشکش شلوار باباشم خیس میکنه ولی اینجا با اسم کاربری قلابی شجاع میشود و جفنگ میگویند.البته خیر سر پدرشان اینقدر فحش بدهند و پرت و پلا بگویند که جانشان دربرود.من و خیلی های دیگر وقت گذاشتیم چهار تا خبر بخوانیم نه حرفهای ادمهای عقده ای .عده ای هم این سایت را درست کردند که کمک به اطلاع رسانی بشود ولی شب و روزشان شده بی ادبی ها و روانی بازیهای و فحش های من و امثال من که تربیت یاد نگرفتند و به زمین و زمان فحش میدهند را تصحیح کنند.ادم باشید هرچی هم تذکر میدهیم انگار نه انگار. دانشمندان-سیاستمدارن-پرفسورها ما نمیخواهیم فحشهای شما را بخوانیم ادم باشید
چهار‌شنبه 27 آبان 1388

gogoli - ایران - تهران
bavar88 - هلند - امستردام .. اگزوز خاور! شیر سماور! شما چرا به آقای خاتمی گیر دادی؟ چون میدونی که ایشون برخلاف بعضیها اهل خشونت و انتقام نیست؟!
چهار‌شنبه 27 آبان 1388

black chador - امریکا - ولدن
bavar88 - هلند - امستردام. هی اخوند باهوش بیل کلینتون رو تو توی چه فیلمی دیدی؟
چهار‌شنبه 27 آبان 1388

black chador - امریکا - ولدن
freydun - ایران - شیراز . باشه کاکو بخاطر گل روی تو من یکی دیگه به اسلام نمیگم اسهال. ..
چهار‌شنبه 27 آبان 1388

مسلمان ایرانی - ایران - شیراز
freydun - ایران - شیراز. کاکو الحق که همشهری خودومی.. من یک سال پیش همین حرف شما رو زدم اما کو گوش شنوا؟ {{ خدا را شکر که خارجی ها این مطالب را نمیخوانند }} همش میگیم ما فلان بودیم ما بیسار بودیم. پدر تو فاضل از فضل پدر تو را چه حاصل؟ کوروش و داریوش و مولانا و حافظ و سعدی و.. هر کاری کردند ، کردند ، ما چه کردیم؟ الان ما به حاظ و کوروش و تخت جمشید و امیرکبیر و... می نازیم ، چند نسل بعدمان باید به چه چیز اجدادش بنازد؟
چهار‌شنبه 27 آبان 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.