روسیه راه اندازی نیروگاه بوشهر را بار دیگر به تعویق انداخت

روسیه راه اندازی نیروگاه بوشهر را بار دیگر به تعویق انداخت

روسیه یک بار دیگر تکمیل طرح نیروگاه بوشهر را به تعویق انداخته است

نیروگاه اتمی بوشهر در سال جاری هم راه اندازی نمی شود.

روز دوشنبه، 16 نوامبر (25 آبان)، سرگئی شماتکو، وزیر انرژی روسیه، در مورد نیروگاه اتمی بوشهر در ایران گفت که "برنامه اعلام شده راه اندازی این نیروگاه تا آخر سال 2009 عملی نخواهد شد" و دلیل آن را "بروز برخی مشکلات و مسایل فنی" عنوان کرد.

این مقام روسی گفت که با وجود تکمیل نشدن برنامه راه اندازی بوشهر، انتظار دارد تا پایان سال "نتایج مهمی" در این زمینه به دست آید و افزود روسیه به تعهدات خود در قبال تکمیل و راه اندازی نیروگاه بوشهر پایبند است.

در ماه فوریه سال جاری، رئیس شرکت روسی مسئول اجرای نیروگاه بوشهر اعلام کرده بود که این نیروگاه تا آخر سال به کار خواهد افتاد و برق تولیدی آن وارد شبکه برق ایران خواهد شد.

طرف روسی قرارداد بارها تاریخی را برای تکمیل طرح نیروگاه بوشهر تعیین کرده و به تعویق انداخته است.

چند ماه پیش پرویز فتاح، وزیر نیروی ایران، پیش بینی کرده بود که برخلاف وعده قبلی، نیروگاه اتمی بوشهر "در تابستان سال جاری" راه اندازی نخواهد شد.

پیش از آن، آقای فتاح قول داده بود که تا آخر تابستان امسال پانصد مگاوات برق نیروگاه بوشهر وارد مدار شود.

مدودف خواستار پاسخ مثبت ایران به طرح انتقال اورانیوم شده است

براساس قرارداد اولیه ساخت نیروگاه اتمی بوشهر که بین ایران و روسیه امضا شده، قرار بود این نیروگاه در ژوئیه سال 1999، یعنی بیش از ده سال پیش، به کار افتد.

در خلال ده سال گذشته، روسیه دلایل مختلف فنی و مالی را عامل تعویق در تکمیل این طرح عنوان کرده است.

در ماه مارس سال جاری، مقامات دولتی ایران اعلام کردند که نیروگاه بوشهر "پیش راه اندازی" شده و به زودی، تولید برق در این تاسیسات آغاز خواهد شد.

ظاهرا هدف از پیش راه اندازی، آزمایش تجهیزات نصب شده در این نیروگاه و حصول اطمینان از بی خطر بودن این تاسیسات بود و یک مقام شرکت روسی مجری طرح گفت که لازم است نیروگاه در شرایط کاملا امن فعالیت خود را آغاز کند.

تعویق های مکرر

بروجردی: اظهار نظر شتابزده روسها غیر عادی به نظر می رسد

اواخر سال 2007، روسیه تحویل سوخت اتمی به نیروگاه بوشهر را آغاز کرد و مقامات روسی اظهار داشتند که به این ترتیب ایران نیازی به غنی سازی اورانیوم در داخل کشور ندارد.

در آن زمان، به نقل از مقامات روسی گزارش شد که تحویل سوخت شش ماه قبل از راه اندازی نیروگاه صورت می گیرد، هر چند تاریخ قطعی آغاز به کار بوشهر را اعلام نشد.

خبر تعویق در راه اندازی بوشهر در حالی گزارش می شود که مساله برنامه های هسته ای ایران هنوز راه حل نهایی نیافته است.

شورای امنیت سازمان ملل متحد با صدور قطعنامه هایی از ایران خواسته است بخشی از فعالیت های هسته ای خود، به خصوص در زمینه غنی سازی اورانیوم را متوقف کند و برای وادار ساختن جمهوری اسلامی به پذیرش این قطعنامه، برخی تنبیه های بین المللی را علیه ایران به اجرا گذاشته است.

جمهوری اسلامی این قطعنامه را غیرقانونی دانسته و از اجرای آن خودداری کرده است.

در ماه اکتبر سال جاری، مذاکراتی بین نمایندگان ایران و گروه 1+5 - آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان - برای یافتن راه حلی برای اختلافات بین دو طرف برگزار شد اما تا کنون هیچیک از دو طرف از توافقی نهایی خبر نداده است.

خبر تعویق در راه اندازی نیروگاه هسته ای بوشهر در پی گزارش هایی در مورد سختگیرانه تر شدن موضع روسیه در قبال برنامه های اتمی ایران انتشار می یابد.

روز گذشته، دمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه، از ایران خواست تا به طرح ارسال اورانیوم غنی شده در این کشور به خارج در برابر دریافت سوخت رآکتور اتمی تهران عمل کند.

رئیس جمهوری روسیه هشدار داد که در صورتیکه پیشرفتی در این زمینه صورت نگیرد، راه های دیگر مورد توجه قرار خواهد گرفت، هر چند در این مورد توضیح بیشتری نداد.

پیش از این آقای مدودف و برخی مقامات روسی امکان تشدید تحریم های بین المللی علیه ایران را مطرح کردند و اخیرا مقامات جمهوری اسلامی از تصمیم روسیه در خودداری از اجرای قرارداد فروش موشک های زمین به هوا به ایران انتقاد کردند.

در میان کشورهای گروه 1+5، روسیه و چین در مقایسه با کشورهای غربی عضو این گروه، معمولا از نرمش در برابر جمهوری اسلامی حمایت کرده اند.

در واکنش نسبت به اظهارات وزیر انرژی روسیه، علاء الدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران، گفته است که "با اینکه روسها به صورت آزمایشی نیروگاه بوشهر را راه اندازی کرده اند، این اظهار نظر شتابزده وزیر انرژی روسیه عادی به نظر نمی رسد."

آقای بروجردی در مصاحبه با خبرگزاری مهر از سازمان انرژی اتمی ایران خواسته است تا در این مورد اظهار نظر کند.

zendeh bad iran - انگلستان - منچستر
اینهم عاقبت پیروی از شیطان. رژیم اسلامی برگ ننگی است در کل تاریخ پر فراز و نشیب این ایران
دوشنبه 25 آبان 1388

farid ario - ایران - تهران
از خجالت بمیرید بیچاره هااااااا
دوشنبه 25 آبان 1388

nordreza - سویس - زویح
طویله ای به اسم نیروگاه اتمی. مثله اینکه گاوشان شیرش خشک شد. حالا باید دید کی چین هم یک در به اینها بزند.
دوشنبه 25 آبان 1388

gol222 - سوپد - هلسینگبوری
مرگ برروسیه سی سال است این حرامزادها دارند ایرانرا سرکیسه میکنن.امیدوار هرگز رژیم بی احساس وخون اشام جمهوری اسلامی به امکانات اتمی دست پیدا نکند چرا که این حجتیئها عقیده دارند دنیا باید ویران شودوامام زمانشان ظهورکند.مرگ برارتجاع واستعمارروس وانگلیس.درود به همه جانباختگان راه ازادی.
دوشنبه 25 آبان 1388

majid_0101 - ایران - تهران
دانشمندان هسته یی ما اگه یک ماه از ته دل دعا کنند و نماز سر وقت بخوونن٬ خیلی توانمندتر از قدرتهای شرق و غزب خواهند شد.
دوشنبه 25 آبان 1388

delmorde - سوپد - یوتبوری
لابد اینبار یک قرار داد می خواد ببنده که قسمتی از شمال ایران متعلق به روسیه شود اخه خوب میدونه این رژیم حاضر میشه چنین بخششی هم بکنه اخه الان همه ملک و منابع مال اخوندهاست به هرکس بخوان می تونند ببخشند. تف و لعنت به این جمهوری.
دوشنبه 25 آبان 1388

مسلمان ایرانی - ایران - شیراز
اینهمه طی قراردادهای ننگین کشورمون رو به فنا دادند آخرش هم که هیچ.
دوشنبه 25 آبان 1388

hamesheh bahar - انگلستان - لندن
آقای ا.ن کلاه ت را دیگه بهتره بزاری روی سر زنت!
دوشنبه 25 آبان 1388

mehrab_alborzi - ایران - تهران
ما را به خیر روسیه امیدی نیست لطفا شر مرسان
سه‌شنبه 26 آبان 1388

kaveh52 - ایران - تهران
خدا وکیلی روسها هم جمهوری اسلامی رو گلابی گیر اورده . حیف که دودش تو چشم خودمون میره وگرنه از این همه حماقت میشد کمی خندید .
سه‌شنبه 26 آبان 1388

bidin - ایران - ارومیه
اون نیروگاه بخوره تو سره روسها و اخوندها. اون دیگه نیروگاه بشو نیست باید همشو خراب کرد و از نو ساخت. هر چیزی یهعمری داره بالاخره. مخصوصا نیروگاه اتمی که خیلی باید ایمن باشه..
سه‌شنبه 26 آبان 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.