کاظمی کوتاه مدتی پس از انتخابات بازداشت شد و همچنان در زندان است
برادر همسر میرحسین موسوی در دادگاه انقلاب محاکمه می شود.
روز جمعه، 13 نوامبر (22 آبان)، خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - به نقل از مصاحبه ای با عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران، گزارش کرد که پرونده شاپور کاظمی، برادر زهرا رهنورد، به دادگاه انقلاب ارسال شده است اما در مورد زمان آغاز رسیدگی به این پرونده و اتهامات آقای کاظمی توضیح بیشتری نداده است.
شاپور کاظمی، که 62 سال سن دارد و از متخصصان مخابرات در ایران است، کوتاه مدتی پس از اعلام نتیجه بحث برانگیز دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بازداشت شد.
خبر بازداشت شاپور کاظمی برای مدتی انتشار نیافت اما پس از آنکه برخی از رسانه های طرفدار دولت محمود احمدی نژاد اتهاماتی را علیه آقای کاظمی پخش کردند، زهرا رهنورد، این خبر را تایید کرد و گفت که برادرش در مسایل سیاسی دخالتی نداشته و علت بازداشت او وارد کردن فشار بر آقای موسوی بوده است.
برخی از سایت های تندرو حامی دولت اتهاماتی را به آقای کاظمی و اعضای خانواده او نسبت داده اند که بسیاری از آنها دارای جنبه شخصی و غیر سیاسی است و به اتهاماتی که معمولا علیه مخالفان حکومت مطرح می شود شباهت دارد.
به گزارش ایرنا، عباس جعفری در مصاحبه با این خبرگزاری دولتی به مهدی هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان و رئیس مجمع تشخیص مصلحت، هم توصیه کرد که هرچه زودتر به ایران بازگردد تا اگر معتقد است اتهامی به او وارد نیست، از خود دفاع کند.
رهنورد دلیل بازداشت برادرش را فشار بر موسوی عنوان کرده ا ست |
در پی پخش این اتهامات، که با گزارش تلاش برخی نهادهای دولت برای در اختیار گرفتن اموال و مدیریت دانشگاه آزاد همزمان بود، تعدادی از افراد و رسانه های طرفدار دولت، مهدی هاشمی را به فساد مالی و سوء استفاده از موقعیت برای پیشبرد هدف های سیاسی متهم کردند و خواستار محاکمه او شدند.
آقای هاشمی، که گفته می شود در خلال حدود دو ماه گذشته در سفر خارج از کشور بوده است، با صدور بیانیه ای، ضمن رد اتهام استفاده از امکانات عمومی برای پیشبرد هدف های سیاسی، متقابلا خواستار توضیح در مورد اخبار مربوط به اختلاس از اموال دولتی و عمومی، از جمله شهرداری در زمان تصدی محمود احمدی نژاد، و استفاده از این امکانات توسط طرفداران آقای احمدی نژاد شد.
عباس جعفری دولت آبادی در این مصاحبه در مورد نحوه برخورد با کسانی که در ارتباط با اعتراضات بعد از انتخابات بازداشت شده اند هم توضیحاتی داد و گفت به دستور رئیس قوه قضائیه، اقداماتی برای تسریع رسیدگی به پرنده متهمان پرونده صورت گرفته و از جمله به جای یک دادگاه، شعب 15 و 26 دادگاه انقلاب به پرونده بازداشت شدگان رسیدگی می کند.
دادستان تهران اظهار داشت که حتی اگر محاکمه برخی از متهمان بیش از یک جلسه به طول انجامد، بازهم در جریان محاکمات، به متهم و وکیل مدافع او اجازه دفاع داده می شود اما اظهار امیدواری کرد که محاکمات تا دو ماه دیگر پایان یابد.
دادستان تهران از مهدی هاشمی خواسته به ایران بازگردد
در حالیکه خانواده های برخی از بازداشت شدگان سیاسی گفته اند که مدتها از خبر بازداشت و محل نگهداری، و در مواردی مرگ بستگان بازداشتی خود آگاهی نداشته اند، و گزارش هایی هم در مورد بدرفتاری با بازداشتیان منتشر شده است، آقای جعفری گفت که ماموران دولتی موظف هستند با بازداشت شدگان به خوبی رفتار کنند و ضمن مطلع کردن خانواده ها، امکان ملاقات آنان با بستگان خود را فراهم آورند.
آقای جعفری گفت که از زمان آغاز تصدی سمت دادستانی تهران، زا زندان ها به طور مرتب بازدید می کند و به بازجویان گفته است که تحقیق از بازداشت شدگان باید با رعایت قانون قانون باشد.
دادستان تهران در واکنش به گزارش هایی حاکی از حبس شماری از زندانیان سیاسی در بازداشتگاه های مختلف و مخفی، اظهار داشت که همه بازداشت شدگان حوادث بعد از انتخابات در زندان اوین نگهداری می شوند.
خبرنگار ایرنا در این مصاحبه یادآور شد که اقدام دادستان در مورد آزادی بعضی از متهمان حوادث بعد از انخابات با انتقادهایی مواحه بوده، اما عباس جعفری گفت که دادستان موظف است افراد را تنها در طول بازجویی در زندان نگه دارد و همچنین خاطرنشان کرد که قانون آیین دادرسی اعلام می دارد که در مواردی، می توان با صدور قرار تامین و تعیین وثیقه، متهمان را تا زمان رسیدگی به پرونده آزاد کرد.
آقای جعفری افزود که از جمله آزاد شدگان، کسانی بوده اند که به جرم دادن شعار انحرافی و اخلال در نظم عمومی در روز 13 آبان دستگیر شده بودند و افزود "افرادی که دلیل چنداین بر توجیه اتهام به آنان وجود نداشت و یا از اقدام خود اظهار ندامت کردند یا بی گناه بودند، آزاد شدند."
در مورد نحوه برگزاری دادگاه بازداشت شدگان پس از انتخابات، دادستان تهران گفت که طبق قانون، اصل بر علنی بودن دادگاه ها به معنی عدم ایجاد مانع برای حضور افراد در جلسات رسیدگی است اما علنی بودن به معنی انتشار جریان دادگاه به طور کامل نیست.
جریان محاکمات دستجمعی، حاوی اعترافات بازداشت شدگان، از شبکه های رادیو و تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی پخش شد در حالیکه قانون آیین دادرسی، ضمن تاکید بر اینکه محاکمات مگر در موارد خاص، باید علنی بوده و حضور تماشاگران در آن آزاد باشد، پخش رسانه ای جریان محاکمه را ممنوع و برای تخلف قاضی از این امر مجازاتی را هم تعیین کرده است.
اخیرا قوه قضائیه اعلام داشته که دادگاه بازداشت شدگان بعد از انتخابات را به طور غیرعلنی برگزار می کند، اما از قول برخی از متهمان گزارش شده که خواستار علنی بودن جلسات دادگاه شده اند که ظاهرا حاکی از نگرانی از این بوده است که ممکن است منظور مقامات قضایی از تاکید بر جلوگیری از پخش رسانه ای جریان محاکمه به معنی برگزاری محاکمه مخفیانه باشد.
کروبی بر پیگیری تخلف در بازداشتگاهها اصرار و از محاکمه خود استقبال کرده است |
پس از آغاز عملیات حکومت در مقابله خشونت آمیز با معترضان به آنچه که تلقب گسترده در انتخابات ریاست جمهوری خوانده شده، آقای کروبی مسئولیت تحقیق در مورد گزارش های مربوط به بدرفتاری با بازداشت شدگان، از جمله قتل و تجاوز جنسی در بازداشتگاه ها را برعهده گرفت.
اگرچه رهبر جمهوری اسلامی نیز بروز برخی تخلفات را در دست کم یکی از بازداشتگاه ها پذیرفت، اما مخالفان آقای کروبی او را به دلیل پافشاری بر رسیدگی به این اتهامات، به خصوص در مورد تجاوز جنسی ماموران به زنان و مردان بازداشتی، را باعث خدشه دار شدن حثییت جمهوری اسلامی در جهان دانستند و او را هدف حملات شدید قرار دادند.
در واکنش به گزارش آقای کروبی، قوه قضائیه یک هیات سه نفر را مامور رسیدگی به این اتهامات کرد که مدتی پس از آن، تمامی این اتهامات را بی پایه دانست.
در حالیکه طرفداران تندرو دولت خواستار بازداشت و محاکمه آقای کروبی، و همچنین میرحسین موسوی به اتهام پیگیری تخلف های انتخاباتی و نحوه برخورد با معترضان بوده اند، آقای کروبی اعلام داشته است که از چنین محاکمه ای برای بیان مسایلی که هنوز ناگفته مانده استقبال می کند.
دادستان تهران در مورد وضعیت مهدی کروبی گفته که "گزارش بخشی از پرونده مربوط به آقای کروبی از سوی کمیته سه نفره به دادسرای تهران ارجاع شده و هم اکنون دو نفر از متهمان این پرونده در بازداشت به سر می برند" اما توضیح نداده است که محتوای این پرونده و اتهام دو فرد بازداشتی چه بوده و آیا با درخواست رسیدگی به تخلفات ماموران ارتباطی داشته است یا نه.
خبرنگار ایرنا در این مصاحبه به بازداشت و آزادی علیرضا بهشتی، مشاور میرحسین موسوی، اشاره کرد و گفت که برخی معتقدند که آزادی آقای بهشتی نشانه برخورد دوگانه دادستان است.
آقای جعفری گفت که علیرضا بهشتی با سپردن وثیقه آزاد شده که به معنی منع تعقیب او نیست و پرونده آقای بهشتی در دست پیگیری است.
دادستان تهران در مورد رسیدگی به پرونده تخلفات ماموران در بازداشتگاه کهریزک و حمله به مجتمع کوی سبحان و خوابگاه دانشگاه تهران، گفت که این پرونده ها در دادسرای نظامی تهران در حال بررسی است.
از آقای جعفری در کسانی هم سئوال شد که در جریان حوادث بعد از انتخابات به قتل رسیده اند.
وی گفت که "اکثر خانواده های کشته شدگان حوادث پس از انتخابات تقاضای دیه کرده اند که تقاضای آنان در حال بررسی است."
|
|