گزارش منابع خبری ایران حاکیست که بازار پارچه و پوشاک تبریز به نام "ایکی قاپیلار" بعد از ظهر چهارشنبه دچار آتش سوزی شد و بخش مهمی از آن از میان رفت.
به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، آتش سوزی به حدی شدید بوده که شعله های آن از نقاط مختلف تبریز قابل رؤیت بود و به گزارش سایت "شبکه خبر" متعلق به رادیو و تلویزیون ایران، حداقل 100 مغازه در این حادثه آسیب دیده یا کاملا نابود شدند.
در مورد زمان شروع آتش سوزی گزارش های ضد و نقیض وجود دارد.
وبسایت رادیو تلویزیون ایران نوشت که آتش سوزی ساعت پنج و نیم بعد از ظهر شروع شد و به سرعت گسترش یافت. اما معاون فرمانداری تبریز زمان شروع را ساعت هفت بعد از ظهر ذکر کرده است.
عبدالواحد بهارلونژاد معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار تبریز به خبرگزاری فارس گفت: "با تلاش ماموران آتش نشانی تبریز خوشبختانه از سرایت آتش به بخش های دیگر بازار بزرگ سرپوشیده تبریز جلوگیری شده است."
او توضیح داد که به دلیل سرپوشیده بودن بازار بزرگ تبریز، در ابتدا مشکلاتی در مسیر امدادرسانی وجود داشت که با تلاش ماموران این مشکل حل شد.
ایرنا در همین ارتباط گزارش داد که ماموران آتش نشانی برای مهار آتش سوزی سعی کردند سقف بازار را تخریب کنند.
علت آتش سوزی تاکنون روشن نشده است.
بازار تبریزبزرگترین بازار سرپوشیده جهان طعمه حریق شد
پژواک تبریز : از بد روزگار بخش مهمی از بازار تبریز((دو در (ایکی قاپیلار) مرکز تجارت پارچه و پوشاک تبریز)) دچار حریق شده و بخش اعظمی از آن تبدیل به خاکستر شده است.
این بخش از اثر ارزشمند و تاریخی حدود ساعت30و17 عصر روز چهارشنبه 13/8/88 در کمال ناباوری طعمه حریق شده و به دلائلی نامعلوم که تا این لحظه اعلام نشده در میان شعله های آتش به تلی از خاک تبدیل شده و علاوه بر تحمیل خسارات مالی زیاد به مغازه داران در میان شعله های بی رحم آتش سوخت.
این یگانه اثر و هویت تاریخی تبریز با وجود تلاش بی حد و خستگی ناپذیر آتش نشانان که مردانه با شعله های آتش می جنگیدند به خاکستر تبدیل شده و صحنه های غیر قابل قبول را در معرض دید شهروندان تبریزی به نمایش گذارد.
گفتنی است بازار تبریز بزرگترین مجموعه سرپوشیده دنیاست که در سال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی ثبت شدهاست و به عنوان یکی از شاهکارهای معماری ایرانی شناخته میشود، در سال ۱۱۹۳ ه.ق. بر اثر زلزله با خاک یکسان شد، اما طولی نکشید که به همت مردم شهر بازسازی گشت.
طاقها و گنبدهای گچبری شده و مزین به نقش و نگار بلند آن، سازههای آجری به هم پیوسته، آرایش دکانها، کثرت تیمچهها، وجود انواع مشاغل و تعداد زیادی مدرسه و مسجد که در کنار سراهای بازرگانی قرار گرفتهاند، این بازار را نمونهای عالی از محیط تجارت و زندگی اسلامی و شرقی بدل ساختهاست.
بزرگترین گنبد این بازار، گنبد تیمچه مظفریه است و از مهم ترین تیمچههای فعلی بازار تبریز میتوان به: تیمچه امیر ، تیمچه مظفریه ، تیمچه شیخ کاظم ، تیمچه گرجیلر ، تیمچه حاج صفر علی ، تیمچه میرزا شفیع ، تیمچه حاج رحیم ، تیمچه حاج میر ابوالحسن و... اشاره کرد.
در همه این بازارها، تیمچهها، سرایها و چهارسوهایی هست که حجرهها و مغازههای آنها مرکز عمده فروشی اجناس گوناگون داخلی و خارجی است.
بازاریان تبریز در طول ۱۰ سال گذشته بیش از ۹۰ درصد بافت فرسوده این اثر تاریخى را مرمت کرده و در این مدت حدود ۲ میلیارد تومان هزینه کرده اند.
این بازار منحصر به فرد با وجود گذشت صدها سال اهمیت تجارى خود را از دست نداده، به طورى که هم اکنون ۸۰ درصد شریان اقتصادى منطقه در این بازار جریان دارد.سبک معماری، آرایش مغازه ها، کثرت تیمچه ها، انواع مشاغل و وجود تعداد بسیاری مدرسه و مسجد که در کنار سرایهای بازرگانی قرار گرفته و غالبشان حیثیت تاریخی دارند آنرا نمونهء عالی یک محیط تجارت و زندگی اسلامی و شرقی به شمار می آورد
شایان ذکر است آتش سوزی در پاساژ بزرگ کفش و چرم تبریز در 31 شهریور ماه سال 87 موجب وارد آمدن خسارات قابل توجه به اموال موجود در مغازه ها و انبارهای کالا در این محوطه از بازار شده و آتش سوزی در این بخش از بازار تبریز در ساعت 22 و 30 دقیقه روز 31 شهریور به دلیل انبار شدن غیراصولی و غیر استاندارد کالاهای قابل اشتعال آغاز شده بود.
حریق در سال 86 نیز در پاساژ چرم و کفش تبریز خسارات قابل توجهی برجای گذاشته بود
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|