لاغری با قرص قند و تیروئید

لاغری با قرص قند و تیروئید

امروزه بسیاری از افرادی که می‌خواهند وزنشان را کم کنند به سراغ برخی داروها می‌روند، مخصوصا قرص‌های تیرویید مثل لووتیروکسین و قرص‌های ضد دیابت مثل متفورمین.

لووتیروکسین

مساله این است که استفاده از قرص‌های افزایش دهنده ی متابولیسم بدن نظیر لووتیروکسین، تنها در صورتی مجاز است که کم‌کاری تیرویید وجود داشته باشد.

در واقع پس از کنترل وضعیت بدن و انجام آزمایشات تیروییدی و تایید آن توسط متخصص غدد و بررسی علایمی مثل افزایش وزن، خواب‌آلودگی و سایر نشانه‌های کم‌کاری تیروئید، داروی مناسب تجویز می‌شود.

در این صورت داروی لووتیروکسین همراه با رژیم درمانی به کاهش وزن کمک می‌کند. اما زمانی که عملکرد تیرویید طبیعی است، استفاده از این قرص نه تنها برای کاهش وزن مفید نیست، بلکه سبب بروز اختلالات تیروییدی در فرد خواهد شد.

متفورمین

استفاده از متفورمین نیز که یک داروی ضددیابت است، تنها در صورتی مجاز است که فرد مبتلا به نشانه‌های اولیه سندرم متابولیک شده است.

قند خون ناشتای بالای 100، افزایش چربی خون، دور کمر بالاتر از 80، 88 یا 94 در زنان و بالاتر از 96، 102 و 112 سانتی‌متر در مردان که توأم با افزایش وزن و افزایش نتیجه آزمایش تحمل قند خون باشد، نمایانگر سندرم متابولیک است.

در این صورت دادن رژیم‌غذایی به همراه ورزش و دارو می‌تواند از بروز دیابت جلوگیری کند. اما در اغلب افراد چاق نیازی به داروی متفورمین نیست.

این دارو ممکن است بتواند در خانم‌های چاقی که دچار ناباروری هستند، شانس باروری را با کاهش وزن، افزایش دهد، اما در کسانی که مشکلی ندارند، نه تنها برای کاهش وزن مناسب نیست، بلکه می‌تواند عوارض جانبی زیادی داشته باشد.

بنابراین، قبل از تجویز این دارو باید پیش‌زمینه‌های قبلی دارویی بیمار را هم مد نظر داشت و بی‌توجهی به این مساله می‌تواند عوارض ناخواسته  و پابرجایی ایجاد کند.

دکترسیدضیاءالدین مظهری - متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی
+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.