دانشمندان موفق به تولید پلیمری شدهاند که حس لامسه پوست و سرما و گرما را دریافت میکند.
به گزارش سرویس «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آنها در نظر دارند از این پلیمر جدید برای پوشش دهی پروتزهای دست و پای مصنوعی استفاده کنند تا افرادی که دچار معلولیتهای عضوی هستند، این احساسات را دوباره در اعضای مصنوعی نیز به دست آورند.
به گفته محققان، پروتزهای موجود در بازار اگر چه ممکن است در ظاهر طبیعی به نظر برسند، اما هنوز خیلی ابتدایی هستند و فراتر از باز و بسته کردن دستها هیچ کنترل عصبی واقعی دیگری به بیماران نمیدهند، اما در دو پژوهش اخیر که به ویژه برای سربازان نقص عضو شده آمریکایی انجام شده این قبیل احساسات واقعی در پوست دست و پاهای مصنوعی منتقل میشود.
متخصصان انجمن آمریکایی جراحی پلاستیک در کنفرانس جراحی پلاستیک سال 2009 که در سیاتل برگزار شد، پرده از کشف یک مولکول یا پلیمر هادی جریان الکتریسته (موسوم به PEDOT با اسم علمی 3،4 اتیلن دی اکسیتیوفن) برداشتند که به تحریک و رشد رشتههای عصبی جدید در اعصاب آسیب دیده دستها و پاها کمک میکند.
محققان بر این باورند که تحریک و رشد رشتههای عصبی یکی از مراحل اولیه در ایجاد کنترل عصبی بیشتر بر روی پروتزها در افراد معلول میباشد.
جراحان پلاستیک امیدوارند که با کشف PEDOT به شیوهای موفق برای رشد رشتههای عصبی جدید دست پیدا کنند.
گفتنی است، آزمایشات اولیه در زمینه ارزیابی عملکرد این پلیمر که بر روی موشهای آزمایشگاهی انجام شد، نتایج امید بخشی داشته است.
|
|