در هر مدرسه حداقل ۱۰ کودک افغانی ثبت‌نام نمی‌شوند

در هر مدرسه حداقل 10 کودک افغانی ثبت‌نام نمی‌شوند

یکی از اعضای کمیته هماهنگی شبکه یاری کودکان ایران از وجود یک معضل در مدارس کشور خبرداد که علی رغم اعمال برخی از قوانین توسط دولت،‌باز هم کودکان افغانی برای ثبت نام در مدرسه و رسیدن به حق مسلمشان برای تحصیل با مشکل مواجه بوده و به همین دلیل به کار در خیابان و سر چهارراه‌ها و یا کار سخت مبادرت می‌کنند .

به گزارش هرانا به نقل از ایلنا ، یکی از اعضای کمیته هماهنگی شبکه یاری کودکان ایران از اعمال یک بی‌عدالتی در یکی از مدارس شهر تهران (که نام آن در خبرگزاری محفوظ است) خبر داد و تاکید کرد: مدرسه‌ای را سراغ داریم که سه سال پی‌درپی کودک افغانی را که معدلش 20 بوده در کلاس سوم دبستان نشانده‌اند و به پایه‌های بالاتر انتقال نداده‌اند و مدیر آن مدرسه اعلام کرده که برای کلاس چهارم دبستان ظرفیت ندارد، وقتی از مدارس سئوال می‌شود که چرا فلان کودک ثبت‌نام نشده آنها اعلام می‌کنند که ظرفیت نداریم در حالی که آنها تنها ادعای مالی ندارند و از کودکان پول طلب می‌کنند.

او افزود: مدارس از کودکان افغانی که همراه با کارت‌مشخصات آموزشی برای ثبت‌نام مراجعه می‌کنند 70 تا 100 هزار تومان پول تقاضا می‌کنند این در حالی است که تمام این کودکان توان مالی پرداخت این مبلغ را نداشته و تنها کودکانی که توان پرداخت دارند در مدارس ثبت‌نام می‌شوند.

عضو کمیته فوق خاطر نشان کرد: کودکان دیگر امکان ثبت‌نام شدن در مدارس وشروع تحصیل را نداشته و به ناچار برای کار کردن به خیابان می‌روند.

به گفته این عضو کمیته هماهنگی شبکه یاری کودکان ایران حداقل در هر مدرسه 10 کودک کلاس اولی افغانی به دلیل نداشتن توان مالی ثبت‌نام نشده و غربالگری شده‌اند.

عضو کمیته فوق به اعمال سلایق شخصی بر روی برخی قوانین اشاره و تاکید کرد: از دولت ایران تقدیر می‌کنیم که امسال کارت مشخصات آموزشی کودکان افغانی را به خود آنها تحویل می‌دهند و کودک را به تنهایی به حساب می‌آورند چرا که سال گذشته این کارت‌ها تحت عنوان کارت پدر ارائه می‌شد و از ارائه کارت‌ها به کودکان و یا مادرانشان خودداری می‌شد، اما چرا وقتی جامعه در حال ارائه یک خدمت خوب به این کودکان است، سایر مسئولان سنگ‌اندازی کرده ومعضل پدید می‌آورند؟

او در پایان خواستار پیگیری حقوق این کودکان در حداقل زمان ممکن شد.

ukguy4u - انگلیس - لندن
واقعا شرم آوره .
جمعه 1 آبان 1388

shayan2uk - انگلیس - هال
ای خاک بر سرتون ٫ بیائید ببنید اینجا چه امکانات تحصیلی تا سطح دانشگاه بدون هیچگونه تبعیض و ادعایی برای همه ایجاد کردند.
جمعه 1 آبان 1388

bluestar - ایران - تهران
غیر انسانی - غیر شرعی - غیر قانونی
جمعه 1 آبان 1388

baas - هلند - روتردام
اگر این بچه ها عرب بودند وضعیتشان فرق میکرد
جمعه 1 آبان 1388

bacheyebameyan - نروی - اسلو
سلام راستش این مطلبو خوندم نتونستم چیزی ننویسم چون خودم در ایران شاهد این رفتارا بودم. نمونش خواهر و بردار خودم که همیشه این مشکل تو ایران داشتن . چون درسشون خوب بود و همیشه بین اینا با ایرانیها تفاوت میذاشتن معلما و حتا مدیر . دردم همیشه از این بود که ایران خودشو یه دولت مثلمان میگرفت .اینکه ما همسایه با ایران هم زبان هم دین و یکسری مثل ما هم مذهب با ایران بودن هیچ اهمیتی نداشت. البته از دولتی که با مردم خودش اینجوره رفتار میکنه نمی‌شه توقع داشت. ولی‌ اینجا تازه میفهمم چه ظلمی در حق بسیاری از افغانی‌ها شد. به امید آزادی برای همه
جمعه 1 آبان 1388

parizad27 - کانادا - کچینر
خدا ازتون نگذره من هم که تو ایران بودم به خاطر پدر و مادر افغانی ام سه سال و نیم مدرسه نرفتم. اخه مگه از چی تون کم میشه؟ یادم میاد تا دو سه ماه همش گریه میکردم. خدا نگذره....این همه هم هر سال سازمان ملل بابت اینها بهشون پول میده. اونوقت از ابتدایی ترین چیزها محرومشون میکنند.
جمعه 1 آبان 1388

javad_uk - کانادا - تورنتو
خاک تو سر اون انگلیس که از 3 سال پیش کالج های زبانشو پولی کرد و کسانی که نیمه وقت کار میکنن نصف قیمت. این هم مهد دموکراسی غربی.
جمعه 1 آبان 1388

باقلوا - ایران - ایران
اینکار درست نیست و امکان سواد آموزی برای بشر باید وجود داشته باشه ولی از حکومتی که از مردم خودش به روشهای مختلف پول درخواست میکنه ُ انتظار دارید در قبال بیگانگان افغان چه برخوردی داشته باشه ؟. این افغانی ها دیگه مخشون تکون خورده با وجود شرایط فعلی ایران و افغانستان دیگه تو ایران بخوان وایسن . ایرانی هاش دارن در میرن اونوقت اینا موندن .
جمعه 1 آبان 1388

ahmadinejad-kotole - کردستان - اربیل
خاک بر سر خره علی‌ گدا و احمدی کوتوله من میگم باید کشورهای دیگه همین کارو با ایرانی‌‌های مقیم کشورشون هم بکنن تا اینا بفهمن این کار چه احساسی‌ داره و‌ دست از این نفهمیا بردارن باز بیا این بگین ایران به مهاجرا خوبی‌ کرد ...مرگ بر آخوند.
جمعه 1 آبان 1388

huria - دانمارک - کپنهاگ
baas - هلند - روتردام. اشتباه می فرمایید. این رژیم با همه غیر مزدوران٫ بیگانه است و هیتلر گونه رفتار می کند. حتی شما! مزدوری هم ملیت نمی شناسد!
جمعه 1 آبان 1388

shahram khosh maram - ایران - تهران
من خیلی ناراحت میشوم که چنین خبرهایی را میشنوم. من دلم میخواهد مردم ایران و همه همسایگانش رفاه و سواد و شادی و صلح داشته باشند. بی ثباتی افغانستان وقتی اتفاق افتاد که ما هم دچار بی ثباتی سالهای اولیه بعد انقلاب و بعد جنگ با عراق بودیم. خودمان مشکل بسیار داشتیم و چند میلیون اواره از افغانستان هم امدند. این بدشانسی هر دوی ما بود. در زمان شاه روی مسائل ناسیونالیستی تاکید بسیار شده بود و وضعیت خوب اقتصادی ما و گرایش بیش از حد مردم به غرب باعث شده بود مردم ما از کشورهای اطراف غافل شوند و حتی انرا کسر شان بدانند. از طرف دیگر رفتار نادرست گروهی از اوارگان افغان هم زمینه ساز ایجاد تصویری نادرست در ذهن مردم ایران شد. خوشبختانه هنوز در بین ایرانیان بودند افرادی که انسانیت را فراموش نکرده بودند. من به افغانستان و تاجیکستان علاقه دارم و مطالب انها را تا جایی که بتوانم دنبال میکنم. وبلاگ یادداشتهایی از هرات را هم میخوانم.
جمعه 1 آبان 1388

majid63 - فرانسه - پاریس
تا اخوند هست همینه که هست.
جمعه 1 آبان 1388

shahram khosh maram - ایران - تهران
قسمت دوم:‌ در آن وبلاگ از یک معلم ایرانی صحبت شده بود که علی رغم مخالفت مدیر مدرسه٬‌ به یک بچه افغانی اجازه داده بود یواشکی سر کلاس بیاید. این کار را ادامه داد و بچه های دیگر مدرسه هم هرگز چیزی به مدیر نگفتند. خودم هم ایرانیان بسیاری دیدم که سعی کردند کمک کنند و البته بسیاری را هم دیدم که انها را تحقیر میکردند. اگر مسائل انسانی را کنار بگذاریم٬‌ صلح و ثبات و پیشرفت افغانستان لازمه پیشرفت ایران به ویژه مناطق شرقی آن هست. من خوشحالم که میبینم گروهی از روشنفکران ما متوجه افغانستان شده اند. مثلا محسن مخملباف تلاش زیادی برای باسواد کردن بچه های افغان کرده. به امید پیشرفت و ارامش ایران و افغانستان.
جمعه 1 آبان 1388

shahram khosh maram - ایران - تهران
قسمت سوم:‌من اینجا متنی از وبلاگ یادداشتهایی از هرات را بدون هیچ توضیحی عینا میگذارم: . چرا مردم ایران همسایگان خود را نمی شناسند؟ جای تاسف این است که مردم کشوری مانند ایران که همواره می گویند ، ما مردم متمدن و بزرگی هستیم کوچکترین معلوماتی درباره کشورهای حول و حوش خود ندارند. چند روز قبل وقتی با سلیم مظهر ریییس دانشکده خاورشناسی دانشگاه پنجاب در لاهور پاکستان دیدار داشتم او می گفت :" زمانی در ایران بودم ، مردم ایران به من می گفتند آیا در کشور شما ماشین است ؟ تلویزیون است ؟ دوکان است ؟ گل است ؟ وخلاصه چنین جیزهایی پیدا می شود؟"آقای مظهر ادامه داد من برایشان گفتم که نخیر اینها تنها در کشور شما پیدا می شوند. امروز صبح یک نویسنده و محقق زبان پارسی اهل تاجیکستان با رادیو بی بی سی مصاحبه داشت ، او می گفت :" من با ایرانی ها دیدار داشتم و به آنها گفتم که من اهل تاجیکستان هستم ، با کمال تعجب از من می پرسیدند که تو فارسی را کجا یاد گرفتی؟ او می گفت :" از ایرانی ها انتظار نداشتم که ندانند در تاجیکستان زبان اصلی آن فارسی است.
جمعه 1 آبان 1388

shahram khosh maram - ایران - تهران
قسمت چهارم:. هر چند تاجیکستان کشور هماسایه ایران نیست ، اما اشتراکات زبانی ، فرهنگی و دینی این کشور با ایران و عدم آشنایی مردم این کشور با تاجیکستان انسان را شگفت زده خواهد ساخت. به یاد تصویری افتادم که ایرانی ها از افغانستان دارند ، مردم ایران گمان می کنند افغانستان مانند دهکده ی مخروبه و متروکه ای است که تنها می توان در آن خاک ، قبیله و وحشت را دید. یک روز با یکی از دوستان ایرانی ام که در هرات افغانستان زندگی می کند در همین مورد بحث می کردیم " او گفت :" من وقتی هنوز وارد افغانستان نشده بودم تصویر وحشتناکی از اینجا به ذهنم می رسید ، فکر می کردم از تمدن و آبادی و زندگی برای مدتی دور می شوم ، اما وقتی اینجا رسیدم به خودم متاسف شدم و به مردم ایران که چرا در باره کشوری که همزبان و هم دین و هم فرهنگ شان است اطلاعات کمی دارند. بدون شک صدا و سیمای ایران در به تصویر کشانیدن افغانستان مقصر است ، اما من نمی دانم چه سیاستی را ایران دنبال می کند تا افغانستان را به عنوان مخروبه ی سخت وحشتاک به مردمش نشان بدهد.
جمعه 1 آبان 1388

shahram khosh maram - ایران - تهران
قسمت پنجم:. بدون شک صدا و سیمای ایران در به تصویر کشانیدن افغانستان مقصر است ، اما من نمی دانم چه سیاستی را ایران دنبال می کند تا افغانستان را به عنوان مخروبه ی سخت وحشتاک به مردمش نشان بدهد. جالب است که در افغانستان مردم بی سواد و با سواد آن درباره همه کشورها چه همسایه و چه غریبه تا حد زیادی آشنایی دارند. جای تاسف اینجا است که افغانستان همینک با پاکستان و ایران دو کشور همسایه خود روابط خوب ندارد ، البته با پاکستان به مرز خشونت رسیده است و افغانستان ظاهرا روابط خوبی با ایران دارد و در خفا خدا می داند. حکومت افغانستان همواره همسایه های خود را به دخالت در امور داخلی کشور خود متهم می کند.
جمعه 1 آبان 1388

piruzi - نروژ - فردریکستاد
واقعا تاسف اور هستش !! بیچاره اون بچه ها چه گناهی کردن !!!
جمعه 1 آبان 1388

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
خاک صد عالم به سرتان که به فلسطینی عرب و چاوز بی خدا باج می دهید انوقت به همزبانهای افغانی که به شما پناه اورده اند این رفتار شرم اور...مرگ بر ذات کثیفتان.
شنبه 2 آبان 1388

mehraeen - ایران - تهران
baas" - هلند - روتردام. اگر این بچه ها عرب بودند وضعیتشان فرق میکرد". گل گفتی دوست گرامی . نمونه اش آیا تا به حال دیده اید مهاجران عراقی - لبنانی - پاکستانی - بنگلادشی و ... در ایران به کارهای سخت مشغول باشند . آخر هم تازه کلی عزت و احترام دارند ( بر خلاف افغانهای بیچاره)
شنبه 2 آبان 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.