دولت بریتانیا اعلام کرد که بخش ویزای کنسولگری سفارت این کشور در تهران فعالیت خود را مجددا از 26 اکتبر(4 آبان) از سر خواهد گرفت.
در بیانیه ای مطبوعاتی که از سوی اداره امور مرزهای بریتانیا (UKBA) و سفارت بریتانیا در تهران منتشر شده، آمده است :"اداره امور مرزهای بریتانیا و این سفارت در طی چند هفته گذشته تلاش های فراوانی را انجام داده اند تا مشکلات فنی و مشکلات در ارتباط با پرسنل را که باعث گردید این قسمت از مردادماه قادر به پذیرفتن درخواست های جدید نباشد حل کنند."
بنا بر این بیانیه بخش ویزای سفارت بریتانیا در تهران از 4 آبان ماه مجددا درخواست های جدید را می پذیرد و متقاضیان می توانند از روز چهارشنبه، 29 مهرماه جهت تعیین وقت برای ارائه درخواست و مدارک پشتیبانی اقدام کنند.
سایمون گس، سفیر بریتانیا جدید در تهران نیز در این رابطه گفته است: "هدف ما از بازگشایی قسمت روادید ارائه استاندارد بالایی از خدمات به اتباع ایرانی همراه با رعایت و اعمال مقررات مهاجرت بریتانیا است."
در ماه شهریور بخش ویزای سفارت بریتانیا در تهران اعلام کرد که صدور ویزا را متوقف کرده و به این ترتیب شهروندان ایرانی مجبور بودند برای گرفتن ویزا و سفر به بریتانیا به سفارتخانه های این کشور در خارج از ایران مراجعه کنند.
سایمون گس، سفیر جدید بریتانیا در ایران در 22 شهریور، استوارنامه خود را به رئیس جمهوری ایران تحویل داد |
در تابستان که عموما درخواست برای گرفتن ویزا افزایش می یابد، متقاضیان درخواست ویزای بریتانیا در ایران هنگام مراجعه به وب سایت سفارت بریتانیا با این عبارت مواجه می شدند: "به دلیل کاهش در تعداد اعضا، بخش ویزا قادر به تعیین وقت جدید برای متقاضیان روادید در سفارت بریتانیا در تهران نیست."
از 14 مردادماه، مرکز درخواست ویزا بریتانیا در ابوظبی، پایتخت امارات عربی متحده درخواست های ویزای غیرتوریستی را قبول کرد.
به گفته اداره امور مرزهای بریتانیا در این مدت بیش از 800 دانشجوی ایران موفق شدند در ابوظبی ویزا تحصیلی دریافت کنند.
در جریان اعتراض گروه هایی از معترضان و دستگیری شماری از اصلاح طلبان در وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران، ۹ کارمند محلی سفارت بریتانیا در تهران نیز بازداشت شدند. هشت نفر از بازداشت شدگان آزاد شدند، اما حسین رسام، تحلیلگر سیاسی این سفارتخانه در دادگاه حاضر شد.
پیش از این دستگیری، ایران دو دیپلمات بریتانیایی را هم از تهران اخراج کرده بود.
روابط ایران و بریتانیا که یکی از شکننده ترین مناسبات سیاسی را با یکدیگر دارند، پس از این حوادث بار دیگر رو به تیرگی گذاشت.
برخی از صاحب نظران مسائل ایران می گویند که هرچند سفارت بریتانیا در تهران به طور رسمی اعلام نکرد، اما توقف صدور ویزای بریتانیا در ایران بی ارتباط با افزایش فشارهای ایران بر سفارت بریتانیا در تهران نیست.
به اعتقاد برخی از کارشناسان، در شرایطی که ایران دلخوری سیاسی خود را با فشار بر کارمندان محلی سفارت بریتانیا نشان داد و بریتانیا هم با توقف صدور ویزا به این فشار ها پاسخ داد.
در آن زمان سخنگوی وزارت امور خارجه بریتانیا گفت که دلیل توقف پذیرش درخواست های تازه برای صدور ویزا سیاسی نیست، اما او در عین حال از مذاکره با مقام ها و نهادهای ایرانی برای رفع این مشکل خبر داد.
|
|
|
|
|
|