رادیو فردا : امام جمعه موقت تهران روز جمعه در خطبههای خود به عنوان اولین مقام رسمی جمهوری اسلامی به فراخوان برای حضور حامیان جنبش سبز در راهپیمایی ۱۳ آبان، روز دانشآموز، واکنش نشان داد.
در حالی که هنوز سه هفته به روز ۱۳ آبان که در ایران «روز ملی مبارزه با استکبار جهانی» نیز نامیده میشود مانده است، حامیان جنبش سبز در وبسایتها و همچنین از طریق اسکناسنویسی و شعارنویسی بر دیوارها و طراحی پوستر همگان را به شرکت در راهپیمایی این روز و حمایت از این جنبش دعوت میکنند.
آیتالله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان و از حامیان سرسخت محمود احمدینژاد، پشت تریبون نماز جمعه تهران خواست اولین مقام رسمی جمهوری اسلامی باشد که به فراخوان جنبش سبز واکنش نشان میدهد و معترضان به نتیجه انتخابات اخیر را به آمریکا و اسرائیل منتسب دانست.
آقای جنتی ضمن پیشبینی این که «نقشههای آنها در روز ۱۳ آبان نیز خنثی میشود» گفت: «عدهای که مهره دست دیگران هستند میخواهند در این روز ماهیت آمریکایی و اسرائیلی خود را نشان دهند.»
از زمان آغاز اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۲۲ خردادماه که محمود احمدینژاد پیروز آن اعلام شد، معترضان در تهران و دیگر شهرهای بزرگ ایران با استفاده از مناسبتهای مختلف دست به تجمع و راهپیمایی زدهاند.
در آخرین جمعه ماه رمضان، اواخر شهریورماه، نیز طرفداران جنبش سبز و معترضان به نتیجه انتخابات با نادیده گرفتن هشدارهاى رهبر جمهورى اسلامى و سپاه پاسداران در مورد برگزارى هر گونه تجمع اعتراضى همزمان با برگزارى راهپیمایى روز قدس، با حضور پرشمار خود در خیابانها دست به تظاهرات زدند، تظاهراتی که اخبار آن بلافاصله بر خروجی خبرگزاریها قرار گرفت و فیلمها و عکسهای آن در فضای مجازی منتشر شد.
«برخورد سست با اغتشاشگران خیانت است»
احمد جنتی همچنین با مخاطب قرار دادن دستگاه قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی هشدار داد که «اگر با اغتشاشگران و براندازان بهسستی برخورد کنند» خائن به اسلام و انقلاباند.
آقای جنتی پیشتر نیز در نماز جمعهای دیگر از عدم دستگیری افرادی که وی آنها را «سران اغتشاشات و ریشه فتنه» میخواند انتقاد کرده بود.
احمد جنتی خطاب به دستگاه قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی هشدار داد که «اگر با اغتشاشگران و براندازان بهسستی برخورد کنند» خائن به اسلام و انقلاباند.
امام جمعه موقت تهران در حالی قوه قضاییه و نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی را به شدت عمل در برابر معترضان انتخابات فرامیخواند که برخورد با اعتراضات ساکت و مسالمتآمیز مردم ایران تاکنون قربانی و هزینه فراوان داشته است.
در چهار ماهی که از اعلام نتیجه انتخابات و آغاز اعتراضات میگذرد، آمارهای رسمی و غیررسمی حاکی از کشته و زخمی شدن صدها نفر است.
علاوه بر اینها، از چهار هزار نفری که طبق آمار رسمی بازداشت شدهاند، هنوز عده زیادی در بازداشت به سر میبرند و اخباری هم مبنی بر شکنجه و تجاوز در زندانها از سوی مقامات جمهوری اسلامی منتشر شده است.
دبیر شورای نگهبان بارها میرحسین موسوی و مهدی کروبی را «سران اغتشاش» خوانده است، اما به این که این دو توسط نهاد زیر نظر خود او یعنی شورای نگهبان برای نامزدی ریاست جمهوری تایید شدهاند اشاره نکرده است.
احمد جنتی پیش از انتخابات ریاست جمهوری به طور علنی حمایت خود از محمود احمدینژاد را اعلام کرده و به گفته منتقدین یکی از عوامل اصلی در نقض بیطرفی نهاد ناظر بر انتخابات ریاست جمهوری بوده است.
هشدار احمد جنتی در مورد تظاهرات غیردولتی در سیزده آبان
بی بی سی :
|
جنتی در مورد استفاده معترضان از راهپیمایی سیزده آبان هشدار داد |
امام جمعه موقت تهران در مورد راهپیمایی سیزده آبان هشدار داده و خواستار شدت عمل با معترضان به نتیجه انتخابات اخیر شده است.نماز جمعه تهران در روز 16 سپتامبر (24 مهر)، به امامت احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان و یکی از پنج امام جمعه موقت تهران، برگزار شد که خطبه دوم نماز را به مسایل جاری و ابزار نظرات خود در مورد وقایع سیاسی کشور از جمله ادامه اعتراضات به نتیجه مناقشه برانگیز انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری اختصاص داد.
احمد جنتی در سخنان خود یادآور شد که روز سیزده آبان، که روز دانشجو و "روز مبارزه با استکبار" نامگذاری شده، در پیش است و افزود "کسانی که مهره دست دیگران هستند و نقشه هایشان در مراسمی مانند روز قدس خنثی شد، در این مراسم نیز بی نقشه نیستند هرچند می دانند این بار هم نقشه هایشان نقش برآب خواهد شد."
اشاره آقای جنتی به راهپیمایی هایی است که هر ساله به مناسبت سالروز تصرف سفارت سابق آمریکا برگزار می شود اما از آنجا که دولت اجازه برگزاری تظاهرات را به معترضان به نتیجه انتخابات نداده است، گفته می شود که ممکن است آنان از این فرصت برای ابراز اعتراضات خود استفاده کنند.
در جریان راهپیمایی روز قدس - آخرین جمعه ماه رمضان - در تهران هم به گفته برخی رسانه ها، دهها هزار نفر همزمان با راهپیمایی رسمی، دست به تظاهرات زدند و در مخالفت با سیاست دولت و نحوه برخورد با منتقدان شعارهایی دادند.
پس از این راهپیمایی، مقامات و رسانه های دولتی حضور معترضان را کم اهمیت جلوه دادند و در عین حال، شعارهای داده شده توسط معترضان را که با شعارهای رسمی حکومتی تفاوت داشت محکوم کردند.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به اعتراضات پس از انتخابات گفت که "مساله بسیار بالاتر و مهمتر از آن چیزی است که در ظاهر نشان می دهد" و افزود "این جریانات از مرکزی ناشناخته در حال اداره است و آنان برای آینده برنامه های پیچیده و گسترده ای دارند" اما در مورد ماهیت این مرکز و چگونگی آگاهی خود از برنامه های آن توضیح بیشتری نداد.
توصیه به برخورد شدید قضایی
|
احمد جنتی شدت عمل با معترضان را "از مصادیق بارز عدالت" دانسته است |
آقای جنتی بدون نام بردن از افرادی خاص، گفت که کسانی که هم اکنون در حال فعالیت برای این مرکز هستند "تنها اسباب بازی و آلت دست آنها هستند، هر چند خود هنوز این امر را باور نکرده اند."
وی خواستار آن شد که دستگاه های امنیتی و قضایی در این مورد سستی به خرج ندهند و افزود "این فتنه گران به هوش باشند و سعی کنند با توبه و جبران گذشته خود، زمینه را برای بهره گیری از رافت اسلامی فراهم کنند."
امام جمعه موقت تهران در عین حال اظهار داشت که "نمی شود با کسانی که بدترین دشمنی ها را دارند و مایه ناراحتی علاقمندان به نظام در سراسر جهان شدند و هنوز هم دست از جنایت های خود برنداشته اند، با رافت برخورد کرد."
احمد جنتی در سخنان خود در نماز جمعه تهران، خطاب به رئیس قوه قضائیه، شدت عمل با این افراد را توصیه کرد و گفت "یکی از مصادیق بارز عدالت همین جاست زیرا قصد آنان براندازی و پایمال کردن سی سال جهاد، شهادت، رزمندگی، محرومیت و زجر کشیدن مردم غیور ماست."
امام جمعه موقت تهران هشدار داد که "مساله دشمنی این افراد بسیار ریشه دار است و تنها به جنگ قدرت خاتمه نمی یابد زیرا آنان خواستار حذف نظام اسلامی و بازگشت به دوران طاغوت هستند" اما در مورد طرف های درگیر در این جنگ قدرت توضیحی نداد.
وی افزود که "جدال با این افراد جدال با دشمنان دین و نظام است و همانند جدال انبیا و اولیای دین با دشمنان خدا و اسلام محسوب می شود."
آقای جنتی گفت که وقایع بعد از انتخابات در ایران باعث نگرانی طرفداران حکومت در سایر نقاط جهان شد و در اثبات این گفته خود اظهار داشت "سید حسن نصرالله (دبیرکل حزب الله لبنان) درباره وقایع اخیر ایران می گوید پس از وقوع این مسایل، از نقاط مختلف جهان به من زنگ می زدند و با ناراحتی سئوال می کردند و می گفتند که چشم امید مظلومان و آزاد اندیشان جهان به ایران است."
به گفته امام جمعه موقت تهران، سید نصرالله گفته است که پس از سخنان رهبر جمهوری اسلامی در نماز جمعه پس از انتخابات، "همه به اقتدار و ریشه دار بودن نظام و محکوم بودن جریانات اخیر پی بردند."
عدم مذاکره با آمریکا
|
جنتی: موضع جمهوری اسلامی در عدم مذاکره با آمریکاست |
اشاره آقای جنتی به خطبه های آیت الله علی خامنه ای در نخستین نماز جمعه پس از انتخابات است که اعتراضات به نتیجه انتخابات را مردود دانست و در مورد برخورد شدید با معترضان هشدار داد.
درحالیکه در چند روز پس از انتخابات، تظاهرات مسالمت آمیزی در اعتراض به نتیجه این انتخابات برگزار شده بود، در پی اظهارات آیت الله خامنه ای، نیروهای دولتی به برخورد خشونت آمیز با تظاهر روی آوردند که در نتیجه آن، تعدادی کشته و زخمی و صدها نفر بازداشت و زندانی شدند.
احمد جنتی در سخنان خود ابراز اطمینان کرد که "هرچه پیشتر می رویم، آرامش در میان جامعه ما بیشتر می شود هرچند هنوز دشمنان دست از کینه خود برنداشته اند."
امام جمعه تهران در این خطبه به موضوع مذاکرات هسته ای ژنو نیز پرداخت و اظهار داشت که در این مذاکرات، نماینده آمریکا سرانجام پس از سه بار پیشنهاد صحبت با سعید جلیلی، نماینده ایران، و رد آن، موفق می شود در کنار صندلی آقای جلیلی گفتگوی کوتاهی با او انجام دهد که در جریان آن، به مساله حقوق بشر در ایران نیز اشاره می کند اما آقای جلیلی آمریکا را به شکنجه متهم می سازد و "نماینده آمریکا پس از این سکوت می کند و سر پایین می اندازد."
آقای جنتی گفت که "در مورد این نشست بعضی ها تفاسیر غلط کرده اند، بحث مذاکرات با آمریکا نیست" و افزود که موضع جمهوری اسلامی در عدم مذاکره با آمریکا براساس رهنمودهای آیت الله خمینی و آیت الله خامنه ای است و افزود "برخی می خواهند عزت و اقتداری را که ایران به دست آورده خدشه دار کنند."
آقای جنتی در پایان خطبه های نماز جمعه به سالروز ترور آیت الله عطا الله اشرفی اصفهانی، امام جمعه کرمانشاه در سال 1361، اشاره کرد و از او تقدیر به عمل آورد.
هفته گذشته اعلام شد که خانواده آیت الله اشرفی اصفهانی، که از فرزند او محمد اشرفی اصفهانی، نماینده سابق مجلس به عنوان یک شخصیت اصلاح طلب یاد می شود، از برگزاری مراسم سالانه یادبود او در سال جاری منصرف شده اند.
خانواده اشرفی اصفهانی دلیل این تصمیم خود را اعلام نکردند اما پیش از آن، برخی مراسم متداول در سال های قبل، از جمله مراسم سالگرد ترور آیت الله علی قدوسی، اولین دادستان انقلاب در جمهوری اسلامی نیز لغو شد و برخی منابع خبری گفتند که دلیل این تصمیم، ناخرسندی خانواده او از شرایط بعد از انتخابات بوده است.