روزنامه رسالت : صهیونیست ها منتظر انتفاضه سوم فلسطین باشند (احمد خاتمی در نماز جمعه تهران)
روزنامه ایران : عدالت و آبادانی کشور با یارانه هدفمند
روزنامه کیهان : جنگ و گریز با نظامیان اسراییل
روزنامه حیات نو : در حوادث اخیر یک نفر را هم نکشتیم (فرمانده نیروی انتظامی)
روزنامه جام جم : پرونده یک میلیارد دلاری دولت حل و فصل شد (دادستان دیوان محاسبات)
روزنامه دنیای اقتصاد : قطع سهمیه بنزین پر مصرف ها
روزنامه مردم سالاری : بررسی واگذاری سهام مخابرات
در روزنامه های نخستین روز هفته بیشتر روزنامه ها به نقل اخبار مربوط به اعطای جایزه صلح نوبل به باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا بسنده کرده اند اما روزنامه کیهان به اعطای جایزه صلح نوبل واکنش نشان داده و با سیاسی خواندن جایزه صلح نوبل می نویسد:
"اعطای جایزه نوبل به اوباما در حالی صورت می گیرد که قتل عام های اشغالگران در افغانستان طی یک سال اخیر شدت یافته است. همچنین صهیونیست ها با چراغ سبز اوباما همچنان مشغول جنایت و نسل کشی از بیت المقدس تا غزه و مرزهای لبنان هستند."
در ادامه بحث های مربوط به پس از انتخابات روزنامه حیات نو یادداشتی دارد از علیرضا یهشتی شیرازی با عنوان "آب در آسیاب توهم" که در پاسخ به سردار جعفری که گفته است پس از انتخابات اتفاقی نیافتاده است که نیازی به آشتی باشد و از کسانی که دعوت به وحدت می کند اظهار نارضایتی کرده می نویسد:
"بسیار سادهتر است که دو میلیون مردم تظاهرکننده را خانواده ساواکىها بنامیم، و به ملغمه پیچیدهاى از خطاهاى خود اعتراف نکنیم. سادهتر از آن این است که اول یکى دو صفر از اعداد کم کنیم و سپس آنها را در گزارشها بگنجانیم. بسیار سادهتر است که اسم ناکامىهاى خود را کامیابى بگذاریم. چه کسى گفته است در این چند ماه مسیر خطا رفته بودیم؛
اتفاقا عین صواب رفتیم و همانطور که مىبینید نتایجى بسیار درخشان گرفتیم. فقط اندکى ریخت و پاشهاى ماجرا باقى مانده است که در اجراى هر پروژه عظیمى طبیعى است و به زودى این مشکل نیز حل مىشود. هیچ خطایى سرنزده است. همه چیز دارد دقیقا طبق نقشه پیش مىرود. تا وقتى مىشود مشکل را به همین راحتى حل کرد چه کسى حوصله دارد که به دنبال علت براى شکستها بگردد. بسیار سادهتر است که نزدیکترین یاران امام را خائن بنامیم تا در میان رفتارهایمان به دنبال کاستىها باشیم. بسیار سادهتر است که خود را حق مطلق و دیگران را طلحه و زبیر و قاسطین و ناکثین و مارقین بنامیم. بسیار سادهتر است که همه چیز را به گردن بیگانگان بیندازیم. همه چیز از سالها پیش سازماندهى شده بود. تکتک مخالفین با سرویسهاى جاسوسى مرتبطند. همه دارند توطئه مىکنند، همه با هم ارتباط دارند، همه از هم پول مىگیرند وبه هم باج مىدهند، همه دشمنند، همه ماجراها را یک تشکیلات مخوف و آهنین اداره مىکند. و کسانى که در نزدیکترین خاکریزهاى جبهه خودى عقیدهاى غیر از این دارند وادادگان و خیانتکارانى هستند که باید قبل از موسوى و کروبى به مجازات برسند، مگر آن که توبه کنند؛ یعنى حرفها و تحلیلهاى ما را تکرار و تقویت کنند. اینگونه است که حتى عقلاى آن سو هم تسلیم تحلیلهاى ساده شدهاند[...]"
علبرضا بهشتی شیرازی در پایان یادداشت خود توصیه می کند که:
"شما را به خدا آب در آسیاب توهم نریزید. چیزى که دارد از بین مىرود، چیزى که دارید از بین مىبرید شاید تا سالها قابل بازسازى نباشد. خودتان و سرمایههاى سیاسى کشور را از بین نبرید. هنوز مىشود بسیارى از اندوختهها را حفظ کرد."
روزنامه خراسان که معمولا بخش مفصلی را به پیام های خوانندگان اختصاص می دهد پیامی هم در باره ماجرای اعتراض برخی از نمایندگان مجلس به مدرک تحصیلی معاون اول رییش جمهوری به نقل از یک خواننده روزنامه خطاب به آقای رحیمی نوشته است:
"جناب آقای رحیمی به آقای کردان بگویید، ایشان هم از آقای مطهری و نوباوه شکایت کنند، شاید دو نفری به حق و حقوقتان برسید."
روزنامه دنیای اقتصاد یادداشتی دارد با عنوان برنج سوسیس کالباس پارازیت به قلم مهدی نصرتی که می نویسد:
"در چند هفته اخیر اخبار و شایعات گوناگونی منتشر و تکذیب شدهاند که همگی به موضوع سلامتی مردم ارتباط داشتهاند. قضاوت درباره صحت یا کذب بودن این اخبار موضوعی کاملا فنی و نیازمند اظهارنظر مراجع علمی و باصلاحیت است. از روی شواهد و قرائن نیز نمیتوان در این باره سخن گفت. در هریک از موضوعات مطرح شده، طرفین استدلالات خود را ارائه میدهند و از طرفی انگیزه اقتصادی یا سیاسی کافی نیز برای وارونه کردن حقیقت وجود دارد.
به طور مثال، در موضوع برنجهای وارداتی بسیاری از مردم ادعای آلوده و خطرناک بودن این برنجها را حاصل لابی برنجکاران و تولیدکنندگان داخلی میدانند و برخی کارشناسان آن را به ناکارآیی روشهای کشاورزی داخلی، بالا بودن قیمت تمام شده یا ثبات نرخ ارز نسبت میدهند که موجب شده تولیدکنندگان داخلی، قدرت رقابت با کالاهای خارجی نداشته باشند و به چنین ترفندهایی متوسل شوند. همچنین عدهای بر این عقیدهاند که در این موضوع، حق و حسابهای رسمی (و احیانا غیررسمی) پرداخت نشده است و پس از پرداخت آنها، برنجها به طور اتوماتیک سالم و بدون مشکل خواهند شد!»
نویسنده دنیای اقتصاد سپس همین بحث را در باره مساله پارازیت هم که سلامت مردم را تهدید می کند درست دانسته و نتیجه می گیرد که :
"از شرکتهای معتبر خواسته شود بعد از نمونهگیری از بازار به اظهارنظر در این مورد بپردازند. اعتبار این نهادها به عنوان مهمترین دارایی آنها مانع از آن میشود که تحتتاثیر لابیها قرار گیرند؛ اما مهمتر از همه اینها، وجود اراده قوی و فراگیر مردمی برای رعایت استانداردهای سلامت است. مردم باید همان طور که خواهان امنیت، اشتغال و غیره هستند، خواستار امنیت در سلامت خود نیز باشند. »
روزنامه مردم سالاری یادداشتی دارد از میرزا بابا مطهری نژاد که با اشاره به پیروزی ائتلاف اصلاح طلبان در انتخابات خانه احزاب می نویسد:
"بیشتر از 78 درصد احزاب از همه طیف های سیاسی در مجمع عمومی خانه احزاب شرکت می کنند و افراد شاخص همه احزاب اصولگرا، اصلاح طلب، مستقل، نامزد شورای مرکزی خانه احزاب می شوند و بیش از 80 درصد نامزدهای ائتلاف اصلاح طلبان برای شورای مرکزی رای می آورند. معنای این آمار چیست؟ این آمار به دولت می گوید که حذف نهادهای مدنی از جمع بازیگران حکومت داری نه ممکن است و نه مصلحت و نه مشروع.»
یادداشت نویس روزنامه مردم سالاری در پابان نتیجه می گیرد که:
"آیا این پیام به اندازه کافی گویا و شفاف نیست؟ آیا وقت آن نرسیده است که به روش های خود ساخته بازیگران حکومت داری پایان دهیم و بازیگران سیاسی پذیرفته شده در قانون اساسی شرعی و ملی را وارد بازی کنیم و برای تحقق واقعی عدالت اجتماعی؟"
روزنامه مردم سالاری گزارشی هم دارد در باره هفته نیروی انتظامی و می نویسد:
"هفته نیروی انتظامی برای مقامات ارشد این نیرو به فرصتی تبدیل شده است تا هر کدام از این مقامات در اظهار نظرهای جداگانه ای، به طرح دیدگاه های خود درباره حوادث پس از انتخابات بپردازد و با دفاع از عملکرد ناجا در این حوادث، اعلام کند که پلیس وظیفه اجرای حدود و احکام الهی را دارد. رییس پلیس پایتخت با بیان این که پوزه همه بدخواهان نظام را به خاک می مالیم، گفت: یک جان ناقابل داریم که فدای شهدا و نظام و رهبری می کنیم."
|