رادیو دویچه وله : صبح روز جمعه دهم مهرماه ۱۵ تن از اعضای شورای مرکزی و شورای تهران دفتر تحکیم وحدت بازداشت شدند. به گزارش پایگاه اینترنتی ادوارنیوز، مهدی عربشاهی، میلاد اسدی و فرید هاشمی در میان بازداشتشدگان هستند.
به گزارش ادوارنیوز، صبح روز جمعه دهم مهرماه، ۱۵ تن از اعضای دفتر تحکیم وحدت در پارک جمشیدیه تهران بازداشت شدند. تا لحظه تهیه این گزارش هیچ خبر دیگری از علت این بازداشتها و نیز محل نگهداری این افراد منتشر نشده است.
این بازداشتها در حالی صورت گرفت که در هفته جاری سعید حجاریان، عضو دفتر مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی، پس از تحمل ۱۰۶ روز زندان با قید وثیقه آزاد شد. حجاریان به دلیل سوءقصدی که ۱۰ سال پیش به او شد، قادر به راه رفتن و تکلم درست نیست. وی حدود دو ماه پیش، از زندان به یک "خانه امن" در منطقهای نظامی منتقل شد.
در جریان سومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات فعالان سیاسی، متنی منسوب به حجاریان توسط سعید شریعتی، سخنگوی زندانی جبهه مشارکت، خوانده شد. حجاریان که به مغز متفکر اصلاحات مشهور است، در این متن از تمام تفکراتش برائت جسته و آنها را اشتباه خواند.
پس از این جلسه دادگاه، وی در یک مصاحبه تلویزیونی نیز ظاهرا بار دیگر اصول جهانی علوم انسانی و فلسفه سیاسی را زیر سؤال برد.
عضو ارشد جبهه مشارکت در حالی آزاد شد که محسن میردامادی، دبیرکل این جبهه، به علت عارضه قلبی از زندان به بیمارستان منتقل شد. دکتر محسن میردامادی بیش از ۱۰۰ روز در سلول انفرادی بوده و اوایل هفته به علت آریتمی قلبی به بیمارستان منتقل میشود. خانواده وی روز چهارشنبه ۸ مهر، توانست با وی ملاقات کند.
ملاقات با محسن میردامادی در حالی صورت گرفت که فرزند او مهدی، از ۲۶ شهریورماه در بازداشت به سر میبرد. مهدی میردامادی که نیمهشب در منزلش بازداشت شده، قرار بود در هفته جاری آزاد شود، ولی هنوز هیچ خبری از آزادی وی به خانوادهاش داده نشده است.
بهزاد نبوی، عضو بلندپایه سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، نیز که از ۲۳ خرداد در زندان به سر میبرد، در این هفته به علت عارضه فتق به بیمارستان خاتمالانبیا منتقل شد. صالح نیکبخت، وکیل وی، به دویچه وله گفت که بهزاد نبوی در ملاقات روز سهشنبه با همسرش، به وی گفته که دچار پارگی فتق شده و پزشکان زندان تشخیص دادهاند که وی باید فورا تحت عمل جراحی قرار بگیرد.
به گفتهی نیکبخت، بهزاد نبوی قبلا تحت عمل جراحی قلب باز قرار گرفته بوده و به همین دلیل همسرش از مسئولان زندان تقاضا کرده تا او را به بیمارستان خاتمالانبیا منتقل کنند. نیکبخت میگوید: «مقامات مسئول زندان متوجه میشوند که وضعیت آقای نبوی ناگوار است و به همین دلیل طی یک اقدام مفید او را به بیمارستان خاتمالانبیا منتقل میکنند و شب گذشته (پنجشنبه) به صورت اورژانس آقای نبوی در بیمارستان خاتمالانبیا مورد عمل جراحی قرار میگیرد و تا ۴ ساعت پیش (بعد از ظهر جمعه) که من با خانم رضوی، همسر ایشان، صحبت کردم، ایشان در سیسییو هستند و یک نگهبان هم آنجاست و به کسی اجازه ملاقات نمیدهد».
مهندس بهزاد نبوی، وزیر صنایع در دولت میرحسین موسوی، و همچنین نایب رئیس مجلس ششم بوده است.
دکتر عبدالله رمضانزاده، قائممقام دبیرکل جبهه مشارکت، نیز در هفته جاری توانست برای سومین بار در مدت ۱۰۰ روز بازداشت با خانوادهاش ملاقات کند. به گزارش سایت نوروز، پایگاه اطلاعرسانی جبهه مشارکت، وی در این دیدار همچنان بر مواضع سیاسی خود تاکید کرده و گفته هیچ یک از اتهاماتش را نپذیرفته است.
رمضانزاده سخنگوی دولت خاتمی و استاندار استان کردستان بوده است.
آذر منصوری، معاون سیاسی دبیرکل جبهه مشارکت، نیز که هفته گذشته در منزل خواهرش بازداشت شد، پس از یک هفته با خانواده خود تماس گرفته و گفته است که در بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری میشود.
همچنین حسین نورانینژاد، رئیس کمیته اطلاعرسانی جبهه مشارکت، که ۲۶ شهریور بازداشت شده، موفق شد در هفته جاری به مدت سی دقیقه با خانوادهاش دیدار کند. وی در این دیدار به خانوادهاش گفته که امیدوار است به زودی آزاد شود.
روزنامهنگاران در بند
سعید لیلاز، سردبیر روزنامه سرمایه، یکی از دهها زندانیای است که در ماههای اخیر جشن تولدشان را در زندان جشن گرفتند. پنجشنبه نهم مهر، خانواده لیلاز به همراه خانوادههای دیگر زندانیان، مقابل زندان اوین تجمع کرده و با شعار «زندانی سیاسی تولدت مبارک» یاد بازداشتشدگان را زنده نگه داشتند.
همسر لیلاز بعد از برگزاری آخرین جلسه دادگاه که وی در آن حضور داشت، دیگر موفق به دیدار او نشده و وی در این مدت هیچ تماس تلفنی هم با منزل نداشته است.
بهمن احمدی امویی، روزنامهنگار دیگری که بیش از ۱۰۰ روز است در زندان به سر میبرد، نیز در وضعیت بلاتکلیفی به سر میبرد. همسر او، ژیلا بنییعقوب، میگوید، تا کنون هنوز هیچ ارگانی اعلام نکرده که پرونده بهمن در اختیار اوست و به همین باعث نگرانی خانواده و وکیل وی شده است.
هنگامه شهیدی، روزنامهنگار و عضو حزب اعتماد ملی، نیز سه ماه است که در بازداشت به سر میبرد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نوروز، مادر وی روز سهشنبه هفته جاری، موفق به ملاقات با وی شده است. شهیدی در این ملاقات گفته، به شدت تحت فشار است و حتی اجازه رفتن به دستشویی نیز به او نمیدهند.
مازیار بهاری، خبرنگار آسوشیتدپرس در تهران، نیز که بیش از سه ماه از بازداشت او میگذرد و یک بار هم در دادگاه مجبور به اعتراف شد، همچنان در زندان است. صالح نیکبخت، وکیل وی، میگوید، همسر بهاری باردار است و با توجه به نزدیکی زمان زایمان او، تقاضای مرخصی مازیار بهاری به مقامات داده شده، ولی هنوز هیچ پاسخی گرفته نشده است.
نیکبخت در مورد دیگر موکلانش چنین میگوید: «سایر موکلین من از جمله آقای مهندس صفایی فراهانی و آقای مازیار بهاری، اینها هم به علت اینکه بیش از سه ماه و نیم است در زندان هستند و اجازه ملاقات با وکلای آنها یا خواندن پرونده آنها به ما داده نشده، ما نگران وضعیت اینها هستیم و این نگرانی را داریم که با وجود اینکه میگویند تحقیقات از اینها انجام شده، چرا باید این همه مدت باز هم در بازداشت موقت به شر ببرند و ما نگران سلامتی اینها هستیم و امیدواریم که مقامات قضایی و کسانی که اینها را دستگیر کردهاند و الان در اختیار آنها میباشند، به این نکته توجه کنند که جان انسانها چیزی نیست که اگر از بین برود، دوباره باز گردانده شود».
در عین حال ۱۵۱ نفر از فعالان جوان سیاسی اعلام کردهاند که برای آزادی تمامی جوانان در بند، روزه سیاسی میگیرند. مریم آقاجری، علی سحرخیز، فاطمه و ساجده عربسرخی، سعیده غالبی و تعداد دیگری از اعضای خانوادههای زندانیان سیاسی، در میان این ۱۵۱ نفر هستند.
همچنین، همسران هشت فعال سیاسی زندانی، محسن امینزاده، مصطفی تاجزاده، عبدالله رمضانزاده، داود سلیمانی، محسن صفایی فراهانی، فیضالله عربسرخی، محسن میردامادی و بهزاد نبوی، در نامهای سرگشاده خطاب به رئیس قوه قضائیه، به ادامه بازداشت همسرانشان اعتراض کرده و خواستار رسیدگی به وضعیت آنان شدند.
در این نامه همچنین موارد تخلف از قانون در طی بازداشت این افراد، با ذکر مواد قانونی عنوان شده است.
بازداشت عده زیادی از فعالان دانشجویی در ایران |
بی بی سی : یک عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت (طیف علامه) از بازداشت دست کم ۱۷ فعال دانشجویی از جمله سه عضو این شورا خبر داد.
بهاره هدایت روز جمعه ۱۰ مهرماه (۲ اکتبر) به بی بی سی فارسی گفت: "ظهر امروز تعدادی از دانشجویان عضو دفتر تحکیم وحدت که به صورت دوستانه و غیر رسمی در یکی از پارک های شمال تهران دور هم جمع شده بودند، توسط مأموران بازداشت شدند".
خانم هدایت گفت که اطلاعی از نهاد بازداشت کننده و محل نگهداری بازداشت شدگان در دست نیست.
او گفت که می تواند بازداشت دست کم ۱۷ تن از دانشجویان را تأیید کند که سه تن از آنها از اعضای شورای مرکزی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان (دفتر تحکیم وحدت) هستند.
این سه تن، مهدی عربشاهی، میلاد اسدی و فرید هاشمی هستند.
خانم هدایت در مورد دلیل بازداشت این گروه از دانشجویان گفت: "یک احتمال این است که برنامه ریزان و تصمیم گیران نهادهای امنیتی تصور می کنند که با خارج کردن فعالان دانشجویی از فضای دانشگاه، می توانند اعتراضات دانشجویی را مهار کنند".
او با اظهار نگرانی از تأثیر این بازداشت ها بر فضای دانشگاه ها افزود: "یک احتمال دیگر هم این است که آنهایی که قصد سرکوب دانشگاه را دارند، می خواهند با ملتهب تر و متشنج تر کردن فضای دانشگاه ها از طریق بازداشت فعالان دانشجویی، بهانه لازم را برای تعطیل کردن دانشگاه ها به دست آورند".
همزمان روابط عمومی دفتر تحکیم وحدت (طیف علامه) هم با صدور اطلاعیه ای اعلام کرده است که بازداشت این گروه از دانشجویان مانند "انداختن جرقه در انبارهای باروت" است.
در این اطلاعیه اسامی سایر بازداشت شدگان به این شرح اعلام شده است: نسیم سرابندی (دانشگاه تهران)، عزت ترتبی (دانشگاه تهران)، مونا غفاری (دانشگاه خواجه نصیر طوسی تهران)، مجید عباسی (دانشگاه خواجه نصیر طوسی تهران)، زهرا نیک سرشت (دانشگاه خواجه نصیر طوسی تهران)، سیاوش حاتم (دانشگاه همدان)، حمزه موذن (دانشگاه شهید عباسپور تهران)، احمد احمدیان (دانشگاه تهران)، امیرحسین معظمی (دانشگاه شهید عباسپور تهران)، محمد رضایی (دانشگاه شهید عباسپور تهران)، حسین معصومی (دانشگاه آزاد)، حامد عزیزی (دانشگاه آزاد)، سجاد الله آبادی (دانشگاه شهید عباسپور تهران) و سارا اسمی زاده (دانشگاه تهران).
واکنش دفتر تحکیم وحدت به بازداشت اعضای این اتحادیه:
این اقدامات انداختن جرقه در انبارهای باروت است
ادوارنیوز: درپی بازداشت تعدادی از اعضای شورای مرکزی و شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت، روابط عمومی این اتحادیه دانشجویی اطلاعیهای صادر کرد.
متن کامل این اطلاعیه بدین شرح است:
صبح امروز جمعه دهم مهرماه 1388 درحالی که دانشگاههای سراسر کشور به مرور بازگشایی می شوند و اندک اندک صدای اعتراض ملت ستمکشیده علیه دولت کودتا از نهاد دانشگاه بلند میشود، نیروهای انتظامی با حمله به یک جمع دوستانه و غیر رسمی متشکل از جمعی از فعالان دانشجویی و اعضای شورای مرکزی و شورای عمومی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشگاههای سراسر کشور (دفتر تحکیم وحدت) دستکم هفده تن از آنان از جمله سه نفر از اعضای شورای مرکزی این اتحادیه را بازداشت کردهاند.
اسامی فعالان دانشجویی بازداشت شده که تاکنون محرز شده به این شرح است: مهدی عربشاهی (دبیر تشکیلات و عضو شورای مرکزی)، میلاد اسدی (دبیر صنفی و عضو شورای مرکزی)، فرید هاشمی (دبیر واحد آموزش و تحقیقات و عضو شورای مرکزی)، نسیم سرابندی (دبیر کمیسیون زنان و دانشجوی دانشگاه تهران)، عزت تربتی (دانشجوی دانشگاه تهران)، مونا غفاری (دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر)، مجید عباسی (دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر)، زهرا نیک سرشت (دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر)، سیاوش حاتم (دانشجوی دانشگاه همدان)، حمزه موذن (دانشجوی دانشگاه شهید عباسپور)، احمد احمدیان (دانشجوی دانشگاه تهران)، امیر حسین معظمی (دانشجوی دانشگاه شهید عباسپور)، محمد رضایی (دانشجوی دانشگاه شهید عباسپور)، حسین معصومی (دانشجوی دانشگاه آزاد)، حامد عزیزی (دانشجوی دانشگاه آزاد)، سجاد الله آبادی (دانشجوی دانشگاه شهید عباسپور)، سارا اسمی زاده (دانشجوی دانشگاه تهران).
دفتر تحکیم وحدت ابراز امیدواری میکند که چنین اقدام عجولانهای، خودسرانه و بدون طراحی امنیتی صورت گرفته باشد چرا که پذیرش مسئولیت این برخورد غیرقانونی از سوی مقامات عالی و عدم آزادی این دانشجویان به روشنی نشانه نابخردی و فقدان تسلط عقلانیت نسبی بر عملکرد دستگاههای امنیتی و انتظامی است.
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشگاههای سراسر کشور(دفتر تحکیم وحدت) همچنین ضمن جلب توجه مسئولان ذیربط به شرایط ملتهب محیطهای دانشجویی تاکید میکند که عدم آزادسازی فوری تمامی این فعالان دانشجویی توام با پذیرش کلیه عواقب غیرقابل پیشبینی آن خواهد بود و قطعا اقدامات کور و شتابزدهای از این دست نه تنها کمکی به آرامش فضای دانشگاهها نخواهد کرد بلکه به مثابه انداختن جرقهای در انبارهای باروت خواهد بود.
روابط عمومی دفتر تحکیم وحدت
دهم مهرماه یکهزار و سیصد و هشتاد و هشت
|
|
|
|
|
|
|
|
|