مرور روزنامه های صبح تهران؛ سه شنبه ۳۱ شهریور

مرور روزنامه های صبح تهران؛ سه شنبه 31 شهریور

تیترهای اول

"کیفیت و قیمت بنزین ونزوئلائی در دستور کار کمیسیون انرژی مجلس" تیتر اول آفتاب یزد است، "اختلاف در عید فطر، فقهی یا سیاسی؟" عنوان اولابتکار است، ایران خبر از "نیویورک در انتظار خبرسازترین رییس جمهور" داده است.

"صدا و سیما تخلف کرده نه قوه قضاییه" عنوان اصلی آرمان است که به نقل از رییس دیوان عالی اداری نوشته شده، خبر از قول همین مقام نوشته "روال دادگاه ها تاکنون غیرقانونی بود"، جام جم این بخش را انتخاب کرده "حوادث اخیر جمهوریت نظام را هدف گرفته بود" حیات نو در تیتر اول خود خواستار "اعاده حیثیت از نام بردگان در دادگاه ها" شده است.

"تلاش گسترده آمریکا برای ایجاد اتفاق نظر علیه ایران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل" تیتر اول خراسان است، "هشدار اتحادیه عرب در زمینه توطئه تقسیم مسجدالاقصی" خبر اصلی جمهوری اسلامی است و کیهان در صدر عنوان های خود از قول جورج سوروس سرمایه دار آمریکائی نوشته "با خاتمی دو دیدار به یاد ماندنی داشتم".

"مقصد پول‌ها در سال بحران" تیتر اول دنیای اقتصاد است، "مردم اطراف فتنه جویان را خلوت کرده اند" به نقل از عسگر اولادی دبیرکل سابق هیات موتلفه عنوان اصلی رسالت است، سرمایه "58 در صد درآمد جامعه در اختیار یک سوم ایرانی هاست" را در صدر اخبار خود نقل کرده و "تکذیب نشست فوق العاده مجلس خبرگان" عنوان اول مردم سالاری است.

گزیده مقالات

جنایت یا حادثه

ابتکار در نقد گزارش هائی که درباره زندان کهریزک تهیه شده نوشته ابتدا گفته شد تعداد کسانی که در هجدهم تیر دستگیر شده اند، اندک هستند، چطور زندان های رسمی کشور ظرفیتی برای نگهداری آنان نداشتند پس احتمال و شنیده های غیررسمی که تعداد آنان را حدود دویست وهفتاد نفر اعلام می کند، رقمی نزدیک به واقعیت بود.

نویسنده گزارش پرسیده آیا نمی شد بازداشت شدگان را در یکی از مدارس یا مکان های سرپوشیده داخل شهر اسکان داد؟ برخی از خانواده ها از این نگران هستند که نکند پرونده کهریزک به سرنوشت کوی دانشگاه تهران مبتلا شود.

به نوشته مقاله ابتکار در حالی که رهبر انقلاب حادثه کهریزک را جنایت می داند و بر لزوم برخورد با عاملان اصلی آن تاکید دارد، برخی مقامات انتظامی و قضایی آن را حادثه دانسته و ناشی از تخلف نیروهای خودسر بر می شمرند از همین رو انتظار مردم برخورد با همه کسانی است که در وقوع این ماجرا مشارکت یا مسئولیت داشته اند.

تخم کج فهمی

مصطفی ایزدی در مقاله ای در آرمان با اشاره به حوادثی که در زندان کهریزک صورت داده شده نوشته در سال‌های گذشته، تخم کج‌فهمی کاشته شد چرا که هرگاه یک مامور جزء یا کل، خطائی مرتکب می‌شد، اعتراض به این خطا، مخالفت با نظام یا تضعیف نظام تلقی می‌گردید و البته عمده این تعریف با عکس‌العمل را، خود آن مامور بروز می‌داد.

به نوشته این مقاله هرکس گفت که در زندان کهریزک با زندانیان بدرفتاری می‌شود فورا فریاد اعتراض بلند می‌شد که مخالفان نظام این حرف‌ها را می‌زنند. منظور منتقدان، تضعیف نظام و ضدیت با نظام است، تا وقتی چند نفر در آن زندان جان باختند آن گاه دستور رسیدگی و برخورد با پدیدآورندگان آن وضع پلشت صادر شد و در این زمان دیگر کسی نگفت که انتقاد از وضع بد کهریزک، انتقاد به نظام است و منتقدین به منظور تضعیف نظام و به دروغ علیه کهریزک حرف می‌زنند.

داوری مقتدرانه

عماد افروغ در مقاله ای در حیات نو با اشاره به هشدار رهبر جمهوری اسلامی نوشته پخش یکسرى از ادعاها و شایعات توسط رسانه ملى اقدام درستى نبوده که باعث هتک حرمت و آبروریزى عده‌اى شد ولى به هر حال توصیه مى‌شود با رعایت موازین اخلاقى برخورد منصفانه‌اى نسبت به افراد خودسر که خارج از چارچوب قانونى عمل کردند صورت گیرد.

به نوشته رییس سابق کمیسیون فرهنگی مجلس اگر مسئولان خواهان پشت سرگذاشتن حوادث اخیر در رسیدن به شرایط اولیه وحتى مطلوب‌‌تر آرمانى‌ هستند باید جوانب به صورت قانونى، اخلاقى و منصفانه براى تمام عوامل و عناصر ذى‌ربط به صورت مستقیم و غیرمستقیم صورت گیرد.

در ادامه مقاله حیات نو آمده در ارتباط با آمار کشته‌شدگان این حوادث هم باید یاد گرفت و محکمه‌پسند سخن گفت و به تفکیک قوا باور داشت و از یک قوه قضائیه مستقل و مقتدر حمایت کرد. اگر فضا به لحاظ ذهنى براى ایجاد قوه قضائیه مقتدر مستقل آماده شود خواه ناخواه بر داورى مقتدرانه اثر مثبت خواهد داشت.

ما نبودیم

کیهان در حالی که نشریات اصولگرا و هواداران دولت را از هشدار رهبر جمهوری اسلامی جدا دانسته ولی نوشته رسانه های اصولگرا، آنچه در دادگاهها مطرح شده بود را منتشر کرده اند، بی آن که مقامات و مراکز مسئول درباره ممنوعیت انتشار آن، سخنی گفته و یا اطلاعیه صادر کرده باشند و بعد از اعلام ممنوعیت قانونی، به این قانون تن دادند.

مدیر روزنامه کیهان همچنان اضافه کرده حامیان داخلی و بیرونی آشوبگران و مخصوصاً سران فتنه و افراد نزدیک به آنها به دلیل آن که در ادامه بررسی های دادگاه و پی گیری اتهامات مطرح شده، رسوایی خود را می دیدند نه فقط اتهامات مطرح شده را به علت آن که علیه خودشان بود - و نه به دلیل قانون گرایی و رعایت اخلاق و حقوق دیگران- منتشر نمی کردند، بلکه اعترافات صریح و مستند متهمان را هم بی اساس و تحت فشار قلمداد می کردند.

روزنامه ایران هم نوشته جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با استقبال از رهنمودهای رهبر در خصوص حفظ وحدت و همدلی، تأکید کردند: بیانات رهبری به معنی تبرئه فرماندهان آشوب‌های اخیر نیست. این نمایندگان تصریح کردند: باید مهربانی جایگزین فضای بدگمانی و تهمت در جامعه شود.

فتواهای متفاوت

دو روز بعد از انتشار فتوای مختلفی درباره عید فطر و پایان ماه رمضان که توسط رهبر جمهوری اسلامی یکشنبه اعلام شد اما عده ای از مراجع تقلید آن را دو شنبه دانستند به نوشته سرمایه علم الهدی امام جمعه مشهد گفته مراجع عظام تقلید غیر از آیت الله سیستانی حکم حاکم شرع را در قضیه عید فطر و رویت هلال ماه نافذ می دانند لذا اگر مرجعی اعلام کرده قضای روزه یکشنبه باید گرفته شود مغایر با حکم خود آن هاست که قبلا پذیرفته اند در مقام حکم حکومتی رهبر، نظر وی را بپذیرند.

احمد علم الهدی به نوشته سرمایه اختلاف نظرها را مربوط به چگونگی رویت هلال ماه عنوان کرده و گفته عید برای آقایان مراجع ثابت نشده بود بلکه برای مقام معظم رهبری ثابت شده است، علت ثبوتش هم این است که چون مراجع دیدن ماه را با چشم مسلح آن هم قبل از وقت شرعی و در روز کافی نمی دانند، اما مقام معظم رهبری هم دیدن با تلسکوپ و چشم مسلح را کافی می دانند و هم اینکه اگر بعد از اذان ظهر کسی ماه را ببیند.

شعارهای تند

آرمان در مقاله ای نوشته رادیکالیسم و افراطی گری آفتی است که راست و چپ نمی شناسد، کما اینکه در راهپیمایی روز قدس عده ای مرگ خاتمی و موسوی و کروبی را فریاد می کشیدند و گروهی دیگر نیز "ادبیات مرگ محور"ی علیه برخی مسئولان داشتند که هیچکدام از اینها، متضمن منفعت ملت ایران نیست و صرفا به تشدید شکاف ها و زمینه سازی برای گسترش درگیری ها می انجامد.

نویسنده آرمان در عین حال تذکر داده که برخی از شعارها بیانگر مطالبات سیاسی و اجتماعی بخشی از جامعه هستند که حتی اگر سرداده نشوند نیز به عنوان "مطالبه" در لایه های مختلفی از جامعه وجود دارند و لذا مسئولان باید خرسند باشند که بدون تلاش برای تحقیق و تفحص و مطالعات هزینه زا و زمان بر اجتماعی و سیاسی، از آنچه در بطن بخشی از جامعه می گذرد، خبردار می شوند.

نویسنده آرمان در اثبات آن که تندروی در شعار ها منظور اصلاح طلبان نیست نوشته
باید به رفتارهای جریان مقابل نیز منتقدانه نگریست زیرا عدم تمایل جناح حاکم به شنیدن صدای مخالفان و تحقیر مستمر آنها باعث برون فکنی خشم درونی شده و به واکنش های تند انجامیده است.بدیهی است اگر به مخالفان اجازه قانونی داده می شد که در زمانی مقرر راهپیمایی کنند و اعتراضات خود را بیان کنند، کار به این جا نمی کشید.

جانم فدای اسلام

علی مطهری نماینده مجلس بعد از مدت ها که مقالات وی در کیهان چاپ نمی شد و در مصاحبه های خود به انتقاد از مدیریت کیهان پرداخته بود امروز در اولین مقاله ای از وی که بعد از ماه ها به چاپ رسیده از شرکت کنندگان در مراسم روز قدس گلایه کرده که چرا شعار داده اند «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران» بلکه باید می گفتند «هم غزه، هم لبنان، جانم فدای اسلام». چرا که علاوه بر وظیفه اسلامی و به تعبیری منافع اسلامی، اصولا منافع ملی ما اقتضا می کند که برای آزادی فلسطین تلاش کنیم.

نماینده تهران که بعد از انتشار انتقادهای وی از دولت احمدی نژاد از زمره نویسندگان کیهان جدا شد و چند بار نیز کیهان به شدت علیه وی نوشته در مقاله امروز خود از موسوی، کروبی و خاتمی که به نوشته وی به هرحال رهبران این حرکت قلمداد شده اند خواست از این شعارها تبری جویند و اگر واقعا به دنبال اصلاحات اجتماعی و احیای اصول فراموش شده قانون اساسی در خصوص حقوق فردی و اجتماعی مردم هستند اجازه ندهند که هواداران آنها از چارچوب اهداف آنان خارج شوند، در غیر این صورت آنها به ابزاری در دست دشمنان اسلام تبدیل خواهند شد.

فراراز مرگ بر اسرائیل

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود نوشته گریز از فرهنگ اعتراض علاوه بر آنکه به بیراهه رفتن است تن به ریزش دادن نیز هست . روز قدس روز « مرگ بر اسرائیل » است . فرار از شعار « مرگ بر اسرائیل » به هر بهانه ای و با هر توجیهی باشد قابل قبول نیست و منحرف شدن از مسیر صحیح و نادیده گرفتن اصول است .

این روزنامه اصولگرا در عین حال نوشته کسانی که به مسائل مربوط به انتخابات اعتراضی ندارند ولی به اعتراض کنندگان اعتراض دارند آنها هم باید فرهنگ اعتراض را رعایت کنند. تهمت زدن بی حرمتی کردن برخوردهای خلاف قانون و استفاده از روش های خلاف اصول و غیراخلاقی از آنها هم قابل قبول نیست .

راز پیام های سید حسن

سرمقاله آفتاب یزد به بررسی حملاتی پرداخته که در هفته های اخیر از سوی هواداران دولت نثار نوه بنیان گذار جمهوری اسلامی شده و نوشته بهتر است افراد عصبانی مزاج هم که این روزها عنان اختیار از کف داده‌اند به جای هتاکی یا حملات غیرمقبول، به دنبال شناسایی عواملی بروند که سید حسن را از حضور در جلسات مرتبط با دولت دهم و رئیس آن منصرف نـمـوده اسـت.

سردبیر این روزنامه با تاکید بر این که مشخص نیست، معترضان محدود اما پر سر و صدای سیدحسن، آیا به دنبال کشف حقیقت هستند نوشته اگر کسی به دنبال کشف حقیقت باشد پاسخ او تنها یک جمله است: عدم حضور نوه امام در چند مراسم، با برنامه‌ریزی و انگیزه ‌کافی صورت گرفته و دیدار سحرگاهان یا شبانه او با بعضی از اصلاح‌طلبان بازداشتی یا خانواده ایشان نیز متکی به یک اندیشه است.

مجتبی واحدی در مقاله آفتاب یزد اضافه کرده به جای آنکه به فکر موافقت یا مخالفت با بعضی "بر کرسی‌نشستگان" یا "ازکرسی افتادگان"، باید به دنبال آن بود که پیام را دریافت و راز اعتراضی را کشفکرد که به برخی روش‌ها را به نمایش گذاشته می شود. چرا عده‌ای حاضر نیستند پیام شفاف این غیبت و حضورها– که سیدحسن خمینی بر افشا و علنی کردن آن اصرار دارد – را دریابند و به تغییر رویه خویش بپردازند؟

مسمومیت برنج وارداتی

مردم سالاری سرمقاله خود را به موضوع مسمومیت برنج های وارداتی ایران اختصاص داده و نوشته موضوع واردات به کشور به مثابه کلافی سردر گم است که با توجه به نظام ناهماهنگ و مبهم بازرگانی کشور، امیدی به بازشدن این کلاف و شفافیت در میزان و نوع ورودی کالاها به کشور نیست.حال، طبق معمول هر موضوع دیگر در کشورهای هم سطح کشور ما، این مردم هستند که ضرر ناشی از نابسامانی ها تحمل می کنند.

به نوشته سرمقاله مردم سالاری بیش از 660 هزار تن برنج هندی از ابتدای سال تا کنون به کشور وارد شده که 50 درصد بیش از سال گذشته است و در عین حال دو نکته ابهام وجود دارد نخست این که آیا در طول سالیان اخیر در حوزه بازرگانی چنین اقدامی با این حجم بالا در بازار صورت گرفته است؟ دوم این که سازمان های ذیربط آیا هیچ راهکاری را در این خصوص ارایه نداده اند و به چگونگی جمع آوری برنج های آلوده هم اشاره نشده است.

لغو لغو فروش سهام

دنیای اقتصاد در عنوان اصلی خود خبر داده دو روز پس از لغو ناگهانی فروش سهام مخابرات که بزرگ ترین خصوصی سازی تاریخ ایران لقب داده شده بود ناگهان اعلام شده که فردا این سهام باز در بورس قرار می گیرد.

دنیای اقتصاد بدون اشاره به اخباری که درباره امنیتی بودن موضوع جلوگیری از فروش نیمی از سهام مخابران منشتر شده است نوشته «کنسرسیوم پیشگامان کویر یزد» که نامش به عنوان خریدار اصلی مخابرات مطرح بود، برای خرید این سهام حدود 700میلیون تومان سفته باطل کرده بود که تاکنون تکلیف بازپرداخت این مبلغ به خریدار نیز روشن نشده است. تعویق معامله یادشده برای خریدار دیگر این عرضه نیز مبهم بود.

تعطیل فرودگاه ها

روزنامه دنیای اقتصاد از تعطیلی چهارساعته فرودگاه‏های تهران به دلیل مانور نظامی خبر داده و نوشته فرودگاه‌های استان تهران امروز از ساعت 8 صبح لغایت 12 روز 31 شهریور‌ماه به علت انجام مانور نظامی، تعطیل بوده و پروازی در آنها انجام نمی‌شود.

به نوشته این روزنامه، امروز به علت انجام پروازهای مانوری، در فرودگاه‌های استان تهران نظیر فرودگاه امام ، مهرآباد، پیام و قلعه‌مرغی و سایر فرودگاه‌های این استان، از ساعت 8 صبح تا 12روز 31 شهریور سال جاری هیچگونه پرواز مسافری انجام نخواهد شد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.