"بوی جهنم از دهان این مداح به آسمان میرسد" تیتر اول آفتاب یزد است که سخن مجید انصاری را درباره منصور ارضی منعکس کرده است، "مهدوی کنی و انتظار میانجی گری" عنوان اصلی ابتکار است، "شکایت دفتر احمدی نژاد از آیت الله صانعی" در صدر گزارش های آرمان آمده و مردم سالاری همین خبر را با تیتر "شکایت احمدی نژاد از یک مرجع تقلید" آورده است.
"آیا پوششرسانهاى دادگاهها تغییر مىکند؟" تیتر اول حیات نو است، سرمایه "دیدار سید حسن خمینی با علیرضا بهشتی" را در صدر اخبار خود آورده و رسالت در خبر اول خود از قول مدیر این روزنامه نوشته "احمدی نژاد پیوند موسوی را با جریان اشرافی گری فاش ساخت".
"بوئینگ فاصله ها را کم می کند" تیتر جام جم درباره تصمیم رییس جمهور آمریکا به فروش هواپیماهای مسافربر به ایران است، ایران روزنامه دولت در عنوان اصلی خود نوشته "تاسیس چهار بانک خارجی در ایران قطعی شد" و دنیای اقتصاد "علل روند صعودی بازار طلا" را منعکس کرده است.
روزنامه جمهوری اسلامی از "تظاهرات هزاران نفر از مردم آمریکا علیه سیاستهای اوباما" خبر داده، کیهان در تیتر اول خود نوشته "نظامیان آمریکائی در دام اعتیاد، تفنگ دادند و مواد گرفتند" و خراسان از قول احمدی نژاد در ملاقات با سفیر تازه بریتانیا در تهران نوشته "دولت انگلیس اشتباهات خود را جبران کند".
گزیده مقالات
سازماندهی معترضان
روزنامه سرمایه از قول رئیس ستاد مرکزی انتفاضه و قدس، سردار رمضان شریف نوشته به رغم تلاش هایی که اخیراً به خصوص در فضای سایبری و بعضاً سایت ها نسبت به شایعه پراکنی و ایجاد حاشیه هایی برای این راهپیمایی عظیم صورت می گیرد، همه مردم و نخبگان به فلسفه وجودی نامگذاری این روز با عنوان روز قدس واقفند و اجازه نمی دهند شعارها و حرکت های تفرقه انگیز و نامتناسب به وجود بیاید.
سرمایه نوشته این اظهارات در حالی مطرح می شود که برخی سایت ها و منابع خبری از احتمال شرکت فعال سبزها در راهپیمایی روز قدس برای پیگیری مطالبات خود خبر می دهند. به دنبال لغو چندین مراسم مذهبی طی هفته های اخیر شایعاتی درباره حضور پررنگ سبزها در مراسم روز قدس شنیده می شود.
در ادامه گزارش سرمایه آمده هواداران نامزدهای اصلاح طلب در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکنون تلاش داشته اند همواره اعتراضات خود را به صورت کاملاً مسالمت آمیز همچون شرکت در راهپیمایی های آرام و بدون خشونت یا حضور در مراسم های دارای مجوز رسمی و قانونی همانند نماز جمعه در چارچوب قانون پیگیری کنند بر اساس همین رویکرد نیز زمزمه هایی از حضور سبزها در مراسم روز قدس که دارای مجوز رسمی است شنیده می شود.
خدمت کروبی
سرمقاله نویس رسالت می نویسد یک بار در نشستی با جمعی از یاران انقلاب گفته بودم خدمتی که کروبی در انتخابات ریاست جمهوری دهم به مردم کرد، تاکنون کسی نکرده است ! همه با تعجب پرسیدند آن خدمت چه بود، عرض کردم ؛ کروبی توانست از گوگوش تا سروش را زیر خیمه خود گرد آورد و از فیلسوفان و حکیمان فلسفه سوسیال دموکرات تا نئو فاشیسنت های سوپر لیبرال پیرامون خود را به این پروسه وادار کند.
سرمقاله تند و بی پروای این روزنامه هوادار دولت با کلمات و تعابیری غیرقابل نقل از دکتر عبدالکریم سروش و دیگر هواداران اصلاحات یاد کرده و در حالی که متن نامه اخیر این فیلسوف معترض ایرانی در روزنامه های تهران چاپ نشده اما سردبیر رسالت آن را عقده فروخفته و کینه به نظام و مردم دانسته است.
بوی جهنم
آفتاب یزد تیتر اول خود را به گفته های مجید انصاری علیه یک مداح هوادار دولت اختصاص داده و نوشته مجید انصاری در آخرین شب از مراسمدارالزهرا که به مدت ده شب برقرار بود، در سـخـنـان انـتـقـادی خـود به شدت به وجود یک جریان برانداز در درون نظام ابراز شک کرد و گفت این جریان میخواهد جمهوری اسلامی در جهان به عنوان نظامی ظالم و خشن معرفی شود.
به نوشته این روزنامه این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخشی از اظهارات وی آمده است: یکی از دوستان میگفت با نهجالبلاغه انقلاب کردیم، حال برخی با مفاتیح میخواهند مملکت را اداره کنند. اینها هشدار است، تعارف نیست، افسانه نیست. دستور حکومتداری از سوی علی میزان عدالت است. این آقای مداحی که با کمال بی شرمی دهانش را در مجالس مذهبی تهران باز میکند و بوی جهنم از دهانش به اهل آسمان میرسد و موسوی و کروبی و مردم را لعن میکند.
برای انقلاب مخملی
ایران روزنامه خبرگزاری جمهوری اسلامی از تازه ترین اظهار نظرهای سردار فضلی خبر داده که نشان می دهد وی با اشاره به سازماندهی چهار لشکر انسانی با هدف انقلاب مخملی در ایران گفته یک بخش در قالب سازمان رأی در چندین لایه و یک مغز متفکر، لایههای بعد هم کارگروههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، امنیتی، سیاسی و غیره بودند. همچنین سازماندهی بیش از 20 کارگروه را برنامهریزی کردند، گروه های دانشآموزی، دانشجویی، زنان، کارگران، کشاورزان، دامداران، کارمندان، همه و همه را در این سازماندهی جای دادند.
به نظر این فرمانده سپاه پاسداران در این سازماندهی نیروی انسانی که قالبهای مختلفی دارد، باید چند اقدام برجسته را انجام میدادند. اولین اقدام این بود که گفته شود هم دولت مستقر دروغگوست و هم رئیس آن. دومین اقدام در این راستا اعلام در راه بودن تخلفی بزرگ در اسفند سال 87 بود، به این معنا که برای صیانت از آرای مردم، هیأتی باید تشکیل شود؛ اگر پیروز شدیم که هیچ
فرمانده سپاه مامور حفاظت از بخشی از شهر تهران بنا به گزارش روزنامه ایران گفته معترضان می خواستند اگر پیروز نشدند، جمعیتی یک میلیون نفری را که در برآورد آنها بود، به محل وزارت کشور برسانند و صیانت از آرا را در آنجا عملیاتی میکنیم. اگر پیروز نشدند، ابطال انتخابات را خواستار شوند. ابطال انتخابات و کوتاه آمدن نظام از چارچوب قانون، یعنی عدم مشروعیت دولت در برگزاری انتخابات و لذا به تبع آن غربیها باید بیایند انتخابات برگزار کنند و سازوکار ما مشروعیت برگزاری انتخابات ندارد.
فرار به جلو
حسین شریعتمداری مدیر روزنامه کیهان همزمان با شکایت موسسه تنظیم و نشر آثار آیت الله خمینی از این روزنامه نوشته کیهان این شکایت را از نوع فرار به جلو تلقی می کند و به برخی از افراد جاخوش کرده در مؤسسه یاد شده و مراکز پیرامونی آن حق می دهیم که از ما به خاطر دفاع مستند و مستدل از نظرات امام عصبانی باشند، چرا که فریاد اعتراض کیهان به تحریف نظرات امام، سکوت مؤسسه یاد شده در مقابل این تحریف ها را زیر سؤال کشیده و صلاحیت برخی از مسئولان این مؤسسه را در افکار عمومی و در میان مردم با تردید جدی روبرو می کند.
به نظر نماینده ولایت فقیه در موسسه کیهان خبر شکایت مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) از کیهان، همراه با متن شکوائیه در اختیار رسانه ها قرار گرفته بود و این در حالی است که اگر دادستانی تهران متن شکوائیه را به رسانه ها داده باشد، اقدامی غیرقانونی مرتکب شده که بعید است چنین باشد و اما انگیزه مؤسسه یاد شده از ارائه متن شکوائیه به رسانه ها- که اقدامی غیرقانونی و نامتعارف است- برای ما معلوم است چرا که مؤسسه تنظیم و نشر در این شکوائیه نعل وارونه زده و به خیال خود با زرنگی- بخوانید ناشیانه- تلاش کرده است شاکی و متهم را جابجا کند!
تخلف از قانون
سرمایه در گزارش اصلی خود نوشته بند 22 سیاست های کلی برنامه پنجم بر ضرورت تغییر نگاه به نفت و گاز و درآمدهای آن، از منبع تامین بودجه عمومی به منابع و سرمایه های زاینده اقتصادی تاکید دارد به همین جهت هم ایجاد صندوق توسعه ملی در سال اول برنامه پنجم و برنامه ریزی برای استفاده از مزیت نسبی نفت و گاز در زنجیره صنعتی پیش بینی شده اما دولت انحلال حساب ذخیره ارزی را که قرار بود از ابتدای سال 89 با تشکیل صندوق توسعه ملی رخ دهد، منتفی کرده است.
به نوشته سرمایه تجربه برداشت از حساب ذخیره ارزی طی چهار ساله 87-84 آنقدر برای دولت شیرین بود که این بار قصد دارد این حساب را در سال های برنامه پنجم توسعه نیز حفظ کند.
همین روزنامه در سرمقاله خود با تاکید بر قانون اساسی و بند یک اصل 110 قانون اساسی نوشته مجلس باید با استفاده از ابزارهای کنترلی خود جلوی بی قانونی یا دور زدن قانون به این شیوه را بگیرد. متاسفانه مجلس هفتم در این باره به هیچ وجه در مقابل دولت پرسشگر نبوده وگرنه می توانست به راحتی با رای یک سوم تعداد نمایندگان مجلس رئیس دولت را احضار و در باره موارد مغایر با قانون اساسی و سیاست های کلی توضیح بخواهد اما این کار را نکرد.
بوئینگ های آمریکائی
دنیای اقتصاد با تیتر "این عمل آمریکا بشردوستانه است" نظر حمید بهبهانی وزیر راه و ترابری را منعکس کرده که با تاکید بر اینکه تائید خبر فروش 20 فروند بوئینگ توسط آمریکا به ایران تنها در صلاحیت شخص رییسجمهوری است گفته در صورت امکان، این مساله را در جلسه هیات دولت مطرح و پیرامون آن بحث خواهیم کرد.
امید بهبهانی به نوشته این روزنامه گفته این امکان وجود دارد که در یک هواپیما که از کشور ایران پرواز میکند، چندین مسافر مختلف از کشورهای متعدد حضور داشته باشند و به همین دلیل امنیت پرواز بحثی بینالمللی تلقی میشود. تحریم ورود هواپیما و قطعات آن به ایران به مثابه تحریم تمامی کشورهای جهان است.
به نوشته روزنامه خراسان مشاور پارلمانی رئیس جمهور در گفت و گو با خبرنگار این روزنامه خبر تحویل ۲۰ فروند بوئینگ را کذب خوانده و گفته سه حالت برای این خبر قابل تصور است که هر ۳ منتفی است. نخست این که تحویل هواپیماها به زودی آغاز شود. دوم این که قرارداد فروش آن ها به زودی منعقد شود و آخر این که از طریق کشور ثالث به ایران تحویل داده شود.
ایرج ندیمی به نوشته خراسان گفته مسیر لغو تحریم ها علیه ایران در آمریکا روال خاصی دارد که باید با تجویز مجالس این کشور صورت گیرد و اوباما به تنهایی نمی تواند تحریم فروش کالاهای استراتژیک را به ایران لغو کند. عده ای به رفع تنش میان ۲ کشور علاقه مندند و بر همین اساس به انتشار چنین اخباری می پردازند.
شهرام شکیبا طنزنویس روزنامه خبر نوشته من نمیدانم این همه تداخل در کارها برای چه صورت میگیرد. هیأت دولت فقط بگوید «آره» یا «نه»، تکلیف را وزارت راه خودش بهتر بلد است. هواپیما را بلند میکنند، میدهند دست خلبان که به تنهایی بزند زمین، همین. اینکه دیگر این همه جلسه نمیخواهد.
حذف صفرهای پول ملی
سروش صاحب فضل در سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی به خبری اشاره کرده که روز گذشته تیتر اول چند روزنامه بود یعنی موافقت بانک مرکزی با حذف سه صفر از پول ملی و نوشته اگرچه حذف صفر از پول ملی و معرفی پول جدید بیش از آنکه یک اقدام سیاسی باشد یک عمل فنی و کارشناسی است ولی واقعیت این است که کنترل دولت بر پول ملی نشانه و شاخصه یک دولت ـ ملت مدرن به حساب می آید و حذف صفر از پول ملی در شرایطی که ارزش این پول کاهش یافته ابزاری برای حمایت دولت از اقتدار سیاستهای پولی است.
نویسنده سرمقاله این روزنامه در عین حال تاکید کرده هرگونه اقدامی در زمینه حذف صفر از پول ملی پیش از قرارگرفتن روند حرکتی اقتصاد کشور در مسیر تورم کاهنده پیامدهای نگران کننده ای به دنبال خواهد داشت چرا که در صورت عدم مهار تورم ارزش پول به سرعت کاهش یافته و ناگزیر از اضافه کردن مجدد صفر در مقابل اسکناسها خواهیم بود کمااینکه در برخی کشورها همین مسئله به تغییر 18 باره واحد پول ملی انجامیده است
در ادامه سرمقاله جمهوری اسلامی آمده باید صبر کرد تا روند کاهشی نرخ رشد تورم از استمرار و دوام برخوردار شود و نرخ رشد نقدینگی هم که بالابودن آن طی سالهای اخیر به تشدید تورم و کاهش ارزش پول ملی منجر شده بعد از افت شدید چند ماهه گذشته به نقطه متعادلی بازگردد. تنها در این صورت است که می توان انتظار داشت حذف سه صفر از واحد پول ملی به عنوان یکی از گامهای موثر در کاهش تورم و حذف هزینه های زائد از اقتصاد کشور موثر واقع شود.
اقتصاد ناتوان از حل مشکل
علی سرزعیم در سرمقاله دنیای اقتصاد نوشته یکی از ادعاهایی که بعضی برای ناکارآمد قلمداد کردن علم اقتصاد عنوان می کنند این است که علم اقتصاد برای شرایط عادی اقتصادی است، اما اقتصاد ایران در شرایط خاصی است و ساختار آن متفاوت از دیگر کشورهای جهان است. شاهد این مدعا نیز این که علم اقتصاد کلان با موفقیت توانسته مقوله تورم را در اغلب کشورهای در حال توسعه مهار کند، اما تورم کماکان معضلمزمن اقتصاد ایران باقی مانده است.
به نوشته این کارشناس اقتصادی واقعیت آن است که اقتصاد نیست که در حل مسائل ایران ناتوان مانده بلکه همه سیاستهای اقتصادی کشور توسط مجامع و حلقههای تصمیمگیری اتخاذ میشوند که اعضای آن عموما سیاستمداران هستند.
در ادامه سرمقاله دنیای اقتصاد آمده سیاستمداران در تصمیمگیریهای خود ملاحظات سیاسی، حزبی، منطقهای و شخصی را دخالت میدهند که این امر برآیند تحلیل را متفاوت از ارزیابیهای کارشناسانه میکند و از سوی دیگربا ذهنیتهای خود به ارزیابی پیشنهادهای سیاستی مینگرند و از آنجا که ذهنیت حاکم در ایران دیدگاه چپ و سوسیالیستی است، توصیههای کارشناسی که عمدتا مبتنی بر نظام بازار آزاد است، مطرود واقع میشود.