بازگشت مهاجران به خانه های خود

بازگشت مهاجران به خانه های خود

کارگران فصلی

بانک سرمایه گذاری لیمن برادرز در روز پانزدهم سپتامبر سال گذشته ورشکست شد. ورشکستگی آن بانک سبب بروز بحران مالی گسترده ای شد که بر اقتصاد غرب تاثیر منفی بسیار زیادی داشته است.

در عرض تنها چند روز در ماه سپتامبر سال گذشته، کل نظام مالی غربی دچار ناپایداری شد.

ارزش سهام بازارهای بورس 40 در صد کاهش یافت، بانک های بزرگ ایالات متحده آمریکا و بریتانیا تنها با تزریق پول از سوی دولت ها پایدار مانده بودند و با سقوط قیمتهای مسکن و افزایش بیکاری، دنیا وارد رکود شد.

یکی از اثار بحران اقتصادی در بریتانیا، بازگشت مهاجران اقتصادی اهل اروپای شرقی به کشورهای خود بوده است.

با گسترش تعداد اعضای اتحادیه اروپا و پیوستن چند کشور اروپای شرقی به این اتحادیه، یک میلیون و چهار صد هزار نفر از آن کشورها، بخصوص لهستان، برای کار به بریتانیا آمدند.

اما رکود اقتصادی بریتانیا و رشد اقتصادی در لهستان در طول سال گذشته، سبب تغییر در این الگوی مهاجرت شده است. یک گزارش حکایت از آن دارد که نیمی از این مهاجران اقتصادی به کشورهای خود بازگشته اند.

اکنون مهاجرت از لهستان به بریتانیا اکثرا توسط کارگران فصلی صورت می گیرد و با ورود یک عده مهاجر جویای کار، یک عده دیگری در حال خروج هستند.

آمار اداره ملی آمار بریتانیا نشان داده است که در سال 2008 تعداد کل افرادی که وارد بریتانیا شدند تنها 118،000 نفر بیشتر از تعداد افرادی بود به از آن کشور خارج شدند.

این تعداد کمترین میزان افزایش جمعیت مهاجر در بریتانیا از زمان الحاق هشت کشور اروپای شرقی به اتحادیه اروپا در سال 2004 بوده است.

اما تنها یک نفر از هر هفت کارگری که در خارج از بریتانیا متولد شده اند از یکی از هشت کشور چک، استونی، مجارستان، لیتوانی، لتونی، لهستان، اسلوواکی و اسلوونی به بریتانیا آمده اند.

تعداد کل مهاجران غیر قانونی در بریتانیا، که برای کار به آن کشور رفته اند، حدود 618،000 نفر تخمین زده شده است.

اما تغییر در الگوی مهاجرت محدود به بریتانیا نبوده است. از زمان آغاز بحران اقتصادی، مهاجرت افراد جویای کار به کشورهای دیگر در کل جهان کاهش یافته است. برای مثال تعداد کارگران مکزیکی که تلاش می کنند به ایالات متحده آمریکا بروند نیز رو به کاهش بوده است.

ADNAN ŞENSES - امریکا - فولرتون کالیفرنیا
من که قبل از تمام این بحران و این جور چیزا از امریکا زدم بیرون و از زندگیم تو تورکیه خیلی هم راضیم . هر چند بحران تو تورکیه هم هست اما آرامش چیزیه که تو امریکا کمه و در تورکیه زیاد . اگه امکانش رو دارید حتمن یه سر تورکیه بیاید مثل بهشته . ما هم در خدمتیم ....
سه‌شنبه 17 شهریور 1388

شب قطبی - امارات - دبی
ان شا الله که ایرانیهای ساکن اروپا هم همه اشون که نه ولی اکثرشون برگردند ایران.تابشه ایران رو اباد کرد.ایران برای اباد شدن به کمک همه نیاز داره.البته چهار ساله دیگه بیان خیلی بهتره چون تا اون موقع احمدینژاد رییس جمهور نیست......عزت زیاد
سه‌شنبه 17 شهریور 1388

siavashoma - انگلستان - منچستر
ما رو باش که با پاسپورتمون تا ترکیه و دبی بیشتر نمیتونیم بریم و سی ودو سال پیش جهان زیر پای ایرانیان بود واونهم بدون ویزا. از کجا رسیدی به کجا. واقعا که نفرین برروح ننگین روح الله خمینی لجن بدون احساس وطن فروش. قبرش را باید با خاک یکسان کرد و یا مقبره اش را سنگباران کرد وزیر کوهی از سنگ قرار داد و از ان موزه ای بنام موزه عبرت ساخت. فرزندانمان از او چون چنگیز مغول و هیتلر زمان یاد خواهند کرد.
سه‌شنبه 17 شهریور 1388

mahyar1212 - ایران - تهران
از این به بعد ایرنیا برای کار میرن افغانستان
سه‌شنبه 17 شهریور 1388

joluse - انگلیس - منچستر
از نویسنده این مطلب خواهش میکنم منابع اطلاعات و امارتون رو قید بفرمایید تا سو تفاهمی بوجود نیاید. با تشکر درود بر ایران و ایرانی وبه امید ازادی
چهار‌شنبه 18 شهریور 1388

khosro1618 - انگلستان - انگلستان
به مدیران محترم این سایت:. لطفا هر گونه اخباری در رابطه با - اداره مهاجرت انگلستان - را میدانید حتی اگر بنظر جزپی هم باشد را درج کنید. چون همانطور که میدانید تعداد ایرانیان مهاجرت کرده به انگلیس زیاد است و همه در انتظار و در جستجوی هرگونه خبری در این مورد هستند. با تشکر
چهار‌شنبه 18 شهریور 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.