دفاع احمدی نژاد از کابینه دهم در مقابل مخالفت ها

دفاع احمدی نژاد از کابینه دهم در مقابل مخالفت ها

احمد توکلی (بالا، سمت راست) به عنوان یکی از مخالفان کابینه صحبت کرد

روز یکشنبه اولین جلسه بررسی وزاری کابینه دهم با صحبت های نمایندگان موافق و مخالف و دفاع محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور، از وزرای پیشنهادی اش، قبل و بعد از صحبت های نمایندگان برگزار شد.

آقای احمدی نژاد، بعد از صحبت های نمایندگان موافق و مخالف، و در اظهاراتی که ظاهرا پاسخ به انتقادات احمد توکلی نماینده تهران بود، گفت: "برخی دوستان برای این‌که برنامه‌های دولت دهم را نقد کنند به نحوی صحبت کردند که گویی وضعیت کشور بحرانی، سیاه و تیره است و ما در شرایط وخیمی بسر می‌بریم و گسست اجتماعی ایجاد شده است. در صورتی که شرایط کشور این گونه نیست."

آقای توکلی همچنین در بخشی از نطق خود به معرفی کامران دانشجو، رئیس ستاد انتخابات کشور در زمان برگزاری انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری، به عنوان وزیر علوم اعتراض کرد و گفت: "وزیر پیشنهادی علوم رئیس ستاد انتخاباتی بود که آن ماجراهای تلخ را در پی داشت. وی از نظر معترضان که گرچه اقلیت‌اند جمع کثیری از مردم را تشکیل می‌دهند، متهم اصلی است. البته بنده این اتهام را ناوارد می‌دانم، ولی احساس آنها امری واقعی است. به نظر می‌رسد اکثریت دانشگاهیان جز این دسته‌اند. وزارت چنین فردی به واگرایی دانشگاه و دولت کمک می‌کند یا به همگرایی؟"

آقای احمدی نژاد در پاسخ به این انتقاد رئیس مرکز پژوهش های مجلس گفت: "عزیزی آمد و گفت دانشگاهیان ناراحتند و سرخورده شده‌اند. من نمی‌دانم چطور ایشان چنین حرفی می‌زنند. من هم دانشگاهی هستم و بسیاری از وزرا نیز همین طور و ما چنین چیزی را حس نمی‌کنیم... عده‌ای جوری صحبت می‌کنند که انگار انتخابات مخدوش بوده و می‌گویند چرا کسی که سالم‌ترین انتخابات را برگزار کرده برای وزارت علوم معرفی شده است؟ پس کسی را انتخاب کنیم که با رمز تقلب تهران را به آشوب کشید؟"

آقای احمدی نژاد همچنین انتقادهایی را که به معرفی یک فرد نظامی (مصطفی محمد نجار) به عنوان وزیر کشور مطرح شده بود، وارد ندانست و گفت آقای نجاز همه ویژگی های وزیر کشور خوب را دارد و نظامی بودن هم مانعی برای در اختیار گرفتن مسئولیت نیست. او گفت: "اگر ما این منطق را بپذیریم بسیاری از بخش های ما زیر سوال می رود."

آقای احمدی نژاد به علی لاریجانی، رئیس مجلس که پشت او نشسته بود، اشاره کرد و گفت خود آقای لاریجانی هم زمانی سپاهی بوده و بعد به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ریاست صدا و سیما و ریاست مجلس رسیده است.

یکی دیگر از منتقدان جدی کابینه دهم، علی مطهری نماینده تهران بود که در بخشی از نطق خود از "مطیع بودن" وزرا انتقاد کرد و گفت: "شاید وجه مشترک وزرای پیشنهادی، همگرا بودن به معنی نادرست آن یعنی مطیع بودن آنهاست. رییس‌جمهور می‌خواهد خصوصا در وزارتخانه‌های حساس مانند اطلاعات، کشور، ارشاد، نفت و خارجه خودشان حاکم و فرمانروا باشد، لذا افرادی را برای این وزارتخانه‌ها معرفی کرده‌ که مهم‌ترین شاخص آنها مطیع بودن است و این امر به صلاح کشور نیست."

آقای احمدی نژاد این انتقاد را نیز وارد ندانست و گفت این یک اصل اولیه مدیریتی است که نیروها باید با مدیر خود هماهنگ باشند، وگرنه کارها پیش نمی رود.

در جلسه روز یکشنبه تعداد دیگری از نمایندگان نیز به عنوان موافق و مخالف دولت صحبت کردند. از جمله محمد رضا باهنر به عنوان اولین نماینده مخالف در ابتدای سخنان خود تاکید کرد که دولت باید "هرچه سریع تر" آغاز به کار کند و مخالفان را فراخواند در این امر "مصلحت" را در نظر بگیرند.

آقای باهنر در روز های قبل پیش بینی کرده بود که حداقل چهار وزیر پیشنهادی نتوانند از مجلس ایران رای اعتماد بگیرند که این مسئله انتقاد محمود احمدی نژاد را در پی داشت.

با این وجود اظهارات آقای باهنر که کمتر جنبه مخالفت را القاء می کرد، مورد تذکر چند نماینده مجلس واقع شد و تنها انتقادی که از سوی آقای باهنر مطرح گردید، مربوط به کنار گذاشته شدن آقای باقری لنکرانی بود.

حسین گروسی نماینده شهریار افراد پیشنهاد شده را "متخصص" خواند و به منتقدان حضور زنان در کابینه اعتراض کرد.

از سوی دیگر سعدالله نصیری، نماینده زنجان گفت: "برنامه ای به نام برنامه دولت به مجلس و نمایندگان مجلس ارائه نگردید" و با انتقاد از "بسته تر شدن حلقه مدیریت کلان" افزود کابینه پیشنهاد شده "نمی‌تواند برآیند افکار و اندیشه‌های 40 میلیون رای دهنده باشد."

آقای نصیری همچنین برآورد کرد که از میان وزرای معرفی شده 57 درصد تحصیلات مرتبط با وزارتخانه خود را ندارند.

با این وجود جواد کریمی نماینده مشهد گفت "برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی نزدیک به 50 درصد وزرای پیشنهادی دارای مدرک دکترا هستند" و با دفاع از کابینه پیشنهادی، آن را "افتخاری برای کشور" دانست.

نماینده شهرستان لردگان نیز با دفاع از کابینه پیشنهادی، آن را قوی ترین تیم سیاسی-امنیتی بعد از انقلاب اسلامی دانست.

طی سه روز آینده هر یک از وزرا به ارائه برنامه های خود خواهند پرداخت و نمایندگان مجلس نظرات موافق و مخالف خود را ارائه می کنند.

چهار نفر از موافقان و مخالفان هر فرد پیشنهادی به عنوان وزیر فرصت خواهند داشت نظرات خود را ابراز کنند و فرد مورد نظر یا رئیس جمهور موقعیت دارد تا به اظهارات مطرح شده پاسخ دهد.

قرار است مجلس ایران در روز چهارشنبه 11 شهریور (دوم سپتامبر) درباره هر وزیر رای گیری کرده و رای خود را اعلام کند.

kamia1 - المان - کلن
چقدر منفور و شیاد این نامرد,,, تف به خاندانت مرتیکه دلقک مزدور...
دوشنبه 9 شهریور 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.