محمود رضائیان، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا، بزرگترین گورستان تهران گفته است که بازنشسته شده است.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا او گفت که پس از 41 سال کار در این سازمان، از مدتها پیش از شهردار تهران درخواست بازنشستگی کرده بود که چندی پیش با این درخواست موافقت شد و بجای او اسد فاضل، شهردار منطقه یازده تهران به عنوان مدیرعامل بهشت زهرا منصوب شده است.
آقای رضائیان گفته است که دیگر مدیرعامل بهشت زهرا نیست، ولی همچنان در هیئت مدیره این سازمان عضویت دارد.
روز سه شنبه، سوم شهریور برخی از منابع خبری از برکناری آقای رضائیان خبر داده بودند.
او همچنین ضمن تکذیب خبر برکناری اش، ارتباط تغییر مدیرعامل بهشت زهرا را با گزارشی که وبسایت نوروز، وابسته به جبهه مشارکت اسلامی ایران در روز جمعه منتشر کرده بود، رد کرد.
وبسایت نوروز در گزارش روز جمعه خود به نقل از یک کارمند بهشت زهرا نوشته بود که 44 جسد بدون نام و مشخصات در روزهای 21 و 24 تیرماه در میان تدابیر شدید امنیتی در قطعه 302 بهشت زهرا دفن شد.
اما آقای رضائیان ادعای نوروز را رد کرده و گفته است: "هرگز دفن دسته جمعی یا تدفین بی و نام نشان افراد در بهشت زهرا صورت نگرفته و تمامی تدفین های انجام شده در بهشت زهرا با گواهی فوت و تائید سازمان پزشکی قانونی بوده است."
به گفته او قطعه 302 بهشت زهرا، یک قطعه عمومی است که حدود 40 درصد اموات روزانه شهروندان تهرانی در آن دفن می شوند و در بخشی از این قطعه همچون روال عادی قطعات عمومی معدودی افراد مجهولالهویه که در اثر سانحه رانندگی یا احتمالا اعتیاد به مواد مخدر فوت شده و از پزشکی قانونی اعزام شدهاند، با رعایت کلیه تشریفات قانونی و شرعی دفن می شوند.
اما حنیف مزورعی، سردبیر وبسایت نوروز در روز دوشنبه به تلویزیون بی بی سی فارسی گفت که این اجساد در روزهای پس از 18 تیر شبانه و بدون رعایت تشریفات مذهبی در قطعه 302 دفن شدند.
به گفته او شخص یا اشخاصی از کارکنان بهشت زهرا به نوروز خبر دادند که شبهای 21 و 24 تیر کاروانی از اتومبیل هایی که به سازمان بهشت زهرا تعلق نداشته وارد قبرستان شدند.
تحقیق در مجلس
![]() |
تصویری از یک ویدئو که ادعا می کند قبر قربانیان خشونتهاست که بدون نام و نشان دفن شدند |
حمیدرضا کاتوزیان، نماینده مجلس و عضو کمیته حقیقت یاب پس از انتشار این گزارش در وبسایت نوروز به ایرنا گفت: "مجلس درحال تحقیق درباره شایعه دفن دسته جمعی بازداشتی های پس از انتخابات است."
آقای کاتوزیان روز یکشنبه در واکنش اولیه به گزارش نوروز گفته بود: "هرکس مستندی درباره دفن دسته جمعی کشته شدگان پس از انتخابات در بهشت زهرا دارد، به مجلس ارائه دهد."
پس از آن، سایت نوروز اقدام به انتشار ویدئویی کرد که ظاهرا تعدادی از قبرهای قطعه 302 را تنها با شماره جواز دفن و بدون نام شخص مدفون نشان می دهد.
اما آقای کاتوزیان روز سه شنبه گفت که کمیته پارلمانی اکنون درحال بررسی ادعای دفن جمعی قربانیان است و با "مقام های مرتبط" که گزارش جامعی در این باره ارائه خواهند کرد تماس گرفته است.
او همچنین گفت: "ما در حال حاضر نمی توانیم این گزارش را تایید یا رد کنیم و اگر لازم باشد از بهشت زهرا بازدید خواهیم کرد."
حنیف مزروعی گفته است که در صورت تامین امنیت اعضای سایت نوروز، آنها حاضرند شواهدی که از این ماجرا در اختیار دارند را به کمیته تحقیق مجلس ارائه کنند.
هنوز آمار دقیق و قابل اعتمادی از تعداد کسانی که در جریان سرکوب اعتراضات و ناآرامی های پس از انتخابات کشته شدند در دست نیست.
مقام های دولتی شمار این افراد را حدود 30 نفر اعلام کرده اند که می گویند از جمله شامل 9 بسیجی نیز می شود. اما یک کمیته تحت نظر میرحسین موسوی و مهدی کروبی نامزدهای مخالف، از تنظیم فهرستی از اسامی 69 کشته خبر داده است که می گوید هنوز نهایی نیست.
|
|
|
|
|
|
|