آقای کروبی در دیدار سه ساعته خود با چند نماینده مجلس، مستنداتی از ادعای تجاوز به زندانیان ارائه داده است
بی بی سی : سخنگوی کمیته ویژه مجلس ایران برای بررسی وضعیت بازداشت شدگان ناآرامی های بعد از انتخابات ریاست جمهوری در این کشور، بعد از دیدار اعضای این کمیته با مهدی کروبی، از نامزدهای معترض به نتایج انتخابات، از برنامه این کمیته برای مذاکره با روسای قوای مقننه و قضاییه و دیدار با 4 نفر از بازداشت شدگانی خبر داد که ادعا می کنند مورد تجاوز قرار گرفته اند.
این دیدار در پی نامه آقای کروبی به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان، انجام شد که آقای کروبی در آن نامه مدعی شده بود بعضی از بازداشت شدگان با مراجعه به او اعلام کرده اند که در بازداشتگاه ها مورد تجاوز جنسی قرار گرفته اند.
در پی این نامه، تعدادی از مقامات ایرانی از جمله علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، این مسئله را تکذیب کردند اما آقای کروبی از آقای لاریجانی خواست به جای تکذیب، هیاتی را مامور بررسی این موضوع کند.
در پی این درخواست، آقای لاریجانی کمیته ویژه ای را که پیش از آن برای پیگیری وضعیت بازداشت شدگان در مجلس تشکیل شده بود مامور دیدار با آقای کروبی و دریافت مستندات او کرد.
کاظم جلالی، سخنگوی این کمیته به خبرگزاری نیمه رسمی مهر در ایران گفت شش نفر از نمایندگان مجلس (خود او به همراه امیدوار رضایی، علی مطهری، مهدی سنایی، پرویز سروری و فرهاد تجری) در دفتر آقای کروبی با او دیدار کردند و آقای کروبی در این دیدار گفت چهار نفر را که به او مراجعه کرده و ادعا کرده اند در زندان به آنها تجاوز شده است، به کمیته ویژه مجلس معرفی خواهد کرد.
به گفته آقای جلالی، آقای کروبی گفته است این چهار نفر مایل به شهادت دادن در خصوص تجاوز به خود هستند، اما احساس امنیت نمی کنند.
آقای جلالی گفت مهدی کروبی در پاسخ به پرسش نمایندگان که آیا مطمئن است که این ۴ نفر مورد آزار جنسی قرار گرفته باشند، گفته است در این مورد مطمئن نیست، اما همان طور که قبلا گفته باید صحت و سقمش بررسی شود.
آقای جلالی گفت قرار شد فضایی فراهم شود که این ۴ نفر اظهارات خود را به کمیته ویژه بگویند و کمیته ویژه هم در این مورد با علی و صادق لاریجانی، روسای مجلس و قوه قضائیه، گفتگو کنند.
سحام نیوز، وب سایت حزب اعتماد ملی که مهدی کروبی دبیرکل آن است نیز در خبری درباره این دیدار نوشته است که این دیدار ۳ ساعت طول کشیده و قرار شده کاظم جلالی "با رعایت امانت" گزارش این دیدار را به اطلاع رسانه ها برساند.
پیش از این مهدی کروبی در نامه ای به علی لاریجانی خواستار جلسه ای با حضور سران سه قوه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام شده بود تا مستندات خود درباره تجاوز به بازداشت شدگان را ارائه دهد.
روز دوشنبه و پیش از جلسه کمیته ویژه مجلس با مهدی کروبی، علی مطهری، از نمایندگان مجلس که در دیدار با مهدی کروبی هم حضور پیدا کرد، به وب سایت خبری عصر ایران گفته بود بهتر است مستندات آقای کروبی در جلسه ای با حضور سران سه قوه بررسی شود.
به گفته آقای مطهری سران قوا هر از چندی برای بررسی مفاسد اقتصادی جلسه مشترک تشکیل می دهند و اهمیت این مسئله کمتر از مفاسد اقتصادی نیست.
کاظم جلالی همچنین از قول مهدی کروبی گفته است که او یکی از افرادی را که به او مراجعه کرده و مدعی شده اند به او تجاوز شده است، به قوه قضائیه معرفی کرده است، اما ماموران این قوه با او برخورد نامناسبی داشته اند.
به نظر می رسد اشاره آقای کروبی به شخصی باشد که روایتی از آنچه بر او گذشته، در وب سایت حزب اعتماد ملی منتشر شده است.
تقریبا همزمان با دیدار آقای کروبی با کمیته ویژه مجلس، وب سایت سحام نیوز، وابسته به حزب اعتمادملی، گزارشی را به نقل از یکی از کسانی که مدعی است در زندان به او تجاوز شده، منتشر کرد.
در متنی که در وب سایت سحام نیوز منتشر شده، یکی از بازداشت شده ها با شرح مختصری درباره وضعیت نامناسب خود بعد از آزار و اذیت جنسی و آزادی از زندان می گوید: "حاج آقای کروبی پس از اظهارات من روزهای فراوانی را با من نشست و برخاست و تجربه زندگی کنار ایشان بود که بعد از مدتی توانستم غرور له شده و شخصیت تکیده خود را بازیابم."
او می گوید بعد از مدتی توانسته با خود کنار بیاید و فکر خودکشی را از سر به در کند.
سه مامور قوه قضائیه سعی داشتند با تخریب شخصیت اینجانب موضوع را به سمتی سوق دهند که من از آقای کروبی پول گرفتم یا کروبی تطمیعم کرده تا این ادعا را بکنم.
فردی که میگوید در زندان به او تجاوز شده
عمده متن منتشر شده به دیدارهایی اختصاص دارد که این شخص، که نام او ذکر نشده، بعد از بهبود وضعیت روحی با نماینده قربانعلی دری نجف آبادی دادستان وقت کل کشور و یک گروه سه نفره دیگر از قوه قضائیه داشته است.
آنطور که در این متن آمده این شخص یک ماه پیش در روز چهارشنبه دوم مرداد با آقای محمدی نماینده دادستان کل کشور و چهار روز پیش در روز پنج شنبه ۲۹ مرداد نیز با یک گروه سه نفره از "منبع دیگری از قوه قضائیه" دیدار کرده است.
این شخص توضیح می دهد که آقای محمدی، نماینده دادستان کل کشور، "بعد از صحبت با من و دیدن وضعیت تاسف بارم بسیار با ملاطفت با من صحبت کردند و یکسره با شرح های من اظهار تاسف می کردند و می گفتند وای بر ما."
بخش زیادی از ادامه این نوشته به داستان گروه سه نفری قوه قضائیه اختصاص دارد که یکی از آنها را قاضی مقدمی از دوستان سعید مرتضوی دادستان تهران معرفی می کند و در آن توضیح می دهد که آنها روز پنج شنبه ۲۹ مرداد به دفتر آقای کروبی آمدند و "پس از آن برگه بازجویی جلویم گذاشتند. نمی دانم من متهم بودم یا شاکی. قاضی مقدمی و دو نفر دیگر مشغول بازجویی از من شدند."
این بازداشتی می گوید به درخواست آنها شرح ماوقع را نوشته و بعد از آن این سه نفر پرسش هایی زیادی در باره نحوه آشنایی با کروبی و این که چگونه با حزب اعتماد ملی تماس گرفته، مطرح کرده اند.
پرسش هایی نظیر این که "کروبی را از کجا می شناسم؟ از کجا به ایشان اعتماد کردم؟ .... چرا حاضر شدم کروبی از من فیلم بگیرد؟.. هدف کروبی از آگاه کردن آقای گرامی مقدم و آقای داوری چه بود؟ .... چه ساعتی به حزب زنگ زدم، به چه شماره ای زنگ زدم....."
این فرد معقتد است که این سه عضو قوه قضائیه سعی داشته اند که "با تخریب شخصیت اینجانب موضوع را به سمتی سوق دهند که من از آقای کروبی پول گرفتم یا کروبی تطمیعم کرده تا این ادعا را بکنم."
این بازداشتی در اعتراض به نحوه برخورد ماموران قوه قضائیه می گوید:"زندان بودم، چشمان و دستهایم بسته بودند؛ به حد مرگ مرا زدند و بدتر از همه کاری با من کردند که نزد تمام بی دینان و بت پرستان مذموم است و من تنها جرات این را داشتم که آقای کروبی را از این موضوع مطلع کنم."
|
|
|
|
|
|
|
|