بازرسان آژانس از نیروگاه اراک بازدید کردند

بازرسان آژانس از نیروگاه اراک بازدید کردند

اجازه بازدید از نیروگاه آب سنگین اراک در آستانه انتشار گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی صادر شد

ایران به بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه داد از یک رآکتور در حال ساخت بازدید کنند.

ایران به مدت یک سال اجازه انجام بازدید را صادر نکرده بود اما خبرگزاری رویترز به نقل از منابع دیپلماتیک خبر داده که بازرسان آژانس در چند روز گذشته مجوز بازدید از رآکتور آب سنگین اراک را به دست آوردند.

این منابع همچنین عنوان کردند که تجهیزات نظارت در تاسیسات غنی سازی اورانیوم در نطنز نیز با تجهیزات مدرن تر تعویض شد.

مجوز بازدید از رآکتور آب سنگین اراک تنها یک هفته پیش از انتشار گزارش تازه آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره فعالیت های هسته ای ایران صادر شد و به نوشته خبرگزاری رویترز همزمانی صدور مجوز با نزدیک شدن به موعد انتشار گزارش آژانس باعث ایجاد تردید در نیات ایران از سوی دیپلمات های آگاه درباره برنامه هسته ای ایران شده است.

انتظار می رود در گفتگوهای گروه 5+1 که در روز دوم سپتامبر برگزار خواهد شد، آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان، سعی کنند حمایت از مجموعه چهارم تحریم ها علیه ایران را به چین و روسیه بقبولانند.

با این وجود برخی تحلیلگران معتقدند حضور علی اکبر صالحی در راس سازمان انرژی اتمی ایران ممکن است امیدهایی درباره آینده مذاکرات ایجاد کند.

آقای صالحی به عنوان فردی میانه رو شناخته می شود، و در ماه قبل میلادی از لزوم تجدید تلاش ها از سوی ایران و غرب برای ایجاد اعتماد متقابل سخن گفت.

ایران اهداف تلاش های خود را صلح آمیز می داند، اما کشورهای غربی نگرانند ایران با استفاده از میله های مصرف شده سوخت هسته ای، اقدام به استخراج پلوتونیوم کند و از آن برای ساخت بمب هسته ای استفاده کند.

مرکل: گزینه تحریم انرژی مطرح است

خانم مرکل احتمال تحریم ایران در زمینه انرژی را مطرح کرد

در همین حال آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان هم به ایران هشدار داد تا با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کند.

خانم مرکل در گفتگو با نشریه فرانکفورتر آلگماینه و با تاکید بر موضع محمود احمدی نژاد در قبال اسرائیل، گفت: "واضح است که ایران نباید به بمب اتمی دست بیابد."

صدر اعظم آلمان درباره مسائلی که احتمالا در جلسه آتی گروه 5+1 مطرح خواهد شد گفت: "نمی خواهم این مذاکرات را مقابل کار انجام شده قرار دهم اما گزینه تحریم اقتصادی در مورد حوزه انرژی مطرح است."

خانم مرکل طراحتا گفت که چنین تحریمی به موضع روسیه و چین بستگی دارد.

از سوی دیگر ظاهرا برخی نمایندگان کنگره و سنای آمریکا هم با استناد به وابستگی شدید ایران به واردات بنزین و برخی دیگر محصولات نفتی، در تلاشند باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا را نیز به پذیرش تحریم ایران در زمینه انرژی متقاعد کنند.

به دلیل فقدان ظرفیت پالایشگاهی کافی در ایران، این کشور با وججد داشتن ذخایر گسترده نفتی، حدود 40 درصد نیاز داخلی خود به بنزین را از طریق واردات تامین می کند و به گزارش خبرگزاری فرانسه شرکت های ویتول سویس، ترافیگورا (هلندی/سویسی)، توتال فرانسه، گلنکور سویس، بریتیش پترولیوم و شرکت هندی ریلاینس پنزین مورد نیاز ایران را تامین می کنند.

majid63 - فرانسه - پاریس
همه مردم ایران را بازی میدهند و اخرش هیچ...
شنبه 31 مرداد 1388

فریدون رخشان - ایران - تهران
این خارجی ها خودشان جانشان پول شان است حالا برای ما دارند خط و نشان می کشند . باید بگویم که به لطف خدا هیچ کاری نمی توانند بکنند. و فقط زیاد حرف می زنند. هیچ ایرانی وطن دوست و شیعه موافق تحریم مردم ایران نیست . به کوری چشم خارجی ها در همین فضای تحریم به انرژی هسته ای هم دسترسی یافتیم .
شنبه 31 مرداد 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.