مرور روزنامه های صبح تهران؛ پنجشنبه ۲۹ مرداد

مرور روزنامه های صبح تهران؛ پنجشنبه 29 مرداد

تیترهای اول

"آمادگی کروبی برای ارائه مستندات خود درجمع سران کشور" تیتر اول آفتاب یزد است، ابتکار در عنوان گزارشی پیرامون تشکل اعلام شده راه سبز نوشته"راهی برای براندازی یا فعالیت قانونمند؟" و "کروبی مستندانش را ارائه می کند" گزارش اصلی حیات نو است.

"استفاده از شرایط جدید جهانی به سود منطقه" عنوان روزنامه ایران از دیدار رییس دولت با بشار اسد است، "رویکرد جدید آمریکا در منطقه ناشی از ضعف است" به نقل از رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با رییس دولت سوریه تیتر روزنامه جمهوری اسلامی است"، رسالت از همین منبع "تیغ آمریکا در منطقه روز به روز کندتر می شود" را نقل کرده است.

"جلسات رای اعتماد به وزیران پیشنهادی، هشتم و نهم شهریور" گزارش اصلی ابرار است، "بیست و یک وزیر پیشنهادی احمدی نژاد، رای هشتم شهریور" عنوان کیهان، "کابینه ای ضعیف تر از کابینه نهم" تیتر مردم سالاری است، "کدام وزیران رای اعتماد می گیرند" سئوال روزنامه خبر است و "کابینه پیشنهادی برای دولت دهم" عنوان اول دنیای اقتصاد.

سرمایه "بیست و چهار میلیارد دلار پرداخت ارزی برای مسافرت" را در صدر گزارش های خبری خود آورده است.

گزیده مقالات

کابینه دهم

روزنامه ایران در گزارش اصلی خود خبر داده نمایندگان مجلس از وزیران پیشنهادی رییس جمهور به ویژه وزیران زن استفبال کرده اند. این خبر از آن جا اهمیت دارد که به نوشته روزنامه های مختلف با وجود آن که مهلت رییس دولت تمام شده اما هنوز فهرست وزیران وی کامل نشده است.

روزنامه جمهوری اسلامی نوشته پس از آنکه بسیاری از نمایندگان حتی فراکسیون زنان مجلس نسبت به گزینه هایی که برای تصدی وزارتخانه توسط زنان در نظر گرفته شده با دیده شک و تردید به اظهار نظر پرداختند، یکی از مراجع تقلید قم هم به انتقال نگرانی های خود در این باره پرداخت.

به نوشته این روزنامه نزدیک به حوزه علمیه قم، مرجع تقلیدی که نگرانی ها را منتقل کرده پیش از این نیز نسبت به وزیر شدن زنان معترض بود و این بار با ارسال نامه ای به مقامات عالی رتبه نظام ناراحتی و دلایل مخالفت خود با این اقدام را بیان داشته است. انتقادات این مرجع تقلید سبب شد هیاتی از سوی دولت به دیدار علما و بزرگان حوزه علمیه قم شتافته و آنان را در جریان دلایل و جزئیات این اقدام رئیس جمهور قرار دهند.

علیه کروبی

حیات نو در مقاله ای نوشته خشمگینان مخالف آقاى کروبى ناگهان دلسوز بازداشت‌شدگان و آزادشدگان از آنها شده اند و نویسنده نامه را در نوشته‌ها و بیانیه‌هاى سفارشى خود مورد سرزنش قرار داده‌اند که چرا چنین گفته‌ای، چون آنهایى که الان در بازداشت هستند یا آزاد شده‌اند، حیثیتشان بر باد رفته و مى‌خواهند از دست آقاى کروبى به خاطر این آبروریزى شکایت کنند.

نویسنده مقاله تاکید کرده این مغلطه آشکار نشان مى‌دهد که این مقصرین بحران‌آفرینى‌هاى اخیر یعنى کسانى که جوانان مردم را خودسرانه دستگیر نموده و در بازداشتگاه‌هاى غیراستاندارد و احتمالا غیرقانونى برده‌اند و نیز حامیان رسانه‌اى آنها منطقى براى رسیدگى به ادعاهاى آقاى کروبى ندارند و حالا به دنبال یارگیرى هستند.

به نوشته مصطفی ایزدی در مقاله حیات نو آنهایى که بدون مطالعه کارشان شده تکذیب و تخریب و هوچى‌گری، بخصوص طرفداران پرو پا قرص خشونت و داعیان بى‌ارزشى رأى مردم، بدانند که کروبى را نمى‌توان از میدان بیرون کرد.

داستان پردازی ها

کیهان در گزارشی ادعا کرده همه آن چه در رسانه های فارسی زبان درباره تجاوز و بدرفتاری با زندانیان در ایران منتشر شده کار یک اتاق فکر بیگانه بوده و پروژه قصه بافی از قول «یک فرد مطلع»، «یک زندانی آزاد شده»، «هم سلولی یک زندانی مورد تجاوز قرار گرفته»، «یک زندانی سیاسی اول انقلاب»، «خانواده یکی از بازداشت شدگان» و... به عنوان یک پروژه مشترک در دستور کار این شبکه عنکبوتی قرار گرفته است.

به نوشته این روزنامه هوادار دولت جالب اینکه مرزهای جغرافیایی بین رسانه های آمریکایی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، هلندی و... هم برداشته شده به نحوی که مطالب منتشره در این قبیل سایت ها نشان می دهد همه آنها تصمیمات پردازش شده در یک اتاق عملیات روانی مشترک را عملیاتی می کنند و احتمال می رود برخی از نویسندگان قصه های مشمئزکننده کذایی همان نویسندگان قدیمی داستان های مبتذل باشند که در این امر پس از چند دهه تخصص پیدا کرده اند.

فاصله به وجود آمد

ابتکار در سرمقاله خود نوشته پرونده انتخابات بسته می شود در هنگامه این انتخابات پر شور شاهد حوادث تلخ و تند و تباه گر بودیم و موجبات اختلاف بین افراد شد و کدورت ها بوجود آورد و بد اخلاقی ها را مشاهده کردیم که هرگز شایسته افراد نبود. آسیب دیدیم و تضعیف کردیم خودمان را و نظام خود را مسئولین خود را زحمات و خدمات خود را ضایع کردیم گذشته و حال خود را بدنشان دادیم دشمن را شاد کردیم و دوستان را ناشاد ساختیم و فاصله بوجود آوردیم.

به نظر نویسنده این مقاله همه اینها محصول بدبینی و فاصله پذیری و شنیدن گزارش های نادرست و پذیرش آنها و محصول افراط و تفریط در محبت و دشمنی چاپلوسی درباره برخی و بی انصافی درباره برخی دیگر بود باید رها کنیم کینه توزی را و نزدیک شویم به یکدیگر تحمل کنیم اختلاف نظرها را و حاشیه ها را رها کنیم معیارمان در همه مسائل قانون باشد.

دسترسی به پرونده ها

آفتاب یزد در سرمقاله خود نوشته روزهای اخیر، اظهارات یک مقام نـظامی در رسانه‌ها منتشر شد که هم عجیب بود و هم پیام‌آور. این مقام نظامی کـه هیچ‌گونه مسئولیت‌یا سابقه قضایی ندارد اظهاراتی به یک بازداشتی مظلوم که هنوز وکیل او موفق به دیدارش نشده منتسب کرد که ثابت مـی‌کـنـد اراده دخـالت نظامیان در سیاست، اکنون به مرحله‌ای بالاتر رسیده و آنها در مقام قضاوت نیز نشسته‌اند و قاعدتاً همه ما باید آن را به عنوان یک حقیقت تلخ بپذیریم..

مجتبی واحدی در سرمقاله آفتاب یزد نوشته مقام نظامی، از قول متهمی که ظاهراً سهم او از وکیل نیز در اختیار پرونده سازان، پرونده خوانان و افشاگران غیرقانونی قرار گرفته، ادعا کرده است که "در مترو تهران نظرسنجی می‌شده و نتیجه آن به عنوان نتایج نظرسنجی از کل کشور در اختیار مهندس موسوی قرار می‌گرفته است!« ظاهراً این اقدام شنیع، مهم‌ترین اتهام کسی است که از دو ماه پیش در بازداشت انفرادی بوده در حالی که از همین جمله برمی آید منابع اطلاعاتی که احمدی‌نژاد را از وجود فساد مالی در خانواده رئیس مجلس خبرگان و رئیس بازرسی رهبری مطمئن ساختند، به اندازه کسی که آمار انتخاباتی از ایستگاه مترو جمع آوری کرده ،به نظام جمهوری اسلامی صدمه نزده است.

در ادامه سرمقاله آمده این کسی که آمارهای غلط او از میزان معترضان خیابانی، باعث شد احمدی‌نژاد در حضور صدها خبرنگار خارجی بگوید »تعداد معترضان، حتی به اندازه حاضران در یک صندوق رای‌گیری نیستند« چه؟ راستی آن معاون رئیس‌جمهور که با شجاعت کامل، مصاحبه‌ای برگزار کرد و گفت"مدرک دکترای کردان را شخصا ملاحظه کرده‌ام" بیشتر تنش و آبروریزی ایجاد کرده یا کسی که آماری از متوسط آرای »ایران کوچک« در ایستگاه مترو ارائه نموده است؟

اخلاق رفت

عماد افروغ در مقاله ای در اعتماد نوشته می توان با قطعیت گفت که توسل به راه های اخلاقی مدت هاست برای پاسخ دادن و گفت وگو با طیف خاص نزدیک به قدرت پاسخگو نیست، زیرا راه های اخلاقی و مذاکره در فضایی کارساز است که اخلاق ارزش محسوب می شود اما اخلاق برای این طیف سال هاست که مرده است. ترور گسترده شخصیت ها نشان از این دارد که این افراد ماشه تفنگ خود را به سمت وجهه دینی و اخلاقی جامعه ما نشانه رفته اند و نه یک بار که هر روز اخلاق را کشته اند و زیر پا له کرده اند.

این نویسنده اصولگرا که آماده شده است تا شکایتی علیه مدیر روزنامه کیهان به دادگستری بدهد در این مقاله تاکید کرده هر چند سناریوی شنیع تخریب و ترور شخصیت های فرهنگی، سیاسی و انقلابی پروژه یی ریشه دار است و به صحنه کشاندن ریشه های واقعی و منبع اصلی آن کار آسانی نیست اما من هنوز در این کشور اندک امیدی برای رسیدگی به این بیدادگری ها دارم.

نوری و علمای قم

روزنامه سرمایه خبر داده که عبدالله نوری در راس یک هیات روحانی، با سفر به قم و دیدار با آیت الله منتظری و آیت الله شهرستانی نماینده آیت الله سیستانی در ایران ضمن تشریح اوضاع کشور خواهان آن شد که علما به صورت جدی تر وارد عرصه شوند. در این هیات غلامحسین کرباسچی شهردار اسبق تهران، حجت الاسلام معادیخواه وزیر ارشاد اسلامی در سال های اول بعد از انقلاب، حجتی وزیر کشاورزی خاتمی و علی حکمت سردبیر روزنامه خرداد حضور داشتند.

به نوشته این روزنامه دیدار با آیت الله منتظری و آیت الله شهرستانی جداگانه انجام شد و از آنجا که آیت الله منتظری بی وقفه در جریان امور سیاسی کشور است و مواضع خود را مرتب اعلام می کند، حدس زده می شود دعوت از مراجع برای ورود به صحنه عمدتاً شامل حال آیت الله سیستانی خواهد شد که درحال حاضر بزرگ ترین مرجع تقلید شیعه است.

دلار برای مسافرت

محسن شمشیری در مقاله ای در سرمایه نوشته در چهار سال گذشته به دنبال افزایش شدید قیمت نفت که فرصتی تاریخی را فراهم کرد، حجم بودجه عمومی دولت نیز به شدت افزایش یافت و در نتیجه دولت با اتکا به درآمد نفت برای تبدیل دلارهای نفتی به ریال جهت تامین هزینه های بودجه عمومی، میزان واردات را افزایش داد. در نتیجه واردات ظرف چهار سال سه برابر شد و واردات کالا به بیش از 56 میلیارد دلار در سال 87 رسید.

به نوشته این افتصاددان در همین مدت دلار ارزان و رشد مسافرت خارجی واردات خدمات افزایش زیادی داشته و در این چهار سال تنها در بخش خدمات مسافری و مسافرت 24 میلیارد دلار پرداخت ارزی شده. در حالی که حداقل انتظار کارشناسان و تولیدکنندگان این است که از درآمد سرشار نفتی و دلارهای نفتی در جهت انتقال دانش فنی و خدمات فنی و مهندسی و سرمایه گذاری خارجی استفاده شود.

فرهنگ سازی وارداتی

حیات نو همراه با خبر مسافرت هنرپیشه کره ای یک سریال تلویزیونی پرطرفدار به ایران در مقاله ای از قول همینن هنرپیشه نوشته رغبت مردم به حدی است که در شب های نمایش این سریال بار ترافیک شهر ها کاهش می گیرد . جوانى در منطقه‌اى دور براى عشق به یک بانوى نادیده؛ زندگى خود را فدا کند یا سرمایه‌گذاران ایرانى حاضر به دعوت از قهرمان یک مجموعه دست چندم شده اند.

حیات نو سپس پرسیده اند پس مدیران فرهنگى ما چرا دست روى دست گذاشته اند و از فرصت‌هاى موجود بهترین استفاده‌ها را نمى‌کنند تا دست کم هم قصه اى درخور به خورد جوان و بزرگ ایرانى بدهند و هم هزینه‌هاى قهرمان سازى کاذب را به سمت و سوى درست هدایت کنند و جامعه را از پرداخت خسارت‌هاى انسانى و عاطفى به دور نگاه دارند؟ اگر فیلم هیا تاریخی چنین رغبتی در مردم بر می انگیزد چرا مدیران فرهنگی ما از این منبع بومی استفاده نمی کنند.

irani1 - المان - هسن
مرجع تقلید?. مگه ما میمون ویا طوطی هستیم که هرچه به اصطلاح اقایان مرجع تقلید میگویند تکرار کنیم.پس عقل سالم کجا رفته.انسان جایزالخطاست ولی اگر شخص عادی خطا کند.فقط مربوط به خودش است.ولی زمانی که مراجع تقلید اشتباه کنند صدها هزار انسان دنباله رو این مراجع همان اشتباه را تکرار میکنند.وچون دستور اغا است این خطا بعنوان تکلیف در میاید.بلا نسبت کدام انسانی از یک سوراخ دوبار نیش میخورد.
پنج‌شنبه 29 مرداد 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.