"تشکیلات راه سبز امید" تیتر اول اعتماد ملی، مردم سالاری و حیات نو است، آفتاب یزد با عنوان "گزارش میرحسین از حوادث دو ماه اخیر" به همین موضوع پرداخته است.
"برخورد با کروبی یا اعدام متخلفان؟" تیتر اول ابتکار است، اعتماد در صدر اخبار خود از قول کروبی نوشته "به دین فروشان پاسخ خواهم داد"، ایران روزنامه دولت بر اساس گفته یکی از مشاوران ایرانی دولت آمریکا در یک مصاحبه تلویزیونی از "اعتراف آمریکا به همکاری با مخالفان در انتخابات ایران" خبر داده است و جوان از قول کارشناسان هوادار دولت نوشته "پیغام مذاکره بیانگر تغییر رویکرد غرب است".
"ورود کالاهای بی کیفیت چینی اسیب حدی به تولیدات داخلی وارد می کند" تیتر اول ابرار است، " سیاستهای پولیتغییر میکند " تیتر دنیای اقتصاد و سرمایه از 242 میلیارد تومان کاهش بودجه آموزش و پرورش" خبر داده است.
رسالت در صدر اخبار خود از "انتصاب صادق لاریحانی به ریاست قوه قضاییه" خبر داده، کیهان نوشته " سهولت و سرعت در اجرای عدالت توقع رهبر از قوه قضاییه"، جام جم از " رونمائی از کابینه در دقیقه نود" خبر داده و روزنامه خبر در تیتر اصلی خود از "برکناری و مجازات یک قاضی و 12 پلیس به عنوان خاطیان کهریزک" نوشته است.
روزنامه جمهوری اسلامی در تیتر اول خود از زبان سید حسن نصرالله نوشته " تمام شهرها و روستاهای اسراییل در تیررس موشک های مقاومت است".
گزیده مقالات
جنگ با ولایت
کیهان در تازه ترین حمله خود به اصلاح طلبان و معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری نوشته قاعده فتنه این است که به جنگ ولایت بروند و محور و قطبی دیگر برای پراکندن جمعیت و اتحاد مسلمین بیارایند. اما چون سیمای زشت آن رخ نمود، فتنه گران یکدیگر را چونان رمه ای گریزان زیر پا نهند و لعنت بفرستند. محکمه زود است هنوز.
به نظر نویسنده کیهان محکمه ای که باید دیر و زود دارد، سوخت و سوز ندارد. کسی را گریز از دادگاه نیست. شکیبایی امروز مقتدای ما نه از سر ضعف که عین تدبیر و اقتدار و استقامت است. این گذشت بزرگوارانه و کظم غیظ، او و انبوه رهروانش را تابناک تر از همیشه کرده است.
تهمت وابستگی
مردم سالاری در سرمقاله خود نوشته چگونه است که زمانی تهمت بستن به رقیبان سیاسی آنهم در رسانه ای فراگیر "افشاگری" تلقی شده و این روش امتیازگیری مفسده انگیز قابل اغماض دانسته می شود و زمانی دیگرهرگونه سخنی آب به آسیاب دشمن ریختن محسوب می شود؟ ظاهرا آنانی که دم از آبروریزی در رسانه های خارجی می زنند، در 70 روز گذشته در کما بوده اند و یا وقت مطالعه این رسانه ها را نداشته اند که حتی ربع پهلوی هم مدعی شده بود که ما از قبل می گفتیم.
به نظر نویسنده این مقاله نمی توان منکر شد که چشم و گوش بیگانگان دائما ما را رصد می کنند و هر لحظه آمادگی بزرگنمایی ریزه خطاهای ما را دارند. اما اگر بخواهیم این دلیل را مجوز پوشاندن ظرف اشتباهات ناگزیرمان قرار دهیم، مطمئنا روزی سرریز کرده و کاستی ها عریان و ابتکار عمل از دستمان خارج خواهد شد و آسیب آن بزرگ تر و جدی تر خواهد بود.
دعوت کیهان
کیهان با استناد به گزارشی که منبع آن مشخص نشده نوشته جمعی از بازداشت شدگان آشوب های اخیر و خانواده های آنها قصد دارند در اعتراض به نامه کروبی و اتهام ناروایی که به آنها زده است در مقابل خانه مهدی کروبی و یا دادسرای انقلاب تجمع کرده و خواستار محاکمه و مجازات وی شوند.
به ادعای این روزنامه خانواده چند تن از دختران بازداشتی می گویند، بعد از نامه کروبی، بسیاری از اقوام و آشنایان و کسانی که از بازداشت دخترانمان باخبر بوده اند به آنها با دیده خاصی نگاه می کنند و برخی از آنان در مقابل توضیح ما و فرزندانمان که کروبی فقط یک دروغگوی قدرت طلب و بی شخصیت است و برای رفع هرگونه سوءظن باید بی اعتباری ادعای کروبی با احضار وی به دادگاه و محاکمه علنی او اثبات شود.
حقوق اراذل و اوباش
فرزانه روستائی در مقاله ای با عنوان "حقوق شهروندان و حقوق اراذل و اوباش" در اعتماد نوشته علنی شدن گوشه هایی از آنچه در بازداشتگاه به ظاهر تعطیل شده کهریزک بر سر بازداشتی های اخیر آمده و منجر به کشته شدن تعدادی از شهروندان جوان شده پاسخ به یک ابهام سنگین را ضروری می نماید و آن اینکه حتی اگر بازداشتگاه کهریزک برای بازجویی و تادیب بدنما ترین افراد جامعه سازماندهی شده باشد، ارتکاب عمل بد از سوی این خلافکاران سبب می شود هر حقوقی از اراذل و اوباش سلب شود.
به نظر نویسنده اعتماد به صرف اینکه افرادی از جامعه علیه همه معیار های اجتماعی عمل کردند نمی توان هر بلایی سر آنان آورد، در برخورد با اراذل و اوباش هم حد و مرزی وجود دارد. نمی توان آنان را همانند حیوان در قفس مرغ انداخت، در تابستان گرم به آنان آب و غذا نداد، آنها را در مستراح خواباند، ابتدایی ترین شرایط برای قضای حاجت را از آنان دریغ داشت، و چند نفر از آنان را در سلولی انداخت که نه جای کافی برای خوابیدن و نه ارتفاع کافی برای ایستادن دارد.
توصیه آیت الله خمینی
حمید قزوینی در سرمقاله حیات نو نوشته ریاست جدید قوه قضاییه با پروندهاى دو ماهه مواجه هستند که صفحات متعددى دارد. بخشى از آن را تخلفات انتخاباتى دربرگرفته و بخشهایى دیگر را حوادث پس از انتخابات و اکنون شمارى از هموطنان در زندانها منتظر روشن شدن وضعیت خود هستند. هموطنانى که درباره نحوه برخورد با آنها اخبار مختلف و گاه ضد و نقیضى به گوش مى رسد.
در ادامه این مقاله به نوشته ای از بینان گذار جمهوری اسلامی اشاره شده که در روزهای انقلابی و تند گفته "یک دسته جوان بازى خورده هست، از خوف این نمىتوانیم یک شدت عملى به خرج بدهیم من به برادران دادگاه و کسانى که رئیس زندان هستند و اشخاصى که زندانبان هستند مىگویم این طور نباشد که اینها آرامش خودشان را از دست بدهند و خداى نخواسته با زندانیانى که الان هستند، ولو این زندانیان از همین گروهکهاى فاسد باشند، با خشونت، غیراسلامى عمل کنند. با آرامش و با احترام عمل کنند.
نماز جمعه موسوی
جوان در سرمقاله خود نوشته میرحسین موسوی از میان 1036 نماز جمعهای که پس از کنارهگیری وی از قدرت در سال 1368 برگزار شده است، تاکنون توفیق شرکت در چند نماز جمعه را داشته است. هر چند در دوران مسؤولیت وی در پست نخست وزیری هم کمتر شاهد حضور این مقام اجرایی کشور در نماز جمعه تهران بودیم. ولی غیبت 20 ساله او در نماز جمعه تهران و حضور یکباره در اولین نماز جمعه پس از انتخابات به امامت هاشمی رفسنجانی و نماز جمعه اخیر، نکاتی را به ذهن متبادر میکند.
به نوشته این روزنامه هوادار دولت حضور موسوی در نماز جمعه نمی تواند منجر به تحرک دوباره افراطیون شود و این جریان هر آنچه که داشت در این مدت به میدان آورد و آخرین پتانسیل آنها در نماز جمعهای بود که به امامت آقای هاشمی رفسنجانی برگزار شد. نه موسوی و نه هیچ شخص دیگری این توان را نخواهد داشت از ظرفیت نماز جمعه برای رفتارهای افراطی سوء استفاده کند، خواه خطیب آن هاشمی باشد یا هر کس.
کابینه جدید
رسالت در سرمقاله خود نوشته اکنون که کابینه جدید و زیر مجموعه های آن در حال تشکیل هستند ، بایستی در نحوه و شکل انتخابها تامل و دقت شود تا در آینده کمترین تغییرات را در دولت و بدنه اجرایی کشور شاهد باشیم چرا که بی ثباتی در مجموعه مدیریتی کشور دارای آثار سوء و مخرب بسیاری خواهد بود و مانعی بزرگ در راه خدمت رسانی هماهنگ و برنامه ریزی شده به ملت به شمار می آید.
به نظر نویسنده سرمقاله این روزنامه هوادار دولت وزیرانی باید با رای اعتماد بالا از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزیده شوند، باید کوشید در معرفی آن ها از دادن هر نوع سوژه برای بهانه جوئی پرهیز شود، و به هر حال باید مشورت پذیر بود و احترام به نظرات کارشناسان و اهل خبره را نگاه داشت.
تحریم بنزین
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود به تشریح برنامه ای برای مقابله با تحریم احتمالی بنزین پرداخته و نوشته ایران آمادگی اجرای طرحهایی ضربتی مانند خودکفایی 48 ساعته در تامین بنزین مورد نیاز و کنترل بیشتر مصرف بنزین از طریق سامانه سهمیه بندی را کاملا داراست که ضربه پذیری اقتصاد را به حداقل می رساند. با این حال مسائلی مانند افزایش قیمت تمام شده بنزین وارداتی به علت صادرات مجدد به کشور و افزایش مصرف این حامل انرژی در پی ورود وسائل نقلیه بیشتر باید در نظر باشد.
نویسنده سرمقاله این روزنامه با اشاره به طرح گسترش پالایشگاه های تولید فرآورده های نفتی نوشته جای خالی چنین طرحهایی که از سالها پیش باید ایجاد می شد در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری خودنمایی می کند و اگر این سرمایه گذاریها در دهه قبل صورت می گرفت امروز با امکان بیشتری با تهدیدات دشمنان مواجه می شدیم .
کاهش بودجه آموزش و پرورش
سرمایه در گزارش اصلی خود خبر داده اعمال قانون اصلاحیه ماده واحده و ردیف های بودجه سال 88، باعث افزایش اعتبارات برخی از دستگاه ها چون وزارت دفاع، کمیته امداد و مجلس شد و از سوی دیگر زمینه کاهش بودجه برخی دستگاه ها نیز از جمله آموزش و پرورش را در پی داشت.
همین روزنامه با عنوان پیامدهای کاهش بودجه آموزش و پرورش در مقاله ای به قلم بیژن رحیمی دانش نوشته در رابطه باکاهش 4/3 درصدی بودجه دستگاه های اجرایی که حاصل حذف حداقل هشت هزار و 500 میلیارد تومان از درآمدهای بودجه سال 88 است، چند نکته حائزاهمیت است؛ نخست آنکه اگر قرار بود این میزان از بودجه حذف شود دولت باید حداقل از هر دستگاهی حدود 10 درصد کم می کرد، اما کسری خدود 4/3 درصد شده است.
نویسنده سرمقاله سرمایه توجه داده که از کاهش اعتبارات وزارت آموزش و پرورش لطمه بیشتری خواهند خورد. چرا که این وزارت 90 درصد بودجه اش صرف پرداخت حقوق و مزایای کارکنان می شود و بودجه عمرانی چندانی ندارد لذا مشکلات بیشتری را متحمل می شود.
دستور به بانک ها
دنیای اقتصاد در گزارش اصلی خود نوشته در حالی که انتظار میرفت با احیای شورای پول و اعتبار به دلیل خواست مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام، دستورهای اداری به شبکه بانکی و پرداخت تسهیلات تکلیفی برچیده شود و سایه استانداریها و همچنین فرامین کارگروههای مستقر در دولت از سر بانک مرکزی کوتاه شود، اما روز گذشته خبری منتشر شد که در آن، رییس دولت با صدور دستوری بانک مرکزی را موظف کرده است 1000میلیارد ریال به نهادهای حمایتی با تایید و نظارت کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان تهران پرداخت شود.
صادق جنان صفت در سرمقاله همین روزنامه نوشته شاید گفته شود 100میلیارد تومان تسهیلات دستوری که بانک مرکزی باید پرداخت کند، در برابر 38هزارمیلیارد تومان مطالبات معوقه، حکایت فنجان در برابر فیل است و به جایی برنمیخورد.اما یادمان باشد که 38هزار میلیارد تومان بدهی به بانکها نیز با یک دستور پدیدار نشده و همین دستورهای کوچک، در طول زمان آن را انباشت کرده است.
به نظر این کارشناس اقتصاد هنوز چند ماه از شروع کار شورای پول و اعتبار نگذشته است،آیا صدور چنین دستوری به معنای بیاعتبار کردن و تضعیف این نهاد است و از پیش معلوم است که رییس کل بانک مرکزی در شرایط نابرابری که از نظر قدرت چانهزنی در مقابل چنین دستوراتی دارد، این دستور و دستورهای احتمالی بعدی را اجرا خواهد کرد و روش گذشته ادامه خواهد داشت.
ورشکستگی غول ها
حیات نو در تیتر اصلی خود از ورشکستگی غول های بزرگ صنعتی کشور خبر داده و نوشته رئیس دولت نهم در روزهایى که بحران اقتصادى در جهان آغاز شده بود، به مردم و فعالان صنعت خبر مىداد که بحران بر اقتصاد ایران تاثیرى نخواهد داشت. این در حالى است که آمارهاى مختلف از وضعیت بحرانى غولهاى صنعتى ایران خبر مىدهد.
به نوشته این روزنامه سرب و روى نخستین غول صنعت ایران بود که دامنه بحرانهاى اقتصادى گریبانگیر آن شد و این بحران تا به آنجا رسیده که رئیس انجمن صنایع لوازم خانگى از تعطیلى 50 درصدى ظرفیت کارخانههاى داخلى تولیدکننده محصولات خانگى خبر داده است ورشکستگى امروز به واژهاى متداول در اقتصاد ایران تبدیل شده است.
در ادامه گزارش حیات نو آمده شاید همانگونه که علیرضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر پیشبینى کرده باید با مرگ واحدهاى صنعتى اخت کنیم یا چنان که اتاق بازرگانى ایران از وقوع سونامى در تولید کشور خبر داد منتظر خبرهای بدتر باشیم چنان که به گزارش اتاق از 183 واحد صنعتى مورد تحقیق ، تمامى واحدها با مشکل نقدینگى دست و پنجه نرم مىکردند و اکثریت به تولید با حداکثر 50 درصد از ظرفیت خود مبادرت مىورزیدند.