بیاشتهایی عصبی یک اختلال در غذا خوردن است که ریشه روحی داشته و در جوانان به خصوص زنان و دخترانی که نگران وضعیت اندام خود هستند، شیوع بیشتری دارد که باید نسبت به درمان آن اقدام جدی صورت گیرد، زیرا عدم توجه به این مسئله، ممکن است در مواردی منجر به مرگ شود.
دکتر محمدرضا وفا استادیار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتگو با ایسنا گفت: در این بیماری افراد برای کم کردن وزن به طور عمدی از غذا خوردن خودداری می کنند و یا بعد از غذا خوردن از روش های نادرست استفاده می کنند، مثل استفراغ عمدی.
وی افزود: این اختلال به علت داشتن وسواس برای لاغرتر شدن و توهم چاق بودن است؛ به طوری که برای سرعت دادن به کاهش وزن از خوردن غذا و وعده های اصلی اجتناب می کنند و تنها مقدار کمی غذاهای کم کالری مصرف می کنند.
از عوارض دیگر این بیماری می توان به کاهش شدید وزن، تحلیل عضلات و در موارد بسیار شدید، مرگ اشاره کرد.
پرخوری عصبی و کنترل نکردن بی اشتهایی منجر به مرگ می شود.
دکتر وفا در ادامه، پرخوری های عصبی را نیز مضر دانست و افزود: این بیماری نیز از اختلالات غذایی محسوب می شود و عمدتا با مصرف غذاهای پرکالری و غذاهایی که راحت بلعیده می شوند، همراه است و پس از آن رفتارهایی مانند استفراغ عمدی به دلیل احساس گناه از پرخوری و پیشگیری از افزایش وزن انجام می شود.
وی تاکید کرد: همچنین در اغلب موارد شروع پرخوری عصبی به دنبال دوره ای از رژیم های نادرست کاهش وزن اتفاق می افتد. خستگی، ضعف و یبوست از جمله عوارض این بیماری محسوب می شوند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هر دوی این بیماری ها ریشه ی روحی دارند که می توانند خطرساز و مشکل آفرین باشند و در صورت تشدید آن و کنترل نکردن بیماری، مرگ را به دنبال دارند.