به گفته یک استاد فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران، همه قرصهای چربی سوز خطرناک نیستند ولی باید با آگاهی آنها را مصرف کرد.
دکتر پروانه رحیمی مقدم در گفت وگو باایسنا، با اشاره به این که داروهای چربی سوز به صورت مختلف در بدن اثر میکنند و همه آنها مضر نیستند؛ گفت: به عنوان مثال داروهایی هستند که موجب تجزیه نشدن چربیها در روده شده و باعث تولید اسهال چرب میشوند. البته این داروها در طولانی مدت باعث دفع ویتامینهای محلول در چربی شده و فرد را با سوء تغذیه روبرو میکند.
وی تصریح کرد: گروه دیگری از داروهای چربی سوز هم هستند که مهار کننده جذب چربی دارند و باعث میشوند چربی وارد چرخه سوخت بدن نشود اما به طور کلی داروهای چربی سوزی که سوخت و سوز بدن را بالا میبرند چند مشکل ایجاد میکنند که بیاحتیاطی و ناآگاهانه مصرف کردن آنها میتواند موجب مرگ شود.
دکتر رحیمی مقدم افزود : داروهایی که بر روی غده تیروئید اثر کرده سوخت وساز را از آن طریق بالا میبرند. همچنین در افرادی که مشکلات قلبی عروقی دارند میتواند موجب مرگ شود.
وی گفت: از سوی دیگر این داروها باعث از بین رفتن چربیهای سلولی شده و به بدن آسیب میرسانند. همچنین بالا رفتن سوخت و ساز بر روی دستگاه گوارش نیز اثرگذار بوده و باعث ناراحتیهای گوارشی میشود.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: پزشکی که برای افراد چاق (BMI بالاتر از 30) این داروها را به تنهایی یا به صورت ترکیبی تجویز میکند باید عملکرد داروها را توضیح دهد تا بیمار با آگاهی، مصرف چربی سوزها را انتخاب کند.
|