در حالی که چهره ها و احزاب جناح اصلاح طلب ایران از سخنان اکبر هاشمی رفسنجانی در نمازجمعه ۲۶ تیر استقبال کرده اند، رسانه ها و چهره های هوادار دولت از این سخنان انتقاد می کنند.
اسماعیل گرامی مقدم، سخنگوی حزب اعتماد ملی که مهدی کروبی دبیرکل آن است، به بی بی سی فارسی گفت که آقای هاشمی رفسنجانی در خطبه های نماز جمعه "در میانه جریانات سیاسی" ایستاد و کوشید کف مطالبات دو طرف را مطرح کند.
به گفته آقای گرامی مقدم، یک طرف انتظار دارد مشروعیت انتخابات و دولت برآمده از آن توسط رقیبان پذیرفته شود و طرف دیگر، این انتخابات را مخدوش می داند و معتقد است که دولت مشروع نیست.
او گفت: "آقای هاشمی برای اینکه کشور و نظام از این بحران خارج شود، گفتند که در چنین شرایطی به وحدت نیاز داریم و مطالباتی را مطرح کردند که در میانه مطالبات اصلی دو طرف قرار دارد".
آقای هاشمی رفسنجانی با سخنانش نشان داد که مردم در میان مسئولان عالی رتبه نظام تنها نیستند... هاشمی طرف مردم ایستاد و سعی کرد حلقه واسطی باشد میان آنها و حکومت
غلامحسین کرباسچی
به گفته او "آزادی زندانیان سیاسی"، "ایجاد فضای آزاد سیاسی و مطبوعاتی" و "قانونگرایی" که در پیشنهادهای آقای هاشمی رفسنجانی مطرح شد، "کف" این مطالبات است.
جبهه مشارکت ایران اسلامی هم با انتشار بیانیه ای از "حضور میلیونی مردم تهران" در نمازجمعه این هفته تشکر کرد و نوشت: "آنچه از زبان خطیب محترم جمعه، آیت الله هاشمی رفسنجانی جاری شد و راهکارهای ایشان می تواند نقطه شروعی باشد که حاکمیت با اجابت از آنها گامی به سوی بازسازی اعتماد از دست رفته بردارد".
غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی و رئیس ستاد انتخاباتی آقای کروبی هم در مقاله ای در شماره روز شنبه ۲۷ تیرماه روزنامه "اعتماد ملی" که بر روی اینترنت منتشر شده، نماز جمعه دیروز را "نقطه عطف دیگری در تاریخ کشور و انقلاب" خوانده و با اشاره به درگیری های روز جمعه نوشته است: "برخی گروه ها کوشیدند زمینه ای فراهم کنند تا سخنان آقای هاشمی... تحت تأثیر خبرهای دیگر قرار گرفته و انعکاس کمتری داشته باشد".
آقای کرباسچی نوشته است که آقای هاشمی رفسنجانی با سخنانش نشان داده که "مردم در میان مسئولان عالی رتبه نظام تنها نیستند" و در شرایطی که "به نظر می رسد دیگر گوشی از مسئولان، شنیدار پیام مردم نیست"، راهکار حل بحران را ارائه داده است.
به نوشته آقای کرباسچی: "هاشمی طرف مردم ایستاد و سعی کرد حلقه واسطه باشد میان آنها و حکومت".
صادق زیباکلام هم در مقاله دیگری در همان شماره روزنامه "اعتماد ملی" نوشته است که آقای هاشمی رفسنجانی در خطبه های نماز جمعه نشان داد که در "مدیریت بحران" توانایی دارد و می تواند "کشتی نظام را از میان امواج و صخره ها به سلامتی عبور دهد".
آقای زیباکلام نوشته "نفس اینکه او (آقای هاشمی رفسنجانی) به خواست و اراده ارکان قدرت تن نداد و مهر تأیید به نتایج انتخابات ۲۲ خرداد نزد" از بزرگترین نکات موضع گیری های او بوده است.
این در حالی است که طرفداران دولت آقای احمدی نژاد از سخنان آقای هاشمی رفسنجانی در نمازجمعه انتقاد کرده اند.
اگر بعضی مسئولان صدا و سیما با بهانه جویی های خود مانع از پخش اعترافات برخی از این زندانیان نشده بودند، جناب هاشمی نمی توانست این گونه خواهان آزادی زندانیانی شود که خودشان نیز به دسیسه و فتنه و ارتباط با محافل بیگانه اعتراف کرده اند
روزنامه ایران
حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان در سرمقاله روز شنبه ۲۷ تیرماه این روزنامه، سخنان آقای هاشمی رفسنجانی را "جانبداری آشکار از یک جناح سیاسی خاص" دانسته و از اینکه او شرایط کشور را "بحرانی" خوانده، انتقاد کرده است.
او آقای هاشمی رفسنجانی را متهم کرده که "آشکارا" از "قانون شکنان" حمایت کرده است.
روزنامه ایران، روزنامه دولت ایران هم در مقاله ای به قلم مسعود ابراهیمی نوشته است که آقای هاشمی رفسنجانی به "وجود بحران در کشور"، "وجود بی اعتمادی مردم نسبت به نظام"، "وجود تقلب در انتخابات" و "کنارگذاشتن و نادیده گرفتن رأی مردم" اشاره کرده و آنها را تلویحا یا تصریحا تأیید کرده است.
در این مقاله با اشاره به پیشنهاد آقای هاشمی رفسنجانی برای آزاد کردن بازداشت شدگان حوادث اخیر آمده است: "اگر بعضی مسئولان صدا و سیما با بهانه جویی های خود مانع از پخش اعترافات برخی از این زندانیان نشده بودند، جناب هاشمی نمی توانست این گونه خواهان آزادی زندانیانی شود که خودشان نیز به دسیسه و فتنه و ارتباط با محافل بیگانه اعتراف کرده اند".
او از آقای هاشمی رفسنجانی انتقاد کرده که چرا از "حمایت" آیت الله علی خامنه ای از خود تشکر نکرده است.
مجتبی شاکری، عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی هم در گفت و گو با خبرگزاری فارس گفته است: "جا داشت هاشمی تأکید کند که فصل الخطاب همه ما مقام معظم رهبری است و همه را به این راه دعوت کند ولی من در صحبتش نشنیدم که از رهبری سخن بگوید در حالی که مقام معظم رهبری در سخنانشان از هاشمی خیلی دفاع کردند".
این اظهارنظرها در حالی مطرح می شود که هنوز چهره ها و احزاب سنتی تر جناح اصولگرا به اظهارات آقای هاشمی رفسنجانی واکنش نشان نداده اند.
علی اکبر ناطق نوری و محمدرضا باهنر از جمله کسانی بودند که در صفوف اول نمازجمعه این هفته تهران دیده می شدند.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|