داوینچی با ساختن شیر مکانیکی دربار فرانسه را بهت زده کرده بود
یک شیر مکانیکی که لئوناردو داوینچی، هنرمند و مخترع نامی ایتالیا نزدیک به پنج قرن پیش طراحی کرده و ساخته بود، بار دیگر ساخته شده است.
لئوناردو در سال 1516 از سوی شاه فرانسه، دعوت شد تا در این کشور زندگی کند. او سوار بر یک الاغ و در حالی که چند اثر هنری خود را همره داشت (که تابلوی مونا لیزا یکی از آنها بود)، وارد دربار شاه فرانسه شد.
لئوناردو هنگام ورود به دربار شاه همچنین ایده ای خارق العاده را در سر داشت - ساخت یک شیر مکانیکی که راه می رود.
اکنون یک مخترع فرانسوی بعد از هزار و پانصد ساعت کار مشقت بار، توانسته شیر لئوناردو را یک بار دیگر بسازد و به حرکت درآورد.
پانصد سال پیش لئوناردو با ساخت این شیر مکانیکی، که نه تنها سرش را حرکت می داده بلکه همچنین دمش را می جنبانده و راه می رفته است، دربار فرانسه را حیرت زده کرده بود.
این شیر مکانیکی توسط سیستم پیچیده ای از آونگ، قرقره، میله (اکسل) و چرخ دنده به حرکت درآمده بود.
لئوناردو داوینچی با استفاده از این قطعات توانسته بود این شیر را، که بلندی آن یک متر و بیست سانتیمتر و وزنش پنجاه کیلوگرم بوده است، طوری حرکت دهد که این حیوان مکانیکی روی چهار پنجه اش راه برود.
با این که لئوناردو از خود راهنمایی برای ساخت این شیر به جای نگذاشته است، رناتو بوآرتو، مخترعی فرانسوی، ساعت را پانصد سال به عقب کشیده و بر اساس شواهد عینی از آن زمان به جای مانده است، این شیر مکانیکی را دوباره ساخته است.
آقای بوآرتو می گوید: «با این که شیر مکانیکی که جدیدا ساخته شده، چشمگیر است، دیدن آن پانصد سال پیش حتما تجربه ای بهت آور بوده است. هیچکس در عصر رنسانس فرانسه، حتی شاه، شیر واقعی ندیده بود.»
کاترین سیمون ماریون، یکی از مسئولان شاتو کلو لوس، آخرین اقامتگاه لئوناردو داوینچی که در شهر امواز فرانسه واقع است، می گوید: «شاید لئوناردو ماشین های پرنده، خودروهای زرهی، پل های معلق و مدل های مختلف دوچرخه را اختراع کرده باشد اما شیر مکانیکی او همچنان افتخار فرانسه حساب می شود.»
|
|
|
|
|