سازمان دیده بان حقوق بشر که مرکز آن در شهر نیویورک آمریکا قرار دارد، بار دیگر خواستار آزادی فوری زندانیان سیاسی و بازداشت شدگان رویدادهای اخیر شد.
از هنگام اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری اسلامی در ایران، براساس گزارش های متعدد، صدها تن از فعالان حقوق بشر و رهبران حقوق مدنی، روزنامه نگاران، دانشگاهیان، دانشجویان، فعالان سیاسی و شماری از تظاهرکنندگان، به عنوان «اغتشاشگران» دستگیر و زندانی شده اند. آمار دقیقی نیز از کشته شدگان و قربانیان رویدادهای اخیر در دست نیست.
سازمانهای دفاع از حقوق بشر و از آن جمله دیده بان حقوق بشر در نیویورک، از گسترش خشونت ها و افزایش دامنۀ نقض حقوق شهروندان ایرانی، شدیدا ابراز نگرانی می کنند.
سارا لی ویتسون، یکی از اعضای ارشد دیده بان حقوق بشر ، در گفت وگو با رادیو فردا به ارزیابی تحولات پس از انتخابات ریاست جمهوری پرداخته است.
آیا دیده بان حقوق بشر آمار تائید شده ای از تعداد کشته شدگان رویدادهای اخیر در اختیار دارد؟
سارا لی ویتسون: بله! فکر می کنم نام بیست تن از کشته شدگان را در اختیار داریم. این تنها فهرستی است که ما توانستیم تائید کنیم و من بشخصه، فراتر از این نمی دانم.
در مورد تعداد بازداشت شدگان چه ارقامی دارید؟
وضعیت بازداشت شدگان بحرانی است
اطلاعیه مطبوعاتی
آن چه از نقض گسترده حقوق بشر در طی یک ماه گذشته در ایران اتفاق افتاده با هیچ کدام از قوانین داخلی حکومت ایران و قوانین بین المللی که ایران آن را امضا کرده و نسبت به آن تعهد دارد منطبق نیست. ضرب وشتم مردمی که به صورت مسالمت آمیز برای اعتراض به خواستههایشان به خیابان آمده بودند از بارزترین و مشهودترین نمونههای نقض گسترده و اسفبار حقوقبشر در ایران است.
بازداشت چندین هزار تن از شهروندان ایران به صورت گسرتده و فلهیی در خیابانها و بازداشت صدها روزنامهنگار و فعال سیاسی و حقوقبشر و نگهداری آنان در بدترین شرایط ممکن در زندان که همراه با رفتارهای اضایی و شکنجههای طاقت فرسا بوده ، باعث نگرانیهای بسیار شده است. آنچه از زندان اوین و دیگر زندانها همچون بازداشتگاههای شاپور کمپ کهریزک و زیر زمین وزارت کشور که به «منهای چهار وزارت کشور» معروف است، گزارش میشود با هیچ قاموس حقوقی تعریف نمیشود و هیچ انسانی آنرا در کسوت رفتار انسانی لباس عافیت نمیپوشاند.
زندانیان بازداشت شده به طور مداوم و هر روزه تحت شکنجه و ضربوشتم و رفتارهای خشن و تحقیرآمیز قرار دارند. هتاکی ها و ناسزاها برای تحقیر زندانی، شکنجهها مختلف جسمی و روحی همچون بیخوابی برای زندانی به ویژه در زندان اوین که چند برابر بیش از ظرفیت موجود خود پذیرای زندانیان شده از جملهها رفتارهای دهشتآوری که بر زندانیان روا میشود.
بر اساس اصل 39 قانون اساسی «هتک حرمت و حیثیت کسی که به حکم قانون دستگیر، بازداشت، زندانی یا تبعید شده، به هر صورت که باشد، ممنوع و موجب مجازات است.» همچنین در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوقبشر آمده است: «هیچکس را نباید مورد ظلم و شکنجه و رفتار یا کیفری تحقیرآمیز ،موهن ، یا خلاف انسانیت و شان بشر قرار داد.» همچنین است اصل 23 و 32 و 36 و 37 و 38 و 39 قاون اساسی که در آن صراحتا تفتیش عقاید و بازداشت خودسرانه و شکنجه به منظور اعترافگیری و رفتارهای غیر قانونی با متهمانی که اصل بر برائت آنان است را ممنوع اعلام کرده و تخطی از این قوانین را قابل پیگرد دانسته است. اما مدعیان قانون و کسانی که باید قانون را رعایت کنند در نهادهای مختلف امنیتی و قضایی همچون بسیج و وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دست به بازداشتهای غیرقانونی میزنند و خودسرانه هر رفتاری که بخواهند انجام میدهند.
گزارشهای دریافتی مجموعه فعالان حقوقبشر در ایران از زندانهای مختلف و بازداشتگاههایی که بیش از ظرفیت خود زندانی دارند بسیار تکان دهنده و غیرقابل قبول است. وضعیت زندانیان زندان اوین بسیار اسفناک گزارش میشود. زندانیانی که از حداقل نیازهای روزمرهی انسانی همچون غذای مناسب محروم هستند. زندانیانی که به شدت ضربوشتم و شکنجه میشوند و هیچ رسیدهگی پزشکی برای آنان امکانپذیر نیست. زندانیانی که در بازداشت شده اند و به علت کثرت بیش از حد زندانیان حتا بازجویی کردن و پیش بردن پروندهی آنان فراموش میشود. زندانیانی که در سلولهای کوچک چند نفره نگهداری میشوند و حتا برای خوابیدن مشکل دارند.
مجموعه فعالان حقوقبشر در ایران با ابراز نگرانی شدید وضعیت زندان اوین را چیزی مثل قرار گرفتن در وضعیت قرمز عنوان میکند و به مسئولین دستگاه قضایی و نهادهای خودسر امنیتی نسبت به سلامت جسمی و روحی زندانیان هشدار میدهد که هرگونه آسیب و تعرضی به سلامت جسمی و روی زندانیان مستقیما بر عهدهی آنان است و هیچ عذری در این زمینه قابل قبول نخواهد بود. این مجموعه از این نهادها میخواهد که هر چه سریعتر به این بازداشتهای خودسرانه و غیرقابل قبول پایان دهند و هیچ زندانی را تحت شکنجه و ضربوشتم در زندان اوین و سایر اماکن قرار ندهند. این رفتار نه با قوانین داخلی و نه با قوانین بینالمللی همخوانی نداشته و مورد پذیرش هیچ وجدان بیداری قرار نخواهد گرفت.
مجموعه فعالان حقوقبشر در ایران با ابراز تاسف از حوادثی که این روزها در بازداشتگاهها و زندان اوین میگذرد از همهی گروههای مدافع حقوقبشر و سازمانهای بینالمللی میخواهد که نسبت به وضعیت بحرانی زندان اوین توجه بسیار بیشتری مبذول دارند، چرا که سلامت جسمی و روحی زندانیان در معرض خطر جدی قرار دارد و آنان از نظر غذایی و بهداشتی در بدترین شرایط ممکن هستند. این مجموعه ضمن پیگری هر لحظهی وضعیت زندانیان خواهان آزادی بیقید وشرط و هر چه سریعتر تک تک بازداشتشدهگان است.
دبیرخانه مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران
«در مورد روش های بازجوئی در زندانها هم باید بگویم که ما طی چندین سال پرونده هائی را در بارۀ اطلاعات و اسناد مربوط به تاکتیک های بازجوئی توسط ماموران امنیتی در ایران را جمع آوری کرده ایم که در اصل برای اعتراف از زندانیان، به هرنوع اتهام وارده به آنان طراحی شده و ما می دانیم که از شکنجه و فشارهای روانی علیه این زندانیان استفاده شده است. تمام دلایل نگرانی ما، براین دلالت می کنند که این شیوه ها در مورد بازداشت شدگان اخیر نیز اعمال شده و اکنون نمونه های آن را در اعتراف های تلویزیونی شاهد هستیم که در واقع، انگ چندین ساله بوده است».
سارا لی ویتسون
شمارش این افراد متغییر است و تعداد آنان به طور قطع از دوهزار تن فراتر می رود. ما هم اکنون لیستی از ۳۰۰ تن فعالان برجسته، دانشگاهیان، روزنامه نگاران، نویسندگان، وبلاگ نویسان و اعضای گروه مخالف دولت که در کمپین [انتخاباتی] شرکت داشتند و همچنان در بازداشت بسر می برند، در اختیار داریم.
در مورد روش های بازجوئی در زندانها هم باید بگویم که ما طی چندین سال پرونده هائی را در بارۀ اطلاعات و اسناد مربوط به تاکتیک های بازجوئی توسط ماموران امنیتی در ایران را جمع آوری کرده ایم که در اصل برای اعتراف از زندانیان، به هرنوع اتهام وارده به آنان طراحی شده و ما می دانیم که از شکنجه و فشارهای روانی علیه این زندانیان استفاده شده است. تمام دلایل نگرانی ما، براین دلالت می کنند که این شیوه ها در مورد بازداشت شدگان اخیر نیز اعمال شده و اکنون نمونه های آن را در اعتراف های تلویزیونی شاهد هستیم که در واقع، انگ چندین ساله بوده است.
تلاش ها و فعالیت های دیده بان حقوق بشر، چه تاثیری در سرنوشت زندانیان می تواند داشته باشد؟
به دو دلیل بسیار مهم، موجب تفاوت می شود. یکی این که به دولت ایران این پیام را می رساند که جامعۀ جهانی ناظر بر اعمال آنهاست و آنچه را که روی می دهد، بصورت سند، ثبت می کند. دوم اینکه، آنها به خاطر رفتارشان، در جامعۀ جهانی محکوم شده اند. اگر آنان به این نظارت جهانی اهمیت نمی دادند، فکر نمی کنم که بربستن ارتباط های اینترنتی، سرویس تلفن های همراه و کنترل گردش اطلاعات تمرکز می کردند.
به رغم تلاشهای آنها برای افکندن سایه ای تیره برفراز ایران که مردمان داخل و خارج نتوانند اطلاعات لازم را کسب کنند ما اطلاعات لازم را دریافت می کنیم و دریافت خواهیم کرد و همگان درخواهند یافت که در آن مملکت دقیقا چه می گذرد؟
آیا بیش از این هم، موجبی برای نگرانی فزون تر در مورد گسترش نقض حقوق بشر در ایران وجود دارد؟
دولت ایران آشکارا احساس عدم امنیت می کند و روشن ساخته که به هیچ قیمتی، حتی به بهای کشتن شهروندان ایرانی عقب نشینی نخواهد کرد. مسلما ما نیز مانند بسیاری از جامعۀ جهانی نگران هستیم. نگران سرکوب جابرانه علیه افرادی هستیم که با مخالفان سیاسی پیوند دارند.
منبع : رادیو فردا
وضعیت زندان اوین به روایت شاهدان
آنچه از نقض حقوقبشر و سرکوب مردم ایران در روزهای گذشته در خیابانهای ایران اتفاق افتاد به خاطر آنکه پیش چشمها بود و به رویت ایرانیان و جهانیان رسید مسالهیی واضح و مبرهن بود که هر چه بانیاناش دست به انکار آن زدند، توفیقی نیافتند.
اما آنچه که در زندانهای ایران و به ویژه در زندان اوین بر بازداشتشدهگان روزهای اخیر میرود مسالهیی است که پشت دیوارها اتفاق میافتد و به دور از چشم فعالان حقوقبشر بر زندانیان تحمیل میشود. گزارشهای ضرب و شتم و شکنجه و آزار زندانیان وعدم وجود حداقل امکانات مسالهیی بوده که جسته و گریخته شنیده شده است و برخی از آزاد شدهها آن را در محفلهای خصوصی عنوان داشتهاند. در این گزارش مجموعه فعالان حقوقبشر در ایران، از وضعیت اسفناک زندانیان و نقض مسلم حقوقبشر در زندان اوین و دیگر زندانها صحبت یه میان میآید و حاصل مشاهدات عینی کسانی است که در زندان بودهاند.
شاهدان عنوان می دارند :
- بسیاری از زندانیانی که قبل از انتخابات در سلولهای انفرادی زندان اوین بودهاند. پس از آغاز موج گسترده بازداشتها روزهای متوالی در سلول بدون اینکه هیچ بازجوی سراغی از آنان بگیرد به سر بردند. در برخی موارد این مساله به 40 تا 50 روز هم کشیده شده و زندانی در سلول انفرادی به حال خود رها شده است.
با آغاز اعتراضهای بی سابقه مردم ایران، به ویژه در تهران و متعاقبا شروع بازداشتهای فلهیی و گسترده وضعیت و نظم زندان اوین به خصوص در بندهای 240 و 209 به هم میریزد که این امر بر اثر کثرت زندانیان بازداشتی صورت میگیرد.
- کثرت بازداشتها باعث پر شدن سلولهای 209 و 240 و بند 2 الف متعلق به اطلاعات سپاه پاسداران در زندان اوین شده است و مسئولان زندان و بندهای امنیتی مورد اشاره مجبور شدند که زندانیها را در راهروهای زندان اوین و بعد از پر شدن آنجا زندانیان را به بخشهایی که مدتهای مدیدی بدون استفاده مانده بود منتقل کنند. به علت کمبود شدید جا در زندان بسیاری از بازجوییها در سلول ها و نه اتاق بازجویی همراه با ضربوشتم شدید زندانیان صورت میپذیرد.
- کثرت بیش از حد زندانیان هم اینک و در روزهای گذشته بزرگترین مشکل زندانیان شده است، به طوریکه از نظر بهداشتی و غذایی در وضعیت بسیار دشوار و بدی به سر میبرند. در این میان مسئولین زندان اوین به شدت اهمال میکنند و به هیچ عنوان به زندانیان رسیدهگی نمیکنند، آنقدر که حتا به برخی از زندانیان ممکن است در روز یا غذا نرسد و یا در روز تنها یک وعدهی غذایی داشته باشند.
- مسئولین زندانی اوین و زندانبانان و بازجویان که به گفتهی شاهدان و زندانیان موضوع تداوم ریاست جمهوری احمدی نژاد را دستمایه آزار و اذیت زندانیان قرار میدهند، بسیار سختگیرتر و بیرحمتر از گذشته شدهاند و در خصوص هیچ زندانییی مراعات نمیکنند. حتا افراد مسنی که بازداشت شدهاند مورد ضرب و شتم شدید قرار میگیرند.
- برخی از زندانیان مشهور و یا به قولی ویژه را که میخواهند در انفرادی باشند به انفرادیهای بندی نامشخص در زندان (تعویض اسامی بندها و چشمان بسته زندانیان مانع از تشخیص صحیح مکانی میشود) منتقل میکنند که محلی است سالها از آن استفاده نمیشده و بسیاری از امکانات آن فرسوده و بلااستفاده شده است. شاهدان از حضور در انفرادیهایی با عنوان سیاهچال خبر می دهند. این شاهدان در توصیف اماکن مورد اشاره عنوان میدارند این سلولها بسیار کوچک هستند به طوریکه حتا زندانی نمیتوان در آن دراز بکشد. این سلولها از نور خورشید برخوردار نیستند و کوچکترین روزنهیی از سلول به بیرون وجود ندارد. این سلولها فاقد حمام هستند و تنها یک دستشویی فرنگی دارند. زندانیانی که در اینجا هستند تا مدت حضور نمیتوانند به حمام بروند.
- آنچه که آزار و شکنجه بر زندانیان برای گرفتن اعتراف غیره میرود قابل وصف و بیان نیست. در بسیاری موارد بازجوییهایی از ساعت 8 صبح تا 11 شب برای زندانیان همراه با ضرب و شتم شدید وجود داشته است. بازجوییهایی که در پایان آنها برای بردن زندانی به سلول دو نفر زیر کتفهای او را میگرفتهاند و به سلول منتقل میکردند.
- بسیاری از بازداشت شدهگان در روزهای اخیر طی درگیریهای خیابانی دستگیر و به زندان منتقل شدهاند. بسیاری از آنان در زمان بازداشت دچار صدمات و جراحتهایی شدهاند که از طرف مسئولین زندان هیچ کمک پزشکی به آنان صورت نمیگیرد و آنها مجروح در زندان به سر میبرند. همین زندانیها به غذای مناسب دسترسی ندارند. از نظر بهداشتی زندان اوین در این روزها وضعیت فاجعهباری را سپری میکند. یک از دلائل این امر همانطور که گفته شده تعداد بسیار بالای زندانیان است که سرویسدهی به آنان را مشکل کرده و مسئولین زندان هم از زیر بار مسئولیت شانه خالی میکنند.
- شدت ضرب و شتم زندانیان در زندان اوین وضعیت بسیار دشوار و فاجعهباری را برای زندانیان پدید آورده است. در بسیاری موارد شدت ضرب و شتم طوری بوده است که برخی از مسئولین حاضر خود شخصا به وضعیت زندانیان رسیدهگی کرده و گاها آنان را به بهداری زندان منتقل کردهاند و حتا در مواردی برای بازجویان گزارش تخلف رد کردهاند، اما در بازجویی بعدی بازجویان علیرغم آگاه شدن از گزارشها بر شدت ضرب و شتم و شکنجهی زندانی افزودهاند.
- ارگانهای بازداشت کننده وزارت اطلاعات، سپاه، نیروی انتظامی و بسیج هستند. که بیشترین میزان ضربوشتم و شدت آن توسط نیروهای بسیج گزارش شده است. در روزهای اخیر به علت پر بودن بازداشتگاهها و زندانها اکثر دستگیر شدهگان را بعد از ضرب و شتم و اخذ تعهد آزاد میکنند و باقی بازداشت شدهگان خیابانی را به زندان منتقل میکنند که دچار وضعیت بسیار بدی میشوند، چرا که به علت مشهور نبودن و شهروند عادی بودن در زندان کسی سراغ آنها را نمیگیرد و در سلولهای انفرادی که گاها از 10 تا 15 نفر را در آن جا دادهاند رها میشوند و بعد از روزها اگر کسی یادش باشد آنها را برای بازجویی میبرد.
- علاوه بر زندان اوین بسیاری از زندانیان را به بازداشتگاه یا زندانهای قدیمی و غیر قابل استفاده میبرند؛ یک مورد ازآنها بازداشتگاه وزارت کشور است که به «منهای چهار» معروف شده است. در گزارشهای منتشر شده در روزهای قبل هم داشتیم که دانشجویان بازداشت شده در کوی دانشگاه در این محل به شدت شکنجه شده و غیرانسانیترین رفتار با آنان صورت پذیرفته است. از دیگر مکانها بازداشتگاه شاپور و پایگاههای بسیج و کلانتریها و پلیس امنیت هستند. زندانیانی که به این محلها برده میشوند به طور معمول بعد از ضربوشتم بسیار آزاد میشوند. زیر زمین ارگ و بازداشتگاه شاپور از مهمترین محلهای انتقال زندانیان است.
- همچنین وضعیت قرنطینهی اصلی زندان اوین نیز به علت نگهداری بالای زندانیان بسیار وضعیت نامناسبی پیدا کرده است. یکی از زندانیان در توصیف وضعیت بحرانی آنجا میگوید: «فقط کم مانده قرنطینه را از زندانیان تا سقف پر کنند». یکی از شکنجهها مرسوم این روزها در زندان اوین که بیشتر برای کسانی است که قرار است در برابر دوربین صداوسیما اعتراف کنند به کار میرود بیدار نگاه داشتن زندانی آن هم به صورت سر پا است و اجازه ندادن به وی برای خواب. گفته میشود که این اشخاص را قاضی مرتضوی خود انتخاب و بررسی می کند.
- در بازجوییهای بازجویان علاوه بر ضرب و شتم به شدت از کلمههای زشت استفاده میکنند و از رکیکترین کلمهها برای تحقیر زندانی استفاده میکنند. قاضی حداد و معاون وی حیدریفر در روزهای اخیر به کرات در بازجوییها مشاهده شدهاند که نشان از آن دارد که بسیاری از پروندهها را شخصا پیگیری میکنند.
منبع : سایت مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران
سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی : احمدینژاد؛ مسئول جان بازداشتشدگان»
سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با صدور بیانیهای محمود احمدینژاد را مسئول جان بازداشتشدگان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری دانست.
در جریان اعتراضها به نتایج انتخابات ریاست جمهوری که در آن احمدینژاد به عنوان نامزد پیروز معرفی شده، میلیونها نفر در برخی شهرهای ایران دست به تظاهرات مسالمتآمیز زدند که با دخالت پلیس و نیروهای لباس شخصی به خشونت کشیده شد.
در این نارآمیهای خیابانی و سیاسی، هزاران معترض بازداشت شدند که در میان آنها اعضای بلندپایه سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و حزب مشارکت ایران اسلامی دیده میشود.
سازمان مجاهدین در بیانیه اخیر خود با اعلام اینکه از بازداشت فعالان سیاسی و مدنی بیش از سه هفته میگذرد، شخص احمدینژاد را مسئول «حفظ سلامتی و جان» بازداشتشدگان معرفی کرده و در عین حال خواستار آزادی فوری آنها شده است.
این سازمان بازداشتهای حوادث اخیر را «غیرقانونی» خوانده و علام کرده که زندانیان اخیر از «ابتداییترین حقوق قانونی» خود محروم هستند.
بهزاد نبوی، مصطفی تاجزاده، صادق نوروزی، فیض الله عرب سرخی، جواد امام و مجید نیری از جمله اعضای سازمان مجاهدین هستند که در جریان اعتراضهای انتخاباتی دستگیر و به زندان منتقل شدهاند.
محسن میردامادی، سعید حجاریان، عبدالله رمضانزاده، محسن صفایی فراهانی، داوود سلیمانی، سعید شیرکوند و علی تاجرنیا از اعضای جبهه مشارکت ایران اسلامی هستند که بازداشت آنها هفته گذشته با واکنش تند این حزب مواجه شده است.
این حزب هفته گذشته بیانیهای تندی علیه بازداشت اعضای خود صادر کرد و مسئول این اقدامات را «دولت برآمده از کودتا» معرفی کرد.
سازمان مجاهدین و حزب مشارکت به همراه چند حزب دیگر نتایج دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را نپدیرفته و دولت برآمده از آن را «نامشروع» دانستهاند.
سازمان مجاهدین در بیانیههای قبلی خود از عبارت «کودتای مخملی» در این دوره از انتخابات استفاده کرده بود، اما در بیانیه اخیر خود اعلام کرده که مردم ایران با «کودتایی تمام عیار» مواجه هستند.
سازمان مجاهدین در بیانیه خود آورده است که «کودتاچیان» با اتکاء به «زور و زندان و سرکوب» همه قوانین اساسی و عادی را «لگدمال» کردهاند.
در این بیانیه اضافه شده که نامزد «اقتدارگرایان»، با حمایت «غیرقانونی» نهادهای سیاسی، مالی و رسانهای به طور «نامشروع و غیر قانونی» به قدرت «چنگاندازی» کرده است.
سازمان مجاهدین در بخش دیگری از بیانیه خود آورده که «اقتدارگریان» پس از برگزاری دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری مقابل «مردم» قرار گرفتهاند و خود نیز میدانند که نمیتوانند «همه مردم را روانه زندان» کنند.
این سازمان همچنین به این نکته اشاره کرده که آیتالله محمود هاشمی شاهرودی رئیس قوه قضائیه در حوادث پیش آمده پس از انتخابات که با دستگیریهای گسترده همراه شد، «بیاختیار» بوده است و بهتر است از مقام خود استعفا کند تا «دامن خود را از ستمی که به ملت» روا میشود، آلوده نکند.
مهدی کروبی دبیر کل حزب اعتماد ملی نیز امروز در نامهای از آقای شاهرودی خواسته که دستور آزادی زندانیان حوادث اخیر را صادر کند.
آقای کروبی در نامه خود به طور تلویحی به «بیاختیار» بودن رئیس قوه قضائیه در بازداشتهای اخیر اشاره کرده است.
آنطور که مقامهای قضایی اعلام کردهاند ۵۰۰ نفر از دستگیرشدگان حوادث انتخاباتی که در زندان به سر میبرند با اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» مواجه هستند و به زودی محاکمه خواهند شد.
برخی از این دستگیرشدگان برای «اعترافگیری» تحت فشارهای جسمی و روحی قرار گرفتهاند که این مسئله موجب نگرانی نهادهای حقوق بشری و احزاب سیاسی شده است.
p.h - ایران - تهران |
بیچاره به پدران و مادران این عزیزان ....
وای بر من که میدونم 1 % از حال و روز پدر و مادرای اینا رو نمیتونم درک کنم ....
اقا تو ایران سر قتل ، دزدی ، زنا .... بگیرنت ، ولی سیاسی نباشی |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
msforugh - ا - تهران |
نفرین مرم همیشه پشت سرتان هست . از هر دست بدی از همون دست میگیری اگر هر بلائی سر مردم بیارین امیدوارم سر عزیزترین کسانتان بیاد |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
baran shomal - نروژ - اسلو |
من از کار و صبر خدا موندم. والا دیگه کلمه و جمله هم واسه جنایت اینا کم میاد. |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
engamd - ایران - شیراز |
خدایا به همشون کمک کن. |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
amo danial - نروژ - اسلو |
ایه 193 سوره بقره
و همه انان را بکشید تا فتنه و فساد از روئ زمین برداشته شود.
و این هم توصیه ای ازمحمد ابن عبداله در خصوص اسرای جنگی.
ای جلادان سفاک تف به غیرتی که ندارید تف به رهبران و کتاب اسمانی تان که از ان پیروی میکنید. و ننگ بر پیروانتان...
پشه از شب زنده داری خون مردم میخورد..
صائبا از زاهد شب زنده دار اندیشه کن.... |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
Mr.Honest - انگلستان - لندن |
صدا و سیمای اشغال رو باید به هر صورت ممکن تحریم کرد
دوستان داخل ایران تمام کالا هایی که از طریق صدا سیما تبلیغ میشه رو لیست کنید و با اطلاع رسانی اون کالاها رو تا زمانی که بطور کامل از صدا و سیما حذف بشن تحریم کنید |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
khodekhodeshe - بلژیک - انت ورپ |
واقعا که بهار ازادی هستش. |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
ashoor - ایران - تهران |
خیلی ناراحت کننده است . نمیدونم چیکار میشه کرد - کسایی که این بلا ها رو سر مردم میارن چرا یک لحضه فکر نمیکنن که اینها که جوشونو در این راه میزارن مگه چی میخوان ؟ مگر بجز آزادی اندیشه و پیشرفت کشورشون چیز دیگه ای میخوان . |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
bluestar - ایران - تهران |
مرگ بر شکنجهگران صاحب گودال (آتش)،«4»
آتشی عظیم و شعلهور!«5»
هنگامی که در کنار آن نشسته بودند،«6»
و آنچه را با مؤمنان انجام میدادند (با خونسردی و قساوت) تماشا میکردند!«7»
آنها هیچ ایرادی بر مؤمنان نداشتند جز اینکه به خداوند عزیز و حمید ایمان آورده بودند؛«8»
همان کسی که حکومت آسمانها و زمین از آن اوست و خداوند بر همه چیز گواه است!«9»
کسانی که مردان و زنان باایمان را شکنجه دادند سپس توبه نکردند، برای آنها عذاب دوزخ و عذاب آتش سوزان است!«10»
و برای کسانی که ایمان آوردند و اعمال شایسته انجام دادند، باغهایی از بهشت است که نهرها زیر درختانش جاری است؛ و این نجات و پیروزی بزرگ است!«11»
گرفتن قهرآمیز و مجازات پروردگارت به یقین بسیار شدید است!«12»
سوره بروج |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
nazanin 2009 - ایران - ارومیه |
خدا لعنتشون کنه...مردم بیاید یه کاری کنیم ؟اینا نه دین حالیشونه ..نه انسانیت اگه ساکت بمونیم معلوم نیست برسره این بیچاره ها چی میارن |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
amir-amir - کانادا - تورنتو |
این لینک ویدئو بازجوٸى از زنى که همسرش( سعید امامى ) عضو عمده اطلاعات جمهورى اسلامى که در ماجراها و رسوائى هاى قتل هاى زنجیره اى قربانى رژیم شد نگاه کنید که جلادان اسلامى به چه صورت موهن از زن بازجوئى مى کنند. سردمداران ننگ و نفرت اسلامى بر این عقیده چرکین شان بوده و هستند که ما باید دست به هر کارى بزیم که نظام سر پا بماند یعنى اینکه هدف وسیله را توجیه مى کند یعنى اینکه منافقانه با همه برخورد کنید تا نظام شیطانى سر پا بماند و پس از سعید امامى دیر یا زود نوبت احمدى نژاد و الهام فرا مى رسد که قربانى شوند و همسرانشان را به سیاه چال هاى اسلامى ببرند
https://www.youtube.com/watch?v=p4VzY4cG9dkeurl=http%3A%2F%2Frastaakhiz.blogspot.com%2F2009%2F07%2Fblog-post_11.htmlfeature=player_embedded |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
persia_64 - ایران - طهران |
از دستگیر شدگان آشوبهای اخیر . . .
|
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
tara555 - ایران - تهران |
نمی دونم واقعا چی باید بگم و چی میشه گفت . در جریان درگیری ها کثافت های بسیجی شیشه مغازه پسر خالم رو شکستن و وقتی اعتراض کرد اونو چشم بسته به یه خونه بردن و چشم و دست و پا بسته لخت مادرزادش کردن و تا می تونست با کابل و باتوم کتکش زدن و وقتی بیهوش شد تو بیابونهای کن نصفه شب رهاش کردن. پوست روی تنش نمونده بود و 2 تا ازمهره های کمرش جابجا شده و آلت تناسلیش هم مشکل پیدا کرده و هنوز تو رختخوابه . تازه اون سیاسی نبوده خدا به داد زندانی های سیاسی برسه. برادر همکارم رو به مدت 2 هفته بردن و الان که با کلی بدبختی با یه جسم داغون آزادش کردن یه بیمار روانی کامل شده و دکترها می گن مدتها طول میکشه که حال روحیش بهتر بشه. دوست خودم که یه دختر 24 ساله است رو 10 روز قبل بردن و هنوز هیچ خبری ازش نیست . آدم این حرفا رو باید به کی بگه؟ کجا بگه؟ الان واقعا قرن 21 ؟ من باورم نمیشه .
فکر نکنید میشه به مراجع قانونی و یا حتی دفتر سازمان ملل شکایت برد، چون این بی وجدان های پست اینقدر تهدید در مورد به خطر افتادن خانواده ها می کنن که همه آزادشدگان ترجیح دادن به خاطر نجات جان خانوادهاشون ساکت بمونن.
خدایا چه کسی می خواد به داد ایران برسه؟
|
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
persiano - کانادا - مونترال |
لطفا این لینک رو اگه دیدین مناسب هست تو سایت بزارین. فقط نگاه کنید که چه کارهایی تو زندانهای ایران انجام میدن. قطعا از این نوع شکنجه ها بدتر هم در حال حاضر تو زندانهای ایران انجام میشه.
https://www.movie.article19film.com/ |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
ماهی سیاه کوچولو - ایران - تهران |
نمایش اعتراف گیریها جز عجز و فلاکت حکومت هیچ چیز دیگری رو نشون نمیده و جالبه که خودشون هم اینو خوب میدونن .
اینهارو فقط واسه گروه جیره خور و سگهای نگهبانشون نشون میدن که بهشون پشت نکنن. |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
hormoz1351 - شپقهزش - پخیثسفخ |
به امید روزی که زندان اوین رابه جای تبدیل کنیم که همه اخوندها و حزب الله یها را در انجا سر بزنیم و به ناموسشان به طور رایگان تجاوز کنند اول از همه سعید مرتضوی و همه قوه قضائیه . |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
vahid rascal - ایران - همدان |
من که وقتی عکسهارو دیدم عصبانی شدم خدا به داد پدر ومادرشون برسه. |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
gole sorkh - ایران - تهران |
خدایا خودت کمکشون کن و از دست این جنایتکارا نجاتشون بده خدواندا تو بر هر چیز قادری یا رب ....امن یجیب المضطر اذا دعا و یکشف السو |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
IRAN ZAMEN - نروژ - روگنان |
حکومتهای زور، برای پایداری احکام خشونتبار خود، جانآزاری و آدمکشی را در جامعه قانونی میسازند تا مردم انسان ستیزی را بخشی از نیازهای حقوقی و اجتماعی بپذیرند.
هر اندازه که بنیاد یک حکومت انسان ستیزتر باشد احکام آن حکومت خشنتر و زشتتر هستند. مانند حکومت اسلامی که زنان را برای تصرف و بخشی از دارایی مرد میشمارد. از آن جا که انسان آزاد از انگیزه و خرد خود چنین حکمی را نمیپذیرد؛ این است که حکومت زور مجازات سنگسار را برای کسانی به کار میبرد که آنها آزاد و دلخواه با یاری آمیزش داشته باشند.
انسان از سرشت و انگیزه-های درون خود با همه-ی جانداران پیوند دارد و از آزاردن جان هر کس رنج میبرد. ولی زمانی، که عقیده-ای بر خرد انسان حکمران بشود، رفته رفته او از سرشت خود بریده و عقیده جای وجدان او را میگیرد. کسی که در عقیده-اش میاندیشد و با عقیده-اش میسنجد او نه تنها از قانون سنگسار ننگی ندارد بلکه از تماشای جان کندن انسان به امر شریعت خشنود میشود.
در ذهن مسلمانان فرو رفته است که مردان به سروری-ی زنان گماشته شده-اند. این است زنانی، که حق سروری-ی مردان را بشکنند، به سخت ترین مجازاتها محکوم میشوند. برخی از این زنان نه تنها به امر قاضی شرع بلکه بیشترین آنها بدست مردان و بستگان خود جان میسپارند. آنچه که این انسانها را به کام مرگ میراند عقیده-ی پلیدی است که در در ذهن این مردمان پرورده شده است.
مجازات سنگسار ستم آشگاری است که ننگ و خشم آزادگان را برمیانگیزد. ولی این تنها ستمی نیست که از سوی اجتماع شهیدپرور ایران بر زنان وارد میآید. جوانانی که، پرورده-ی این حکومت هستند، از دیدگاه تصرف به زنان مینگرند و به کردار زنان را تنها برای کامجویی مصرف میکنند. یعنی دخترهای نوجوانی را فریب داده و پس از مصرف دورمیاندازند.
دختران جوانی که از این راه به بازار تنفروشان وارد میشوند آنها پیوسته در زیر سنگسار این جامعه رنچ میبرند. ستمی که بر این نمونه دختران وارد میشود چندان آشگار نیست و کمتر کسی را اندوهگین و افسرده میسازد. ولی رنج آنها، که نشان انسان ستیزی در عقیده-ی حاکم بر اجتماع است، از سنگسار هم سنگین تر و دراز تر است.
این دختران در همهی زندگی به ستم کشیدن محکوم هستند، آنها امید بازگشت به خانواده و اجتماع شهروندان را ندارند. ستمی که بر این انسانها وارد میشود داغ ننگی است که ما از دیدن آن پرهیز میکنیم. زیرا میترسیم که خراشی در وجدان اسلامزدهی ما وارد بشود.
مجازات اعدام نشان کمرنگی از بینش انسان ستیزی حکومت اسلامی است. زیرا شمار کودکان آواره، جوانان معتاد، ناتوانان اجتماع، که در بی داد این حکومت جان میدهند، بسیار بزرگتر از شمار کسانی است که آشگارا و به خواست ستمکاران حاکم به دار آویخته میشوند.
|
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
mahnadi - هلند - هارلم |
هاشمی شاهرودی اصلاعربه خوب معلومه هیچ وقت دلش برای ایرانی جماعت نمیسوزه حاشا به انسانیت که شما کفتاران وجانیان در پوست انسانید
به جرم بی گناهی -هیچ کس بما نمیتواند کمک کند جز خودمون فقط همدلی همیاری همکاری شمارو بخدا مردم نترسید اگراین موج چند میلیلونی باشه اینا نمیتونند هیچ غلطی بکنند.
نافرمانی مدنی -اعتصابات سراسری تا فلج شدن دولت خونین کودتا-تحریم صدا وسیمای ابلیس |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
پسر کرد ایران زمین - ایران - تهران |
خدا سایه این مدافعان حقوق بشر ار کم کم از سر ما کم نکنه! چه انسانهای شریفی هستند.خدایا اگه اینا نبودند مردم دنیا چطور زندگی می کردند؟!!! |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
chkavak - ایران - تهران |
فردا در همین اوین سران حکومت فتنه و فساد اسلامی را شکنجه و عدام خواهند کرد. تاریخ باز هم تکرار خواهد شد. |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
khodemanitar - اسکاتلند - ابدین |
بایدمردم همه با هم اعتراض کنند.راهپیمایی باید هدفش ازادشدن دستگیر شده ها باشه. تو رو خدا به هم اطلاع رسانی کنین. بگین چه جوری بچه ها رو میکشن تو رو خدا دچار روزمرگی نشین. نامردیه اگه بچه های تو زندون رو فراموش کنیم.من میام هفته اینده تهران یکی بگه چه برنامه ا ی برا ازادی دوستامون دارین.مرسی |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
طاطا - ایران - ایران |
هرمز 1351 - اون چیزی که مارو ازاین رژیم متنفر کرده همین تندروی ها و افراط وتفریط هاست . خطر امثال تو کمتر ازخطر این رژیم نیست. البته کامنتی که گذاشتی رو بیشتر از فرط عصبانیت میدونم تا اعتقاد قلبی.
من هم اوایل فکر میکردم که ما هم اگه دستمون برسه همین کارها رو باید بکنیم ولی وقتی خوب فکر کردم به این نتیجه رسیدم که اگه این کارا ایراد داره و ماازش منزجر میشیم پس چرا فکر میکنیم درآینده ما هم باید همین کار هارو بکنیم . بله ماهم باید انتقام بگیریم ولی نه اینکه کارهایی که تو درکامنتت اشاره کردی بکنیم |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
daneshjoye khate emam - ایران - ایران |
مطمئن باشید اوضاع از ابوغریب و گوانتانامو بدتر نیست! |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
emam_zaman - بلزیک - گنت |
bluestar - ایران - تهران
مرگ بر شکنجهگران صاحب گودال (آتش)،«4»
آتشی عظیم و شعلهور!«5»
بشین بینم بابا حال نداری... اون الله خودش جباره ... که حکم قتل داده حالا میخوای درستش کنی... |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
n.m - ایران - تهران |
شاهدان عینی:از انتخابات 29 روز گذشته...نه 40 50 روز |
یکشنبه 21 تیر 1388 |
|
zamani - ایران - مشهد |
با سلام
از خبر انتشار شکنجه افراد بی گناه بسیار متاسفم و خدا شاهد است که کاری جز دعا به درگاه ایزد منان از دستمان بر نمی آید ولی در مقابل این مسایل نمی دانم چرا بعضی از کاربران محترم که از این گونه اخبار دلشان به درد آمده مواردی را به دین مبین اسلام و پیامبر رحمةًللعالین آن منتسب می کنند که به هیچ وجه مستند و مستدل نیست مثلاً یکی از ایشان نوشته است :
« ایه 193 سوره بقره
و همه انان را بکشید تا فتنه و فساد از روئ زمین برداشته شود.
و این هم توصیه ای ازمحمد ابن عبداله در خصوص اسرای جنگی. »
اولاً این آیه از دوقسمت تشکیل شده که ترجمه کامل آن به این شرح می باشد : « و با آنها ( مشرکانی که از هیچ جنایتی ابا ندارند - اشاره به آیه 191 سوره بقره - ) بجنگید تا فتنه ( بت پرستی و سلب آزادی از مردم ) باقی نماند و دین تنها دین خدا شود پس اگر ( از روش نادرست خود ) دست برداشتند ( مزاحم آنها نشوید زیرا ) تعدی جز بر ستمکاران روا نیست . »
توضیح آنکه : هدف دین اسلام از جنگ ، کشور گشایی و کسب غنایم یا انتقام و رقابت نیست بلکه غرض از جنگ و قتال در اسلام برچیده شدن بساط شرک و کفر است . فتنه به معنای شرک ، کفر ، آزمایش و شکنجه آمده است . در این آیه می فرماید اگر مشرکان دست از فتنه و قتال برداشتند دیگر با آنها دشمنی و جنگ نخواهد شد زیرا برخورد نظامی تنها با ستمکاران و متجاوزان است .
بنابراین دین به این خوبی را چرا دین خشونت معرفی می نمایند ؟
با تشکر فراوان
|
دوشنبه 22 تیر 1388 |
|
bluestar - ایران - تهران |
emam_zaman - بلزیک - گنت
جبار معانی متفاوتی داره. شما منظورتون کدام معنیه؟ |
دوشنبه 22 تیر 1388 |
|