زندگی ایرانیان قبل و بعد از تظاهرات

زندگی ایرانیان قبل و بعد از تظاهرات

این روزها تهران قبل و بعد از ساعت چهار بعد از ظهر دو چهره متفاوت دارد

این روزها اعتراضات مردمی ایران به نتایج دهمین دوره از انتخابات ریاست جمهوری خبر اول اکثر رسانه ها در سراسر جهان است. اما با وجود آنکه تظاهرات، تجمعات و خشونت های بعد از آن مدام به تلکس های خبری ارسال می شود، کمتر رسانه ای علاقه به پیگیری وضعیت زندگی عادی و روزمره مردم در ایران داشته است.

تهران پایتخت ایران روزهای پرالتهابی را پشت سر می گذارد. موج معترضانی که همه روزه به دنبال آرای شان به خیابان ها می ریزند چهره دیگری از این شهر بزرگ ساخته است.

اما آیا تظاهرات و اعتراضات زندگی عادی مردم در تهران را مختل کرده است؟

حمید از تهران می گوید: "در طول روز وقتی خیابان ها را نگاه می کنید به نسبت روزهای قبل ترافیک تهران کم شده است. اما مغازه ها باز هستند و مردم در رفت و آمد. شرکت ها باز هستند و قرار و مدارهای کاری انجام می شوند. می شود گفت مردم روند عاقلانه ای پیش گرفته اند، یعنی در طول روز اگر شما وارد این شهر شوید باورتان نمی شود که قرار است ۵ بعدازظهر به بعد چنین راه پیمایی صورت بگیرد."

او در ادامه افزود: "از ساعت ۵ به بعد که پایان کار دفاتر و ادارات است، مردم در جاهایی که با هم قرار گذاشته اند جمع می شوند و راه پیمایی های چند صد هزار نفری را راه می اندازند و قبل از تاریک شدن هوا به خانه برمی گردند. وقتی ساعت ۹ شب وارد تهران شوید با یک شهر آرام مواجه هستید. البته در طول سه شب گذشته! شب های قبل این طور نبود."

حسام دیگر شهروند تهرانی می گوید: "چیزی که ما از تهران می بینیم به خصوص ۸ شب به بعد در تمام اتوبان ها و خیابان ها به نشانه اعتراض به وضع موجود صدای بوق ماشین ها بلند می شود. صدای الله اکبر هم طبق روال این شبها در تمام محله های تهران بلند است. البته وضعیت خرید کردن کاملا عادی است و این اتفاقات در این مسئله تاثیری نگذاشته با حداقل تا کنون تاثیر نگذاشته است."

ناظران می گویند بلافاصله پس از اعلام نتایج دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بسیاری از خبرنگاران در ایران با گفت و گو با رسانه های خارجی منع شده اند.

یکی از خبرنگاران حوزه اجتماعی در ایران که نخواست نامی از او برده شود وضعیت زندگی روزمره در تهران را عادی توصیف می کند و می گوید: "در واقع مردم برای گذراندن امور عادی شان و تهیه موارد امرار معاش شان با مشکل مواجه نیستند. البته سعی می کنند زمان را تنظیم کنند که تا قبل از ساعت ۴ بعدازظهر کلیه مایحتاج از جمله اغذیه را تهیه کنند. این تظاهرات تاثیری بر وضعیت معیشت مردم نگذاشته است."

این خبرنگار افزود با توجه به اینکه راهپیمایی ها بعدازظهرها تشکیل می شوند تعدادی از بانک ها بیشتر نیمه وقت کار می کنند.

او در ادامه افزود: "به نظر می رسد تعطیلی زود هنگام بانک ها در نزدیکی مکان های تظاهرات یک دستور و یا یک بخشنامهای از طرف مقامات مسئول نیست. در حقیقت احتیاطی است که بانک ها و موسسات انجام می دهند."

او ضمن تاکید بر این نکته که زندگی عادی در جریان است گفت: "رفتگران شهرداری در حال کار هستند. پلیس های راهنمایی و رانندگی سر پست هایشان هستند. البته من شنیدم که شهرداری تعدادی از سطل های زباله را به دلیل اینکه در تجمعات آتش گرفت از سطح شهر جمع کرد."

در هر حال بنابرشنیده ها از تهران بعد از راهپیمایی روز دوشنبه شرایط و فضای این شهر تغییر کرده است تا جایی که روز گذشته تظاهرکنندگان به نیروهای پلیس گل و شیرینی می دادند.

ناظران می گویند مردم به این نتیجه رسیده اند که اگر شعارهای تندی سر ندهند و نگذارند به تاریکی شب برسد، درگیری پیش نخواهد آمد و شب ها هم می روند در پشت بام شعار می دهند.

اکثر خانواده ها به افراد سالمند توصیه می کنند که بعد از ساعت ۴ بعدازظهر از خانه خارج نشوند. هر چند در اکثر شهرهای ایران زندگی روزمره در جریان است و مردم برای خرید و یا کارهای اداری شان با مشکل خاصی مواجه نیستند اما بسیاری معتقدند این شرایط هر لحظه می تواند تغییر کند.

مریم افشنگ - بی بی سی فارسی

rehgozer - نروژ - برگن
سه شنبه دوم تیرماه؛ روز اعتصاب سراسری در ایران
این روزها شاهد ذبح عدالت در مسلخ مصلحت اندیشی بوده و هستیم.
آری این روزها شاهد ریخته شدن خون مردم حق طلب ایران در کوچه ها و خیابان ها هستیم. شاید بسیاری از مردم که از دیدن این صحنه ها احساس وظیفه میکنند نمی توانند با حضور در کوچه و خیابان فریاد دادخواهی سردهند. اما ما برآنیم تا وحدت و اکثریت خودمان را به حاکمانی که ظلم خود را در پوشش دین توجیه میکنند نشان دهیم.

بدین منظور ازهمه کارمندان و کارگران و شاغلان دولتی و غیردولتی، به غیر از مشاغل اورژانسی مانند کارمندان بیمارستان ها و مراکز درمانی و آتش نشانی، تقاضا میشود که روز سه شنبه دوم تیر ماه از رفتن به سر کار امتناع کنند. هم چنین از همه دانشجویان و دانشگاهیان عزیز تقاضا داریم که با تعطیل کردن دانشگاه در این روز با ما همراهی کنند. قصد ما این است تا با این روش مسالمت آمیز اعتراض خود را به وضع موجود اعلام نماییم.

لطفا این خبر را از طریق ایمیل یا تلفن یا حضوری، به نزدیکان خود در سراسر ایران اطلاع دهید.

والسلام علی من التبع الهدی
حامیان میرحسین موسوی
حامیان مهدی کروبی
یکشنبه 31 خرداد 1388

sma2009 - المان - المان
دم همه گرم . افرین بر همت والایتان.
یکشنبه 31 خرداد 1388

morad kazemi - آلمان - برلین
ساکنان برلین
امروز یک شنبه ساعت 2 قرارمون
Stuttgarter Platz (S Berlin-Charlottenburg / U7 Wilmersdorfer Straße)
با شرکت خودتون صدای مظلومیت شهدای این چندروز رو به گوش همه دنیا برسونیم. یادتون باشه که سکوت ما فرقی با اعمال چماق به دست ها نداره.
یکشنبه 31 خرداد 1388

azadi_andishe - فرانسه - پاریس
دانشجوها و ایرانی های مقیم خارج ایران:
نظر به خفقان شدید نیروهای امنیتی نظام دیکتاتوری در ایران و ادامه مبارزات مردمی در شهرهای ایران برماست که قسمتی از مبارزات مردم کشورمان باشیم و همراه هم صدا با انها اعتراضاتی گسترده و هماهنگ با هم برابر سفارتهای ایران در روز دوشنبه 23th june انجام میدهیم:
انگلستان لندن منچستر لیورپول نیوکاسل
المان
فرانکفورت برلین کلن مونیخ
سوئد
استکهلم مالمو
ایتالیا
رم میلان
فرانسه پاریس
اتریش وین
ترکیه استامبول
هلند امستردام لاهه
مجارستان بوداپست
رومانی بخارست
اکراین کیف
نروژ اسلو
چک پراگ
اسپانیا مادرید بارسلونا
بلژیک اسلو
و سایر شهرهای اروپا
ــ تمامی تجمعات ساعت1 am به وقت محلی برابر سفارتها یا کنسولگریها و یا دفاتر هواپیمایی ایران ایر (شهرهای فاقد سفارت) برگزار خواهد شد.
ــ گفتنیس دوستان نسبت به گرفتن اجازه تجمع از پلیس شهر مربوطه به طور مستقل برای تجمع گروه خود اقدام کنند
ــ شرکت نداشتن ما در تجمعات برابر با پشت کردن به مردم عزیز ایران و خانوادهایمان در این خفقان امنیتی و پشت کردن به جمهوریت ودمکراسی ایران است
ــ خیانت بزرگ روسیه فردا فراموش نخواهد شد shame on you russia
ــ تجمعات کاملا مطابق قوانین کشور ساکن و بدونه هیچ گونه درگیری یا خشونت برگزار میشود
ــ فردا بار دیگر با شعار دانشجو و مردم ایران صدایتان را شنیدیم به صف بلند اعتراضات مردم می پیوندیم و انتقال صدای ایران را به جهان به عهده میگیریم
جمع کثیری از دانشجو های ایرانی مقیم اروپا.
یکشنبه 31 خرداد 1388

dariush28 - آلمان - بوخوم
1 بعدازظهر درسته ؟
یکشنبه 31 خرداد 1388

smartrun - کانادا - کانادا
هشدار عبدالرحمن الراشد نویسنده مشهور عرب:
"آهاى عربهاى ایران پرست، ایران دگرگون شده است"
عبدالرحمن الراشد نویسنده و روزنامه نگار نامدار عرب و مدیر تلویزیون العربیه در یکى از مقالات اخیر خویش در "الشرق الاوسط" چاپ لندن با نگاهى به حوادث جارى ایران به "حزب الله لبنان"، "حماس" و امثال آنان هشدار داده است.

او در این مقاله تحت عنوان "آهاى عربهاى ایران پرست، ایران دگرگون شده است" مى نویسد: "دفاع بى چون و چرا و مبالغه آمیزى که بعضى ها در جهان عرب از احمدى نژاد مى کنند و چشمان خود را بر حقایق موجود در ایران بسته، گزارش هاى تظاهرات انبوه جمعیت را در ایران تکذیب مى نمایند، حاکى از آن است که عربهاى طرفدار ایران در اردوگاههاى حزب الله، حماس و امثالهم نگران آنند که بتهاى ذهنى شان شکسته شود. طبیعى است که آنان دچار ترس و وحشت باشند زیرا ایران تندرو، زیر ساخت شخصیت و هویت آنها را تشکیل مى دهد و تحولى که در نظام کنونى ایران در حال شکل گیرى است، درجه ى تأثیر پذیرى آنان را دو چندان مى کند".

وى مى افزاید: "در عرصه ى رسانه اى جهان عرب، مدافعان ایران مذبوحانه گوى سبقت را از یکدیگر در این جهت مى ربایند که از ایرانى که مى شناسند یا مى خواهند، دفاع کنند. چنین افرادى تظاهرات چند هزار نفرى مردم ایران را که بر صفحات تلویزیونهاى عالم مشاهده مى کنند، نادیده مى گیرند و حتى فراموش مى کنند که رهبرى این تظاهرات را چره هاى بارزى از خود نظام جمهورى اسلامى برعهده دارد".

عبدالرحمن الراشد اظهار مى دارد: "چنین عربهایى اصرار مى ورزند که اینها همه دروغ و توطئه است. آنان مى گویند که این تصاویر مونتاژ شده است و بر همین مبنا تجزیه و تحلیل ارائه مى دهند. اما واقعیت آن است که مونتاژ و دروغ بیشتر به کسانى برمى گردد که این مفسران ما از آنان دفاع مى کنند. اینان یا آنچنان از خود بیگانه شده اند و خود را در صفى مى بینند که واقعیات امروز ایران را انکار مى کند، و یا آن که واقعیت را مى دانند اما مى خواهند براى مخاطبان عرب خویش و به ویژه طرفدارن شوکه شده ى خویش تصویر دیگرى را ترسیم کنند". سپس مى افزاید: "هواداران حزب الله- طبعاً منظورم سردمداران و نظریه پردازان آن نیست- تا همین یکى دو روز گذشته گمان مى کردند نظام ایران یکپارچه است و رهبران انقلابى اش در همه چیز متفق القول اند. لیکن ناگهان با انبوه اتهاماتى مواجه مى شوند که طرفهاى سیاسى در ایران حواله ى همدیگر مى کنند، آن هم اتهاماتى از قبیل خیانت، مزدورى و فساد مالى. اینان همچنین مى بینند که عصیانى گسترده از میان مردم ایران سر بر آورده است".

این نویسنده خاطر نشان مى کند: "ماشین تبلیغاتى جانبداران ایران در جهان عرب سخت در اشتباه است که بر چشم مردمان عرب چشمبند مى زنند و گوش آنان را با فریادهاى انکار و تکذیب کر مى کنند. ما مى دانیم که در درون صفوف هواداران نیروهاى ایران پرست در جهان عرب، هم اکنون کم نیستند افرادى که براى دیدن و شنیدن وقایع ایران آن گونه که هست به رسانه هایى به جز رسانه هاى این نیروها روى مى آورند. منابع همیشگى قبلى آنان که غرق در تحزب اند و تنها به تهییج و بسیج افکار و افراد مى پردازند، دیگر کارساز نیست. زیرا انبوه تصاویر، اظهارات و اطلاع رسانى ها واقعیات دیگرى را بازگو مى کنند. اینک هواداران احزاب فوق الذکر، حقیقت را در رسانه هاى دیگرى جستجو مى کنند و مى خواهند بدانند چرا پس از اعلام نتایج انتخابات 12 ژوئن معترضان به این نتایج به خیابانها ریخته اند و به خانه ها برنمى گردند".
او سپس مى نویسد: "چه احمدى نژاد بماند- که احتمالش بیشتر است- و چه نماند، چه جنبش معترضان سرکوب شود و چه ادامه یابد، ایران عملاً دگرگون شده است و در آینده نیز دگرگونتر خواهد شد. این بدان معنا است که ایران پرستان در جهان عرب اگر مى خواهند آینده اى در جهان عرب داشته باشند و اردوگاههایشان باقى بماند، باید بیش از سخن گفتن از اوضاع ایران، کمى بیاندیشند".

عبدالرحمن الراشد ابراز عقیده مى کند: "به یقین رویدادهاى آتى ایران، مبهم و ناشناخته است لیکن ایران دیروز، با پیامدهاى حوادث روزهاى اخیر هرچه که باشد، به حال خود نخواهد ماند. ایران یک کاسه، با حاکمیت و طرح و نظام یکدست دیگر تمام شده است. اکنون دیگر تندروان حتى اگر نظام فعلى خود را حفظ کنند، نخواهند توانست رقیب بزرگ درونى خویش را نادیده بگیرند. این رقیب با برنامه هاى آنها و از جمله سیاستهاى خارجى آنان مخالفت مى کند. مخالفان، سیاست احمدى نژاد را در همه چیز و از جمله در بحث هولوکاست به باد انتقاد گرفتند. شیخ مهدى کروبى در مناظره اش با احمدى نژاد در تلویزیون رسمى ایران، ضمن حمله به این اندیشه، این سوال را مطرح کرد که چه سودى از وارد شدن به بحثى کهنه شده داشته ایم که با آن منافع ملى ایران را تهدید کنیم؟ ایرانیان اکنون بى باکانه از این که دارائیهاى کشورشان براى برنامه هاى حزب الله لبنان هزینه مى گردد و یا به حماس داده مى شود تا در نبرد با جنبش فتح به کار گرفته شود و یا این که به حوثى ها در یمن و امثال آنها بذل و بخشش مى گردد، ابراز ناخشنودى مى کنند".

وى در پایان مى نویسد: "شاید مخالفت ایرانیان در این زمینه ها جنبه ى صرفاً سیاسى نداشته بلکه ناشى از فشار هزینه هاى زندگى بر گرده ى شهروند ایرانى باشد. ولى به هر حال چه موسوى بر کرسى ریاست جمهورى بنشیند و چه احمدى نژاد، شهروند ایرانى دیگر نمى تواند بپذیرد که کسى نان شبش را براى تحقق آرمانهاى تعدادى از سردمداران تقسیم کند".

العربیه
یکشنبه 31 خرداد 1388

afshin.n - ایران - تهران
این کمترین هزینه ای است که ایرانیها و تهرونیا باید برای رسیدن به یه نظام مردم سالار واقعی تحمل کنن و بپردازن! چون دیر یا زود که حداقل به وضعیتی مثل وضعیت مردم عراق در زمان صدام و یا بطور خفیفتر مثل وضعیت مردم کره شمالی دچار بشن، اونوقته که میفهمن در پرداخت اینجور هزینه ها چه خستی بخرج دادن و میگن ایکاش اون موقع با چندین برابر هزینه بیشتر کارو تموم میکردن و باین وضعیت دچار نمیشدن!
یکشنبه 31 خرداد 1388

cheshmak1000ta - ایران - خراسان جنوبی/بیرجند
زنده باد مبارزان راه آزادی
یکشنبه 31 خرداد 1388

ramin4283 - کانادا - ونکوور
سلام دوستان
این لینک را ببینید و به همه هموطنان و دوستان و سایت ها و هر که میشناسید ای میل کنید یا در سایت تویتر و فیس بوک و یوتوب و گوگل ویدیو و یاهو ویدیو و............بگذارید.....با تشکر >> https://persianq.com/
ویدیو تمام تظاهرات مردم تمام شهرها 24 ساعت شبانه روز
یکشنبه 31 خرداد 1388

smartrun - کانادا - تورونتو
یا ملت خواهد باخت و جمهوریت خواهد مرد، یا روحانیت خواهد باخت و اسلامیت خواهد مرد. روحانیت می‏داند که چه می‏کند. خدا کند ملت بداند با او چه می‏کنند!! خواندنیها:
شبکه تلویزیونی رسمی پرس تی.وی متعلق به جمهوری اسلامی که از تهران و بیروت برنامه های خود را به زبان انگلیسی پخش می کند ، صبح روز یکشنبه اعلام کرد که دیروز -شنبه 30 خرداد، 20 ماه ژوئن ) 13 تن از تظاهر در تهران کشته شده اند . سی.ان.ان تعدادکشته شدگان را 19 نفر اعلام کرده بود و منابع خبری مردمی از کشته شدن بیش از 50 نفر سخن می گویند . از جمله کشته شدگان این تظاهرات دختر جوانی است که گلوله به گردن او اصابت کرده و صحنه فجیع این جنایت روی یو تیوب و سایر وب سایتهای تصویری بین المللی تاثر همگان را برا انگیخته است .

گویا نیوز:نزدیکان موسوی: بیاینه های میر حسین را بین مردم پخش کنید!
حداقل ۱۰ نفر در درگیری های روز شنبه کشته و ۱۰۰ نفر زخمی شدند!
خبر حضور موسوی در جریان درگیریهای روز شنبه تکذیب شد
لاریجانی: بخش عمده‌ای از مردم تصورشان در باره نتیجه انتخابات با نتیجه رسمی متفاوت است
گزارش ها حاکی است نزدیکان میرحسین موسوی از مردم خواسته اند برای اطلاع مردم خصوصا در جنوب شهر و شهرستان ها، اعلامیه ها و بیانیه های موسوی را تکثیر کرده به خانه های مردم بیاندازند. آنها تاکید کرده اند که از انتشار خبر و تحلیل ها و مطالب متفرقه خودداری کنند و تنها بیاینه های او را منتشر کنند. امروز در حالی که شهر تهران در آرامش نسبی است و خبری از اعتراضات تازه شنیده نشده برخی از ناظران در این شهر انتظار دارند نقاطی از این شهر امروز هم شاهد تجمعات اعتراضی باشد. در همین حال رسانه های دولتی و از جمله تلویزیون دولتی ایران معترضان دیروز را آشوبگر و تروریست لقب داده و آنها را مسئول خسارت زدن به اموال عمومی معرفی می کنند. کسانی که در درگیری های روز شنبه حضور داشتند می کویند حکومت از همه امکاناتش برای برخورد با معترضان استفاده کرده بود و پیر و نوجوان را به انواع سلاح های سرد و گرم مسلح کرده بود تا با آنها برخورد کنند. از دیگر مهمترین خبرهای مهم روز گذشته سخنان علی لاریجانی رئیس مجلس ایران است که در تلویزیون دولتی بسیج و نیروهای انتظامی را به مهربانی با مردم دعوت کرده بود. هرچند این درخواست ظاهرا اجابت نشده ولی سخنان متفاوت وی بازتاب گسترده ای در رسانه ها غربی هم داشته است. آقای لاریجانی گفته بود بخش عمده‌ای از مردم تصورشان در باره نتیجه انتخابات با نتیجه رسمی متفاوت است. باید به این تصور احترام گذاشت و حساب این جمعیت زیاد را با گروهی اغتشاش‌گر مخلوط نکرد. او همچنین از شورای نگهبان انتقاد کرد و گفت کاش برخی اعضای آن به نفع یک کاندیدای خاص وارد میدان نمی‌شدند.
لطفا در صورت تمایل این پتی شن را امضا کنید
پیام به مردمان آگاه جهان برای پشتیبانی از مردم ایران!
لازم نیست آن چه را که این روزها بر مردمان صلح دوست، و آزادی خواه ایران می رود برای شما تشریح کنیم. در روزهای گذشته همگان ویدئوها و عکس های مستندی را که از ایران به بیرون می رسد دیده و شاهد رویارویی بیرحمانه ی حکومت اسلامی با مردم این سرزمین و راندن وضعیت آن به سوی یک فاجعه ی کامل بوده اند؛ فاجعه ای که زندگی ملتی هفتاد میلیونی را که اکثرشان جوان و کودک هستند ـ به خطر افکنده است. جرم این مردم ایستادگی متمدنانه آنها در برابر خفقان، دیکتاتوری، دروغ و تقلب انتخاباتی بوده است.
آگاهی گریزناپذیر جهانیان از این فاجعه، بار مسئولیتی سنگین را بر شانه های هر انسان با وجدانی می گذارد که به کرامت و آزادی انسان و حقوق بشری او، بر کنار از هر تبعیض و تفاوتی، باور دارد
مردمان ایران ـ زن و مرد، پیر و جوان ـ از انسان های دیگر جز حمایت و تلاش برای به کارگیری هرآنچه که در امکان خود دارند در راستای جلوگیری از این سرکوب خونین و هردم فزاینده انتظاری ندارند.
ما، امضا کنندگان این نامه، که ساکن کشورهای مختلف جهانیم، از دولت های متبوع خود می خواهیم تا نسبت به آن چه در ایران می گذرد بی اعتنا نمانند و به جای اظهارنظرهای کلی، بکوشند تا با فوریت بخشیدن به استفاده از شورای امنیت سازمان ملل تصمیمی جدی برای تنبه حکومت اسلامی و رها ساختن مردم از چنگال این سرکوب بگیرند.
گفتن ندارد که ما، اقدامات مقامات دولتی و منتخب خود را یکی از معیارهای رای دادن به آن ها در فرصت های انتخاباتی آینده خواهیم دانست.
با احترام

https://www.petitiononline.com/Iran09/petition.html
یکشنبه 31 خرداد 1388

elora - نروژ - اسلو
امروزه، از میان ۱۹۲ عضو سازمان ملل متحد، ایران تنها کشوری در جهان است که بنا و اساس آن بر مبنای دینسالاری میباشد
وقتی که فریاد دموکراسی خواهانه سر میدیم بدونیم که با وجود ولایت فقیه دموکراسی انجام پذیر نیست و وجودشون در کنار هم یه پارادوکس عظیمه.ولایت فقیه نماینده امام مهدی غایب است و تمام قدرت را تا بازگشت مهدی به دست دارد. ولی فقیه تمام اختیارات پیامبر اسلام (حتی اختیار بر نفس و جان مسلمانان) را داراست و رای او بر نظر همه مردم و حتی سایر فقها برتری و رجحان دارد.
آیت الله حسینعلی منتظری ولایت مطلقه فقیه را از مصادیق شرک میداند. دیگر مخالفان ولایت فقیه این افراد هستند:آیت الله سید کاظم شریعتمداری , آیت الله سید ابوالقاسم خویی ,آیت الله سید حسن طباطبایی قمی, آیت الله سید علی سیستانی و آیت الله مرتضی مطهری.
یکشنبه 31 خرداد 1388

hossain_irani - مالزی - کوالا لامپور
ای ول به همه ایرانیها...
به امید پیروزی.

یکشنبه 31 خرداد 1388

سپیده صبح - ایران - تهران
نه دوستان عزیز این دو دوست عزیز کاملا در اشتباه هستند‌. زندگی در تهران کاملا مختله کارهای دولتی که بیکار یا پرکاربودنشون تاثیری در معیشتشون نداره رو فاکتور بگیرید تقریبا کار در همه ی اصناف دولتی خوابیده. شاید مغازه های بقالی که مایحتاج اولیه مردم رو تهیه می کنند کارشون کساد نشده باشه (هرچند من در گفتگویی که با اونها هم داشتم از کاهش خرید و فروش خبر می دن) یعنی مردم فقط مثلا پنیر و برنج و گوشت و مواد ضروری می خرن و رغبتی به خرید مثلا تخمه و پفک ندارند. دوم اینکه با اینکه فصل خیلی پر مسافرتیه آژانسهای مسافرتی از رکود چشم گیر سفر مردم خبر دادن به طوری که در فصل قبل که قبل از تعطیلات تابستانی هم باشه تمایل مردم به سفر بیشتر بود. از چندین نفر از صاحبان مشاغل آزاد هم که سوال کردم می گفتند مردم تو یک حالت شوک قرار دارند و تقریبا مبادله ای صورت نمی گیره.حتی روزنامه سرمایه روز یکشنبه 24خرداد از رکود سرمایه گذاری در بورس در حدود 50 درصد خبر داد. این یعنی اینکه اصلا مردم تمایل و دل و دماغی به کار کردن ندارند. مردم خستند. یک جورایی سرخورده شدند. در اتوبوسها و مترو و وسیله های نقلیه عمومی یا اماکن عمومی مردم یا حرف نمی زنند یا صحبت از انتخاباته
سه‌شنبه 2 تیر 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.