سرمقاله لوس آنجلس تایمز : تقلب ناشیانه درانتخابات ایران

سرمقاله لوس آنجلس تایمز : تقلب ناشیانه درانتخابات ایران

باید به ملاهای ایران گفت اگر می خواهید انتخابات تقلبی برگزار کنید، لا اقل نتایج آن را طوری تنظیم کنید که در باور بگنجد! بر اساس آمار رسمی اعلام شده از انتخابات ریاست جمهوری ایران در روز جمعه، محمود احمدی نژاد رئیس جمهور فعلی کشور با کسب 63 درصد از آرا و اختصاص اکثریت آرای مأخوذه در 30 استان کشور، گوی سبقت را از سه نامزد رقیب خود ربوده است. نکته شگفت انگیز تر این است که احمدی نژاد در رقابت با رقبای اصلاح طلب خود، حتی در کسب آرای شهرهای محل تولد آنها و در میان گروه های بومی خودشان، به طرز غیرعادی موفق تر بوده است.

هیچ کس نمی تواند با قطعیت بگوید انتخابات ایران غیرمعتبر بوده است، زیرا نظرسنجی ها در این کشور تحت نظارت یا بازنگری مستقل نیست. اما دست کم یکی از نظرسنجی ها نشان می دهد علیرغم التهابات و نارضایتی عمومی از اظهارات ضد غربی احمدی نژاد،  آمار درست است و همایش او به همان اندازه محبوب است که آنها سعی در نمایش اش دارند. با اینحال، بعید به نظر برسد نظرسنجی های دقیقی در ایران ترتیب داده شوند و این مطالعات به شیوه ای برگزار نمی شوند که نسبت به مشکوک بودن نتایج انتخابات، اطمینان خاطر بدهند.

سؤالی که جالب تر از ابهام درباره دستکاری انتخابات است، این است که آمریکا باید در برابر نتایج این انتخابات چه کار کند؟ همزمان با اوج گرفتن تظاهرات در ایران و درحالیکه هزارن معترض روز دوشنبه به خیابان های تهران سرازیر شدند، بعضی از محافظه کاران از اوباما می خواهند دخالت کند. سناتور جمهوری خواه جان مک کین از ایالت آریزونا می گوید: «گزارش های اولیه از مسؤولان دولت آمریکا نشان می دهد آنها قصد تغییر در سیاست گفتگو و یا سایر رویکرد هایشان را ندارند. من فکر می کنم باید رژیم ایران را محکوم کرد.»

مک کین درست می گوید که اوباما تمایلی به محکوم کردن ایران نشان نداده است: وی در کنفرانس خبری روز دوشنبه تنها به ذکر «ناراحت بودن» از اوضاعی که در ایران در جریان است اکتفا کرد و به غیر از آن، سکوت را پیشه خود کرده است. اگر مک کین فکر می کند اتخاذ یک موضع افراطی، راه موفقیت در پرداختن به مسأله ایران است، احتمالاً در هشت سال گذشته مربوط به دوره حکومت بوش خواب بوده است. دوره ای که تهران را در موضع ژئوپلتیک قدرتمندی قرار داد و سبب پیروز شدن احمدی نژاد در سال 2005 شد.

آنچه درباره ایران بیشتر مایه نگرانی است، تمایل آنها برای بدست آوردن تسلیحات هسته ای و پشتیبانی آنها از گروه های تروریستی ضد آمریکائی و ضد اسرائیلی  در سراسر خاورمیانه است. حتی اگر میر حسین موسوی نامزد اصلاح طلب در روز جمعه به پیروزی دست پیدا نمی کرد، سیاست های کشور در این موارد دچار تغییری نمی شد؛ زیرا مسؤلیت آنها در قلمروی اختیارات آیت الله علی خامنه ای و گمشاتگان وی است نه رئیس جمهور. از آن گذشته، تاریخ نشان داده اظهارات ضد ایرانی و پیگیری تحریم ها بدون تلاش واقعی به سوی دموکراسی تنها به تقویت رژیم حاکم منجر می شود. اگر واشنگتن بنای حمایت از جنبش مخالف را دارد، عاقلانه ترین اقدام، پیگیری رویکرد تماس با مردم ایران و باز نگهداشتن درهای دیپلماتیک است.

منبع: لوس آنجلس تایمز- 16 ژوئن 2009

jimbo - ایران - ناکجااباد
هموطنان خارج از کشور با این اجتماعات محدود راه به جایی نمیبرید جمه شدن 40 50 نفر دم سفارت خانه فایده ای ندارد جمعیتی انبوه باید گرد هم جمع شوید و از دولتمردان آن کشورها بخواهید جمهوری اسلامی را به رسمیت نشناسند
چهار‌شنبه 27 خرداد 1388

maniajoon - اتزبش - وین
دوستان داخل اتریش چرا ساکت نشستیم یعنی یک بار تظاهرات بس است هموطنان ما داخل کشور از جونشون مایه گذاشتند اونوقت ما اینجا چی از دست می دهیم جز اینکه فریاد مظلومانه انها را به گوش دنیا می رسونیم و بهشون دلگرمی میدهیم
چهار‌شنبه 27 خرداد 1388

playboy972 - ایران - گرگان
بیانیه جدید میرحسین موسوی: پنج شنبه با نماد سوگواری، در مساجد و تکایا تجمع می کنیم
قلم - مهندس میرحسین موسوی با انتشار بیانیه ای از مردم شریف ایران خواست برای همدردی با خانواده های شهدا و مصدومان وقایع اخیر، روز پنج شنبه با نماد سوگواری در مساجد و تکایا اجتماع کنند. به گزارش خبرنگار قلم نیوز ، متن بیانیه میرحسین موسوی به این شرح است: بسمه تعالی ملت شریف ایران همانگونه که می دانید طی روزهای گذشته و در نتیجه برخوردهای غیرقانونی و خشونت بار با منتقدان و معترضان نسبت به نتایج انتخابات ریاست جمهوری شماری از هموطنانمان مصدوم و تعدادی نیز به شهادت رسیده اند. اینجانب ضمن عرض تسلیت به خانواده های شهدا و همدردی با مصدومان و مجروحان از همگان درخواست می کنم بعد از ظهر روز پنج شنبه بیست و هشتم خردادماه به هرصورت ممکن، اعم از اجتماع در مساجد و تکایا با استفاده از نمادهای سوگواری همدردی خود را با بازماندگان اعلام کنند و بدیهی است که خود نیز در این مراسم شرکت خواهم کرد. میرحسین موسوی
چهار‌شنبه 27 خرداد 1388

xda - -
نامه محرمانه محصولی به خامنه ای در کنفرانس مطبوعاتی پاریس منتشر شد امروز صبح چهارشنبه EuroNews مخملباف در مصاحبه مطبوعاتی در پاریس نشان داد
https://de.euronews.net/2009/06/17/filmemacher-werfen-ahmadinedschad-staatsstreich-vor/
چهار‌شنبه 27 خرداد 1388

pouriya - ایران - رودسر
با درود بر مردم مبارز ایران زمین، خامنه‌ای تازی بارها ما را آشوبگر نامیدند، و به میر حسین موسوی از جنس خودش بارها خاطرنشان کرده که او از جنس ما مردم "آشوبگر" نیست.
دوستان مبارز در همه گیر شدن شعار "مرگ بر خامنه‌ای" ، "مرگ بر جمهوری اسلامی" کوشش نموده و آن را به صورت کلیدی در آورید.
چهار‌شنبه 27 خرداد 1388

antidiktatur - ایران - تهران
فوری فوری فوری ... میدان هفت تیر غلغله است جمعیت . جمعیت . جمعیت ... همه یک صدا شعار .. رفراندم ... رفراندم .. سر داده اند . همچنین مرگ بر دیکتاتور ..البته نیم ساعت پیش بگیر ببند سنگینی حوالی میدان ولیعصر مشاهده میشد .. گاز اشک آور .. اسپری فلفل .. نارنجک صوتی .. تیرهوایی .. باتوم .. لباس شخصی ..فرمانده سپاه و بسیج .. ماشین ضد شورش .. چماق .. سوزوکی 1000 همه و همه در برابر اراده و خواست مردم سوسک شده اند ..
چهار‌شنبه 27 خرداد 1388

azita14may - انگلستان - نیوکاسل
فراخوان برای گردهمایی ایرانیان شمال انگلستان در حمایت از هموطنان داخل کشور.
محل برگزاری : نیوکاسل - مانیومنت
تاریخ : June 19 - ساعت 12 تا 14
در ضمن این گردهمایی وابسته به هیچ گروه و انجمنی نمیباشد.
چهار‌شنبه 27 خرداد 1388

jimbo - ایران - ناکجااباد
https://saharnews.ir/view-5013.html
هکرهای عزیز این سایت هک بشه که خیلی زرزر میکنه
چهار‌شنبه 27 خرداد 1388

دانیال مدرس - ایران - شیراز
bita-gh - انگلستان - لیدز
دوست عزیز اینترنتمون با سرعت بسیار بایینه تلفن ها رپ به زور باید بگیریم مخصوصا عصر ها الان 7روزه بیام کوتاه قطع شده
ما تو شهرای کوچیک جرات بیرون امدن نداریم نیروهای گارد ویژه ولباس شخصی ها همیشه مانور میدن وبه حتی دونفر کنار هم گیر میدن
جرات حرف زدن نداریم ولی از هر روش ممکن داریم مبارزه رو از این جا دنبال میکنیم خواستی ادرس ایدیتو بده تا باهات در تماس باشیم .مسوولان محترم سایت:لطفا این امکان رواز ما نگیرید بذارید ادرس ایمیل هم رو در این شرایط حساس بگیریم ما تو ایران از همه امکانات محرومیم بذارید اینطوری تو مبارزه شرکت کنیم یا لا اقل این دفعه رو اثتثنا کنین ممنونم
چهار‌شنبه 27 خرداد 1388

khorshid iran - ایتالیا - میلان
دیشب9 نفر تو بیمارستان ما فوت شدند و 28 زخمی تیر خورده بودند. تا صبح همه مسئولای دانشگاه تو بیمارستان گریه میکردند. جنازه های کشته شده ها رو با وانت بردند!!! حتی نذاشتند کسی اسم و رسمشون رو بفهمه. به کسایی که حتی حرمت مرده رو نگه نمی دارند چی میشه گفت؟
چهار‌شنبه 27 خرداد 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.