حراج تمدن ها

حراج تمدن ها

چوب حراج زدن به آثار ارزشمند تمدن ایرانی که در آمریکا به امانت مانده بود، آخرین حربه علیه ما محسوب می شد. اما این جا می خواهیم ببینیم این الواح چه هستند و چه چیزی را نشان می دهند؟

فروردین سال 1376 (مارس 1997) در پی یک جریان سیاسی دادگاه فدرال آمریکا ایران را به پرداخت 423 میلیون دلار محکوم نمود. قرار شد این پول از راه فروش اموال ایران در آمریکا مثل آثار باستانی ایران در دانشگاه شیکاگو تأمین شود. کار پیگیری ماجرا را هم به دیوید استرکمن، وکیل آمریکایی دادند.
این ماجرا، تقریبا مسکوت بود تا این که استرکمن، کار خودش را کرد. او توانست مخ هیأت منصفه دادگاه ایلینوی را بزند و دستور توقیف تمامی آثار تاریخی ایران در اکثر مراکز فرهنگی ـ پژوهشی آمریکا مثل دانشگاه های هاروارد، میشیگان، شیکاگو، انستیتو هنر دیترویت، موزه هنرهای زیبای بوستون و موزه فیلد شیکاگو را بگیرد. یازدهم تیر، مهم ترین خبری که در کنار خبرهای جام جهانی، جلوی چشم ایرانی ها رژه رفت، حکم دادگاهی در آمریکا مبنی بر مصادرة الواح باستانی ایران در دانشگاه شیکاگو بود. مهم ترینِ آثار تاریخی ما در آمریکا هم همین مجموعة لوح های گلی است که ارزش اولیة آن ، بیش از 70 میلیون دلار اعلام شده است.
این دستور، در حالی است که این لوح ها در بخش شرق شناسی دانشگاه شیکاگو امانت هستند. (البته 72 سال از تاریخ این امانت می گذرد.) آخرین بار هم سیصد لوح از مجموعه، در سال 1383 به ایران برگشت. طبق تمامی قوانین قضایی دنیا، اشیای امانتی قابل توقیف و فروش نیستند، چه برسد به آثار باستانی که جزو میراث جهانی محسوب می شوند و نمی توان به آن ها به چشم اموال تجاری و قابل خرید و فروش نگاه کرد. اگر این طور باشد، باید از فردا در موزه های آمریکا و انگلیس، چوب حراج به اشیای تاریخی ایتالیا بزنند، چون موسولینی از نازی ها در جنگ جهانی دوم حمایت کرده است. به این ترتیب، سنگ روی سنگ بند نمی شود!
فقط امیدواریم بقیة این لوح ها اگر به ایران برگشتند، در جای درست و حسابی نگه داشته شوند. این ثابت نگه داشتن رطوبت و دما لابد خیلی مهم است که در همة موزه ها رعایت می شود و این قدر هم تأکید روی آن هست. و الا اگر قرار باشد مثل این سیصد تا در جعبة کارتنی در زیرزمین های نمور و تاریک موزه های خودمان نیست و نابود شوند، بهتر است آن ها را ببریم همان تخت جمشید، سر جایشان خاک کنیم تا بلکه آیندگان یک کاری برایشان بکنند!

رویشان چه نوشته اند؟

حدود 30 هزار لوح، در مدت 10 سال در تخت جمشید کشف شد که هر کدامشان تقریبا به اندازة یک کارت اعتباری 40 سانتی متر مربعی بودند (5*۸ سانتی متر). این لوح ها به دوران داریوش اول هخامنشی (500 تا 400 سال قبل از میلاد مسیح) تعلق دارند و برای نوشتن آن ها از خط میخی عیلامی استفاده شده است. به طور کلی، این الواح به 2 دستة عمومی و سلطنتی تقسیم می شوند. بخش عمومی که تعداد زیادی از لوح ها را شامل می شود، به موضوعاتی مثل داد و ستدهای تجاری، جیرة روزانة کارگران، ملیت هر کارگر و مشخصات او و همین طور محل زندگی اش می پردازد. این الواح به طور واضح نشان می دهند که ساخت و ساز در تخت جمشید، بر اساس نظام برده داری نبوده و هر کارگر به ازای کارش مزد می گرفته است. درست برعکس اهرام ثلاثة مصر.
بر روی الواح سلطنتی به غیر از متن رسمی و اداری، مهر و نقوش سلطنتی وجود دارد و روی برخی از آن ها صحنه های شکار و تصاویر بعضی اسطوره ها حک شده است.
ماجرای پیدا شدن لوح ها و کلنگ زنی خارجی ها در تخت جمشید، از سال 1302 (1923 میلادی) شروع شد؛ سال هایی که رضاخان داشت پروندة قاجار را می بست. در عرض 11سال، بیش از 30 هزار لوح گلی پیدا شد. بیشترشان هم در محوطة شرق تخت جمشید قرار داشتند و توسط گروه ارنست هرتسفلد آمریکایی آلمانی الاصل پیدا شدند.

چطور پیدا شدند؟

قبل از این که جنگ جهانی دوم شروع شود، آلمانی ها، انگلیسی ها و آمریکایی ها راه افتاده بودند در خاورمیانه و شمال آفریقا و هر جایی را که امکان داشت چند تا عتیقه زیر خاک باشد، چمبره می زدند و کارتن کارتن ظرف و کوزة گلی را با کشتی می فرستادند کشورهایشان. اگر هم پا می داد، جلوی همدیگر درمی آمدند و کارتن ها را از هم می دزدیدند؛ یک چیزی تو مایه های فیلم ایندیانا جونز . (البته نه به آن خالی بندی که یک نفر استاد انگلیسی بتواند پدر تمام آلمان های نازی را دربیاورد.)
در سرزمین هایی که این سرقت های هنری از آ ن جا انجام می شد، اصولا دولتی سر کار نبود و دربست مستعمره بود. یا اگر هم بود، خیلی راحت سبیلشان چرب می شد. چون واقعا یک مشت کوزة شکسته و آت و آشغال قدیمی به چه درد می خورد؟ این جور چیزها، آن موقع همه جا پیدا می شد و هنوز این قدر فرهنگی و حیاتی نشده بود که همه، سر یک تکه کوزة قدیمی، داد و فریاد راه بیندازند.

چه چیزهایی روی کتیبه هاست؟

هخامنشیان، کتیبه های زیادی دارند. این کتیبه ها با خط میخی حک شده اند. در کنار بعضی از آن ها، ترجمه شان به عیلامی و بابلی هم حک شده تا همة آن هایی که جزئی از امپراتوری ایران بوده اند، بتوانند آن ها را بخوانند. ما چون فونت میخی نداشتیم، ترجمة فارسی بخش هایی از چند تا از این کتیبه های زمان داریوش را برایتان نقل می کنیم:
کتیبه بیستون
تویی که پس از این، این کتیبه را که من حک کردم، یا نقش برجسته ها را خواهی دید، آن ها را از میان نبر. تا زمانی که توانا باشی، آن ها را بپای.
کتیبه ساخت کاخ شوش
و زمینی که رو به پایین کنده شد و شفته ای که زده شد، مردم بابل این کار را کردند. چون سدر از کوهی به نام لبنان آورده شد. مردم آشور آن را آوردند تا بابل. یونانیان آن را تا شوش آوردند. چوب یکا از قندهار و کرمان آورده شد. تراشکارانی که سنگ را کار گذاشتند، از یونانیان و لیدیایی ها بودند. زرگرانی که زرگری کردند، از مادها و مصری ها بودند. مردانی که چوب کار کردند، از لیدیایی ها و مصری ها بوده اند. مردانی که خشت زدند، از بابلی ها بوده اند. مردانی که دیوارها را تزئین کردند، از مادها و مصریان بوده اند.
کتیبه سوئز
فرمان دادم این ترعه را بکنند از رودی به نام نیل که در مصر روان است به طرف دریایی که از پارس می آید. آن گاه، این ترعه کنده شد؛ همان گونه که من فرمان داده بودم. و کشتی ها از مصر از طریق این ترعه به سوی پارس رفتند بنا به خواست من.
کتیبه نقش رستم
راستی، این خواست من است. من دوست مرد دروغگو نیستم. من تندخو نیستم. آن چه در یک منازعه برایم رخ دهد، آن را با قوت پاس می دارم و با قوت خود مهار می کنم.
آن چه مردی دربارة مردی می گوید، آن مرا قانع نمی کند. تا آن که گواهی دو تن را بشنوم.

هخامنشیان چه کسانی بودند؟

هخامنشیان اولین سلسلة پادشاهی درست و حسابی در خاورمیانه بودند که حدود 210 سال عمر کردند (1170 ـ 960 قبل از هجرت). کورش که خودش آریایی و از قوم پارس بود، در فارس، شاه شد و زد دمار حکومت ماد (یکی دیگر از اقوام آریایی) را درآورد و هر چه حکومت و کشور بین مدیترانه تا چین بود را به ایران سنجاق کرد. بعد از کورش، داریوش هم چهرة معروفی در میان هخامنشیان است. ساخت تخت جمشید در ابعاد 300 در 450 متر در نزدیک شیراز به دستور او آغاز شد. اولین سکه های تاریخ ایران به نام دریک در این زمان ضرب شد. کانالی 200 کیلومتری بین دریای سرخ و رود نیل و دریای مدیترانه کنده شد تا دو دریای مدیترانه و سرخ، به هم وصل شوند. (دو هزار سال بعد، کانال سوئز هم به همین منظور ساخته شد.) قدیمی ترین و معروف ترین جادة تاریخ ایران از جنوب استانبول تا شوش ساخته شد. طول این جاده 2500 کیلومتر بود که هر 22 کیلومتر، یک استراحتگاه ساخته شده بود. (متوسط راهی که هر نفر پیاده می تواند در روز برود، همین 22 کیلومتر است.) نامه برها یا همان چاپارها این مسیر را 15 روزه طی می کردند. بناهایی که از این سلسله باقی مانده، تخت جمشید، نقش رستم، پاسارگاد و بیستون است که این آخری، همین چند روز پیش توسط یونسکو به عنوان اثر جهانی اعلام شد.

چه کسی پیدایشان کرد؟

ارنست هرتسفلد (Ernest Herzfeld)، مرداد 1258، 23 جولای 1879 در آلمان به دنیا آمد. او به غیر از ژیمناستیک، به معماری و تاریخ هم علاقه داشت. بنابراین، سر از رشتة معماری دانشگاه صنعتی برلین درآورد. بعد سراغ تاریخ خاورمیانه رفت و همزمان به زبان های عربی، فارسی، یونانی، لاتین و چند زبان مردة دنیا مسلط شد و مبحث تاریخ آشوری ها را در درس تاریخ هنر درس داد. در 28 سالگی مدرک ph.D خود را در زمینة پاسارگاد گرفت. همزمان سفرهای خاورمیانة خود به عراق و ایران را هم انجام داد و در محوطه های باستانی تیسفون، سامرا، بغداد، پاسارگاد و تخت جمشید پلکید.
حاصل تحقیقات چهارسالة او، مجموعه ای چهارجلدی شد به نام تمدن بین النهرین . ارنست هرتسفلد که حالا لقب اولین پروفسور و استاد باستان شناس خاورمیانه در جهان را به دوش می کشد، طی سال های جنگ جهانی اول، همچنان در عراق و ایران و مصر بود و چون دستش به کم نمی رفت، دو جلد هم دربارة خاستگاه ساسانیان نوشت. او انجمن دوستی ایران و آلمان را درست کرد و اولین طرح و نقشه های دقیق را از محوطة تخت جمشید کشید.

چه جور رفتند و برگشتند؟

ارنست هرتسفلد آن موقع عضو مؤسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو بود. بنابراین، خانة دوم این لوح ها معلوم است کجاست. گروه او به بهانة بررسی روی لوح ها، آن ها را از ایران خارج کردند.
این کار با اطلاع رضاشاه و با چرب شدن سبیل ذکاءالملک فروغی (نخست وزیر وقت) و پسرش محسن فروغی، انجام شد و انتقال آن از طریق دکتر فیلیس آکرمن، پروفسور پوپ و همسرش صورت گرفت.
در سال 1326 (1948 میلادی) مؤسسه برای این که حسن نیت خودش را به شاه جدید (محمدرضا پهلوی) نشان بدهد و از طرفی سر و صدای احتمالی مردم و روزنامه های آن موقع ایران را که بعد از خفقان رضاخانی به جنبش افتاده بودند بخواباند، 179 لوح را با کلی سر و صدا به ایران پس داد. سه سال بعد هم چند کیلو گِل خرد شده فرستاد و اعلام کرد که این هم بقیه اش؛ ببخشید یک خرده، خرد شده اند!
۵۳ سال گذشت. انقلاب در ایران باعث شد روابط تهران ـ واشنگتن کاملا قطع شود. تا این که 15 اردیبهشت 1383، مؤسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو برای نشان دادن حسن نیت ، یکهو سیصد لوح دیگر را برگرداند. ولی همزمانی این بازگشت با چاپ کتاب غارت بزرگ آثار باستانی ایران توسط آمریکا که بر اساس اسناد رسمی دولت آمریکا و به خصوص سفارت این کشور در تهران توسط محمدقلی مجد جمع آوری و تهیه شده بود، این ظن را تقویت کرد که مسؤولان آمریکایی از ترس این که این کتاب در ایران خوانده شود، این حسن نیت را نشان داده اند. غافل از این که هیچ کس در ایران خبری از این کتاب نداشت، چه برسد به این که آن را بخواند!

منبع : سایت روزنامه همشهری

nim negah - ایران - تهران
حالا ببنیم که چند نفر از مدعیان دروغین وطن پرستی که فقط صدای عر عر اون گوش فلک را کرده به این حرکت اعتراض می کنند یا باز هم مثل بقیه کارها دستشون در ابن کار بوده؟
دزدی فقط به بالا رفتن شبانه دیوار نمی گویند. نه؟
پنج‌شنبه 27 فروردین 1388

sam2009 - آلمان - آمدن
من با فروش این آثار گرانقیمت ایرانی موافقم زیرا اگر این آثار به ایران برگردند توسط حاکمان اسلام ضدبشر در خفا نابود خواهند شد پس بجای نابود کردن این آثار ارزشمند آنها را بفروشند همانطور که میدانید حاکمان اسلام ضدبشر در ایران سعی در نابودی تمام آثار قبل از یورش اسلام را دارند و آثار کهن ایران بعد از فروش بهتر نگهداری میشوند حال برای من فرق ندارد این آثار در فرانسه نگهداری شود یا در انگلستان درضمن ماهیت نام و محل کشف آثار ایرانی یکسان است هرگز نمیگویند فلان کتیبه ایرانی مثلا متعلق به فرهنگ فرانسه است همه جا میگویند و مینویسند که کنیبه ایرانی است و هرکجا باشد بهتر از این است که بدست حاکمان اسلام ضد بشر در ایران بیفتد
رژیم ضدبشر اسلامی حاکم بر ایران بخاطر عملیات تروریستی خودشان باید پاسخگو باشند
پنج‌شنبه 27 فروردین 1388

کیاسار۶۴۶۵ - انگلستان - بریستول
nim negah - ایران - تهران
تو عمرت اگه یه حرف درست حسابی زده باشی همینه دقیقا باهات موافقم،
دزدی فقط به بالا رفتن شبانه دیوار نمی گویند. نه؟
نمونه این دزدیها رو به دست ایادی جمهوری اسلامی زیاد دیدیم اینا چهل تا سور زدن به اشرف پهلوی
خمینی،رفسنجانی،خامنه ای،احمدی نژاد،هر کدوم اینا واسه خودشون یه پا یغما گر هستند،اگر هر کدوم اینهارو بندازی به جون یه کشور ثروتمند بعد ۲ سال فاتحه اون کشور رو باید خوند ایران با این جونورا چطور دوم اورده ۱ دلیل بیشتر نداره اون هم این هست که مردم این کشور هنوز شرف دارن و صورتشونو با سیلی سرخ نگه میدارن تا عرب جماعت واسه سرور خودشون ایران شاخ نشن،اگه خلیج فارس هنوز خلیج فارسه به خاطر دولتمندان بی کفایت جمهوری اسلامی نیست حرفهای احمدی نژاد که یادت نرفته؟
واسه همینه که همه قدرتهای جهان حساب مردم و حکومت رو از هم جدا میدونن،پس فکر نکن اربابهات قدرتی دارن،یا کسی از اخوند جماعت میترسه که به ایران حمله نمیکنن
پنج‌شنبه 27 فروردین 1388

amirpooya - ایران - تهران
nim negah - ایران - تهران
کجا .... بودی فکر کردم مردی نگران شدم.
یه جاهایی اصلا آفتابی نمی شی. نترس کسی کاری به کارت نداره میدونستم به قول یکی از دوستامون عیدای قربون میای..... لابد الانم یکی از همون عیدای قربونت اومده.
پنج‌شنبه 27 فروردین 1388

ماهی سیاه کوچولو - ایران - تهران
تلاش 30 ساله حکومت آخوندی برای نابودی تمدن ایرانی به اینجا رسید که امروز خودشان به غلط کردن افتادن.عامل اصلی غارت اثار باستانی ایران خود بی وجودشان هستن
nim negah - ایران - تهران
شما هم خوبه در این سایتها پرسه بزنی تا کمی به سواد عمومی و نوشتاریت افزوده بشه.خجالت داره . نا سلامتی کلاس اولی که نیستی!!
پنج‌شنبه 27 فروردین 1388

Mina.Mehrparvar - سوئد - استکهلم
من با( sam2009 - آلمان - آمدن ) تا حدودی موافقم. تا اونجاش که میگه اینا اگه خارج از ایران باشه بهتر نگهداری میشه. و فعلا با این حکومت ضد ملی که داریم اینها رو باعث ننگ و بی ابرویی اسلام ناب وحشیگری میدانند. و ممکن هست که از بین ببرنشان یا اینکه حتی خودشان بفروشنشون و یه آب هم روش.
ولی دولتهایی که اینارو گرفته اند حالا یا امانت یا دزدیدند. حق فروششونو ندارن. اینها باید در موزه نگهداری بشه و مثل بقیه تمدنهای جهان که تو کتابهای درسی تدریس بشه. نه بخاطر اینکه ایرانیه و بعدش ما ایرانیها بخواهیم باهاش حال کنیم و حال عربها و یونانی ها رو بگیریم بلکه صرفا بخاطر اینکه یک قسمتی از تاریخ بشره.
پنج‌شنبه 27 فروردین 1388

baran-wien - اترپش - وپن
حالا بگویید فقط ما شرقیها همه کارهایم عیسی به این امریکایی ها نگفته مال مفت انقدر نخورید یک مشت مسیحی وحشی که فکر میکنند همه چی حق این مفت خورهاست.شما ایرانیهای پاچه خوار این فرزندان عیسی هم اگه چیزی تو زیرزمینهاتون داریدبدوید وتقدیم کشیش محلتون کنید
پنج‌شنبه 27 فروردین 1388

aashkan - ایران - تهران
nim negah - ایران - تهران
بسیجیه خود فروخته. مزدور جمهوری اسلامی.تو دیگه ...ببند و راجب حفاظت از اثار باستانی سرزمین اریایی حرف نزن چون همه میدونن که اربابان تو دارن کل دشت پاسارگاد رو به زیر اب میبرن اونم با ساختن یک سد .تو بهتره به فکر حفظ مرکز خرافات باشی چون بعد از ازادی وطن از دست اشغالگران عرب تمامی اثار خرافات مثل چاه جمکران و مقبره امام گور به گور شدتون خمینی و مقبره امام باجگیرتون تو مشهد همشو رو سرتون خراب میکنیم .نگران اونها باش بسیجی مزدور
پنج‌شنبه 27 فروردین 1388

aashkan - ایران - تهران
nim negah - ایران - تهران
من فکر کنم صدای شما در لحظه خواندن قران اونهم با صوت بیشتر شبیه ..ر ...ر هست
پنج‌شنبه 27 فروردین 1388

ayapir - اتریش - وین
baran-wien - اترپش - وپن
معلوم هست چی میخوای بگی؟
پنج‌شنبه 27 فروردین 1388

LiliRose - کانادا - تورنتو
دولت ایران خلیج فارس به اون بزرگی رو نمی تونه حفظ کنه چه رسد به کتیبه ها.تازه اگر آمریکایی ها نفروشند خود احمدی نژاد یا خامنه ای می فروشند و پولش رو می فرستند فلسطین یا لبنان
پنج‌شنبه 27 فروردین 1388

farnazflora - مالزی - کوالا
خدائیش اگر دوستان اخیرا به تخت جمشید سری می زدند متوجه می شدند که باید خدا را شاکر بود که این اموال در ایران نیستند. ادم وقتی میبینه ه مردم کنار دیوارهای منقوش تخت جمشید نشسته اند چایی میخورند و ته مانده ان را پای دیوار میریزند یا کسای که برای رفتن عکس بالای دیوارها و ستونها میروند و کسی هم نیست که تذکر بدهد یا از این اثار محافظت کند به این نتیجه میرسه که همون بهتر که این اثار ملی جای دیگر نگهداری شوند چون ن اکثر مردم ایران قدر این اثار را می دانند نه دولت ایران میخواهد که از انها محافظت کند.
پنج‌شنبه 27 فروردین 1388

baran-wien - اترپش - وپن
انهایی که باید بفهمند متوجه شدند.
پنج‌شنبه 27 فروردین 1388

massoudoslo - نروژ - اسلو
از همون زمانی‌ که ....حسین از کربلا بلند شد و ..... خمینی از قم ، میباید ایرانیان بدانستند که شرف معنوی و مالی‌ آنان به حراج خواهد رفت! آن حسین ..... که از ایرانیان متنفر بود و خمینی بچه خور که رسالهٔ .... خودشو در رابطه با آزار جنسی‌ بچه‌ها مزین کرده و مثل حسین از ایرنیان متنفر بود، چیزی از ارزش‌ها در ایران باقی‌ نگذاشته ا‌ند بجز ننگ بسیجی‌ ها که از .....امام‌ها شون خلاص نمیشن .... ولی‌ هر دوی این بی‌ ....به نوعی به ایران حکومت میکنند ( ولی‌ دیگه بزودی خلاص اید )....همین خارجیها به وقتش همه تیکه‌ها ی باستانی رو به ما پس خواهند داد ولی‌ متاسفانه هنوز حکومت ایران از فروش و خارج کردن این اشیا دست برنداشته....تقصیر این ننگ اسلامی در ایران هستش که ما نمیتونیم تو دنیا از ایران و ایرنیت دفاع کنیم.....
پنج‌شنبه 27 فروردین 1388

behnam2009 - انگلستان - لندن
nim negah - ایران - تهران
من کاملا با حراج مخالفم.اینجا هم باز بر می گرده به بی عرضه گی دولت جمهوری اسلامی.در هر کشور مسءول حفظ آثار باستانیست.همانطور که در همه کشورها موزه بر پا می کنند و در آنجا این اموال رو نگه می دارن مثل ایران.اما در این مورد در 2 جا کوتاهی کردند.1 در موقع دادگاه که باید از خود دفاع می کردند که نکردند.2 اگر محکوم شدن باید تقاضای رسیدگی مرجع بالاتر یا دادگاه لاهه را می کردن.و اگر تایید می شد جریمه رو پرداخت می کردن که به اینجا نرسه.اما جمهوری اسلامی منزوی چه این چیزا رو می فهمه.پس چرند نگو لطفا.آخه نمی دونم تو رو چه به اینجا؟اینجا جای آدم حسابی هاست نه امثال تو خانوم نامحترم.
پنج‌شنبه 27 فروردین 1388

behnam2009 - انگلستان - لندن
یه مورد مشابه.من با عوض شدن اسم خلیج فارس کاملا مخالف بودم و هستم.پتیشن امضا کردم و یه کار عملی هم کردم که حالا مهم نیست.اما بار که مقایسه می کردم یه سمت خلیج فارس رو با اون ورش و وضع ساحل یا حتی رنگ آب رو با خودم گفتم این مهم نیست که اسمش چیه مهم اینه که با چیزی که این همه سال مال ما بوده و هنوزم هست چی کار کردیم؟چه بلایی سرش آوردیم؟و اونطرفش باهاش چی کار کردن؟
ما را ببخش پدر بزرگوار ایران که قدرتان را ندانستیم.
پنج‌شنبه 27 فروردین 1388

bluestar - ایران - تهران
***کاربران با انصاف سایت ایرانیان انگلستان***
اگر می خواهید چهره زشت و ریاکار کاربرانی که در تمامی تاپیکها نقاب میهن دوستی و فرهنگ دوستی به چهره زده اند تا از آن سواستفاده سیاسی بکنند را آشکارا ببینید لطفا کامنتهای این تاپیک را با دقت بخوانید.
سپاسگزارم
پنج‌شنبه 27 فروردین 1388

Black Chador - امریکا - ولدن
nim negah - ایران - تهران
چرا شما از رهبر عزیزتون خامنه ای دزد تقاضا نمی کنید که یک مقدار از پولهایی که توی بانکهای خارجی داره صرف خرید این آثار تاریخی کنه.من ترجیح میدم آثار تاریخی ایران در کشورهای غربی باشه تا اینکه در دست کثیف کسانی مثل خامنه ای و قاطمه دماغ باشه.
جمعه 28 فروردین 1388

IRAN ZAMEN - نروژ - روگنان
مگر این دولت اسهالی ارزش این اثار را میداند.انجا باشد بهتر است چون کسی که انها را می خرد ارزش تاریخی و فرهنگی انرا می داند.اسلام گراها بهتر است اثار تاریخی مهدی در چاه را فقط داشته باشند.چون بیشتر از این لیاقت ندارند.
nim negah - ایران - تهران
خوب بلدی صدای اجدادت را در بیاوری.
یکشنبه 30 فروردین 1388

shahram khosh maram - ایران - تهران

مقاله خیلی خوبی بود. حراج کردن اثار باستانی یک کشور به بهانه های سیاسی غلط و غیرقابل توجیه است. این اثار متعلق به ملتهاست نه دولتها. بنابر این نمیتوان به خاطر مسائل سیاسی بین دو دولت انها را که متعلق به مردم ایران هست حراج کرد. وقتی میگویند اثار باستانی حراج میشود یعنی هر کس میتواند انها را بخرد به شرط اینکه پول بیشتری دهد. این یک فاجعه است. ماندن انها در دانشگاه شیکاگو خیلی بهتر از این هست که دست دلالها یا ادمهای پولدار در کلکسیونهای شخصی بیفتد که همان یک ذره امکان تحقیق هم از دست برود. به نظر من در این مورد همه ما ایرانیها صرف نظر از عقاید سیاسی خود باید با این کار شدیدا مخالفت کنیم. دولت و انجمهای غیردولتی هم باید تمام تلاش خود را به کار برند تا از حراج این اثار جلوگیری شود. به علت نبودن ارتباط سیاسی بین ایران و امریکا امید داشتن به دولت در این مورد منطقی نیست و باید بیشتر به دانشگاهها؛ انجمنهای غیردولتی و ایرانیان به ویژه در خارج امید داشت.
یکشنبه 30 فروردین 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.