هفته نامه اکونومیست لندن : مجاهدین خلق از عراق به کجا خواهند رفت؟

هفته نامه اکونومیست لندن : مجاهدین خلق از عراق به کجا خواهند رفت؟

سرنوشت چند هزار مجاهد ساکن اردوگاه اشرف نا معلوم است

هفته نامه اکونومیست چاپ لندن در شماره اخیر خود مطلبی را به وضعیت اعضای سازمان مجاهدین خلق در عراق اختصاص داده است.

این گزارش با عنوان "به کجا خواهند رفت - ایرانیانی در عراق که علیه جمهوری اسلامی جنگیدند با آینده ای متزلزل روبرو هستند" انتشار یافته و با اظهارات یک شهروند غربی آشنا به زبان فارسی آغاز می شود که از اردوگاه اشرف، وافع در 65 کیلومتری شمال غرب بغداد، محل زندگی حدود سه هزار و چهارصد شهروند ایران دیدن کرده است.

این بازدید کننده غربی، اردوگاه اشرف را به یک شهرک متوسط اما نسبتا آراسته در ایران تشبیه کرده است که دارای پارک، ساختمان های اداری و مسکونی است اما در آن اثری از کودک و نوجوان دیده نمی شود و افزوده که مخالفان جمهوری اسلامی در این اردوگاه زمینگیر شده اند و حالا با خطر اخراج از عراق و شاید هم تحویل به جمهوری اسلامی مواجه هستند.

اکونومیست  از قول این شخص می نویسد که حدود دو دهه پیش، خانواده هایی که در این اردوگاه زندگی می کردند "منحل" شدند، زوج های متاهل به اجبار از هم طلاق گرفتند و بچه های آنان به خارج فرستاده شدند و بسیاری از آنان در حال حاضر با هواداران گروه در کشورهای غربی زندگی می کنند که سرگرم پرورش این کودکان براساس عقاید مجاهدین خلق هستند که یک ناظر بی طرف از آن به عنوان "نوعی فرقه" یاد کرده است.

اردوگاه اشرف شبیه یک شهرک ایرانی اما بدون کودک و نوجوان است

این هفته نامه یادآور می شود که در خلال شش سال گذشته، آمریکاییان حمایت از ساکنان این اردوگاه را بر عهده داشتند، در حالیکه جوامع عراقی اطراف اردوگاه و بسیاری از ایرانیان، بدون توجه به طرفدارای یا مخالفت با رژیم کشور خود، با علت وجودی این محل مخالف بوده اند.

حال که نیروهای آمریکایی برای بازگشت به کشور خود آماده می شوند، دولت عراق، که به داشتن روابطی فارغ از دغدغه با ایران تمایل دارد، می گوید که باید این اردوگاه بسته شود و ساکنان آن به خارج، حتی احتمالا به ایران بروند که در چنین صورتی، با آینده ای مبهم دست به گریبان خواهند بود.

اکونومیست  در ادامه این مطلب به تاریخچه سازمان مجاهدثن خلق می پردازد و می نیسد که این گروه در سال 1965 توسط یک گروه زیر زمینی متشکل از جوانان مخالف شاه تاسیس شد و از آن معمولا با عنوان تشکیلاتی با گرایش "مارکسیستی اسلامی" یاد می شود و در حال حاضر، زیر چتر سیاسی سازمانی موسوم به شورای ملی مقاومت قرار دارد.

دوستی و دشمنی با جمهوری اسلامی

این هفته نامه می افزاد که پس از سقوط شاه، این گروه نخست از حمایت آیت الله خمینی برخوردار شد اما به زودی روابط دو طرف به خصومت گرایید و مجاهدین خلق به یک رشته عملیات خشونت آمیز و بمب گذاری علیه جمهوری اسلامی دست زدند که گفته می شود تنها در یک مورد به کشته شدن هفتاد غیرنظامی، از جمله شماری از روحانیون ارشد حکومت، منجر شد، و از کار افتادن بازوی آیت الله خامنه ای، رهبر کنونی جمهوری اسلامی هم نتیجه یکی از عملیات این سازمان است.

اختلاف مجاهدین و آیت الله خمینی موجی از خشونت از جمله سوء قصد به آیت الله خامنه ای را در پی داشت

به نوشته اکونومیست ، مسعود رجوی، رهبر مجاهدین خلق، در سال 1981 به فرانسه گریخت و سپس در سال 1986همراه با جمعی از پیروان خود، از جمله تعداد زیادی زن عضو سازمان، به عراق رفت و صدام حسین اردوگاه اشرف را که گفته می شود پیرامون آن به حدود بیست کیلومتر می رسد، و مقادیری اسلحه از جمله تانک های ساخت برزیل و بریتانیا را (که در جنگ با ایران به دست عراقی ها افتاده بود)، همراه با نفربرهای زرهی روسی در اختیار آنان قرار داد.

در مقابل، سازمان مجاهدین خلق به حملات مسلحانه علیه ایران مبادرت می کرد و به همین دلیل است که اکثر ایرانیان، با هر شکل و رنگ سیاسی، معمولا این گروه را "خائن" می دانند و حتی گفته می شود که صدام حسین از این گروه برای حمله به کردهای شورشی و شیعیان عراق در پی جنگ اول خلیج فارس در سال 1991 استفاده کرد، که البته مجاهدین این اتهام ها را به شدت تکذیب می کنند.

اکونومیست  می افزاید که گذشته از این اتهام ها، گروه های مدافع حقوق بشر نیز سازمان مجاهدین خلق را متهم کرده اند که به ترویج کیش شخصیت مسعود رجوی و همسرش مریم، و اعمال شرایط انضباطی سختگیرانه به شیوه حکومت های توتالیر می پردازند و به نقل از کسانی که از این گروه گسسته اند می گویند که اعضای سازمان در معرض "بمباران دایم عقیدتی" قراردارند و از آنان خواسته می شود تا بی چون چرا تسلیم اهداف سازمان باشند.

به نوشته این هفته نامه، ارتباط اعضای سازمان مجاهدین با خانواده هایشان به طور کامل قطع بوده است و هنگامی که یک بازدید کننده غربی، که در سال 2004 به اردوگاه اشرف رفته بود، با استفاده از تلفن ماهواره ای امکان تماس چند تن از ساکنان اردوگاه به خانواده هایشان در ایران را فراهم ساخت، اعضای خانواده باور نمی کردند که با فرزندانشان گفتگو می کنند زیرا سازمان مجاهدین خلق به آنان گفته بود که فرزندانشان کشته شده اند.

اکونومیست  می نویسد که از زمان اشغال خاک عراق توسط نیروهای آمریکایی در سال 2003، از آقای رجوی خبری نیست و کسی نمی داند که آیا رهبر مجاهدین هنوز زنده است یا نه، هرچند اکثرا معتقدند که او مرده است و در مقابل، مریم، همسر مسعود رجوی، به عنوان "رئیس جمهوری منتخب" با هدف کسب حمایت افراد و نهادهای خارجی، از جمله بعضی اعضای کنگره آمریکا و پارلمان اروپا و مجلس اعیان پارلمان بریتانیا، به نقاط مختلف جهان سفر می کند در حالیکه کسی مطمئن نیست که در حال حاضر، اداره امور اردوگاه اشرف برعهده چه کسی است.

طرفداران غربی مجاهدین خلق

به نوشته اکونومیست ، براساس برخی گزارش ها، حدود چهارصد تن از ساکنان این اردوگاه به طور داوطلبانه به ایران بازگشته اند و گفته می شود که تا کنون با آنان برخورد قابل قبولی هم صورت گرفته هر چند کسی نمی تواند در این مورد کاملا مطمئن باشد، و در همانحال، چند صد تن دیگر نیز در صدد کسب پناهندگی در سایر کشورها هستند که معدودی از آنان گذرنامه های کشورهای غربی را دارند، یا داشته اند.

وضعیت مسعود مبهم و مریم در پی کسب حمایت بین المللی است

هفته نامه بریتانیایی می افزاید که طی سال گذشته، پارلمان اروپا و دادگاه های بریتانیا نام سازمان مجاهدین خلق را از فهرست گروه های تروریستی حذف کردند با این استدلال که این گروه توسل به خشونت را نفی کرده، دست کم از سال 2002 تا کنون بع عملیات تروریستی دست نزده و اسلحه (یا لااقل اسلحه سنگین) موجود در اردوگاه اشرف را پس از اشغال خاک عراق به آمریکاییان تحویل داده است.

تصمیم به حذف نام مجاهدین خلق از فهرست گروه های تروریستی البته با ناخرسندی برخی از دولت ها، به خصوص در بریتانیا و فرانسه، مواجه شده که این سازمان را موجودی دردسر ساز و فعالیت آن در خاک خود را برای روابط با عراق و ایران مضر می دانند.

اکونومیست یادآور می شود که ایالات متحده همچنان سازمان مجاهدین خلق را یک گروه تروریستی محسوب می کند اما در این مورد هم فشارهایی از سوی گروه های مختلف، از نو محافظه کاران گرفته تا چپگرایان، بر دولت وارد می شود زیرا این گروه ها اظهارات مجاهدین خلق در این مورد را قبول کرده اند که این گروه یک نهضت سکولار و دموکراتیک و برخوردار از حمایت گسترده در ایران است و این احتمال وجود دارد که روزی جانشین حکومت روحانیون شود.

این هفته نامه می افزاید که لابی مجاهدین در اروپا از اظهارات اخیر موفق الربیعی، مشاور امنیت ملی دولت عراق، در مورد برچیدن اردوگاه اشرف و اخراج ساکنان آن به خارج، به خصوص تحول آنان به ایران، ابراز ناخرسندی کرده اند در حالیکه دولت ایران نیز اخیرا با تاکید هر چه بیشتر از دولت تحت تسلط شیعیان در عراق خواستار تحویل این افراد شده است.

اکونومیست  در خاتمه می افزاید که سازمان مجاهدین خلق از شبکه های پیچیده متشکل از هوادارانی متعهد برخوردار است که اگر آمریکاییان سرانجام تسلیم خواست دولت های عراق و ایران شوند، قطعا به خشم و خروش در خواهند آمد هر چند چنین سرانجامی چندان هم نا محتمل نیست.

منبع : بی بی سی فارسی

farid abbasi - ایران - تهران
بنظر من منافقین در هر کشوری که باشند از .... ترین ادمها (البته اگر بشود با انها ...گفت)هستند چون برای رسیدن به اهداف خود حاضرند دست به هر جنایتی بزنند.امیدوارم هموطنان عزیزم حساب این گروه تروریست را از ایرانیان عزیز مقیم خارج از کشور جدا کنند وبدانند خیلی از کسانی که در خارج از ایران زمین زندگی می کنند قلبشون برای ایران می تپد.به امید نابودی گروهک منافقین و بازگشت تمام ایرانیان وطن پرست خارج از کشور به سرزمین مادری خودشان.زنده وسربلند ایران وایرانی و همیشه جاویدان خلیج همیشگی فارس
شنبه 22 فروردین 1388

mc20 - ژاپن - توکیو
مسعود رجبی یه...مثل اینها هیچ فرقی با هم ندارن همشون یک...هستن
شنبه 22 فروردین 1388

dannni - سوئد استکهلم - استکهلم
به جهنم خواهند رفت چون زمین از بودن خائن شرمگین است
شنبه 22 فروردین 1388

emam_hadi - نروژ - اسلو
این گروه بی هدف است
شنبه 22 فروردین 1388

hamed_58 - سوئد - گوتنبرگ
به اینها به جز خائن چیز دیگری نمیتوان گفت. مثل افتاب پرست رنگ عوض میکنند.
شنبه 22 فروردین 1388

farzande koroshe kabir - ایران - تهران
اینها هم فریب خورده هستند. فرقی هم با آخوندها ندارند. ولی برگشتشون به ایران مصادف با مرگشونه. اولش ممکنه آخوندها روی خوش نشون بدن تا اعتمادشون رو جلب کنند ولی بعد از مدتی سرهمه رو زیر آب می کنند. به هرحال اینها خاین به مردم هستند. سربازهای ایرانی رو توی کردستان خیلی کشته اند. و جایی در قلب ما ندارند.
شنبه 22 فروردین 1388

ansar_eslam - فرانسه - پاریس
این گروهک مزدور منافق را باید زنده زنده درگور گذاشت اینها خائن ومزدور هستند .ملت وخانواده های شهدا جنایات منافقین کوردل را در دوران دفاع مقدس فراموش نکرده ونخواهند کرد .اینها را با عقایدشان باید درگورستان در قسمت(لعنت اباد) که مخصوص منافقین هست زنده زنده دفن کردتا کمی قلب خانواده شهدا ارام گیرد.سلام بر شهدای دفاع مقدس. سلام برروح پاک تمامی کودکان وزنان ومردان بی گناهی که در بمب گذاریهای کوچه وخیابان وبازار وترور هایی که به دست این گروهک نفرین شده و.... به شهادت رسیدند.
شنبه 22 فروردین 1388

rezanl - هلند - امستردام
اگر دلیل منافق بودنشان کشتن جوانان مملکته خمینی که استاد این کار بود. در کل تنها کمکی که میتونند کنن اینه که وارد ایران بشن و کاره خودشون و اخوندا را یکسره کنن تنها در اینصورته که ملت ایران ضررش کمه!!
شنبه 22 فروردین 1388

tamara .s - انگلیس - لندن
سازمانی که پایه اون بر قصاوت و بی رحمی باشه از اخوند صد برابر بدتر خانواده مقدس ترین کانون در اجتماع هست بعد اینها چطور بخاطر ارمانهای پوچ فرزند رو از پدر مادر وزن وشوهر رو از هم جدا میکنند بنظر من بهتر برن اسرائیل خواهشا رونشون نکنید اینور
شنبه 22 فروردین 1388

sanaz2paris - فرانسه - پاریس
ansar_eslam - فرانسه - پاریس
درود.در خیانت مجاهدین به وطن هیچ شکی نیست .ولی مجاهدین برای اخوندا واسلام وخمینی ونظام ولایت فقیه نقش موثری داشته اند .همین مجاهدین وطرفداران انها باعث سرنگونی حکومت شاه شد ند وگرنه با 4تا اعلامیه خمینی که شاه سقوط نمیکرد مجاهدین بودند که با نادانی شورش ها وتظاهرات واعتراضات مردمی را سازمان دهی وتنظیم می کردند اگرمجاهدین دست از اسلام وعقاید پوچ مذهبی برمی داشتند میتوانستند در جهت ازادی ودمکراسی کشور قدم بردارند چون گروه باتجربه ومنظمی هستند. حال دو گروه اسلامی با هم مبارزه می کنند هر دو گروه جهاد!!! می کند کسانی که کشته می شوند شهید؟ هستند اگر مجاهدین 1نفر اخوند ازاد را کشتند .اخوند ها1000مجاهد اسیر در بند راکشتند هر دو گروه اسلامی است وهر یک اسلام را به نفع خود تعبیر می کند.
شنبه 22 فروردین 1388

hamed_58 - سوئد - گوتنبرگ
ansar_eslam - فرانسه - پاریس
اگرمجاهدین دست از اسلام وعقاید پوچ مذهبی برمی داشتند میتوانستند در جهت ازادی ودمکراسی کشور قدم بردارند.
دوست عزیز اینها معنی ازادی و دمکراسی را نمیدانند. گروهکی که خودش و بدون کسب اجازه از مردم ریئس جمهور به اصطلاح منتخب انتخاب میکند معنی دمکراسی را نفهمیده. اصلا شما فکر میکنی چند در صد مردم ایران طرفدار این گروهک هستند؟
شنبه 22 فروردین 1388

hamed_58 - سوئد - گوتنبرگ
sanaz2paris - فرانسه - پاریس
اگرمجاهدین دست از اسلام وعقاید پوچ مذهبی برمی داشتند میتوانستند در جهت ازادی ودمکراسی کشور قدم بردارند.
دوست عزیز اینها معنی ازادی و دمکراسی را نمیدانند. گروهکی که خودش و بدون کسب اجازه از مردم ریئس جمهور به اصطلاح منتخب انتخاب میکند معنی دمکراسی را نفهمیده. اصلا شما فکر میکنی چند در صد مردم ایران طرفدار این گروهک هستند؟
شنبه 22 فروردین 1388

sam116 - انگلیس - لندن
ساناز2 پاریس چیزهایی رو که در باره نقش افرادی موسوم به مجاهدین در انقلاب 57 اوردی خواب دیدی یا سایت این افراد موسوم به مجاهدین رو زیاد میخونی در هر صورت به پا چشمت نزنن
یکشنبه 23 فروردین 1388

aghakian - ایران - تهران
اگر اینها از طرف اروپا حمایت نمی شدند الان سالها از انقراضشون گذشته بود پس مال بد بیخ ریش صاحبشون برن به جهنم
دوشنبه 24 فروردین 1388

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.