به گزارش ایرنا ، یک گروه از محققان نشان دادند که به ازای هر پنج درجه سانتی گراد - حدود 9 درجه فارنهایت - افزایش دمای هوا، خطر ابتلا به سردردهای شدید در مقایسه با زمانی که هوا سردتر است ، تقریبا هشت درصد افزایش می دهد.
«کنث موکامل» از «مرکز پزشکی دیکونس» در بوستون و همکارانش گفتند: دمای هوا، رطوبت و فشار جوی اغلب عامل بروز سردردها بیان می شود، اما تا کنون مدرک محکمی برای تایید این موضوع وجود نداشته است.
گروه وی در فاصله زمانی ماه مه سال 2000 تا دسامبر سال 2007، هفت هزار مرد و زن را که به دلیل سردرد یا میگرن به اورژانس بیمارستان مراجعه کرده بودند، مورد مطالعه قرار دادند.
آنها با استفاده از دستگاههای کنترل هواشناسی، دما، فشار جوی، رطوبت، ذرات ریز موجود در هوا، کربن سیاه و دی اکسید سولفور، را سه روز قبل از مراجعه این افراد به بیمارستان و پس از آن، بررسی کردند.
این مطالعه نشان داد که از بین تمام عوامل زیست محیطی مورد آزمایش، دمای بالای هوا طی 24 ساعت قبل از مراجعه به بیمارستان، نزدیک ترین ارتباط را با ابتلا به علایم سردرد داشت.
به نظر می رسید که فشار پایین تر جوی نیز خود یک عامل بروز سردرد و میگرن باشد، با این وجود این ارتباط چندان محکم نبود.
محققان شواهدی دال بر تاثیر آلاینده های هوا در ایجاد سردردها نیافتند ، با این وجود باید مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شود.
|