آنت بنینگ، سیدگانیس و فرانک پیرسون از اعضای گروه 9 نفره یی هستند که از پنجشنبه در تهران به سر می برند.
در یک اتفاق غافلگیرکننده، شماری از بانفوذترین چهره های آکادمی اسکار و صنعت فیلم هالیوود پنجشنبه شب گذشته وارد تهران شدند. حضور چهره هایی مثل سید گانیس رئیس آکادمی اسکار، آنت بنینگ همسر وارن بیتی و بازیگر مشهور امریکایی و همین طور چهره هایی مثل فرانک پیرسون (فیلمنامه نویس بعدازظهر سگی و لوک خوش دست) و تام پولاک (رئیس کمپانی یونیورسال) از اعضای این هیات 9 نفره بلندپایه هستند که یک هفته در تهران اقامت خواهند داشت. اعضای هیات رئیسه آکادمی علوم و فنون سینمایی اسکار پنجشنبه شب وارد ایران شدند تا در دوره یی برای سینماگران ایرانی کارگاه های آموزشی برپا کنند. حضور اعضای آکادمی غیردولتی اسکار در ایران به دعوت خانه سینما، نهاد غیردولتی ایرانی، صورت گرفته است. دعوت و هماهنگی برای برپایی کارگاه های آموزشی توسط این نهاد مدنی امریکا از چهار ماه پیش توسط خانه سینما صورت گرفته بود. با پذیرش این دعوت از سوی «اسکار» اعضای این آکادمی از فردا یکشنبه در موزه سینما و خانه سینما کارگاه های آموزشی خود را برای سینماگران ایران برگزار خواهند کرد. حضور بی سابقه سینمایی های معتبر دنیا در ایران آن هم به دعوت نهادی مدنی و غیردولتی در حالی صورت می گیرد که پیش از این امریکایی ها از 12 نفر از مستندسازهای ایران برای حضور در امریکا دعوت کرده بودند که البته با پاسخ منفی چهار نفر از آنها روبه رو شد. پیشتر نیز چند تن از هنرمندان تجسمی ایران به دعوت امریکا در آن کشور حضور یافتند. از سوی دیگر این تبادل صنفی نهادهای مدنی ایران و امریکا و حضور افرادی چون سیدگانیس رئیس آکادمی علوم و فنون سینمایی «اسکار» در ایران در آغازین روزهای ریاست جمهوری باراک اوباما در امریکا و واپسین روزهای ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد در دولت نهم شکل گرفته است که البته خشنودی برخی سینماگران ایران را در پی داشته است. اعضای آکادمی «اسکار» صبح امروز با هیات مدیره خانه سینما دیداری خواهند داشت و پس از آن در ضیافت ناهار جمعی از سینماگران و کارگردانان ایرانی را ملاقات خواهند کرد. گفته می شود کارگردان هایی چون مجید مجیدی، ابراهیم حاتمی کیا و... در این دیدار حضور خواهند داشت. هدف اصلی حضور اسکاری ها در ایران به گفته محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما، برپایی کارگاه های آموزشی است. آنها از روز یکشنبه پنج کارگاه تخصصی با موضوع های «بازیگری»، «مستندسازی»، «فیلمنامه نویسی و کارگردانی»، «تهیه و تولید» و «بازاریابی و توزیع و پخش» برگزار خواهند کرد. برنامه بعدی گروه اسکاری دعوت شده به ایران بازدید از امکانات تلویزیونی ایران در دانشکده صدا و سیما است. آنها در بازدید بعدی سراغ پشت صحنه یکی از سریال های تاریخی تلویزیونی می روند. خانه سینما البته بازدید از دو شهر اصفهان و شیراز را نیز در برنامه سفر اعضای آکادمی اسکار گذاشته است. نشست مطبوعاتی و رسانه یی میهمانان خانه سینما در هفدهم اسفند پایان بخش سفر اسکاری ها به ایران است. به نظر می رسد حضور این هیات سینمایی فرصتی باشد برای نمایاندن چهره واقعی ایران و مقابله با موج فیلم های ضدایرانی که طی چند سال گذشته در هالیوود ساخته شده و اکثراً سعی در نمایاندن چهره یی جنگ طلب از ایران دارند که نمونه آخر آنها فیلم هایی مثل کشتی گیر یا سریال 24 (فصل دوم) بوده اند. بی شک این چهره های معتبر سینمایی می توانند حاملان تصاویر جدید، واقعی و بانشاطی از ایران امروز باشند. به نام های این مردان سینمای امریکا و جهان نگاه کنید. آنها بزرگ و مهم هستند؛
سید گانیس؛ رئیس آکادمی علوم و فنون سینمایی از سال 2005 تاکنون و تهیه کننده فیلم هایی نظیر، بابای گنده(1999)، آقای دیدز(2002)، استاد تغییر چهره(2002)، آکیلا و زنبور (2006).
آنت بنینگ؛ عضو هیات رئیسه آکادمی علوم و فنون سینمایی و بازیگر فیلم های ولمونت (1989)، کارت پستال هایی از لبه (1990)، جیب برها (1990)، متهم به جرم (1991)، درباره هری (1991)، باگزی (1992)، ریچارد سوم (1995)، مریخ حمله می کند (1996)، در رویاها (1999)، زیبایی امریکایی(1999)، جولیا بودن (2004)، زنان (2008).
ویلیام هوربرگ؛ از اعضای هیات رئیسه آکادمی علوم و فنون سینمایی، تهیه کننده مستقل و از تولیدکنندگان فیلم های آقای ریپلی با استعداد (1999)، امریکایی آرام (2002)، کوهستان سرد(2003) بادبادک باز (2007).
فرانک پیرسون؛ عضو هیات رئیسه آکادمی علوم و فنون سینمایی، نویسنده فیلمنامه های بالو(1965)، لوک خوش دست (1967)، بعدازظهر سگی(1975).
جیمز لانگلی؛ مستندساز و سازنده مستندهای تصویر پسری با سگ (م1994)، غزه (2001)، عراق تکه تکه (2002)، مادر ساری(2006).
فیل رابینسون؛ عضو هیات رئیسه آکادمی علوم و فنون سینمایی، نویسنده و کارگردان فیلم های تمام من (1984)، سرحال (1987)، سرزمین رویاها (1989).
آلفر وودارد؛ بازیگر فیلم های نام مرا به خاطر بسپار(1978)، سلامتی (1980)، شهر متقاطع(1983)، پایین رودخانه(1998)، عشق و بسکتبال(2000).
آلن هرینگتون؛ مدیر اجرایی نمایشگاه ها و رویدادهای ویژه آکادمی علوم و فنون سینمایی و از موسسان برنامه آموزش رسانه یی آکادمی.
تام پولاک؛ تهیه کننده و رئیس موسسه یونیورسال پیکچرز که در مدت تصدی اش بیش از 200 فیلم در آن موسسه ساخته شد که در میان آنها می توان به فیلم های پارک ژوراسیک(1993)، متولد چهارم ژوئیه (1989)، به نام پدر(1993)، آپولو13 (1995) اشاره کرد.
farid_ghl - ایران - تهران |
چون خیلی به سینما خصوصا هالیوود علاقه دارم از شنیدن این خبر خیلی هیجان زده شدم
خوش اومدن
امیدوارم سینماگرای باهوش ایرانی ازعلمشون خوب استفاده کنن |
شنبه 10 اسفند 1387 |
|
borj - ایران - بوشهر |
فقط جون مادرتون دو تا موضوع جدید به سینماگران ایرانی یاد بدید که دیگه شورشو در اوردن. |
یکشنبه 11 اسفند 1387 |
|
salamiran - ایران - شیراز |
اسکار و سینمای هالیوود تبدیل شده است به حربه ای در دستان جنایتکار امپریالیسم و صهیونیسم جهت توجیه تضییع حقوق مردم دنیا . |
سهشنبه 13 اسفند 1387 |
|