اعتراض کانون نویسندگان ایران به افزایش احضار و تهدید

اعتراض کانون نویسندگان ایران به افزایش احضار و تهدید

کانون در طول ۴۰ سال فعالیت خود همواره دیدگاهی انتقادی نسبت به سانسور و تهدید فعالان فرهنگی داشته است

کانون نویسندگان ایران، با انتشار بیانیه ای که خطاب به ملت ایران است، نسبت به افزایش فشارها بر فعالان فرهنگی ایران ابراز نگرانی کرده و درباره "هجوم و سرکوب خواسته‌ها و اعتراض های برحق قشرهای مختلف مردم" هشدار داده است.

این بیانیه که پنجم اسفند منتشر شده است، می گوید "در چندین ماه اخیر، با بحرانی‌تر شدن اوضاع اقتصادی و اجتماعی در داخل کشور و در سطح جهان، بار دیگر موج جدیدی از سانسور و ممنوعیت، احضار، دستگیری، بازداشت و صدور احکام سنگین و اجرای روزافزون احکام اعدام برای مقابله با پیامدهای بحران به راه افتاده است."

کانون نویسندگان ایران، یکی از تشکل های عمده نویسندگان ایرانی است که در سال ۱۳۴۷ خورشیدی با حضور جمعی از مشهورترین نویسندگان این کشور با هدف تامین خواست های صنفی تاسیس شد.

کانون نویسندگان ایران بر اساس منشور خود در مواردی که به حقوق صنفی نویسندگان ارتباط پیدا می کند، بیانیه منتشر می کند.

بیانیه اخیر این کانون از تخریب گورستان خاوران، که محل دفن برخی از زندانیان سیاسی و عقیدتی در دهه ۶۰ خورشیدی است انتقاد کرده است.

در این بیانیه آمده که "طراحان و آمران و عاملان قتل‌عام دهه‌ ۶۰ سعی دارند با تخریب و تغییر وضعیت این گورستان، رد پای خود را در کشتار نسلی از زندانیان سیاسی و عقیدتی پاک کنند و پرونده‌ جنایت خود را به محاق فراموشی بسپارند."

احضار و بازجویی نویسندگان سرشناس ایران

تازه ترین بیانیه کانون نویسندگان ایران، از احضار برخی از نویسندگان مشهور ایرانی و بازجویی از آنها نیز طی ماه های اخیر خبر داده است.

بر اساس این بیانیه، در چند ماه اخیر محمود دولت‌آبادی، فرزانه آقایی‌پور، مجید امین‌موید، ناصر زرافشان، فرخنده حاجی‌زاده و حسن صانعی، توسط نیروهای امنیتی بارها احضار شده اند و ساعت‌ها مورد بازجویی قرار گرفتند.

بیانیه کانون به وضعیت فعالان فرهنگی و تولیدات هنری و فرهنگی در سال های اخیر اشاره کرده و نوشته است که "سانسور در سینما و تئاتر که تاکنون بیش‌تر توقیف و عدم صدور مجوز اکران بود به جایی رسیده که برخی نمایش‌ها برای گریز از سانسور به زبان انگلیسی به اجرا در می‌آیند و عرصه‌ تالیف شعر و داستان چندان تنگ شده که بعضی از نهادهای فرهنگی امسال قادر به انتخاب کتاب سال خود نشدند."

بر اساس این بیانیه "سانسور کتاب‌ها، لغو امتیاز نشریات، فیلتر کردن سایت‌های اینترنتی و تهدید کاربران سایت‌ها در ماه‌های اخیر شدت یافته و از جمله چهار نفر از وبلاگ‌نویسان، که چند سال پیش بازداشت و سپس آزاد شده بودند، به تازگی حکم زندان دریافت کرده‌اند."

بیانیه کانون نویسندگان به وضعیت اقلیت های دینی، فشار بر دانشجویان و فعالان کارگری هم اشاره کرده و این موارد را از مصداق‌های "سرکوب آشکار آزادی اندیشه و بیان" دانسته و آن را محکوم کرده است.

کانون در طول ۴۰ سال فعالیت خود همواره از منتقدان حکومت های وقت محسوب می شده است.

احمد شاملو، محمود اعتمادزاده، جلال آل‌احمد و سیمین بهبهانی از جمله موسسان کانون نویسندگان ایران هستند.

این کانون عضو انجمن جهانی قلم است اما به گفته امیر حسن چهلتن، نویسنده و یکی از اعضای آن، از سال ۱۳۸۱ نتوانسته مجمع عمومی سالانه خود را تشکیل دهد.

punisher - ایران - شیراز
نویسندگان و فرهیختگان ایران در این سی سال بالاترین فشارها را متحمل شده اند.
سانسور بالاترین ابزار جهت ماندگاری حکومت دیکتاتور هاست. اما در دنیا همه چیز تاریخ مصرف دارد.
پنج‌شنبه 8 اسفند 1387

kooroshe hakhamanesh - ایران - تهران
خوب نرماله، اینا یه مشت بی سوادو به قول بزرگشون پابرهنه میخوان!!!
پنج‌شنبه 8 اسفند 1387

massoudoslo - نروژ - اسلو
کانون عزیز و ارزشمند نویسندگان ایران، ما در این مهم با شما هستیم و بدانید تلاش و نتیجهٔ سالها زحمات شما که منتیست بر تمام ما ، و ما انچرا که فهمیده ایم و میشناسیم از ظلم و ستم که نشان ما دادید ، اینک باوری شده در دلهای ما که بزودی ظلم و ظالمین را قربانی آزادی همهٔ ایرانیان خواهیم کرد و شما با همراه ما دوباره در آزادی خواهید زیست و نوشت.
پنج‌شنبه 8 اسفند 1387

lovestory - نروژ - تروندهایم
اینا فقط افرادی بیسواد و نفهم و .... زاده مثل خودشون میخوان از افراد تحصیل کرده و دانا وحشت دارن.چون خودشون اصلا فهم و عقل ندران یک عده میخوان مثل خودشون نفهم و نادان.در ۳ سال گذشته درصد فرار مغز‌ها به ۸۰ درصد رسیده خوب این نشون میده که اینا یک سری آدمهای نفهم مثل خودشون نیاز دارن. مثل سید علی‌ گدای چلاق ..عنتری نژاد..اکبر کوسه..کردان..حسنی امام جمعه معروف که ..او از اون بهتر میفهمه..و افرادی مثل اینها که کم هم نیست تعداشون تو مملکت..اون بسیجیهای نفهم و پاسدارهای ......ای که مرگ بر سید علی‌ گدای چلاق معلوم الحال که اوازه کثافت کاریهاشو از قدیمیهای مشهد بپرسید که جوونیهاش چکاره بود ..مرگ بر عنتری نژاد کوتوله واویلا...مرگ بر اکبر کوسه..مرگ بر پاسدارها و بسیجیهای ن...م.مرگ بر اون فاطمه کماندوها..و مرگ بر جمهوری اسهالی و همهٔ طرفدار هاشون.
پنج‌شنبه 8 اسفند 1387

parandehparshekaste - ایران - بوشهر
متاسفانه همین کانون نقش مهمی در بوجود آوردن هیجان انقلابی در میان مردم در اواخر دهه ی 50 ایفا کرد؛ منجمله آقای شاملو (با وجود عشق فراوانی که به ایشان دارم) پیش از انقلاب مطالب زیادی را علیه رژیم شاهنشاهی انتشار داد. غافل از شناخت واقعی ماهیت انقلابیون پشت پرده. به همین دلیل هم پس از انقلاب زمانی که پرده ها کنار رفت و وقایع آشکار شد آقای شاملو در تغییر جهتی 180درجه ای مواضعی (اگرچه بدلیل جو خفقان رژیم) نامحسوس علیه رژیم آوندی گرفت.
پنج‌شنبه 8 اسفند 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.