معضل افزایش تعداد پسران مجرد و هرگز ازدواج‌نکرده

معضل افزایش تعداد پسران مجرد و هرگز ازدواج‌نکرده

بر اساس نتایج آخرین بررسی‌های انجام شده در کشور، میانگین سن ازدواج برای دختران 22 و پسران 26 سال است.

دکتر شهلا کاظمی‌پور ـ معاون پژوهشی مرکز مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه ـ در گفت‌وگو با خبرنگار «جوانان» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به ایجاد تحول در سن ازدواج جوانان و به ویژه دختران در یک دهه اخیر، گفت: این تحولات باعث افزایش سن ازدواج در دختران شده، به طوری که براساس آخرین سرشماری در سال 85، سن ازدواج دختران از 6/19 سال (در سال 1355) به 5/23 سال به طور میانگین رسیده است، اما در مورد پسران این افزایش سن تنها یک‌سال بوده و از میانگین 26 سال به 27 سال رسیده است.

وی افزود: این در حالیست که تحقیقات و منابع آماری مختلف، ارقام متفاوتی از میانگین سن ازدواج جوانان ارائه می‌کنند. به عنوان مثال سازمان ثبت احوال که وظیفه ثبت واقعه ازدواج در کشور را بر عهده دارد، میانگین سن ازدواج دختران را 5/21 سال اعلام کرده است.

معاون پژوهشی مرکز مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه، آسیب‌های روانی و اجتماعی را از پیامدهای افزایش سن ازدواج دختران عنوان و با اشاره به نتایج جدیدترین مطالعه و تحقیق ملی در این خصوص اظهار کرد: بر اساس بررسی‌های اخیر در سطح کشور که بر روی یک‌هزار و 200 زوج جوان 19 تا 40 ساله در دو ماه اخیر توسط مرکز مرکز مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه انجام شده، میانگین سن ازدواج پسران 26 سال و دختران 2/22 سال بوده است.

وی ادامه داد: مقایسه این افزایش سن با سنوات زناشویی و ازدواج نشان می‌دهد، میانگین سن ازدواج در افرادی که در یک سال گذشته ازدواج کرده‌اند، بالاتر است.

به گفته دکتر کاظمی پور، 80 درصد از پاسخگویان مشکلات مالی و اقتصادی را مهم‌ترین دلیل افزایش سن ازدواج پسران اعلام کرده‌اند.

معاون پژوهشی مرکز مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه خاطر نشان کرد: همچنین پاسخگویان در این تحقیق، متوقع بودن دختران و تجمل‌گرایی را با میانگین آماری 40 درصد، اولین عامل افزایش سن دختران در کشور اعلام کرده‌اند و پس از آن مشکلات مالی و نداشتن جهیزیه مناسب (که خود در نتیجه تجمل‌گرایی و چشم و هم‌چشمی است)، ادامه تحصیل، نیافتن همسر ایده‌آل از نظر اخلاقی و اعتماد نداشتن به پسران به علت شیوع بی‌بند و باری اجتماعی در برخی از آن‌ها، سخت‌گیری والدین، برآورده شدن نیازها از راه‌های نامشروع و تحولات اخیر اجتماعی به عنوان دلایل افزایش سن ازدواج دختران ذکر شده است.

وی با ارائه تحلیلی از نتایج این تحقیق، عنوان کرد: عوامل اجتماعی و فرهنگی بیش از سایر عوامل در افزایش سن ازدواج جوانان نقش دارد و در این بین 50 تا 60 درصدعلل این افزایش سن ناشی از خود جوانان و 40 تا 50 درصد علت آن به خانواده‌ها مربوط است.

دکتر کاظمی‌پور تصریح کرد: برخی والدین امروز ما و جوانان دیروز، در مراحل گذار اجتماعی مطالبات کاذبی از جامعه انتظار داشته‌اند که بسیاری از آنان برایشان محقق نشده است. بنابراین این خانواده‌ها می‌خواهند این مطالبات را در زندگی فرزندانشان محقق کنند، در نتیجه می‌توان بسیاری از رسم‌های تجملی و مهریه‌های سنگین ازدواج را ناشی از جبران کمبودهای خانواده‌ها دانست.

وی با اشاره به تصور عموم مردم مبنی بر این که مشکلات اقتصادی و بیکاری مهم‌ترین مانع ازدواج به موقع است، اظهار کرد: اگر این طور باشد، جوانان بی‌سواد و کم سواد که مشکل بیشتری در یافتن شغل و حل مسایل اقتصادی دارند، اصلا نباید ازدواج کنند در حالی که نتایج مطالعات نشان می‌دهد که این افراد بسیار زودتر از سایرین ازدواج می‌کنند. در واقع این موضوع ثابت می‌کند که میزان تحصیلات با افزایش سن ازدواج رابطه مستقیم دارد، به طوری که هر چه فرد تحصیلات بیشتری دارد، توقع بالاتری از اشتغال و سطح زندگی دارد بنابراین دیرتر ازدواج می‌کند.

معاون پژوهشی مرکز مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه، تحولات اخیر اجتماعی، توسعه شهرنشینی، بالا رفتن سطح تحصیلات و تلاش برای حفظ و ارتقای آنچه که پرستیژ اجتماعی خوانده می‌شود را از جمله عوامل مهم دیگری دانست که در بالا رفتن سن ازدواج جوانان به ویژه دختران جوانان موثر بوده است.

وی با این حال تصریح کرد: این افزایش سن ازدواج ادامه نخواهد یافت و از آنجا که دامنه سن ازدواج برای دختران بین 20 تا حداکثر 30 سال است، میانگین سن ازدواج در آینده ثابت خواهد شد و چنانچه بتوانیم کشور را به یک ثبات فرهنگی برسانیم، این میانگین سنی دچار کاهش نیز خواهد شد.

معاون پژوهشی مرکز مطالعات جمعیتی آسیا و اقیانوسیه، با اشاره به پدیده افزایش دختران مجرد، پیش‌بینی کرد که این مشکل اجتماعی به زودی رفع شود، اما از سوی دیگر جامعه در آینده دچار معضل افزایش پسران مجرد و هرگز ازدواج نکرده خواهد شد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد با تقویت ساختارهای اجتماعی و ایجاد ثبات فرهنگی، تجمل‌زدایی از مراسم ازدواج و تسهیل انتخاب همسر مناسب از طریق ایجاد مراکز همسریابی علمی و غیرانتفاعی، مسایل اجتماعی مرتبط با ازدواج جوانان به زودی حل و فصل شود.  

zane rooz - ایران - تهران
والا ما هر چی پسر دیدیم بالاخره زن گرفته این دختران که باید به خاطر فرهنگ شرقی باید بترشن و اگه ایده الشونو پیدا کردند چون باید حیا داشته باشن بهش پیشنهاد ازدواج ندن و ببببتتتررررششنننن!!!!!
سه‌شنبه 29 بهمن 1387

kooroshe hakhamanesh - ایران - تهران
وقتی ازادی باشه این مسئله هم دیگه معضل نمیشه !!!
سه‌شنبه 29 بهمن 1387

amir agha - کانادا - ونکوور
zane rooz - ایران - تهران
می خوای بیام خواستگاریت؟؟؟؟
سه‌شنبه 29 بهمن 1387

yashar74 - ایران - تبریز
با سلام
متوسط سن ازدواج در 7-6 شهر بزرگ کشور برای پسران بالای 32 سال و برای دختران بالای 26 هستش / خودمون گول نزنیم
سه‌شنبه 29 بهمن 1387

sara.germanyyy - اطریش - وین
این مسئله که معضل خونده میشه, به عقیده من معضل نیست بلکه بدلیل عاقل شدن پسرها اینطور شده. اونها فهمیدن که بدون ازدواج میشه خیلی بهتر زندگی کرد و از عهده همه کار برآمد.
سه‌شنبه 29 بهمن 1387

zane rooz - ایران - تهران
amir agha - کانادا - ونکوور
((: من یه واقعیتو گفتم تو چند تا دخترو میتونی از این معضل نجات بدی(:
سه‌شنبه 29 بهمن 1387

rashin - لهستان - ورشو
من یکی از این مجردها رو می خوام باور کنید پیدا نمی شد که پا شدم اومدم اینجا!!!! همشون شش تا دوست دختر دارن یا هفت دفعه ازدواج کردن!!!!! بعد طلاق دادند. همه این آمارها هم دروغه!!!
سه‌شنبه 29 بهمن 1387

darkoob - ایران - تهران
خدا کنه باز بره بالا . اگه مثه بریتانیا به 13 برسه که فاجعه است.
سه‌شنبه 29 بهمن 1387

parandehparshekaste - ایران - بوشهر
سلام
خانم/آقای yashar74 - ایران - تبریز
من هم با شما موافقم چون آن سنهایی را که گفته اید قبلن شنیده بودم و سنهایی که در اینجا ذکر شد متعجبم کرد.
سه‌شنبه 29 بهمن 1387

mc20 - ژاپن - توکیو
sara.germanyyy - اطریش - وین
قربون اون دهنت گل گفتی
چهار‌شنبه 30 بهمن 1387

Punisher - ایران - شیراز
یک پسر میبایست :
1- قیافه اش مورد پسند طرف مقابل باشه.
2- اخلاقش همینطور.
3- شغلش مورد پسند طرف باشه.
4- در آمدش همینطور.
5- مسکن داشته باشه یا از عهده اجاره بر بیاد.
6- ماشین داشته باشه یا ......
7- مهریه مورد نظر خانواده عروس را قبول کند......و بعد هم پرداخت نماید......!
8- در بعضی مناطق کشور هنوز شیر بها تو بورسه ، اونو هم.......
9- تازه میرسیم به ok خانواده دختر......!!!!!
10- حال یه هزینه تا فرارسیدن عروسی رو دوش داماده.
11- خود عروسی که جای خود داره.......مصیبت.
12- نق و نوقه خانواده عروس را بجان بخرد....!!
13- پس از ازدواج نیز نفقه بدهد.
14- دو روز دیگه هم بابا میشه و تازه اول بدبختی و تهیه مایحتاج روزمره زن و بچه....!!!!
### حالا در ازای این همه دردسر قراره چی گیر این داماد بیچاره بیاد...هان....؟
با این توضیحات فکر میکنید آیا پسری حاضر میشه ازدواج کنه....؟؟؟
اگه قرار بود دخترا بیان خواستاری و پسرا این شرایط رو میذاشتن ، آیا دخترا ازدواج میکردن..؟؟
چهار‌شنبه 30 بهمن 1387

$persian$ - ایران - تهران
وضعیت خراب اقتصادی ساختار فرهنگیه نادرست و نا متناسب با شرایط مملکت افزایش آمار اعتیاد و بی عدم پایبندی به ارزش های خانواده و چندین مورد دیگه که ریشه در تغییر فرهنگ ایرانیا و سیاست های نادرست حکومت داره باعث این بالارفتن سن ازدواج شده
چهار‌شنبه 30 بهمن 1387

روژین - ایران - تهران
عزیزان اینهافقط میگن سن ازدواج رفته بالانمی گن بااین خرجهای گرون خون مردم روکردیم توشیشه ازدواج کنی که چی بشه زن وشوهرخروس خون برن شغال خون بیاندتازه اخرماه همیشه خداهم کم بیاری تازه بعدشم خداوندفرزندی هم عطافرمایدبه به گل بودبه سبزه نیز اراسته شدکرایه خونه خرج خونه شیرخشک پوشک مای بی بی دوا درمان هزاران بدبختی دیگه تازه اگه خیلی شانس بیاری یه شغل خوب که نهایت حقوقی که بهت میتونندبهت بدند اونم ازساعت هفت صبح تاهفت شب کارکنی ماهی پانصدهزارتومنه خب کدوم ادم عاقلی میاد واسه خودش دردسر درست کنه نمیدونم بدبختی مامردم بیچاره هیچ وقت تمومی نداره
چهار‌شنبه 30 بهمن 1387

hirowa - ایران - هیرو
Punisher - ایران - شیراز
گل گفتی
چهار‌شنبه 30 بهمن 1387

botparast - ایتالیا - میلان
rashin - لهستان - ورشو
بابا بی خیال!
چهار‌شنبه 30 بهمن 1387

parvaz_sh - ایران - مشهد
به نظرم همش منطقی و جالب بود ولی یک مورد مهم که چرا زوج های قدیمی خوشبخت تر بودن اینه که بیشتر بهم تو همه زمینه ها وابسته بود ولی امروز با گسترش تکنولوژی این مساپل کمتر مطرحه .اما خوب در مورد ازدواج در سن بالا برای دختران خوب فرق می کنه دخترا انتخاب می شن حداقل تو بیشتر استانهای مذهبی ایران اینطوریه ولی اقایون این طور نیست گاهی اوقات شرایط مالی واقتصادی هم دلیل افزایش سن ازدواج در پسران نیست چون بعضی افراد اصلن از تشکیل زندگی مشترک واهمه دارن این موضوع هم اگه مورد توجه قرار بگیره خیلی خوبه وبه قول یک بنده خدایی تا ...
یکشنبه 4 اسفند 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.