دزدان خیاط، زندانیان مانکن + عکس

دزدان خیاط، زندانیان مانکن

می‌توانید تصور کنید نام مارک لباستان "زندانی" باشد و کمربندتان مدل یک "دستبند"؟ به نظرتان مد بیرون‌آمده از زندان چه شکلی‌ست؟ مدت‌هاست که لباس‌ها دیگر "مامان‌دوز" نیستند؛ بلکه امکان دارد شلوارتان "مجرم‌دوز" باشد!

نزدیک به دو سال است که شهر برلین آلمان صاحب فروشگاه لباسی شده که در نگاه اول هیچ تفاوتی با دیگر فروشگاه‌های لباس این شهر و شهرهای دیگر دنیا نمی‌کند. اما واردش که شوید‌، امکان دارد مدل لباس‌ها شما را کمی غافلگیر کند: کلاهی که در پس نقابش یک جیب مخفی دارد، کمربندی که به شکل "دستبند پلیس" است، جاسوئیچی‌ای که به شما صد در صد این تضمین را می‌دهد که هیچ دزدی دسته کلیدتان را نخواهد ربود و تی‌شرت‌هایی که طرح رویشان شبیه چوب‌خط‌های روزشماری است که زندانیان روی دیوار سلول‌هایشان حک می‌کنند. چنین ایده‌های ویژه و کاملا تخصصی‌ای طبیعتا باید محصول فکر کسانی باشد که خود زمانی دستی بر آتش داشته‌اند.

مارک لباس‌های این فروشگاه "زندانی" نام دارد و محل تولدشان هم زندان بوده است. طرح‌ها و دوخت، تماما کار دست زندانیانی است که در پشت میله‌ها به سر می‌برند.

زندان در خیابان‌های شهر

شش سال پیش در ذهن مالک یک آژانس بازاریابی در آلمان جرقه‌ای زده شد که سرمنشا ایجاد مارکی به نام "زندانی" (Haeftling) بود؛ مد بیرون‌آمده از زندان برای اولین‌بار در سراسر جهان.

تا سال ۲۰۰۴، محصولات "زندانی" تنها از طریق اینترنت به فروش می‌رفتند، اما پس از مدتی تقاضای خرید آن‌چنان افزایش یافت که برای تحویل به موقع سفارش‌ها، می‌بایست تعداد بیشتری طراح و دوزنده مشغول به کار می‌شدند. برای همین علاوه بر زندانیان آلمان، زندانیان سیدنی، ژوهانسبورگ، لس‌‌آنجلس یا تگزاس هم نخ و سوزن به دست گرفتند.

در ماه فوریه ۲۰۰۸ و با افتتاح اولین فروشگاه دربرلین، "زندانی" از دنیای مجازی اینترنت آزاد شد و به دنیای واقعی پیوست. در زمان افتتاح این فروشگاه، سخنگوی شرکت اعلام کرد که هرگز رنگ‌های شاد و پارچه‌های ظریف و نرم در بین لباس‌ها دیده نخواهد شد و همه چیز منطبق با سبک زندان خواهد بود. این تئوری به خوبی توجیه می‌کرد که چرا به عنوان مثال، طرح روی بعضی از تی‌شرت‌ها شبیه تاتوهایی است که اکثر زندانیان روی بازوی خود دارند‌‌، زیرا الهام‌بخش طراح، به احتمال زیاد هم‌سلولی‌اش بوده که همیشه تاتویش را به رخ این و آن می‌کشیده است!

آغاز به کار چنین فروشگاه یگانه‌ای مورد توجه رسانه‌های مختلفی قرار گرفت. روزنامه‌ی "اینترنشنال هرالد تریبون"، "زندانی" را مد جدید خیابان‌های آلمان دانست و "یو اس ای تودِی" هم از باز‌شدن فروشگاه پوشش زندانیان در برلین خبر داد.

ریاست شرکت "زندانی" را احمد کیانیان بر عهده دارد که پیش از این رئیس شعب اروپایی لباس‌های "Dickies" بوده است. وی در زمان افتتاح فروشگاه گفت، زندانیان برای هر ساعت کار در حدود ۲ تا ۲ یورو و سی سنت دستمزد می‌گیرند و سه تا پنج درصد از سود هر جنسی که فروخته می‌شود، به سازمان‌های خیریه‌ای همچون عفو بین‌الملل یا سازمان آلمانی "مبارزه با اعدام" اهدا می‌شود.

زندانی‌های مانکن

اگر به سایت اینترنتی "زندانی" سر بزنید، گمان می‌کنید که قدم به یک زندان مجازی گذاشته‌اید. پس‌زمینه‌ی خاکستری سایت نشان از دیوارهای یک سلول دارد و محصولات هم در کمدهای آهنی‌ای چیده شده‌اند که با یک کلیک می‌توانید آنها را بگشایید و نیاز به رمزگشایی نیست!

هرچه این زندان مجازی است، قیمت‌ها اما همه واقعی هستند و قابل رقابت با مارک‌های دیگر. تی‌شرت، شلوار یا ژاکت همه از ۲۹ یورو شروع می‌شوند و با ۳۵۰ یورو برای یک پالتوی زمستانی خاتمه می‌یابند. نکته‌ی قابل توجه این است که برای نمایش لباس‌ها از مدل‌هایی استفاده شده که همگی قبلا زندانی بوده‌اند، البته با جرم‌های سبک؛ وگرنه آنهایی که جرم‌های سنگین‌تری مرتکب شده‌اند، همچنان در پشت میله‌ها به دوختن مشغولند.

در قسمت محصولات، پتو، پیش‌بند، ظرف‌های استیل غذا و همین‌طور قهوه و اسپرسو هم به فروش می‌رسند. بنا بر گفته‌ی احمد کیانیان، دانه‌های قهوه از زندان‌های بایرن و هِسِن در آلمان خریداری شده‌اند.

"زندانی" هم مثل همه‌ی زندانیان دیگر، سوداهای زیادی را در سر می‌پروراند، از طراحی کلکسیون کیف گرفته تا همکاری با چند پروفسور طراح که در برلین اقامت دارند. اما به نظر شما چند درصد از شیفتگان مد، که عاشق پوشیدن لباس‌های جدید هستند، به دانستن داستانی که پشت هر کدام از محصولات "زندانی" نهفته است، علاقه نشان می‌دهند؟ به‌خصوص وقتی در پشت ژاکتشان نوشته شده است: «در هوای آزاد».

 

مد تعیین‌کننده نیست

از مارک "Haeftling" نمی‌توانید انتظار زیبایی داشته باشید. به گفته‌ی سخنگوی شرکت نکته‌ی اصلی هر چه که در اینجا عرضه می‌شود، در مرحله‌ی نخست، "کاربردی" بودن آن است. لباس‌های "Haeftling" برای آن دسته از کسانی طراحی شده است که کنجکاوند فضای زندان را به چهاردیواری خانه‌هایشان بیاورند.

رنگ‌های کمیاب

لباس‌های رنگ شاد به ندرت در میان محصولات دیده می‌شوند. رنگ‌های تیره بیشتر از آن‌که نشان‌گر مد فصل یا مد سال باشند، حاکی از همان فضایی هستند که این لباس‌ها از آن بیرون آمده‌اند

طرح محبوب

تصویر دستبند، طرح غالب بیشتر لباس‌ها یا لوازم جنبی مارک "Haeftling" است، چه روی تی‌شرت و چه به عنوان قفل کمربند

 

مواجه با حقیقت‌های مالی!

قیمت‌ها البته تمام واقعی هستند. تی‌شرت، شلوار یا ژاکت، مدلی از کلکسیون تازه، بین ۲۹ تا ۳۹۹ یورو قیمت دارد.

 

برلین، خانه‌ی نخست

نخستین فروشگاه "Haeftling" دو سال پیش در برلین شروع به کار کرد. در تصویر نمای بیرونی این فروشگاه را می‌بینید. به تازگی نیز شعبه‌ی دیگری در شهر هامبورگ تأسیس شد.

جیره‌بندی!

علاوه بر لباس، لوازم جانبی دیگر هم برچسب مارک "Haeftling" را دارند. برای مثال ظروف غذاخوری

پتوی "زندانی"

در میان محصولات این مارک متفاوت، خبری از پارچه‌های نرم و ظریف نیست. البته لازم به ذکر است که پارچه‌ها در زندان تولید نمی‌شوند

اسپرسوی طبیعی

بسته‌ی اسپرسویی که مشاهده می‌کنید، یکی دیگر از محصولات "Haeftling" است، البته از نوع برزیلی

زندانی" لوکس

اگرچه در سلول یک زندان خبری از دستمال خشک‌کن برای خشک کردن ظروف نیست، اما این دلیل نمی‌‌شود که "Haeftling" این یک قلم را در نظر نگیرد

mnm - کره - کره
جالبه
در وطن هم زندان اوین ورجای شهر وجود دارد وهزار ان نفر از انسانهای شریف ودوست داشتنی فقط به خاطر قلم و حرفهای منطقی در زندانها باید به یک عده قاتل وجانی از خدا بی خبر تظیم کنند مباد به دست انها کشته شوند ان وقت در المان فکر کنم به زندانیان خوش مگذرد که یک فروشگاه تاسیس کردند
سه‌شنبه 15 بهمن 1387

samira-beik - ایران - تهران
یعنی توی تهران ما مانکن پر شده ؟ ایران شده زندان و ایرانی هم زندانی . بعد از اون طرف هم گشت محرتم ارشاد میاد اونها رو به اصطلاح تربیت و ادب می کنه .
سه‌شنبه 15 بهمن 1387

محسن قوز فیش - نروژ - اسلو
به راستی رنگ لباس روح انهایی که اسیر و زندان شیاطین هستند چگونه است؟...
سه‌شنبه 15 بهمن 1387

shad - فرانسه - نیس
محسن قوز فیش - نروژ - اسلو
روح و لباس اخوند اهریمن سرورت را دارند.
سه‌شنبه 15 بهمن 1387

Dokhtare_iran_zamin - ایران - تهران
محسن قوز فیش - نروژ - اسلو
رنگ عمامه آخونداس
سه‌شنبه 15 بهمن 1387

golafshan - کانادا - مونترال
قوزی جون برو جلو اینه بعد میبینی چه رنگی و چه شکلی هست. بدو برو بابا جان........................
سه‌شنبه 15 بهمن 1387

ali51reza - سوئد - وستروس
محسن قوز فیش - نروژ - اسلو
خدا هر چی به آخوند ها و بچه آخوندک ها نداده رو که داده بچه جون من توی عمرم تنها شیطانی که دیدم که هم ظاهر و هم باطن اون اسیر امیال شیطانی هست آخونده حقوق میگیری ....بنویسی بگیر ولی نام و صفات آخوند رو به کس دیگری نبدند.
سه‌شنبه 15 بهمن 1387

odin - بلژیک - انتورپن
محسن قوز فیش - نروژ - اسلو بچه جون حداقل یه چیزی بگه که جوابش ابروی خودت رانبره. بنظر شمای الله پرست ماها اسیرشیطانیم اما عزیز جان همه شواهد میگه ما زندانیهای شیطان رنگ شاد و روشن میپوشیم و دوست داریم. اما ببین کی بود که تو تلوزیون و رادیو ازصبح تا شب حنجره جر میداد که ای ملت ای خانمها چادر سیاه و تیره سر کنید؟! خوب اگر شما همین حرف خودتون را حداقل قبول داشته باشی معنیش این نیست که تا حالا همه اونهایی که فکر میکردی نماینده الله یا امام ته چاه هستن، درواقع نماینده شیطان بودن؟ بچه جون مگه مجبوری بیای حرفی بزنی که اینجوری سوتی بدی؟!!! میگن ملا نصرالدین بیکار که میشد سوزن به یه جای خودش میزد.!! حکایت این قوزچه ماست.
چهار‌شنبه 16 بهمن 1387

man iraniam - هندوستان - بنگلور
اینجا ما هم ازاین ظروف غذاخوری داریم .
چهار‌شنبه 16 بهمن 1387

homa50 - ایران - تهران
با مزه بود!
چهار‌شنبه 16 بهمن 1387

mahmoud_ahmadinejad - استرالیا - سیدنی
محسن قوز فیش - نروژ - اسلو
رنگ پالون اخوندها و ارباب هات هستش.
پنج‌شنبه 17 بهمن 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.