ناگفته های سفر به ایران به روایت مجری آمریکایی

ناگفته های سفر به ایران به روایت مجری آمریکایی

روزنامه «سیاتل تایمز» در مطلبی به قلم «ریک استیوز»، مجری و مستندساز شبکه PBS آمریکا که سال گذشته جهت تهیه یک مستند گردشگری به ایران سفر کرد، بخش های ناگفته ای از این سفر هیجان انگیز را بازگو کرده که در ادامه می آید:

« سال گذشته از فرودگاه آتاتورک استانبول به سمت فرودگاه (امام) خمینی تهران حرکت کردم تا یک برنامه تلویزیونی درباره ایران را فیلمبرداری کنم.

به عنوان یک آمریکایی در همان لحظه اول و زمانی که خلبان گفت: «این هواپیما عازم تهران می شود»، متعجب شدم چرا که هیچ کسی از سفر به ایران هراسان و مضطرب نبود.

هواپیمای پهن پیکر ما پر از ایرانیان مرفه و پولدار بود. هرچند سیما و ظاهر آنها با من فرق می کرد اما درست مثل من لباس پوشیده و رفتار می کردند.

مشابه اکثر اوقاتی که سفر می کنم این بار نیز از مشاهده شباهت مردم به یکدیگر متحیر شدم. آرزو داشتم تصمیم گیرندگان بزرگ جهان این فرصت را داشتند تا با چنین مردمی در یک کابین هواپیما همسفر می شدند.

حدود 30 سال پیش نیز همین مسیر استانبول به تهران را طی کرده بودم. در آن سفر سه روز در اتوبوس بودم و شاه ایران آخرین روزهای حکومتش را می گذراند. به یاد می آورم در سال 1978 زمانی که در شهرهای ایران می گشتم با شورش های مردمی روبرو می شدم و تصویر شاه در گوشه و کنار بازارها آویزان بود.

همچنین به خاطر می آورم که در آن زمان شکاف شدید بین فقرا و اغنیا در تهران باعث تعجب من شده بود. 23 ساله بودم و با واقعیت هایی روبرو شده بودم که دوستانم در آمریکا از آن بی خبر بودند. معتقدم این اولین بار در زندگی من بود که از بی عدالتی اقتصادی به خشم آمدم.

سفر استانبول – تهران این بار بسیار سریع تر از دفعه قبل انجام شد و به جای سه روز، تنها سه ساعت طول کشید. همه میادین و خیابان های اصلی شهر که زمانی نام «شاه» بر روی آن بود اکنون به «(امام) خمینی» تغییر نام داده شده است.

در فرودگاه بین المللی (امام) خمینی تنها اثری که از شاه برجا مانده بود برخی مسافران بودند که اکثر آنها احتمالا از طرفدارانش محسوب شده، در سال 1978 از ایران مهاجرت کرده و اکنون برای دیدار بستگان خود به این کشور بازگشته بودند.

زمانی که خلبان اقدام به نشستن در فرودگاه تهران کرد زنان شیک پوش و پولدار ایرانی روسری خود را بر سر کردند و من تازه متوجه شدم که موهای بلند آراسته تا چه اندازه می تواند در جلب نظر مردان موثر باشد. از پنجره به بیرون نگاه کردم و مشاهده چراغ های روشن شهر تهران من را به یاد سفرم به مکزیکوسیتی در شب انداخت. تهران بزرگ، شهری عظیم است با جمعیتی به اندازه بیش از کل جمعیت یونان.

تهران، یک شهر پرطراوت و شلوغ، پایتخت مدرن کشور محسوب می شود. این کلان شهر آکنده از دود و غبار با جمعیت 14 میلیون نفری دارای ساختمان هایی است که تا دامنه کوه ها گسترش یافته است.
 
تهران مدرن به شدت من را تحت تاثیر قرار داد. سپاهیان شوخ طبع، بزرگراه های چهار بانده بدون چراغ قرمز، دیوارنوشته های مرگ برآمریکا و لبخندهای گرم و استقبال گرم ، همگی در این شهر به چشم می خورد. ایران کشوری شگفت انگیز و پر از تضاد (پارادوکس) است.

برای شنیدن سروصداهای شهر و لذت بردن از منظره شهر بزرگ و نورانی تهران در زمان غروب آفتاب به بالکن طبقه پانزدهم هتل رفتم. بارش برف تازه کوه های شمال تهران را سفیدپوش کرده بود.

با نگاه به پایین دریافتم که ورودی هتل شلوغ است. هتل میزبان یکی از جلسات مربوط به کنفرانس کشورهای اسلامی بود و در ورودی پیچ در پیچ هتل، پرچم 30 کشور نصب شده بود.

یک دستگاه امنیتی اشعه ایکس به طور موقت در ورودی هتل نصب شده بود و همه بازدیدکنندگان پیش از ورود باید کیف های خود را از آن عبور می دادند. اینکه همان دردسرهای امنیتی در ایران نیز وجود دارد برای من جالب بود چرا که ما تصور می کنیم ایران کشوری است که باید در مقابل آن از خودمان دفاع کنیم.

در اتاق هتل یک لیوان بزرگ از آب انار را سر کشیدم و با خوردن پسته های ترش لب های خود را جمع کردم. این بهترین چیزی بود که تا به حال خوردم بودم (من در امر پسته خبره هستم). کانال های تلویزیون اتاقم را عوض کردم: CNN، BBC و تعداد زیادی از شبکه های مذهبی که در حال پخش برنامه برای اذان و نماز بودند.

یک کانال در حال پخش تصاویر رودخانه ای سحرآمیز بود که از میان صخره های روشن و براق عبور می کرد. کانال دیگری نیز غروب آفتاب در مکه و خانه کعبه را نشان می داد.

در زمان خوابیدن بر روی تختخواب متوجه علامتی بر روی سقف شدم که جهت مکه (قبله) را نشان می داد. من هنوز شهر را ندیده بودم اما به خوبی دریافته بودم که دیدار از یک نظام اسلامی یک تجربه به یادماندنی خواهد بود.»

« در طول سفر به ایران برای فیلمبرداری مستند تلویزیونی، دفترچه یادداشت خود را به سرعت با مشاهدات شگفت آور پر کردم.

در جایی شاهد شعارها و دیوار نوشته هایی بودم که جوانان را به سمت «خورشید تابناک شهادت» تشویق می کرد و یک دفعه نیز در حالی که مشغول مرور کتاب های یک فروشگاه کتاب بودم زن فروشنده مقداری شیرینی به من داد. یکی از کتاب ها بسیار قابل تحسین بود و زمانی که قصد داشتم بدون خرید هرگونه کتابی، فروشگاه را ترک کنم این زن کتاب مورد نظر را به طور رایگان به من اهدا کرد.

هرچند زبان انگلیسی دومین زبان بر روی بسیاری از تابلوها و علامت های خیابانی محسوب می شود اما یک دستخط محلی ناخوانا بر روی تابلوها به چشم می خورد که به نظر عربی می آمد. اما به سرعت متوجه شدم که این خط در واقع به زبان فارسی است. ایرانی ها، فارسی زبان هستند و عربی صحبت نمی کنند. وجود این اختلاف بین عربی و فارسی یک وجه تمایز بسیار مهم برای مردم ایران است. خدمه فیلمبرداری و خود من بارها و بارها این عبارت را از مردم می شنیدیم که : "ما عرب نیستیم!"

با این حال شماره ها و اعداد، همان شماره هایی است که در جهان عرب استفاده می شود. خوشبختانه در زمان نیاز متوجه شدم که ایرانی ها از شماره های انگلیسی نیز استفاده می کنند.

ایران یک «جامعه نقدی» است. به علت تحریم های سه دهه گذشته آمریکا، کارت های اعتباری غربی در اینجا کاربرد ندارد. نبود دستگاه های خودپرداز (ATM) برای خارجی ها به این معنی است که ما باید پول نقد زیادی به همراه داشته باشیم و یاد بگیریم که آن را با احتیاط خرج کنیم. هر دلار معادل 10 هزار ریال است. یک «تومان» ده ریال است، قیمت برخی کالاها به ریال و برخی دیگر به تومان است. رخت شویی هتل پیراهن من را در ازای «20 هزار ...» شستشو داد. به نظر شما این نرخ به ریال بوده (2 دلار) یا تومان (20 دلار)؟ سکه به ندرت در ایران استفاده می شود و بانک ها برای کمک به تسهیل تجارت اقدام به چاپ اسکناس های درشت می کنند. برای تشخیص جعلی بودن یک اسکناس کافی است شماره آن را با انگشتان خود مالش دهید، اگر اسکناس واقعی نباشد شماره ها بر اثر گرما ناپدید خواهند شد.

مردم ایران سه تقویم مختلف را دنبال می کنند. تقویم ایرانی (شمسی) و اسلامی (قمری) برای انجام امور داخلی و تقویم میلادی (برای رابطه با جهان خارج).

دولت اسلامی، پوشش و رفتار عمومی زنان را زیر نظر دارد. مردان نیز با شدت کمتری تحت کنترل هستند. مردان کراوات پوش به ندرت دیده می شوند چرا که آن به عنوان نشانه شاه دوستی نگریسته می شود.

آمریکایی هایی که از ایران دیدن می کنند توجه داشته باشند که همراه یک راهنمای تور یا یک راهنمای خصوصی باشند. شخص راهنما بنده را از کیفیت مناسب رستوران هایی که در آن غذا صرف می کردم - که عموماً در هتل ها قرار داشتند - مطمئن کرد. کیفیت غذاها نسبت به سفر قبلی ام در سال 1978 بسیار بهتر شده است.
 
رستوران ها به جای دستمال سفره از کلینکس استفاده می کنند. بر روی هر میز غذا یک جعبه دستمال کاغذی وجود دارد. از آنجا که فرهنگ ایرانی ها با چای گره خورده است در وعده های صبحانه، قهوه آماده صرف می شود. ساکنان محلی به من اطمینان دادند که آشامیدن از شیر آب خطری ندارد اما ترجیح دادم که از بطری های آماده آب استفاده کنم.

مصرف مشروبات الکلی در ایران به شدت ممنوع است و هیچگونه مشروب یا آبجو در ملاعام صرف نمی شود.

توریست های پرشمار غربی اغلب از آلمان، فرانسه، بریتانیا و هلند در ایران حضور دارند. به نظر من اگر ایرانی ها درها را به روی گردشگران خارجی بگشایند صنعت توریسم این کشور به سرعت اوج می گیرد.
 
یک زمانی ما در ترافیک تهران گیر افتاده بودیم که فردی در خودرو مجاور از راننده اتومبیلی که من در آن نشسته بودم خواست شیشه های خودرو را پایین بکشد. وی یک دسته گل تقدیم کرد و گفت: "این گل ها را به آن فرد خارجی که در صندلی عقب خودرویتان نشسته، بدهید و به خاطر ترافیک از او عذرخواهی کنید."
 
... و زمانی که ایران درهای توریسم خود را باز کند تجربیاتی مثل تجربه یاد شده، ما را به این باور می رساند که مردم ایران، بزرگترین جاذبه گردشگران خارجی هستند.»

«استیوز» و تیم همراه وی در طول بیش از 12 روز اقامت در ایران به شهرهای مختلف این کشور از جمله اصفهان و شیراز سفر کردند و از نقاط دیدنی آن همچون تخت جمشید فیلم و عکس تهیه کردند.

محصول نهایی کار که مستندی یک ساعته درباره سفر به ایران است  اوایل 2009 در شبکه های تلویزیونی آمریکا به نمایش درمی آید.

«استیوز» اخیرا در جریان یک گردهمایی با حضور 450 نفر خاطراتش از سفر به ایران را مرور کرد. این گردهمایی به همت شورای امور جهانی - یک سازمان غیرانتفاعی که هدف آن ترویج گفت و گوی جهانی است – در منطقه «بلویو» واشنگتن برگزار شد.

در این گردهمایی استیوز با نمایش عکس و اسلاید از ایران این کشور را بیشتر به مخاطبانش معرفی کرد.

به گفته استیوز این سفر در بهترین حالت ممکن صورت گرفت و البته اهداف آن نه سیاسی بلکه صرفاً گردشگری و آشنایی با روحیات و خلقیات ایرانی ها بوده است.

وی می گوید: "مردم (ایران) احساس می کنند که به شدت از سوی رسانه های غرب مورد سوء استفاده قرار می گیرند. از این رو برایشان توضیح دادم که هیچ گونه دستور کار سیاسی ندارم. فکر می کنم خوب است قبل از بمباران تبلیغاتی مردم آنها را بشناسید."

وی البته به محدودیت های فیلم برداری در ایران نیز اشاره کرده و به عنوان مثال گفت: "تیم فیلمبرداری اجازه نداشت از برخی مکان ها همچون بانک ها یا بازارچه های خرید فیلم تهیه کند!"

به نوشته روزنامه «سیاتل تایمز»، شعار "مرگ بر..." در نقطه نقطه خیابان های ایران دیده می شود و یکی از اسلایدهای استیوز نیز نشانگر یک بنر زردرنگ آویزان از یک مسجد است که بر روی آن نوشته شده: "مرگ بر اسرائیل".

با این حال استیوز که نگاهش به مسائل داخلی ایران از زاویه فرهنگی است می گوید، در این کشور شنیده که یک راننده فریاد می زده: "مرگ بر ترافیک!"

تیم فیلمبرداری استیوز نیز از اظهار دوستی مردمی که در خیابان های تهران با آنها روبرو شده تحت تاثیر قرار گرفته است.

مردم با دیدن ظاهر بلوند اسکاندیناویایی استیوز جلویش را می گرفتند و سعی می کردند حدس بزنند وی اهل چه کشوری است، زمانی که می شنیدند او آمریکایی است، شگفت زده می شدند.

استیوز به مخاطبانش می گوید: "آنها می گفتند، شما اینجا چه کار می کنید؟ و سپس می گفتند، «ما شما را دوست داریم»."

به گفته استیوز "اکثر مردم ایران خواهان آن هستند که اعضای خانواده شان با ارزش های خاورمیانه ای بزرگ شوند. گرچه تحقق این هدف در یک نظام تحت حکومت روحانیون مستلزم ترک برخی آزادی هاست اما مسلماً آنها نمی خواهند دخترشان مانند فردی چون بریتنی اسپیرز (خواننده آمریکایی) رشد کند."

استیوز اضافه می کند: "ایرانی ها تلاش می کنند گردشگری خود را توسعه دهند و در این راه از هیچ اقدامی فروگذار نیستند."

وی در پایان ابراز امیدواری کرد تلاش هایش به گفت و گوی بیشتر با ایرانی ها و درک بهتر بین رهبران دو کشور و در نهایت صلح منجر شود "در جنگ ، آنها (رهبران) تنها بازندگان هستند و ما نمی توانیم دیگر هرگونه جنگی را تحمل کنیم."

این گزارش می افزاید: "حاضران شورای امور جهانی از شنیدن اظهارات استیوز به وجد آمدند و ابراز امیدواری کردند این برنامه ها به روابط بهتر میان دو ملت بیانجامد."

مسلمان ایرانی - استرالیا - سیدنی
متاسفانه تبلیغات رسانه های خارجی علیه ایران بسیار زیاد شده.
چند سال پیش که ایران بودم مجله ای سینمایی رو هر از چند گاهی میخوندم. در اون مجله یک ایرانی بود که در آن مجله یادداشتهای سینمایی می نوشت. وی ساکن امریکا بود و با اهالی هالیوود مثل تام کروز و ... ارتباط نزدیکی داشت. یک نفر خواننده ی آن مجله به نویسنده ایمیل زده بود و گفته بود سلام ما رو به تام کروز برسونید.
اون یارو هم با کلی تعجب در شماره ی بعدی اون مجله نوشته بود مگه کسی تو ایران تام کروز رو می شناسه؟؟؟!!!!
جمعه 13 دی 1387

yeknafaronim - آلمان - کلن
متاسفانه برخی زنان ایرانی در اروپا دست بریتنی اسپیرز رو هم از پشت بستند. از هول هلیم اقتاندند تو دیگ.
جمعه 13 دی 1387

bahman_hw - ایران - مشهد
ماهم امیدواریم که قبل از این کله زردها کله سیاههای خودمون از اونجا بیان اینجا. همه چشم براهشون هستیم.
جمعه 13 دی 1387

آنتی اسلام - ایران - اهواز
خدمه فیلمبرداری و خود من بارها و بارها این عبارت را از مردم می شنیدیم که : "ما عرب نیستیم!"

((ما عرب نیستیم))
ما ایرانی هستیم. از نژاد آریایی. از نوادگان کورش کبیر. ما اهل جنگ و خون ریزی نیستیم. همه مردمان کشور های دنیا رو دوست داریم و با کسی دشمن نیستیم.

ما عرب نیستیم
جمعه 13 دی 1387

dj amir - انگلستان - برادفورد
وطن پرنده پر در خون
جمعه 13 دی 1387

turktaz - ترکیه - آنکارا
علاقه ام با خوندن این مطلب نسبت به ایران دو چندان شد دلم هم بد جوری واسه ایران تنگید
جمعه 13 دی 1387

mah1 - ایران - تهران
خیلی جالب بود خیلی.
جمعه 13 دی 1387

lonly boy - ایران - اصفهان
این آقا آیا از وضعیت حقوق بشر در ایران خبر دارد آیا نمی داند در ایران پوشیدن یک تی شرت با برخورد پلیس روبرو می شود آیا از وضعیت بیمارستان ها و نحوه ی پذیرش بیمارانی که در حال مرگند اطلاع دارد آیا از خرافاتی که در زندگی مردم وجود دارد از عادات غلط و تنگ نظری بیش از 60 درصد مردم ایران اطلاع دارد آیا می داند که در شهر من دختران زیادی هستند که برای ازواج به اندازه ی وزنشان طلا تحت عنوان مهریه طلب می کنند این آقا شاید گذرش به ادارات دولتی نیفتاده و از نوع برخورد با ارباب رجوع در ایران چیزی نمی داند آخه من در بین این مردم زندگی می کنم و از بسیاری از آنها به خاطر نوع زندگی احمقانه خرافاتی و سنت زده شان حالم به هم می خورد شاید نمی داند بسیاری از مردم ایران باید سوار ماشین های 30 سال پیش بشوند و خیلی چیز های دیگر
که من می دانم و او نمی داند اگر می دانست دیگر با این همه علاقه از ایران کنونی ومردم آن سخن نمی گفت مثل همیشه بزرگ ترین مشکل همه نا آگاهی آنها است آیا این آقا نمی داند که امروز بزرگترین دغدغه ی نخبگان ایران دانشجویان واقعی و هر کس دیگری که در کار خود یک متخصص است فرار کردن از این مملکت مزخرف و مردم آن است که قدر هیچ کس وهیچ چیز را نمی دانند من از یک جمله ی ایشان واقعا خوشم آمد چون به معنای کامل کلمه واقعی است :ایران کشوری پر از تضاد است !!! بله واقعا درست است من نمی دانم در آمریکا یا بسیاری از کشور های اروپایی چه خبر است ولی از یک چیز مطمئنم وآن اینکه در این کشور ها حق هر کس را به اندازه ی زحمتش می پردازند و اگر کسی خواست پیشرفت کند جلوی پایش سنگ اندازی نمی کنندایران اصلا کشور جالبی نیست مردم آن نیز همینطور این را کسی می گوید که اینجا زندگی میکند حالا اسم مرا هر چه می خواهید بگذازید غرب زده خود باخته و .... ولی باور کنید تمام آنچه می گویم واقعیت محض است . ببخشید که نظرم طولانی شد.
جمعه 13 دی 1387

ARMIA - ایتالیا - برگامو
درود بر هر چی امریکائی واقع بینه و درود بر تمام هموطنان عزیز ما که دارن راه و رسم مباشرت با توریست ها رو یاد میگیرن
جمعه 13 دی 1387

mooshekaf - کا نا دا - ونکوور
باتمام علاقه ای که به ایران دارم/متاسفانه باید بگم که این حرفهائی اون بالانوشته شده بی فایده است. فقط کافیست که بعنوان یک ایرانی (نه یک اروپائی و یا امریکائی)به ایران سفری داشته باشید تا از کرده خود پشیمون بشید. ایران دیگه جای زندگی نیست. مخصوصن برای کسانی که در خارج زندگی کردن/ چون اکثر کسانی تو ایران هستند و هیچوقت پاشون را خارج از ایران نگذاشتند نمیدونن که تو چه جهنمی هستند و به اون شرایط وحشتناک عادت کردند و راه دیگه ئی ندارند.
پاینده ایران و ایرانی
جمعه 13 دی 1387

roshaanak_alman - آلمان - برلین
بیشتر حرفاش درست بوده. گرچه فقط بازدیدش از مناطق خوب ایران بوده ولی حرف از مهمون نوازی ایرانیها رو کاملا درست نوشته. دلم واسه وطنم تنگ شد...
جمعه 13 دی 1387

farzande koroshe kabir - ایران - تهران
این آقا از وقتی اومده فقط رفته جاهای خوب و در شمال شهر گشته و غذاش رو در بهترین رستوران ها صرف کرده. مردم مهمون دوست ایرانی هم با دیدن یک خارجی سعی می کنند بهترین رفتار رو داشته باشند. این مرد باید یک سری به مناطق حاشیه تهران می زد. باید بیمارستان ها رو می دید. باید زندان ها رو می دید. باید موقعی که گشت ارشاد به سرتاپای زنها گیر میده اون جا به تماشا می نشست. باید صبح می دید که مردم برای خرید شیر یارانه ای توی صف می ایستند. این مرتیکه از تمجید و پاچه خواری بیشتر خوشش اومده. هدفش هم فقط گردش بوده. وگرنه باید پای درد دل جوونها می نشست.باید پای درد دل مردان بیکار و شرمنده زن و فرزند می نشست. باید با فقیرها هم نشین می شد یک مدت تا ببینه چه خبره... از طرفی ملت ما مهربان ترین ملت دنیا هستش. مردم ایرانی الاصل همه فرزندان کوروش کبیر هستند. زنده باد ایرانی
جمعه 13 دی 1387

barbud_daneshmand - بلزیک - گنت
farzande koroshe kabir - ایران - تهران
این آقا از وقتی اومده
دوست عزیز شما دقت نکردید که میگه:نذاشتن از بعضی جاها فیلم بگیریم..
مسلما هر جا که میرفته چند تا مامور باهاش بودن .
جمعه 13 دی 1387

sam116 - انگلیس - لندن
مردم ایران در هر حالت حتی در تنگدستی و نداری مهمان نواز هستند.یادش بخیر زمانی در شیراز روبروی ارگ کریمخان مغازه ای داشتم.اون دور و ورا پر است از توریست های اروپایی کم پول که بیشتر با اتوبوس و کاروان میایند.و اکثرشون مخصوصا هلندی ها و دانمارکی ها اهل بخیه ببخشید نشئه جات ما همتوی دوران جوانی وکلاس معرفت و مهمان نوازی حسابی بهشون حال میدادم .بعدها فهمیدم حسابی توی کشوراشون معروف شدم یعنی نشانی دکان ما راقبل از حرکت بسوی ایران از دوستانشان میگیرند.بعدش هم حدس بزنید .تابلو شدن مغازه اق والدین محروم شدن از ارث و میراثو فرار بزرگ از شیراز زیباو پناهندگی در اینجا ولی نگران نباشید .اینجا هم به تور مردمی مهمان نواز تر از خودم خوردم و تونستم با یاری گرفتن از انها و قوانین انسانی انها بار خودم را ببندم و حتی موفقتر از پدرم و برادرانم در امر بیزینس بیشتر منظورم به شما اقای عزیز از اصفهان است بله تمام چیزهایی که نوشتی درست است ولی از دست روی دست گذاشتن و حرص خوردن چه سود دقیقا احساساتت را درک میکنم من هم روزی مثل تو بودم ایا تا بحال به مهاجرت فکر کردی اگر در خودت عرضه میبینی نصیحت ای ن برادرتو گوش کن اول از همه چیز باید یه حرفه یاد بگیری در اینجا هر کاری در رابطه با ساختمان خوب است مخصوصا لوله کشی نصب ابگرمکن گازی برقکشی ساختمانوغیره در کنار یاد گیری این حرفه ها از انگلیسی یاد گرفتن غافل نشو که خیلی مهم است .مخصوصا در رابطه با شغلت تا می تونی انگلیسی را فرا بگیر که باعث میشه زودتر بتونی برای خودت کار بگیری و شاید بتونی زودتر شرکت بزنی بعدش هم یا علی بگو ببین کجاها پناهنده میگیرند و زود اقدام کن اینجا هم هنوز هم مردم میایند.در هر صورت داداش از تو حرکت از خدا برکت بعدش هم می بخشی که من هم کمی اهل خرافه و عقب افتاده هستم .اگر گذرت اینجا افتاد 2 تایی بدون ترس هی تی شرت می پو شیم هی تی شرت می پوشیم
جمعه 13 دی 1387

mahtam - هندوستان - بنگلور
مسلمان ایرانی - استرالیا - سیدنی دوست عزیزم این که چیزی نیست اینجا هر هندی که اولین برخورد رو با ما داره معمولا یکی از سوالاش اینه شما تو کشورتون یخچال دارین؟ اون موقع ست که دوست داری کلتو بکوبی به دیوار. اون وقته که میفهمی جمهوری اسلامی با ایران ما چه کار کده
جمعه 13 دی 1387

sarab22 - المان - دوسلدورف
این خبرنگار فکر کنم از اسمان عراق رد شده جو گیر شده حتما صوت لنگه گفشه بهش خورده باشه. در عوض خبرنگار المانی (دی ولت)از زندانها و وضع بد مردم و شگنجه و سنگسار نوشته . احتمالا دستمال بدست اخوندا بوده.
جمعه 13 دی 1387

rashin - اتریش - وین
متاسفانه تبلیغات بعضی از هموطنان ما در خارج از کشور بر علیه ایران چندین برابر بیشتر از تبلیغات رسانه های خارجی است. ایرانیان خارج از کشور حتی چیزهای خوبی که در ایران وجود دارد به نوعی زیر سوال می برند انگار بقیه مردم دنیا دارند در بهشت زندگی می کنند و مشکلاتی ندارند و فقط اایرانی ها هستند که سرتا عیبند. نه جانم همه مردم در سرتاسر دنیا در زندگی با مشکلاتی دست به گریبان هستند اما ایرانیان خارج از کشور فکر می کنند حالا که خودشان در ایران نیستند پس همه ایرانیانی که در ایران زندگی می کنند بیچاره هستند بدبخت هستند و درجهنم زندگی می کنند و این به نظر من ناشی از سطحی نگری و ساده لوحی آنهاست. ایران سرزمین من با مردمش زنده است و مردمش به نظر من مودب ترین مردم دنیا هستند. بنابراین فکر نکنید حالا که در ایران نیستید خیلی خوشبخت هستید.
جمعه 13 دی 1387

marde bahosh - ایران - تهران
mahtam - هندوستان - بنگلور
لازم نیست سرت را به دیوار بکوبی مگه خود هندی ها چی دارندشماها شورش را در اوردید
جمعه 13 دی 1387

mahtab.e.roshan - انگلستان - لندن
mahtam - هندوستان - بنگلور
سوالی که متأسفانه چندین بار انگلیسی هااز من پرسیدند این بود که توی ایران شما با شتر از شهری به شهر دیگه یا از جایی به جای دیگه سفر می کنید؟
این سوالها به قدری برام آزاردهنده بود که دلم می خواست به حال خودم گریه کنم.
جمعه 13 دی 1387

مسلمان ایرانی - استرالیا - سیدنی
mooshekaf - کا نا دا - ونکوور
کاملا موافقم. من اگه نیم ساعت از زندگی مردم اینجا یا کشورهای دیگه فیلم بگیرم و اونو تو تلویزیون دولتی ایران پخش کنم قسم میخورم فردای اون روز مردم کل حکومت رو عوض میکنن... از چیزهایی مثل امکانات و جاذبه های توریستی و صنایع و معادن و نفت و گاز و دریا و آبشارها و مناطق تاریخی و خشکی و خاک و آب و هوا ووووو که تو ایران هست ولی در سایر کشورهای جهان نیست، که در ایران کسی از این منابع استفاده نمیکنه. بهتره بگم نمیذارن کسی استفاده کنه.
مدتی پیش شهرام جزایری گفته بود اگه سود پول نفت رو بدن به من ، من کل مشکل جوانان رو حل میکنم ( فقط سود پول نفت ، یعنی بغیر از بقیه ی منابعی که تو ایران داریم!!! )
جمعه 13 دی 1387

مسلمان ایرانی - استرالیا - سیدنی
mooshekaf - کا نا دا - ونکوور
من سال 2000 تقریبا دو سه سال تو یکی از این کشورهای درحال پیشرفت بودم ، امکاناتی که اون موقع اونجا بود همین چند ماه پیش تازه داشت به ایران میومد. جالب اینجاست وقتی که من این امکانات رو به دوستام تعریف میکردم اونا فکر میکردن من دارم شوخی میکنم.

mahtam - هندوستان - بنگلور
دوست عزیز واقعا درست گفتید. وقتی آدم این حرفا رو میشنوه خیلی لجش میگیره. یه بار تو شیراز یه مهمون از آلمان برام اومد. رفتم که از فرودگاه بیارمش تو خیابون زند که اومدیم چند تا ساختمون بزرگ تقریبا 10 طبقه بود که از کنارش رد شدیم. اون یارو با کلی تعجب گفت : اااااااااااااه مگه تو ایران ساختمون بلند هم هست؟؟؟!!!!!! به قول شما خواستم سرمو بکوبم به دیوار.
جمعه 13 دی 1387

ابله شناس - آفریقای جنوبی - ژوهانسبورگ
مسلمان ایرانی - استرالیا - سیدنی
منظور از کشورهای درحال پیشرفت همان -مدرسه علمیه خان شیراز- است؟
چشممان روشن از شهرام جزایری هم طرفداری میکنی.روشنفکر شدی!!مهمون از آلمان برات میاد .دیگه چی؟؟
ای مزدور و آلت دست اجانب و صهیونیستها و متالیکها...ایادی استکبار جهانی ...!!!.میخوای بگم برادران منقرضت کنند!!(مکس)

ای مل..ون اطلاعات به بیگانه میفروشی!! میدونی جرم بردن مهمون آنهم آلمانی به خیابان زند چیست؟ نعوذبالله...
تو رو جان احمد مولا - تو که اینقدر شهرام جزایری را از نزدیک میشناسی مبلغی که به بیت رهبری باج داده بود چقدر برآورد میکنی؟کج بشینو راستش را بگو...
شنبه 14 دی 1387

A.A.Y-TEHRAN - ایران - تهران
با سلام خدمت همه دوستان
lonly boy - ایران - اصفهان
mooshekaf - کانادا - ونکوور
farzande koroshe kabir - ایران - تهران
بابا دیگه اینقدر شورش نکنید.ما هم داریم تو ایران زندگی میکنیم.محل کارم هم میدان ولیعصر(عج) هستش.تو فصل گرما روزی حداقل دو بار از جلوی گشت ارشاد با تی شرت رد میشم.کسی هم کاری بهم نداره.در مورد خانوم ها هم خدایی دیدم گیر الکی به کسی نمیدن.راجع به زندان و بیمارستان هم مگه تو کشورهای دیگه نیست.همین چند وقت پیش بود که پلیس های آمریکایی یه سیاهپوست رو اینقدر با باتوم زدند که مرد.زندانهاشون هم که از فیلمهای خودشون معلومه چه وضعی داره.بابا شما که خودتون ایرانی هستین مملکتمون رو پیش افکار عمومی جهان تخریب نکنید.گور بابای رژیم هم کرده.
شنبه 14 دی 1387

kataun - امارات - دبی
متاسفم برای بعضی از خانومای ایرانی .اینجا ضایع ترین لباساو افتضاحترین ا رو می پوشن .....
شنبه 14 دی 1387

mahtam - هندوستان - بنگلور
marde bahosh - ایران - تهران معلومه منظور ما رو اصلا نفهمیدی. بگذار در این جهل بمانی که بمانی. اینجا منظور طرفداری از هندیها نبود.
شنبه 14 دی 1387

sarah2014 - ایران - تهران
A.A.Y-TEHRAN - ایران - تهران با تو موافقم.شما دیگه شورشو در آوردید..من که همیشه راحت رفتم بیرون..واصلا هم بهم گیر ندادند..
شنبه 14 دی 1387

آنتی اسلام - ایران - اهواز
احمدینژاد پیشنهاد داده اسم پژو جی ال ایکس رو بگذارند پژو الف لام میم
دوشنبه 16 دی 1387

Huria - دانمارک - کپنهاگ
آنتی اسلام - ایران - اهواز
برخی از نظراتتآن خوب هستند. ولی گاهی نژادپرستانه نظرمیدهید. ایا غیر از این هست که برتری انسانها به انسانیتشان است نه به ملیتشان؟!
من خودم رآ بهتر از بقیه نمیدانم امیدوارم عکس مطلب هم صدق کند.
دوشنبه 16 دی 1387

آنتی اسلام - ایران - اهواز
Huria - دانمارک - کپنهاگ
1- با اون دو جمله پایین و بالا {من عرب نیستم } ((که از همین متن اقتباس کرده بودم )) خواستم ایران را از کشور های عربی جدا کرده باشم چون واقعا اینجور نیست و ما عرب نیستیم در صورتی که Iraq وIran یک دونه q و n در حرف آخرشان باعث می شود که دیگر کشور ها فکر کنند ایران یک کشور عربی است و از این که صحبت از خون ریزی و کشت و کشتار عربها رو به میون کشیدم از همه دوستان بخصوص عرب زبان معذرت می خوام اما در شرایط فعلی ایران ( با عرض معذرت از هموطنهای عرب) کشور ایران ( نه جمهوری اسلامی ایران) نیاز به یک دارویی دارد تا از این حالت عرب پرستی و وهمی که دچار آن شده است ( که آن هم به تظاهر است و گرنه جمهوری اسلامی چشم دیدن عربها را هم ندارد چه داخلی و چه خارجی و فقط دنبال منفعت خود است) در بیاید. من عرب ستیز نیستم پان ایرانیسم یا پان فارس یا از این چرت و پرت ها هم بدم میآی. و بهترین دوستان من هم عرب هستند. اما متاسفانه حقیقت تلخی که در این 3 دهه گریبان گیر ما شده است، دست و پا زدن ایرانی در فرهنگ عرب است. ببین به کجا رسیده که حتی عید نو روز را هم که تنها چیزی است که برای ایرانی مانده است دولت جمهوری اسلامی با ماه محرم ( ماه نو عرب) عوض میکند.
دوست عزیزم میدونم که از من ناراحتی. اما اگر جایی باشد که با هم بی پرده بحث کنیم به من حق خواهی داد. من قصد توهین به هیچ ملتی یا ملیتی ندارم و نداشتم. این هم که در اینجا نوشتم به این دلیل است که : 1- جمهوری اسلامی باید بداند اینجا ایران است و پیشینه 6000 ساله دارد ( از زمان ایلامی ها) که ایران زمین از 2500 سال پیش شکل واقعی خودش رو پیدا کرد( با تدوین حقوق بشر در ایران توسط کورش کبیر که در 60 سال پیش بر اساس آن حقوق بشر سازمان ملل تدوین شد) نه 1400 سال پیش( به این دلیل که جمهوری اسلامی تاریخش از 1400 سال پیش شرو ع میشه و هیچ وقت به قبل از اون اشاره ای نداره)
2- اسلام نه دین رحمت بلکه دین زور و شکنجه و اعدام و.... شده است ( این 3 دهه بیشتر) و این یک واقعیت است و باید با این مسله مبارزه کرد
3- اگر شما یک هموطن عرب هستی بگو من یک ایرانی عرب زبان هستم و با دانش و آگاهی ات ( مستند ) به آگاه سازی انسانهای اطرافت بپرداز.
در آخر اگر از حرفهای من رنجیده شدی مرا ببخش
پاینده با ایران و ایرانی و پاینده باد همه اقوام مختلف ایرانی اعم از عرب، آذری ، کرد ، لر ، بختیاری، بلوچ، ترکمن، گیلک و ...........
دوشنبه 16 دی 1387

Huria - دانمارک - کپنهاگ
آنتی اسلام - ایران - اهواز
ممنون از توضیحت. بنده عرب عراقی هستم . مثل شما کشورم و گذشته پر افتخارش رودوست دارم. از حکومت ایران و سیاست دروغینش متنفرم ولی با ایرانیهای انساندوست و با فرهنگ مشکلی ندارم. موفق باشی
چهار‌شنبه 18 دی 1387

man iraniam - هندوستان - بنگلور
marde bahosh - ایران - تهران
دوست عزیزمن هم قبل ازاینکه بیام هندوستان همین فکرومی کردم ولی باید بهت بگم هندی ها به شدت پولدارن ولی ساده زیست .توی خونه هاشون هیچی نیست ولی تا بخوای تو حساباشون پوله .اینجا ثبت نام لیسانس رادیو لوژی 240 میلیونه و دلم می خواد ببینی زمان ثبت نام چه طوری تو سروکله شرکت های ادمیشن کننده می زنند که بهشون سیت بدن و اکثراهم کم میاد و به این دانشگاه واون دانشگاه می رن .مبایل و لپتاب که مثل نخودچی کشمش دست همشون هست و خدای من اگه بری عروسیاشون می بینی زنه پای برهنس ولی یک کیلو طلا اویزون کرده .گداهاشون هم انگلیسی می دونند .و..... خلاصه اینکه ازهم بی پول ترایرانی ها ن ولی ایرانی هنر قشنگ زندگی کردن داره.
چهار‌شنبه 18 دی 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.