نقدی بر تصرف یک ساعته باغ قلهک

نقدی بر تصرف یک ساعته باغ قلهک

شب گذشته، گروهی از دانشجویان، به باغ قلهک که در اختیار سفارت انگلیس در تهران است حمله کردند و برای ساعتی آن را تصرف کردند و پرچم فلسطین را در آن به اهتزاز درآوردند.

آنها، سپس با مداخله پلیس و پس از آنکه چند نفر در این درگیری مجروح شدند، باغ قلهک را تخلیه کردند و بار دیگر انگلیسی ها آن را در اختیار گرفتند.

در این باره سه نکته حائز اهمیت است:

1- ماجرای باغ قلهک ، ریشه در بی کفایتی تاریخی قاجاریه دارد. بر اساس اسناد و مدارک موجود، سفارت انگلیس در عهد قاجاریه، تابستان ها این باغ را از دولت ایران اجاره می کردند (از زمان محمد شاه قاجار) زیرا دیپلمات های انگلیسی ترجیح می دادند تابستان های تهران را در باغی مصفا و خنک در شمال تهران (آن زمان قلهک خارج از محدوده شهری بود) به سر ببرند.

بعدها، ناصرالدین شاه، این باغ را به انگلیسی ها واگذار کرد.

در نامه "واگذاری" باغ قلهک، نشانه ای از فروش این باغ یا اهدای آن وجود ندارد بلکه "حق سکنی" یعنی "اجازه سکونت" به سفیر وقت انگلیس داده شد.

حق سکنی، یعنی مالک، با حفظ مالکیت خود بر یک ملک، به شخصی اجازه می دهد در آن ملک سکونت کند. این حق اصولا با مرگ یکی از طرفین از بین می رود.

با این حال انگلیسی ها مانند "مهمان کنگر خورده و لنگر انداخته" ، در این باغ ماندند و در تمام دوران قاجار و سپس پهلوی ها، کسی متعرض آنها نشد و پس از انقلاب و طی شدن سالهای جنگ و تبعات آن، سرانجام، اسناد این باغ، مورد توجه ایرانی ها قرار گرفت و از انگلیس خواسته شد این باغ را تخلیه کند زیرا حق سکنی مزبور حدود 150 سال به پایان رسیده است.

از این رو، با توجه به اینکه قانونا انگلیس حقی در این باغ ندارد و حتی در نامه واگذاری قاجاریه هم صراحتا آمده است که این باغ «ملکاً تعلق به دولت علیه (ایران) دارد» ، اعتراض دانشجویان به عدم تخلیه این باغ بزرگ که هم اکنون صدها میلیارد تومان ارزش دارد، اعتراضی کاملا بجاست که در عین حال، اعتراض به مسوولان داخلی هم هست که تاکنون نتوانسته اند این باغ را به ملت ایران بازگردانند.

لذا اصل تلاش برای بازپس گیری این قطعه از خاک ایران آن هم در پایتخت کشور، یک حرکت وطن دوستانه و قابل ستایش است.

حراست از خاک وطن، وظیفه ای ملی است چه این خاک، ابوموسی و تنب کوچک و بزرگ نام داشته باشد و چه باغ قلهک.

2- راه باز پس گیری باغ قلهک از دست انگلیسی ها، قطعا اقدامات خشونت بار نیست زیرا اگر چنین بود، تاکنون نیروهای مسلح کشورمان این باغ را فتح می کردند!

بی گمان، این پرونده، مسیری دیپلماتیک و قضایی را باید طی کند و مردم و رسانه ها نیز باید بازپس گیری این قطعه از خاک ایران را به عنوان یکی از مطالبات خود از حاکمیت بخواهند و بر آن اصرار بورزند تا این مساله بار دیگر به محاق 150 ساله گذشته برده نشود.

لذا حمله به این باغ، حاصلی جز بهانه دادن به دست انگلیسی ها و ایجاد فرصت برای آنها جهت مظلوم نمایی و فرار به جلو ثمری ندارد.

شب گذشته، تعدادی از دانشجویان به این باغ حمله و آن را تصرف کردند ولی بعد چه شد؟ "هیچ!"
آنها مجبور شدند ساعتی بعد، از باغ بیرون بیایند و آن را دوباره به دست  انگلیسی ها بدهند!"

به راستی آیا مشکل ما این بود که در آن یک ساعت باغ در دست این چند دانشجو باشد؟

تاسف آور اینجاست که دانشجویان هیجان زده، برای تصرف باغ، نه با ارتش انگلیس که با پلیس ایران درگیر شدند و پس از آسیب رساندن به آنها، وارد این ملک شدند (در یکی از تصاویر، پلیسی به چشم می خورد که بر اثر اصابت کوکتل مولوتف، لباسش آتش گرفته است)
آیا حمله به پلیس که جزو نیروهای مسلح کشور محسوب می شود، مبارزه با اشغالگری انگلیسی هاست یا تضعیف پلیس و بدنام کردن وجهه دانشجویان؟

آیا وقتی این افراد فاتحانه (!) وارد باغ می شدند فکر خروج منفعلانه از آن و بازگشت مسرورانه انگلیسی ها را نمی کردند؟!

به نظر می رسد نمایشی این چنین، بیش از آنکه اقداماتی جهت منافع ملی باشد، مانورهایی برای تخلیه هیجانات جوانانی است که فکر می کنند دنیا به سرپنجه اراده آنها می گردد!

3- باغ قلهک، بخشی از ایران است و به مردم ایران تعلق دارد. این نکته ای است که حقوقدانان نیز بر آن صحه می گذارند و از این رو، بازگرداندن آن و اخراج انگلیسی ها که بناحق حدود 150 سال است آن را در اختیار دارند، یک حرکت کاملا ملی است.

 با این حال، کسانی که دیشب باغ قلهک را تصرف کردند، در اقدامی عجیب، به جای آنکه پرچم ایران را در این تکه از خاک ایران برافرازند، پرچم فلسطین را در آنجا به اهتزاز درآوردند.

در اینکه در مناقشه اسراییل و فلسطین، ما حامی فلسطین هستیم و در طول سه دهه اخیر، هزینه های فراوانی در این راه متحمل شده ایم، تردیدی نیست در غائله اخیر غزه نیز، این ایرانی ها هستند که بر خلاف سران عرب، ندای حمایت از مردم مظلوم فلسطین را سرداده اند.

با این حال، فراموش نکنیم که ایران کشوری است و فلسطین کشوری دیگر.
مساله باغ قلهک نیز مشکلی است بین ایران و انگلیس و ربطی به هیچ دولت و ملت دیگر ندارد.

لذا، کسانی که علم حمایت از مردم فلسطین را بلند کرده اند، نباید این دو موضوع را با یکدیگر خلط کنند زیرا قرار نیست باغ قلهک را از انگلیسی ها پس بگیریم و به فلسطینی ها یا به هر کس دیگری بدهیم.
باغ قلهک، متعلق به ایران است، نه به انگلیس یا فلسطین.
منبع : سایت عصر ایران
salamiran - ایران - شیراز
وقتی دولت در اعاده مالکیت مطلق ارضی که حق مسلم کشور است مسامحه دیپلماتیک می کند ، دانشجویان مسلمان بعنوان نیروی خردمند و پیشتاز جامعه سزاست نسبت به تحقق آن اقدام نمایند و برافراشتن پرچم فلسطین نیز بهترین راه جهت تحقیر روباه پیر انگلیس که غده سرطانی اسرائیل را در منطقه ایجاد کرده است
پنج‌شنبه 12 دی 1387

book - ایران - تهران
باغ قلهک، متعلق به ایران است، نه به انگلیس یا فلسطین
پنج‌شنبه 12 دی 1387

مسلمان ایرانی - استرالیا - سیدنی
آفرین به نویسنده ی این مطلب...
پنج‌شنبه 12 دی 1387

saeed8990 - ایران - بابل
ای ول گل گفتی داداش
پنج‌شنبه 12 دی 1387

farzande koroshe kabir - ایران - تهران
از بچه های خارج از کشور سوال دارم. بی ز حمت پاسخ بدید. در تلویزیون می بینیم که وقتی تظاهرات علیه اسراییل رو درکشورهایی مثل سوید و آلمان و فرانسه رو نشون می ده همه شعار به زبون عربی می دن. قیافه هاشون هم سبزه رو و مشکیه. این زبانها مگه زبان اصلی مردم اون کشورهاست؟ اصلا اون جا مردم اصیل اروپایی هم اعتراض می کنند ویا تلویزیون ما تبلیغات راه می ندازه؟
پنج‌شنبه 12 دی 1387

saeed85 - ایران - تهران
باغ قلهک متعلق به ایران است و بس. دولت انگلیس بارها به خاک ایران دست اندازی کرده است. بحرین ایران و هرات ایران نشانه ای از این ماجراست. متاسفانه ملت ایران در مورد مسایل ملی با هم متحد نیستند. البته تقصیری ندارند زیرا غم نان همه چیز را از بیاد آنها برده است. ملت ایران باید بیدار شود و دست از اختلاف بر دارد و برای آبادانی و پیشرفت کشور خود تلاش کنند و سیاستمداران و حقوقدانان نیز باید از منافع به حق ملت ایران دفاع کنند.
پنج‌شنبه 12 دی 1387

persian guy - مالزی - کوالالامپور
جمهوری اسلامی واسه همه ننه ست واسه ایران زن بابا
اخه قراره از دست این ضحاک خلاص میشیم خدا میدونه
پنج‌شنبه 12 دی 1387

mnm - کره - سول
تلاش بی فایده وابروریزی بی دامنه در انگلیس اینبار توسط دانشجویان که فردا اینده مملکت هستند واقعا خجالت اور است
پنج‌شنبه 12 دی 1387

shila123 - انگلستان - لندن
اینا که واسه پس گرفتن باغ نریختن تو ... فقط میخواستن پرچم فلسطین رو بزنن .. اصلا فکر نکنم بدونن مالکیت باغ مال ایرانه ..یا اینکه براشون مهم باشه مالکیت مال کیه ..
پنج‌شنبه 12 دی 1387

arian1 - ایران - تس
البته در کشوری که یک اخوند تریاکی بی سواد خود را رهبر مردم ایران می خواند وعده ایی گوسفندبعنوان حزب اللهی دنبال روی او را می کنندنمی توان انتظار دیگری جز این را داشت. به جای انکه مسائل را از راهای درست ان حل کنند ان هم بدست اشخاص باصلاحیت و کاردان یک عده بسیجی احمق را طبق معمول به نام دانشجو با چماق برای حل مشکلات می فرستندانگار نمی دانندکه دست انها برای همه رو شده است.
پنج‌شنبه 12 دی 1387

نهفت - ایران - تهران
عجب !!! موقع شکار .... گرفته !!! این مقاله گهر بار رو کی نوشته ؟ شما که میگین این قضیه ربطی به کشورهای دیگه نداره و مربوط به ایران و انگلیس هستش»دوست عزیز اینو نفرمودید که این بنده های ساده لوح روستایی نرفتن که باغ قلهک رو از کسی پس بگیرند.که حالا شما از روشهای باز پس گیری اون حرف میزنید.ضمنا این بنده های ساده لوح روستایی فقط رفتن بالا شهر (قلهک) رو تماشا کنن . که روش تماشا کردنشون اینجوریه .حالا شما دن کیشوت وار صحبت از باز پس گیری باغ قلهک بکنید.دوست عزیز بافورهای توی باغ تولید مشترک ایران و انگلیس هستش.
پنج‌شنبه 12 دی 1387

mlowes - آمریکا - ایران
در این که این باغ متعلق به اونها نیست که شکی نیست. اما اینطور که من شنیدم آخوندها و آخوندزاده ها دیگه چیزی از نیاوران و زعفرانیه و کلا باغات و درختهای تهران باقی نگذاشتند. پس فعلا همون بهتر که دست اونها باشه تا لا اقل همین انگلیسیها چیزی از گذشته ما را نگه دارن. وگر نه به محض تخلیه این باغ یکی از آقایون یا آقازاده ها معلوم نیست چندهزار دستگاه بخواد توش بسازه. (بخصوص که بهانه خوبی هم دارن. چون انگلیسیهای کثیف اونجا بودن باید هر چیزی که از اونها مونده را از بین برد و چه چیزی بهتر از قطع درختان و ساختن برجهای صد من یک غاز).
پنج‌شنبه 12 دی 1387

marde bahosh - ایران - تهران
راستی حکومت پهلوی با ان همه طبل وطن پرستی بحرین را از دست داد و در مقابل این موضوع (باغ قلهک )سکوت کرد تازه شانس اوردیم وطن پرست بودند اگر نبودند چی بلایی سرمان می آمد معلوم نبود.
پنج‌شنبه 12 دی 1387

khodesham - مجارستان - بوداپست
نویسنده محترم گویی در دنیای زیبای دیگریست! این نکاتی که فرمودن تنها نکاتی بود که دانشجویان (البته اینطور که میگن) به اونها فکر نکرده بودن. وگر نه غره کجا و حق طلبی ارضی در پایتخت کجا!!
پنج‌شنبه 12 دی 1387

vodu - انگلستان - لندن
برطبق قواعد بین الملال سفارت یک کشور همانند خاک یک کشور هست. ایران قواعد بین الملال در سال 1979 با اشغال سفارت آمریکا زیر پا گذاشت. شما اول سفارت آمریکا یا خاک کشور آمریکا را تخلیه کنید قبل از اینکه بیاید درباره باغ قلهک نظربدین...
پنج‌شنبه 12 دی 1387

armanbm - امریکا - بوستون
جالب اینجاست که در حال حاظر دولت ایران هم صاحب قطعه زمینی نه به این ساحت ولی هم ارزش در لندن هست که اگر این زمین رو پس بگیرن اون رو هم که الان ساختن و محل دروس حوضه و ولایت فقیه هم هست رو باید پس بدن و ایجاش هستش که نمیدونن چیکار کنند .
پنج‌شنبه 12 دی 1387

elora - نروژ - اسلو
farzande koroshe kabir - ایران - تهران
اینجا اصولا توی اعتراضاتشون از زبون رسمی کشور استفاده میکنن ایرانی ها و دیگران از زبون خودشون و زبون رسمی کشور استفاده میکنند.مردم اروپایی هم اهل اعتراض هستند .
پنج‌شنبه 12 دی 1387

iran zamen - نروژ - روگنان
مگر این وحشی ها که به باغ قلهک حمله کردن از تاریخ سر در می اورند.بسیچی مگر این حرفها حالیش است.اینها فقط 72 حوری در بهشت را خوب می شناسند و بس.
جمعه 13 دی 1387

kenzou - ژاپن - توکتو
سلام به انسان لطفا جنگ نکنپد
جمعه 13 دی 1387

بابک - ایران - سبزوار
فکر کردند باغ فدک است
جمعه 13 دی 1387

mohsenmohsen - ایران - تهران
فکر می کنید اگه پس بگیرنش چی میشه
میشه سپاه پاسداران
شنبه 14 دی 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.