سوریه؛ ورق برنده آمریکا در قمار خاورمیانه

سوریه؛ ورق برنده آمریکا در قمار خاورمیانه

به نوشته اشپیگل، اوباما برای حل مشکلات خاورمیانه به سوریه نیاز دارد

باراک اوباما رئیس جمهوری منتخب آمریکا در نظر دارد همزمان با ورود به کاخ سفید برنامه اتمی ایران، ناآرامی های عراق و راکد ماندن روند صلح خاورمیانه را سرلوحه کار خود قرار دهد.

اشپیگل آنلاین، نسخه اینترنتی هفته نامه آلمانی اشپیگل، با انتشار گزارشی در این باره نوشت " سوریه می تواند کلید حل همه این مشکلات باشد" واین در حالی است که اسرائیل با نگرانی ناظر تحولات است.

هفته نامه اشپیگل ، در نسخه اینترنتی خود در روز هجدهم دسامبر گزارش مشروحی در باره مسائل روز خاورمیانه از جمله برنامه اتمی ایران و سیاست های دولت آینده آمریکا به رهبری باراک اوباما، انتشار داد که در آن از سوریه بعنوان کشوری نام برد که در حل مسائل مربوط به برنامه اتمی ایران ، ناآرامی های عراق و وقفه در روند صلح خاورمیانه می تواند نقش کلیدی داشته باشد.

تحلیلگران "اشپیگل " از بیروت و واشنگتن به نشستی اشاره دارند که به دعوت دفتر موسسه بزرگ انتشاراتی " برتلس مان " برای بحث در باره " آینده خاورمیانه در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما " برگزار شده بود.

در این نشست، توجه کارشناسان در گفتگوهای خود همواره روی یک کشور تمرکز یافته و این پرسش را مطرح می کردند که ایران چگونه، کجا و کدام هنگام برای توقف برنامه اتمی خود آمادگی نشان خواهد داد؟

به گزارش اشپیگل، در این ارتباط توجه شرکت کنندگان معطوف به نقش سوریه شد . به باور ناظران سیاسی واشنگتن، نزدیک شدن به رژیم بشار اسد، سبب پیشرفت دیپلماسی در منطقه خاورمیانه خواهد شد وبه احتمال بسیار زیاد در اوایل سال آینده دیپلمات های آمریکا بار دیگر در دمشق مستقر خواهند شد .

آمریکا در ماه فوریه سال 2005 که رفیق حریری نخست وزیر لبنان به قتل رسید دیپلمات های خود را از سوریه فرا خواند و از آن زمان تا کنون روابط دو کشور قطع شده است.

اشپیگل آنلاین ، در گزارش خود می افزاید به باور ناظران امور خاورمیانه، بدون سوریه تامین ثبات در عراق و همزیستی مسالمت آمیز بین اسرائیل و فلسطینی ها امکان پذیر نخواهد بود و سیاستگذاران دولت آمریکا هم به این باور رسیده اند.

مهمتر این که سوریه مهمترین متحد ایران در منطقه بشمار می رود و اگر دمشق از تهران دوری جوید ، توازن به سود کشورهای عرب طرفدار غرب در منطقه دگرگون خواهد شد.

این دسته از کشورها و در صدر آن ها عربستان سعودی از مجهز شدن ایران به سلاح اتمی هراس دارند.

تیم اوباما هم برای اینکه موفق شود بین سوریه و ایران نفاق ایجاد کند ناگزیر خواهد بود که به سوریه امتیازاتی بدهد، امتیازاتی که ممکن است خوش آیند اسرائیل نباشد.

در این گزارش آمده است که اسرائیل در عین حال از پیامد های نزدیکی آمریکا با سوریه که دشمن قدیمی اسرائیل بشمار می رود و تثبیت نقش حزب الله در دولت لبنان نگران است.

دولت بوش در تلاش بود که نخست شاهد تغیرات در سیاست سوریه باشد و بعد پیشنهادات خود را ارائه دهد ولی مشاوران آقای اوبا ما برخلاف آن ارائه پیشنهاد به سوریه را دلیل ضعف نمی دانند و می خواهند با دست باز وارد گفتگو شوند.

حزب الله در لبنان بخش عمده ای از قدرت است و در کابینه دارای حق وتو است و دولت سوریه تاکنون نه از ارسال اسلحه برای حزب لله از راه سوریه جلو گیری کرده و نه عبور شبه نظامیان عراقی را از مرزهای آن کشور متوقف ساخته است. نزدیکی آمریکا با سوریه از نظر اسرائیل همچنان خطراتی در بر دارد.

بنا بر این گزارش هیلاری کلینتون ، وزیر خارجه آینده آمریکا بخاطر پیچیدگی اوضاع احتمالا یک نماینده ویژه خاورمیانه را منصوب خواهد کرد و در این ارتباط چند نام بر سر زبان ها است ازجمله کالین پاول و دنیس راس.

شاید هم آقای اوباما تصمیم بگیرد در این باره از اروپا کمک بگیرد. به این ترتیب که اروپائی ها از نزدیک مقدمات را فراهم کنند و آمریکا نتیجه اقدامات و گفتگوهای اروپائی ها را مورد تائید قرار دهد.

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.