درگذشت موتزارت

درگذشت موتزارت

217 سال پیش در روز 5 دسامبر سال 1791 میلادی ولفگانگ آمادئوس موتزارت، موسیقیدان برجسته اتریشی در سن 35 سالگی در عنفوان جوانی درگذشت.

جسد موتزارت در یک گور بی نام و نشان در گورستان سن مارک در چند کیلومتری شهر وین به خاک سپرده شد.

هنگامی که بعدها برای ساختن مقبره ای که شایسته نام و نبوغ این هنرمند باشد به جستجوی گور او پرداختند ، موفق به کشف محل آن نشدند.

از موتزارت بیش از 600 اثر موسیقی در تمام زمینه ها ، اپراها ، سونات ها ، کنسرتوها ، سمفونی ها و کواتورها به یادگار مانده اند.

چند روز قبل از مرگ موتزارت یک زن سیاهپوش به او سفارش یک «رکوئیم» را داد اما موتزارت مجال به پایان رساندن آن را نیافت و یکی از شاگردانش براساس آخرین توصیه های استاد آن را به پایان رساند.

به این ترتیب ، در روز 5 دسامبر سال 1791 میلادی ولفگانگ آمادئوس موتزارت ، موسیقیدان برجسته اتریشی در عنفوان جوانی درگذشت.

مردم اتریش و اروپا در زمان حیات موتزارت نبوغ او را نشناختند و موتزارت در فقر درگذشت.

اپرای «فلوت سحرآمیز» پس از مرگ موتزارت به نمایش درآمد و با استقبال فراوانی روبه رو شد اما هنرمند دیگر زنده نبود تا شاهد این موفقیت باشد.

bita.bahal - آمریکا - پنسیلوانیا
برای چی مرده؟؟؟
منظورم اینه که در اثر چی ؟؟؟؟؟
دیگه خیلی خلاصه بود...
چهار‌شنبه 13 آذر 1387

tarrega - ایران - ساری
کی این مقالات رو مینویسه ؟موتزارت اتریشی نبودو آلمانی بود . تو سالزبورگ آلمان متولد و بزرگ شد . و متاسفانه مجبور شد بره به دربار اتریش تا بتونه فعالیتهای خودش رو در این زمینه دنبال کنه . لطفا یه نفر مطلع در این باره بنویسه .و اون زن سیاهپوش هم چند رکوئیم به موتزارت سفارش داده بود و اونم چندتاشو آماده کرده بود . بقیشم مجال پیاده کردن روی کاغذ رو پیدا نکرد . اونم شاگردش نبود و یکی از دوستان صمیمیش بود .
اون تنها نابغه ای تو دنیای موسیقی بود که یک اپرای کامل رو از تو ذهنش می پروروند و تو یک روز پیادش می کرد . حتی خیلیهارو دو روز قبل از اجرا مینوشت . حتی بتهوون هم با اون عظمت و نبوغ برای هر سمفونیش سالها و ماهها وقت میگذاشت .
البته من سمفونی های بتهون رو بیشتر دوست دارم . اما بازم فکر می کنم سمفونی های موتزارت با اینکه زیاد روش متمرکز نمیشد کمتر از آثار بتهوون هم نیست .
من عاشق سمفونی شماره 40 موتزارت هستم . و صد البته سمفونی های شماره 5 و 9 بتهوون .
پنج‌شنبه 14 آذر 1387

shela - سویس - برن
اقا یا خانم از ساری.سالزبورگ در اتریش است نه در المان.در غربه اتریش قرار گرفته.معنی سالز بورگ یعنی قلعه نمکی.
پنج‌شنبه 14 آذر 1387

وانیا - ایران - تهران
tarrega - ایران - ساری
مرسی از اطلاعات نسبتا جامع و دقیقت
ما هم استفاده کردیم
پنج‌شنبه 14 آذر 1387

shahram257 - ایران - تهران
اکثر دانشمندان و موسیفی دانان از دنیا رفته اند منم حال و روز چندان خوبی ندارم...
پنج‌شنبه 14 آذر 1387

Delavare_Pars - هلند - دن هاخ
tarrega - ایران - ساری
دوست گرامی زالتسبورگ (سالزبورگ) شهری است در 300 کیلومتری وین در کشور اتریش. موتسارت ( موتزارت) اتریشی هست. در این شک نکنید.
پنج‌شنبه 14 آذر 1387

ehsanzm - اتریش - سالزبورگ
سالزبورگ یک شهر اتریشی هست..موزارت هم اترشیه
پنج‌شنبه 14 آذر 1387

pokalu - المان - دورتموند
خیلی‌ تحت تاثیر قرار داد منو این سرگذشت که بر موتزارت گذشته بخصوص که اینقدر جوان از دنیا رفته.واقعا حیف...!
پنج‌شنبه 14 آذر 1387

bizet - ایران - شیراز
زیبا ترین کارش سمفونی 40 هست.
راستی چرا نابغه ای مثل موتزارت باید در سن 35 سالگی از دنیا بره ولی ماموتهایی مثل مکارم شیرازی و نوری همدانی و جنتی و مشکینی عمر ننگینشون ادامه داره؟
پنج‌شنبه 14 آذر 1387

jojo666 - ایران - تبریز
tarrega - ایران - ساری دوست عزیز اشتباه میکنی
موتسارت در شهر سالزبورگ در کشور اتریش که یکی از مراکز هنری، فعال، و مهم موسیقی اروپا بود از لئوپلد موتسارت و آنا ماریا پرتل موتسارت به دنیا آمد. مدارک تولد او نام کاتولیک وی را یوهان کریسُستُُموس ولفگانگوس تئوفیلوس موتسارت [۴]نشان می‌دهند. از این پنج اسم دو نام اول نام‌های مذهبیِ کاتولیکی بودند و کاربرد روزمره نداشتند. قسمت چهارم نام او، تئوفیلوس، به زبان آلمانی یعنی محبوب خداوند، در زبان لاتین معنی آمادئوس می‌دهد، و به فرانسه آمادی تلفظ می‌شود. خود موتسارت ترجیح می‌داد که به نام ولفگانگ امادی موتسارت شناخته شود و همیشه بالای هر صفحهٔ کارش را با این اسم امضا می‌کرد. پدرش لئوپولد که در دربار اسقف خدمت می‌کرد، آهنگساز و ویولونیست بسیار مشهوری بود. از همان اوان کودکی ولفگانگ چنان نبوغی از خود نشان داد که پدرش همه کار خود را رها کرد و به طور جدی و مستمر به آموزش فرزندش پرداخت. موتسارت پیش از رسیدن به سن ۱۲ سالگی نوازنده‌ای چیره‌دست در پیانو، ویولون، و ارگ شد
پنج‌شنبه 14 آذر 1387

reno81 - اسپانیا - مادرید
shahram257 - ایران - تهران
اکثر دانشمندان و موسیفی دانان از دنیا رفته اند منم حال و روز چندان خوبی ندارم...
عزیزم پس زودتر جامو سر بکش .لووووووووووووول
جمعه 15 آذر 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.