اکونومیست: مهمانی احمدی نژاد تمام شد

اکونومیست: مهمانی احمدی نژاد تمام شد

اکونومست: دو پیش بینی احمدی نژاد اشتباه از کار درآمد

هفته نامه اکونومیست چاپ لندن در شماره 22 نوامبر مطلبی را به تاثیر تحولات اخیر اقتصادی بر شرایط سیاسی ایران و به خصوص موقعیت محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری، اختصاص داده است.

در این گزارش که با عنوان "میهمانی تمام شد" چاپ شده آمده است که روزگار محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، تا کنون به خوبی و خوشی گذشته اما این وضع برای چه مدت دیگری ادامه خواهد داشت؟

اکونومیست یادآور می شود که آقای احمدی نژاد در ماه مارس سال جاری پیش بینی کرد که باراک اوباما هرگز به ریاست جمهوری آمریکا انتخاب نمی شود و چنین توضیح داد که "حتی اگر تمامی ملت آمریکا هم به او رای بدهد، بازهم راهی پیدا می کنند تا مانع از ورود او به کاخ سفید شوند" و در ماه ژوئیه نیز باز هم یکی دیگر از پیش بینی های خود را بر زبان راند و اعلام کرد که بهای نفت هرگز به زیر یکصد دلار در هر بشکه تنزل نمی کند.

اکونومیست می نویسد که شاید آمال دور و دراز باعث تضعیف قدرت پیش بینی آقای احمدی نژاد در هر دو مورد شد و می افزاید که جناح فوق محافظه کار در ایران که او نمایندگی آن را برعهده دارد در دوره زمامداری آقای بوش قوت گرفت و خصومت آمریکا نسبت به ایران به محمود احمدی نژاد فرصت آن را داد تا نقش قهرمان مظلوم را ایفا کند در حالی که افزایش بی سابقه بهای نفت این امکان را به او می داد تا در استفاده از منابع دولتی ولخرجی کند اما نادرست بودن هر دو پیش بینی رئیس جمهوری ایران، او را بر سر یک دوراهی قرار داده است.

به نوشته این هفته نامه، حتی قبل از سقوط بهای نفت خام در بازارهای جهانی نیز اقتصاددانان ایرانی نسبت به عواقب سیاست اسراف آمیز آقای احمدی نژاد، که نرخ تورم را به حدود 30 درصد رسانده، هشدار داده بودند و حالا که از حدود دویست میلیارد دلار عواید نفتی طی سه سال اخیر، تنها شاید بیست و پنج میلیارد دلار در خزانه باقی مانده باشد، دولت ایران، که بودجه سالانه را براساس نفت بشکه ای 80 دلار تنظیم کرده، با گزینه های دشواری روبرو شده است.

مشکلات داخلی

اکونومیست می افزاید که با توجه به تحریم های بین المللی که به دلیل سیاست های هسته ای جمهوری اسلامی علیه ایران وضع شده، مشخص نیست که دولت برای تامین نیازهای مالی خود به چه مرجعی می تواند متوسل شود.

 آیا آیت الله خامنه ای حمایت از احمدی نژاد را پر هزینه خواهد یافت؟

این نشریه یادآور می شود که بانک های داخلی مرجع مطلوبی برای تامین کسری بودجه نیستند زیرا به دستور رئیس جمهوری، نرخ بهره وام های کوچک تنها 12 درصد تعیین شده، که بسیار کمتر از نرخ تورم است و بسیاری از نهادهای وام دهنده را به مرز ورشکستگی کشانده و براساس آمار غیر رسمی که روزنامه تایمز مالی منتشر کرده، میزان وام های غیرقابل وصول در دوره حکومت آقای احمدی نژاد به شدت رشد کرده و به حدود 20 درصد دارایی بانک ها رسیده است.

اکونومیست می نویسد که اقتصاددانان ایرانی به بمباران کردن رئیس جمهوری با نامه های شدیداللحن عادت کرده اند و اخیرا شصت تن از دانشگاهیان دولت او را به "آرمانگرایی افراطی، اقدامات شتابزده و ایجاد تنش در ارتباط با جهان خارج" متهم ساختند و افزودند که ایران در مقایسه با همسایگان خود رشد اقتصادی کمتری داشته، توان رقابتی خود را از دست داده و نتوانسته است بیکاری گسترده را درمان کند.

به نوشته اکونومیست، در عین حال ایران با خطر سقوط فوری مواجه نیست و شاخص بهای سهام در بورس تهران از ماه ژوئیه تا کنون تنها حدود 16 درصد تنزل کرده در حالیکه میزان سقوط این شاخص برای کشورهای برخوردار از رشد سریع اقتصادی به 53 درصد می رسد و با اینکه تحریم های بین المللی به کاهش سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز جمهوری اسلامی منجر شده و هزینه بازرگانان را افزایش داده، اما هنوز به بروز کمبود چشمگیر کالاها نیانجامیده است.

در عین حال، این نشریه می افزاید، گرانی کالاها و خدمات بر اعصاب مردم اثر گذاشته و به عنوان مثال، تلاش دولت در اجرا کردن قانون 3 درصد مالیات بر ارزش افزوده در ماه سپتامبر باعث شد تا بازاریان، که پایگاه قدرت محافظه کاران محسوب می شوند، برای نخستین بار از زمان انقلاب سال 1979 دست به اعتصاب بزنند و دولت را به عقب نشینی وادار سازند و اجرای طرح سهمیه بندی بنزین در سال گشته نیز که هدف از آن محدود کردن مصرف و کاهش بار یارانه سوخت بود، به نا آرامی انجامید.

دشواری سیاسی و انتخاب اوباما

اکونومیست می نویسد که علاوه بر همه اینها، آقای احمدی نژاد با دشواری های رو به افزایش سیاسی مواجه است و در ماه اکتبر، مجلس ایران وزیر کشور را که از نزدیکان رئیس جمهور بود به دلیل افشای جعلی بودن مدرک دانشگاهی وی از کار برکنار کرد و محافظه کاران دینی نیز یکی از معاونان رئیس جمهوری را به خاطر اهانت به قرآن در جریان برگزاری یک همایش گردشگری مورد حمله قرار دادند.

 اکونومیست: ممکن است اوباما حریف زورمند تری باشد

باا ینهمه، به نظر می رسد آقای احمدی نژاد از پشتیبانی آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، برخوردار است هرچند برخی تحلیلگران گفته اند که ممکن است آیت الله بتدریج به این نتیجه برسد که حمایت از رئیس جمهوری هزینه گزافی به همراه دارد.

اکونومیست می افزاید که آزمون اساسی در این زمینه را نحوه برخورد آقای احمدی نژاد با دولت جدید آمریکا تعیین می کند.

به نوشته این هفته نامه، تاکنون، محمود احمدی نژاد تاکید داشته که سیاست انعطاف ناپذیری ایران در مورد برنامه های هسته ای با هزینه ای قابل تحمل به دست آمده و نتیجه مذاکرات اخیر با روسیه و چین و جلوگیری از تحرکات کشورهای غربی برای تشدید تحریم های بین المللی به نشانه ای از موفقیت ایران تعبیر شده است و از آنجا که آقای اوباما برای مذاکرات بدون پیش شرط با ایرانیان ابراز آمادگی کرده، ایران پیروزی او بر جان مک کین را به عنوان شکستی برای تندروهای آمریکایی دانسته است.

با اینهمه، اظهارات اخیر مقامات ایرانی حاکی از آن است که آنان، باراک اوباما را حریفی زورمندتر از رقیب شکست خورده او می دانند.

اکونومیست یادآور می شود که پس از انتخاب باراک اوباما، آقای احمدی نژاد در اقدامی بی سابقه نامه تبریک برای او ارسال کرد اما به زودی مقامات ایرانی هشدار دادند که آمریکا صرفا تاکتیک مذاکراتی خود را از "سخت" به "نرم" تغییر خواهد داد و از محبوبیت قابل توجه آقای اوباما برای متمرکز کردن فشار بیشتر علیه جمهوری اسلامی بهره برداری خواهد کرد.

این نشریه در خاتمه می نویسد که آزمایش موشکی اخیر ایران، که در جریان آن، یک موشک پیشرفته با برد دو هزار کیلومتر شلیک شد، احتمالا نشان از قصد ایران برای ادامه مبارزه جویی دارد اما در عین حال، ممکن است حاکی از نوعی دل نگرانی نیز باشد.

king_amir - ایران - تهران
به نظر من با وزیر کشور شدن محصولی احتمالا ملت ایران باید یک دوره دیگر احمدی نژاد و کارهای او را تحمل بفرمایند.
جمعه 1 آذر 1387

popi900 - ایران - تهران
به اکونومیست بگویید این آدم دروغگو ترین و کذاب ترین انسان روی زمین هست. قبل از اینکه رئیس چمهور بشه در برنامه تلویزیونی شبکه 2 به مجری گفت که من اگر رئیس جمهور بشم کاری با مدل موی دخترا و پسرا ندارم. مگر مشکل کشور ما مدل موی دخترای ماست؟؟/؟ نه مشکل ما اینه واقعا؟؟؟؟ فیلمش هم تو یوتویوب هست برین ببینید. خدا لعنتت کند میمون زشت. هیچ خاصیتی نداشتی به خدا. وقتی که رهبر کفتار ...خمینی میگوید اقتصاد برای خر است دیگر از این عنتر ایکپیری چه انتظاری می رود.
جمعه 1 آذر 1387

پرشیا - ایران - تهران
دست حق با احمدی بوده و هست ---- دشمنانش عده ای دنیاپرست ---- مرد میدان جهاد و ایمان -----دشمنانش همه بیگانه پرست
جمعه 1 آذر 1387

farnoosh63 - انگلستان - لندن
وای قیا فش خیلی خنده دار ما نمی تونیم جلوی خند مون بگیریم.
جمعه 1 آذر 1387

azadi - ایران - کرج
خدا به خیر بگذرونه از نظر اقتصادی فاجعه ای در راهه.
جمعه 1 آذر 1387

pejmanfrance - فرانسه - پاریس
popi900 - ایران - تهران
از ارباب گوربگوشده اش یاد گرفته که گفت پول آب و برق مجانی.
من صد بار این موضوع را در کامنت هام گفتم ولی یکی از مزدوران مثل قوزفیش-فاطی1387 یا زینب از سانتی یه گوه جوابی برای این شرمساریشون ندارند
جمعه 1 آذر 1387

sooren - انگلیس - منچستر
(این مجلسی یکه جایگه اهل منبر است ... در چشم خلق بود و نبودش برابر است )//( ان شیخ مفتخور که به مجلس نشسته است .... عمامه اش مدور و عقلش مدور است )//(شیخ حرام لقمه که پستی شعار اوست .... در ارزوی سیم و زر از خاک این در است )//( از بسکه برده پول و طلای من و تو را .... بنگر به خانه اش که چو دکان زرگر است )//( ملت بدون قند و شکر ؛شیخ حقه باز .... گوید که نطق من به مثل قند وشکر است )//( پرسید شیخ چاره کار حقیر چیست ... گفتم ؛به چاک جاده بزن ؛روز اخر است )
جمعه 1 آذر 1387

علی از اخر زمان - ایران - تهران
اگه چهار سال دیگه هم بخواد رییس جمهور بمونه مسلما برای ایران خیلی خوب میشه! مردم خوب حالشون اساسی میگیرن و بعد هم سوار اتوبوسشون می کنن میفرستنشون پیک نیک!!!
جمعه 1 آذر 1387

tima88 - انگلستان - لیورپول
اگه یه جایی جنگ شد دست کسی تنگ شد
تقصیر من بود
اگه بحران آب بود هجرت سراب بود
تقصیر من بود
اگه زمستونا سردن تابستونا گرمن
تقصیر من بود
اگه جاده ها باریکن کوچه ها تاریکت
تقصیر من بود
تقصیر من بود
تقصیر من بود
ا
گه بود بحران بیکاری فقر و نداری
تقصیر من بود
جنگ اعراب و اسراییل ببر های تامیل
تقصیر من بود
بحران هویت مرگ معنویت
تقصیر من بود
ساختار زدایی از مدنیت
تقصیر من بود
تقصیر من بود
این یه اعترافه خیلی باس ببخشین
تقصیر من بود

عوام زدگی سیاسی شکست دیپلوماسی
تقصیر من بود
حذف تیم ملی با بازی احساسی
تقصیر من بود
اگه بن لادن در رفت تکون خورد قیمت نفت
تقصیر من بود
اگه از این همه وعده حوصلتون سر رفت
تقصیر من بود
تقصیر من بود
خانوم ها و آقایون عذر میخوام باعث شرمندگیه

اگه شاکی ها زندونن مجرما بیرونن
تقصیر من بود



اگه اینا همش یه راز که همه میدونن
تقصیر من بود
اگه خدایی نکرده یه روز من نباشم اون روز چی میشه؟
تقصیر منه چه باشم چه نباشم جور دیگه نمیشه.
شنبه 2 آذر 1387

paria_fb - ایرون - مقدس
دوتاییشون بانمکن
شنبه 2 آذر 1387

roshaanak_alman - آلمان - برلین
وقتی پول نفت ملت رو برای قوی کردن نیروی نظامی خرج می کنند و مدام مانور نظامی انجام می دن و موشک درست می کنند ... وقتی پول ملت رو برای بمب اتم حروم می کنند و ... پول نفت ملت رو میدن به فلسطینی ها و لبنانی هاو سوریه ای ها.... معلومه که آخر وعاقبت مردم چی میشه؟؟ خدا به داد ملت برسه و زودتر از دست این خدانشناس ها و دیکتاتورها راحتمون کنه..
شنبه 2 آذر 1387

zeinabe - ایران - قم
tima88 - انگلستان - لیورپول
آقا گل گفتی واقعا هر چی که من می خواستم بگم رو گفتی.
آره همه چیز تقصیر محموده قبل از اومدن اون ما نه می دونتستیم تورم یعنی چی؟نه چیزی به نام بیکاری وجود داشت(نرخ بیکاری امروز هنوزم تک رقمیه و اگه امروز تورمی می بینید به خاطر سیاست انبساطی دولته که پول ریخت توی جامعه تا نرخ بیکاری پایین بیاد .دوستانی که اقتصاد خوندن منظورم رو خوب می فهمند چرا که نرخ بیکاری و تورم با هم رابطه عکس دارند.تورم بیشتر بیکاری کمتر.).این مملکت گل و بلبل بود احمدی خرابش کرد.
به همه مخالفاش بگم تا قبل از روزای آخر انتخابات خیلیا طرفدار هاشمی بودن از جمله من و دوستم.اما بعد از شنیدن حرفاش نظرمون برگشت و شدیم سه آتیشه احمدی نژاد.الانم مطمپنم که باز مردم به محمود رای خواهند داد و این اکو هر چی دوست داره بگه خیالی نیست.
شنبه 2 آذر 1387

sarab22 - المان - دوسلدورف
zeinabe - ایران - قم
فکر کنم شمع زیاد دزدی قاطی کردی.
شنبه 2 آذر 1387

alireza.ch - سوییس - نوشاتل
zeinabe - ایران - قم
چو دزدی با چراغ آید گزیده تر برد کالا.
وقتی علم اقتصاد(البته آن مقداری که مورد نظر آخوند و کارگزار مذهبی است) به دست آخوند و آخوند زاده بیفتد، این چنین از آن سو استفاده می کنند. برای اینکه فکر نکنی خیلی منطقی و علمی هستی، برای سایر دوستان مقداری از دروغ پردازی های تو را می شمارم تا بیش از این نتوانید با ابزار دروغ و سو استفاده از بی اطلاعی برخی، رفتارهای حماقت آمیز این رییس جمهوری نیمه انسان را توجیه کنی. رابطه ای که از دیدگاه علم اقتصاد اقتصاد بین تورم و افزایش تولید(نه افزایش اشتغال) موجود است، طرز تکفری سنتی و مربوط به دهه شصت میلادی است. این رابطه در اقتصاد نوین خواب و خیالی بیش نیست. زیرا هر کس که خرده هوشی داشته باشد(به جز جناب رییس جمهور) پس از مدتی می تواند افزایش همیشگی قیمت ها بر اثر تورم را پیش بینی کرده و سرمایه مولد را به جای بکار گیری در زمینه تولید در زمینه دلالی بکار بگیرند.(همانند وضعیت فعلی ایران) تزریق پول ممکن است در کوتاه مدت باعث رونق اقتصادی شود اما در دراز مدت به علت آگاهی مردم و پیش بینی های عاقلانه اشتغال به نرخ قبلی باز خواهد گشت. زیرا نرخ اشتغال بوسیله نیروهای نهادی تعیین می شود نه توسط عوامی که از یارانه های دولتی یا پول های بادآورده تزریقی بهره مند شده اند. در غیر اینصورت برای بالا نگاه داشتن نرخ اشتغال زایی نرخ روز افزونی از تورم(شتاب همیشگی) مورد نیاز است و این دقیقا همان چرخه معیوبی است که پس از رویکرد اقتصادی احمدی نژاد به وقوع پیوسته است. این خیلی ساده است که بفهمیم( البته نه برای احمدی نژاد و طرفداران آن) میزان تورم لزوما میزان کار آیی بازار نیروی کار یا مدت و شرایط و قراردهای کاری را تغییر نمی دهد، بنابر این نرخ بیکاری طبیعی را نیز تغییر نخواهد داد. دوستان عزیز درون مرز، واقعیت چیزی نیست که شما از راه دستگاه های تبلیغاتی درون مرز می شنوید. واقعیت این است که نرخ تورم و بی کاری هر دو در کشور ما بالاست و اقتصاد ایران به یک اقتصاد کاملا ورشکسته و از کار افتاده تبدیل شده است. واقعیت این است که در یک کشور کوچک کوهستانی و جنگلی که یک وجب خاک خشک یافت نمی شود، با میانگین سنی بالای پنجاه سال، فاقد هر گونه معدن و ذخایر طبیعی، همانند سوییس نرخ بیکاری پنهان دو درصد می باشد که به علت مدیریت صحیح اقتصادی همان دو نفر نیز بصورت فعال از سوی دولت حمایت شده و از قدرت اقتصادی همسان با صاحبان کار و مشاغل برخوردارند. سو مدیریت جمهوری اسلامی یک حقیقت است و با ماله کشی و اظهار نظرهای غیر علمی طرفداران احمدی نژآد لوث نمی شود.
شنبه 2 آذر 1387

milad bandar - ایران - بندرعباس
خدا به زمین گرم بزنتش
یکشنبه 3 آذر 1387

tima88 - انگلستان - لیورپول
ببین نه من با تو هم عقیده‌ام نه بی‌ سواد نه ی.....مثل تو ..پس سعی‌ نکن خودتو بچسبونی...خجالت هم حدی داره..چقدر سو استفاده؟ ۳۰ سال گند زدن به مملکت رفته حالا امدی داری دری وری تحویلم میدی؟ رو که نیست....
دوشنبه 4 آذر 1387

azadazad - ایران - تهران
دوستان عزیز فرصتها برای رهایی از جور حکومت جهل و فساد دارد از دست میرود بیایید از فرصتهایی که اینترنت در اختیارما نقرار داده بهتر سود ببریم جنبش ما هستیم برای رهایی ایران حرکتهای خوبی را دارد شروع میکند این شاید آخرین فرصت برای داشتن یک ایران متحد سربلند را از دست ندهیم.
/ما هستیم/
چهار‌شنبه 6 آذر 1387

تهران-sara - ایران - تهران
چرا این دنیا وقت خودشونو صرف تحلیل و تفصیر حرفهای این اقا می کنند مگه بیکارن؟
شنبه 9 آذر 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.