معاون وزیر علوم : هر ساله ۱۵۰ هزار ایرانی تحصیل کرده، به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند

معاون وزیر علوم : هر ساله بیش از 150 هزار ایرانی تحصیل کرده، به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، دکتر "منصور کبکانیان" در سخنانی در اجلاس جهانی "علم و فناوری در جامعه" در کیوتو ژاپن با عنوان "خروج مغزها و نخبگان و لزوم اتخاذ ترفندهای جهانی برای مقابله با آن"، افزود: در آمارهای غیر رسمی، این آمار حدود 250 میلیون نفر ذکر می‌شود.
کبکانیان با بیان این که در سال­های اخیر، به دلایل مختلفی پدیده خروج نخبگان (Brain Drain) ابعاد بسیار متفاوتی یافته است، گفت: مسائلی همچون رشد جمعیت و عدم سرمایه گذاری به موقع و برنامه ریزی اشتغال برای همه مردم در برخی جوامع، بروز حوادث و پدیده هایی همچون جنگ، برخی تحولات اجتماعی و تنش های قومی-مذهبی و بلایای طبیعی،از جمله این پدیده ها هستند.
وی افزود: افزایش امکان ارتباط بین جوامع، جهانی سازی و از همه مهمتر تحمیل عملی الگوهای جدید زندگی اجتماعی هماهنگ با سیاست های تهاجمی تجاری – صنعتی جوامع پیشرفته و وجود برنامه های اجتماعی- اقتصادی بزرگ در بسیاری از جوامع که نیاز به نیروهای کارآمد را افزایش داده است، از دیگر عوامل مهم در این زمینه محسوب می شوند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به ارتقای نقش و جایگاه علم و فناوری در جوامع انسانی در سالهای اخیر، بخشی از این پدیده، یعنی خروج مغزها و نخبگان، به دلیل نقش ویژه آنان، مورد توجه و حساسیت فوق العاده قرار گرفته است.
معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به نمونه خروج نخبگان از ایران اشاره کرد و افزود: آمار کلی خروج ایرانیان از کشور و اقامت در سایر نقاط جهان در سال 2001 میلادی، بین 2 تا 7 میلیون ذکر شده است که این رقم بین 1 تا 2 درصد آمار جهانی در این زمینه و 3 تا 10 درصد جمعیت ایران است.
کبکانیان با بیان این که اکثر این ایرانیان، صاحبان سرمایه، فن آوری و موقعیت اجتماعی ویژه هستند، گفت: برای نمونه 46 در صد از این افراد دارای تحصیلات عالی، 42 درصد دارای توانایی های علمی - فنی بالا و 22 درصد آنان صاحبان شرکتهای بزرگ تجاری، کارخانه‌های صنعتی، بیمارستان، ورزشگاه و ... هستند.
به گفته کبکانیان، میانگین درآمد ایرانیان مقیم خارج از کشور 55 هزار دلار در سال است که بالاتر از میانگین درآمد شهروندان آمریکایی یعنی 35 هزار دلار می باشد.
بر اساس آمار صندوق بین المللی پول (International Monetary Fund) و بنابر تحقیقی که در سال 2003 میلادی ، بر روی 61 کشور انجام شد، ایران بالاترین آمار خروج مغزها را در بین کشورهای در حال توسعه به خود اختصاص داده است.
معاون وزیر علوم خاطرنشان کرد: بر اساس این آمار ، هر ساله بیش از 150 هزار ایرانی تحصیل کرده، به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند که بیشتر آنها در آمریکا مستقر هستند،90 نفر از 125 نفر دانش آموزی که در سه سال گذشته (مرجع سال 2002) در المپیادهای جهانی رتبه کسب کرده‌اند، هم اکنون در دانشگاه‌های آمریکا تحصیل می‌کنند.
کبکانیان هزینه فرار مغزها برای جمهوری اسلامی ایران را بسیار بالا عنوان کرد و افزود : بر مبنای قیمتهای سال 2002 میلادی این رقم سالانه حدود 50 میلیار دلار برآورد شده است.
وی با بیان این که بررسی ها، عمده ترین علت این رشد خروج نخبگان را به همزمانی دو پدیده داخلی و خارجی نسبت داده اند، گفت: پدیده داخلی، سرمایه گذاری بسیار وسیع ایران در امر آموزش عالی و توسعه منابع انسانی در سال های اخیر است.
وی افزود: آمار های ارایه شده در ارتقای کمی و کیفی نیروی انسانی با تحصیلات عالیه در ایران، حاکی از رشد بسیار قابل ملاحظه و کم نظیر در سطح جهانی است به طوری که در مدت چند سال، تقریبا در همه زمینه های مورد نظر، تعداد فارغ التحصیلان دانشگاه های ایران، چند برابر شده و بدیهی است، فراهم کردن زمینه اشتغال این فارغ التحصیلان، به زمان بیشتری نیاز دارد. معاون پژوهشی وزیر علوم،تحقیقات وفناوری ایران در ادامه سخنرانی خود گفت: واقعیت آن است که هرچند در ایران برنامه های وسیعی برای این منظور اندیشیده شده است، ساختارهای لازم بکار گیری نیروی انسانی در ایران نتوانسته است با همان سرعت توسعه نیروها و منابع انسانی در جامعه گسترش یابد.
کبکانیان، افزود: شاید اگر عامل خارجی، یعنی برنامه­ها و هجوم کشورهای صنعتی برای جذب فارغ التحصیلان با استعداد در ایران نبود، در مدت چند سال همه این نیروها در کشور به کار گرفته می شدند، اما یک واقعیت تعیین کننده آن است که سیستم و چرخه علم و فناوری کشورهای پیشرفته، با نیرو های توسعه یافته در دیگر کشورها می چرخد.
وی ادامه داد: همین امر در سالهای اخیر علت اصلی خروج مغزها از ایران بوده است و به عبارت دیگر سیستم علم و فناوری کشور های غربی، در موضوع جذب نیروهای انسانی زبده، رقیبی برای جوامع پرورش دهنده آن نیروها محسوب می شوند.
به گفته کبکانیان ، نشانه های بسیاری در دست است حاکی از این که مراجع و محافلی در کشور های مقصد مهاجرت، به طور یک جانبه و بدون هماهنگی با جامعه ایران، با برنامه های وسیع تبلیغاتی، در پوشش همکاری های علمی و حتی ارایه کمک ها و بورس ها، تلاش بسیار وسیعی برای جذب نخبگان ایرانی دارند.
وی گفت: این امر فرصت بهره برداری از نیروی انسانی را از جامعه ایران گرفته و این ذهنیت را در آحاد اجتماع بوجود می آورد که جوامع پیشرفته به این ترتیب ، منابع انسانی و ثمرات سرمایه گذاری جامعه در توسعه آن را به یغما می برند که این مسئله خود عاملی برای ایجاد تنش بین جوامع است.
وی به تاثیرات منفی خروج نخبگان از ایران اشاره کرد و گفت: پایین آوردن بهره وری هزینه های انجام شده روی آموزش عالی و پژوهش، کم شدن پذیرش عمومی نسبت به بودجه آموزش عالی و پژوهش در جامعه،ایجاد محدودیت های جدی در پیاده سازی برنامه های توسعه به دلیل کاهش پتانسیل کشور در کارآفرینی و اشتغال، تضعیف جایگاه جامعه در رقابت با دیگر جوامع بخصوص در حوزه های تکنولوژیک، از جمله این تاثیرات منفی بشمار می روند.
کبکانیان، افزود: تاثیر نامطلوب خروج نخبگان بر روحیه ملی و با توجه به نحوه حضور نخبگان در دیگر کشورها از موضع ضعف، ایجاد زمینه برای سازمان دهی فعالیت های ضد حکومتی علیه ایران، استفاده تبلیغاتی برای ناکارآمد نشان دادن سیستم اداره جامعه از دیگر تاثیرات منفی خروج نخبگان از ایران محسوب می شوند.
معاون وزیر علوم، گفت: بر این اساس از نگاه جامعه ایران ، پدیده خروج مغزها یک بازی برد- باخت است که به طور خواسته یا ناخواسته، توسط محافلی درجوامع غربی به راه افتاده و با توجه به ابعاد موضوع، شرایطی اضطراری را بوجود آورده است و لذا مسئولین آموزش عالی و همچنین علم و فناوری در ایران با توسل به روش های مختلف ، در صدد جلوگیری از گسترش و تداوم این پدیده بوده­اند.
کبکانیان با بیان این این که واقعیت آن است که این خطر برای بقیه جوامع نیز کم و بیش وجود دارد، برنامه ها و اقدامات ملی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با پدیده خروج مغزها را برشمرد.
وی اظهارداشت: برنامه جمهوری اسلامی ایران، برای مقابله با این پدیده مخرب ، در دو محور اصلی قابل تشریح است که محور اول ایجاد زمینه بکارگیری نیروهای انسانی توسعه یافته در جامعه و محور دوم تبدیل مفهوم خروج مغز ها به گردش مغز هاست.
وی ، گفت: حوزه هدف محور اول ، نیرو های انسانی توسعه یافته ای هستند که در ایران حضور دارند و به دلیل آماده نبودن شرایط جذب به بازار کار شایسته، در مورد آنها خطر خروج وجود دارد.
به گفته کبکانیان، با توجه به حجم وسیع این نیروها، برنامه­های ساختاری بسیار وسیعی در ایران پیش بینی و به اقدام رسیده است که تاسیس و راه اندازی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با ریاست رییس جمهور و تغییر ساختار، وظایف و حتی نام وزارت فرهنگ و آموزش عالی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، از جمله مهمترین این برنامه ها محسوب می شود.
وی افزود: ایجاد معاونت علمی و فناوری در نهاد ریاست جمهوری، ایجاد معاونت فناوری در وزارت جدید علوم، تحقیقات و فناوری، توسعه وسیع پارک های علم و فناوری و مراکز رشد،
ایجاد بنیاد ملی نخبگان در نهاد ریاست جمهوری،تدوین برنامه­های تقویت/ ارتقاء ارتباط دانشگاه و صنعت و تدوین قانون مالکیت فکری و ارائه برنامه های متنوع برای تقویت آن، از دیگر برنامه های ساختاری پیش بینی شده در ایران در این زمینه است.
معاون وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری با بیان این که محور دوم در برنامه­های جمهوری اسلامی ایران گردش مغزهاست، گفت: اگر چه ممکن است برخی تمایلات به صورت سنتی در هر کشوری برای بازگرداندن نخبگان مقیم خارج وجود داشته باشد که معتقدند باید به هر بهایی از خروج مغز ها جلوگیری نمود و حتی آنها را مجبور به بازگشت به وطن کرد، وجه غالب دیدگاه متفکران و دست اندرکاران در ایران به گونه ای دیگر می­اندیشند.
کبکانیان، افزود: در دیدگاه مزبور، اگر ایرانیان نخبه مقیم خارج، به دلایلی آمادگی بازگشت به کشور را نداشته باشند، حفظ ارتباط با میهن و تداوم آن و ارتقای نقش آنها در فعالیت های علم و فناوری کشور در اولویت قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا برنامه ریزان کشور پنج دسته از سیاست ها را از جمله سیاست‌ های جذب و اطلاع رسانی اولیه یا تشویق نخبگان به بازگرداندن فعالیت هایشان به کشور،
سیاست‌ های حمایت از کارآفرینی برای نخبگانی که به وطن بازگشته اند، سیاست‌های تداوم ارتباط با خارج از کشور، سیاست‌های مرتبط با رفع مشکلات جانبی نخبگان خارج از کشور و جلب مشارکت و همکاری با مراکز آموزشی موفق در دنیا را در دستور کار قرار داده اند.
به گفته کبکانیان ، واقعیت آن است که تعداد کشورهایی که با این مشکل روبرو هستند زیاد و در حال افزایش است و بر این اساس جلوگیری از پدیده خروج مغزها، می تواند به یکی از موضوعات اصلی همکاری های بین المللی تبدیل شود.
وی افزود: در این میان می توان سه محور عمده همکاری از جمله همکاری فرهنگی تبلیغاتی، که بر اساس مقابله با وجه منفی جهانی سازی و یک شکل سازی و تحمیل الگوی زندگی غربی شکل می گیرد، را برشمرد.
وی اضافه کرد: در این همکاری فرهنگی باید جنبه­های مثبت و سازنده ارتباطات جهانی ملت­ها، بخصوص رویکرد عدالت محوری، مد نظر قرار داشته باشد.
معاون وزیر علوم ، گفت: استفاده از ظرفیت های مکمل علم و فناوری، با هماهنگی چند جانبه میان کشورهایی که از فرهنگ­های قومی و مشترک برخوردارند نیز می­تواند به بالفعل در آوردن استعدادهای نخبگان بدون ضرورت خروج آنان منجر گردد.
کبکانیان، افزود: تبادل تجارب مدیریتی در کشورهای مختلف مربوط به مقابله با این پدیده چه از نظر فرهنگی و چه از نظر حقوقی- قانونی و یا برنامه­های اقناع و بکارگیری نخبگان از دیگر محورهای عمده همکاری مشترک کشورها است.
اجلاس جهانی "علم و فناوری در جامعه" با حضور وزیران علوم کشورهای مختلف جهان به مدت سه روز از پنجم اکتبر در شهر تاریخی کیوتو ژاپن برگزار شد.
دکتر منصور کبکانیان به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در این نشست بین المللی حضور یافت و دیدارهایی را با همتایان خود و نیز وزیران محیط زیست برخی کشورها برگزار کرد.

منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی

dadash-mohsen - ایران - تهران
بگذارید بروند اینها که نخبه نیستند پخمه هستند! وگرنه ایران عزیز را ترک نمی کردند. کسی که از پول این مردم بدبخت تا اینجا رسیده و حالا به جای خدمت به مردم سر از کشورهای دیگر در می اورد. بهتر است برود.
به نظرم یکی از مقصران مشکلات کنونی کشور تحصیل کردگان ان هستند.
چهار‌شنبه 17 مهر 1387

Mahdadiii - یوگاندا - کامپالا
مهاجرت نه جانم! فرار
چهار‌شنبه 17 مهر 1387

Ronak-switzerland - سویس - زوریخ

من اسم این پدیده را نجات مغزها میگذارم. مغزهایی که اگر در ایران بمانند یا دیوانه و روانی میشوند یا به جرم اقدام علیه امنیت ملی (به هر نحو) سر از زندان در می آورند و یا در نهایت خوش شانسی راننده تاکسی میشوند. در ضمن dadash-mohsen - ایران - تهران : داداش محسن همه ایرانیها عاشق ایرانند اما در خارج ازایران بهتر میتوانند به ان خدمت کنند.
چهار‌شنبه 17 مهر 1387

ع.م.غ - امارات - دبی
dadash-mohsen - ایران - تهران اشتباه به عرض رسوندن. اونایی که از پول مردم بدبخت به جایی رسیدن همون ایران تشریف دارن و تا بیرونشون نکنن هیجا نمی رن. در ضمن اگر پخمه بودن جایی راشون نمی دادن و مجبور بودن ایرات ن بمونن و مثل عقده ای ها در مورد مردم نظر بدن
چهار‌شنبه 17 مهر 1387

shir o khorshid - ایران - اصفهان
به نظر منت بروند بهتر است چون در صورت ماندن نه تنها به مردم نمیتوانند کمکی کنند بلکه در راستای برابری انسانها در اسلام جمهوری اسلامی باید غلام آقا شوند
در ضمن آقای قوزقیش خیلی با حالی کار باحالی کردی با این اسم آی دی انتخاب کردن
چهار‌شنبه 17 مهر 1387

omid_aria - انگلستان - لیدز
dadash-mohsen - ایران - تهران
آره دیگه همه بشن بیسواد که 2 تا مثل تو و استادت احمقی نژاد بتونن چرت و پرت بگن .... جمع کن برو تو لیاقت استفاده از کامپیوتر و اینترنت رو نداری
چهار‌شنبه 17 مهر 1387

amirpersia - سوئد - استکهلم
مملکتی که برات بشه زندان/همون بهتر که ببوسیش وبری!!!
وطن ادم جاییه که توش به راحتی و بدون دغدغه ی فکری وبا ازادی عقیده وبیان بتونه زندگی کنه. حکومت مذهبی که به دانش و اندیشه هیچ اهمیتی نمیده و از علم و امکانت موجود جهت ساخت ابزار ارعاب و شکنجه مردمش استفاده میکنه/ لیاقت وجود این سرمایه ها رو در کشور نداره.
چهار‌شنبه 17 مهر 1387

ezatdf - ایران - تهران
dadash-mohsen - ایران - تهران
آقا شما چرا ناراحتی به جای همین پخمه ها ! الحمدلله دولت جمهوری اسلامی آنقدر سیاه برزنگی از آفریقا توی حوزه های علمیه بورسیه کرده که مطمپن باشید احساس کمبود نخواهیدکمبود .
چهار‌شنبه 17 مهر 1387

mahsauk - انگلستان - لیدز
کشوری که من به عنوان یه معلم حق استفاده از عطر رو نداشتم و مدیر ترجیح میداد با بوی گوسفند بره سر کار معلومه که عاقلاش فرار میکنن !!!!!!!
چهار‌شنبه 17 مهر 1387

high_hopes - هلند - روتردام
dadash-mohsen - ایران - تهران
تو جامعه ای که امثاله تو صاحب نظر شدن دیگه جای زندگی نیست. یک بار قراره زندگی کنیم پس می خاهیم ازاد زندگی کنیم ایا تو ایران میتونیم؟؟؟
در ضمن پوله زحمت پدران و خودمونو خرج میکنیم از ایرانه عزیز هم اونی که به ما میرسه انزجاری هست که از رئیس جمهور و دارو دستش نصیبمون میشه... اونهایی هم که که دلشون به حاله مردمه بدبخت میسوزه به جای گیر دادن به خارج نشینها شرایطو برای برگشت این همه مغز و اندیشمندهای ایرانی خارج از کشور فراهم کنن. نکنه توقع دارین دانشمندها مهندسین و دکترها و سرمایه دارهای خارج از کشور پاشن بیانو تو ایرانی که حاکماش زمانه رو با عصر حجر اشتباه گرفتن زندگی کنن؟؟؟؟
چهار‌شنبه 17 مهر 1387

soofara - ایران - شیراز
خمینی سال58 گفت بگذارید بروند این مغز های سفلیسی ما عاشق شهادت میخواهیم نه این مغز های معیوب را.ها نه
چهار‌شنبه 17 مهر 1387

ssaarraa - ترکیه - انکارا
dadash-mohsen - ایران - تهران
تو یا خلئ یا بئ سوادی یا تو یه علم دیگه زندگی می کنی
من توی ایران دبیرستان رفتم تو ترکیه دانشگاه الان هم تو کانادا درس می خونم نمئ خواهم تعریف کنم ولی نظریه تولید انرژی از فشا ر را که تا 10 سال دیگه عملئ میشه را من دادم میدونی اگه تو ایران می موندم الان داشتم چی کار مئ کردم ؟ تا الان به خاطر صحبت با همکلاسی پسرم تو کلاس یا ازمایشگاه یا کانتئن از دانشگاه اخراج میشدم یا تو زندان بودم یا .... یا بلاهای دیگه اخیرا سر دخترای دانشجو تو ایران زیاد میاد
تو یه حسود بئ مصرفی
چهار‌شنبه 17 مهر 1387

gol222 - سوپد - هلسینگبوری
چشم شما بیسوادها روشن.توکه ماه پیش گفتی ادم باسواد بدرد ما نمیخورد عوضی. مرگ به شما جنایتکاران که تا بحال 7میلیون ایرانی رافراردادید. مرگ بر ارتجاع به سرکردگی امریکا و انگلیس.
چهار‌شنبه 17 مهر 1387

vahid.sharifi - کانادا - ونکوور
وقتی یک نخبه تازه بخواد 2 سال عمرش رو تو سربازی تلف کنه همون بهتر که بره.
چهار‌شنبه 17 مهر 1387

Mehrdadpars - آلمان - دوسلدورف
dadash-mohsen - ایران - تهران = محسن قوز قیش - نروژ - اسلو

این یکی هم بزودی هک میشه . . . . !
چهار‌شنبه 17 مهر 1387

parviz1 - انگلستان - کترینگ
تو کشوریکه رهبرش سواد و تخصص نداره و از جنایتکاران و مزدوران برای بقای حکومت جهل استفاده میکنه دیگه چه انتظار میشه داشت!!!!یک مشت قوزی و امثال اینها که تو همدان خانم دکتر را بهش تجاوز کردن و کشتن یا تو دانشگاه زنجان و یا دانشگاه لاهیجان و تهران و جنایاتیکه هر روز دارن براتون انجام میدن و یا همین مرتیکه تیغ کش یا وزیر کشور که به ناموس ملت تجاوز کرده یا خود رهبر که بحقوق ملت و آزادی ملت تجاوز میکنه و ملت حتا در منزل شخصی خودشون هم آسایش و آرامش ندارن و هزاران هزار جنایت و دزدی و بیناموسی و وطن فروشی و شکنجه ها که به ملت میدهید ملت را فرای داده!!!!چطور زمان شاه نه تنها فراری در بین نبوده بلکه از خارج هم ملتهای مختلف از آمریکایی و اروپایی گرفته تا خاور دور همه و همه برای آبادی ایران با ملت ایران دست در دست هم مشغول آباد کردن و ساختن کشور بودن!!!!!از روزیکه خمینی .... اومد و فقط مرگ بر این و مرگ بر آن راه انداخت و ملت را بخاطر مخالفت با رفتار جنایتکارانه اش کشت و یا برای جنگ صدها هزار بیگناه جان خود را از دست دادن و یا هر روز ملت را در زندانها و زیر شنکنه کشتند و روز بروز هم بدتر و بدتر شد و یک مشت بیسواد هم دارای مقام وزارت و ریاست و فقط اموال کشور را بغارت بردن و قشر تحصیلکرده را فرای دادند!!!!بهتر است میفرمودند که فراری دادن قشر تحصیلکرده و کشتن باقیمنده آنها در زندانها و نابود کردن ایران به بهای (جمهوری اسهالی)!!!و اما باید بدانند که ایرانی هر کجا که هست ایرانیست و قلبش برای وطن میتپد و بمجرد اینکه این حکومت جهل نابود گردد به میدان خواهند آمد و کشور را دوباره خواهند ساخت.دوباره میسازمت وطن---اگر چه با استخوان خویش.یا.دست در دست هم کنیم بمهر----میهن خویش را کنیم آباد.زنده باد ایرانیان وطن پرست در سراسر جهان پهناور که لحظه شماری میکنند برای ساختن ایرانی نوین برای نسلهای آینده بدون ملا و جهل و دزدی و جنایت وطن فروشی.ایرانی پر از محبت و شادی و عشق به همنوع و انسانیت در جهانی آزاد.
چهار‌شنبه 17 مهر 1387

barbud_daneshmand - بلزیک - گنت
dadash-mohsen - ایران - تهران
بگذارید بروند اینها که نخبه نیستند پخمه هستند

عزیز پخمه این حکومت نادان است.چرا زمان شاه ژاپنیها برای کار میامدند ایران اقای دانا؟؟؟؟!!!!!!!.
چهار‌شنبه 17 مهر 1387

sina_jan - استرالیا - سیدنی
حق دارند مهاجرت کنند. اخر در یک مملکتی با حکومت شبه طالبانی چه انتظاری میشه داشت....طالبان افغانستان عقب مانده را چنان به قهقرا برد که امیدی به درست شدنش نیست...حکومت ملایان هم هر چه تلاش کرد به لطف اگاهی تحصیلکردگان جوان ایرانی نتوانست انچنان که میخواست ایران را ویران کند...در نتیجه تصمیم به فراری دادنشان از سرزمین مادریشان گرفت...اگر ایرانیان از کشورشان مهاجرت میکنند همواره دلهایشان برای ایران میتپد...چشم انتظار روزی هستند که این ددمنشان از سرزمینشان رخت برکنده و به میهنشان بازگردند....روا نیست انسانها را به خاطر عدم تحمل و سرسپردگی به زورگویان سرزنش کرد....هرچند خانواده و فرزندان همین زورگویان دیوسرشت هم حاضر به زندگی در جهنمی که پدرانشان ساخته اند نیستند....
چهار‌شنبه 17 مهر 1387

Pasargad-SoS - ایران - پاسارگاد
مملکت ما که مقام معظم ولایت فقیه را داره دیگه نخبه می خواد چیکار؟ ایشون 1 تنه از 70 میلیون نفر عقلشون بیشتر میرسه حالا گیرم یه 400-500 هزار تا از این 70 میلیون هم فرار کردن رفتن!
پنج‌شنبه 18 مهر 1387

nima.1356 - ایران - تهران
دوستان محترم اشتباه نکنید این فرار مغزها نیست بلکه ماندن خنگهاست
پنج‌شنبه 18 مهر 1387

sadeghkhan - کانادا -
dadash-mohsen - ایران - تهران
مملکتی که یک مشت اویار و چوپان و باغبان ، کله پاچه پز بشوند رئیس روسات ادارات چه انتظاری داری؟ یادم می آد دوران دانشگاه با هزار بدبختی و گردن کج کردن و تو صف رفتن کتاب می گرفتیم ،‌اونم با اون کتابهای در پیتی !
حتما هم یک نخبه باید بمونه و فیلتر شکنها را هر شب چک کنه و پیدا کنه تا بتونه چند تا مطلب بتونه تو اینترنت پیدا کنه ! ایران جائی برای نخبه نگذاشته !
عدم آزادی برای یک نخبه از مرگ بدتر است ، امیدوارم روزی برسه که مملکت واقعا به دست نخبگان بیفته نه خفتگان !
پنج‌شنبه 18 مهر 1387

agrin - استرالیا - سیدنی
جامعه ایران: فقر.اعتیاد. فحشا. بی بندوباری
اقتصاد ایران: هرروز بدتراز دیروز.(تورم بالای 20 درصد)
سیاست ایران: اعدام. ترور. زندان. رعب و وحشت
خط مشی دولت مردان ایران:کلاهبرداری. دزدی. ریاکاری
اموزش ایران:تبلیغ جنگ. خشونت. تحریف تاریخ
ظاهرن همچین کشوری بهترین جای دنیاست واسه داداش محسن
پنج‌شنبه 18 مهر 1387

آنتی اسلام - ایران - اهواز
dadash-mohsen - ایران - تهران
بعد از این همه درس خوندن و زحمت کشیدن توی این حکومت دیکتاتوری بمونن تا امثال تو به اونها بگن: ریشت کمه - آستینت کوتاهه - موهات از رو سریت اومده بیرون - دمپا شلوارت کوتاه- و......
اونا برن خارج از کشور خوب میکنند اما تو و امثال تو بمونین توی ایران تا به وقتش ما ایرانیان واقعی دونه دونه موهاتون رو از کله ..بکنیم
جاوید شاه
پنج‌شنبه 18 مهر 1387

آذربهدخت - ایران - تهران
فقط دانش آموخته ها نیستن که دارن میرن و میخوان برن؛ همه داریم از فشار خفه میشیم . کسی هم که مونده چاره ای نداشته . در بهترین حالت اگه کار خوب و بدون تنش با درآمد کافی داشته باشی و هر ساعت تن و بدنت از دست همکارات نلرزه و ساعتها واسه یه کار کوچک توی ترافیک نمونی و دهنت به ناسزا باز نشه و کارهای اداری و بانکیت بدون زد و بند و پارتی تراشی زود انجام بشه و ....... بازهم خوشبخت نخواهی بود چون آزاد نیستی.
دوری از میهن و عزیزان آسون که نیست بسیار هم سخته اما بدتر از همه اینه که همه این بدبختی ها رو داشته باشی و توی کشور خودت از فشار تنهایی هر شب دهنت رو بذاری روی بالش و جیغ بزنی. اونوقت ترجیح میدی که پاشی بری اونور آب! اونجایی که راحتی و تنها نه اینجایی که ناراحتی و تنها !
پنج‌شنبه 18 مهر 1387

kamrun - ایران - تهران
سلام. منم می خوام برم اما پول کافی ندارم.
هرگز از مرگ نهراسیدم
آری هراس من
همه از مردن در سرزمینی است
که مزد گورکن در آن از آزادی آدمی افزون باشد
پنج‌شنبه 18 مهر 1387

bodyline - اسکاتلاند - گلسگو
خود خمینی گفته بود بروند مغز ها بروند در ساندویچ فروشی مغز زیاد هست!!!!!
... انقدر بیسواد بود 8 سال عراق زندگی کرد عربی نمی تونست حرف بزنه 4سال پاریس بود دریق از 1 بوقژو موسیو امساله
dadash-mohsen - ایران - تهران
باید اینجا ... بنویسن تا دلشون اروم بگیره
پنج‌شنبه 18 مهر 1387

TAAT - ایران - اردبیل
یکی از بدترین خیانتها ،دادن مدرک الکی در رشته های الکی برای این مدیران آبکی بود.مثل اعطای کیلوئی مدرک دکترای مدیریت به آقایان توسط سازمان مدیریت دولتی و به دنبال آن سهمیه های عجیب و غریب برای اکثریّت قریب به اتّفاق آقازاده ها برای تحصیل بورسیه ای با پول و سهمیه دولت ایران در بهترین دانشگاههای خارجی که حتی صدای روزنامه کیهان را هم درآورد. حالا شما برو با زحمت در هاروارد درس بخوان و دکتری بگیر. به محض برگشتن به ایران یارو میگوید:تو دکتری ولی زیاد به خودت نگیر . تو هنوز بچه بودی ما دو سه تا از این مدرک ها داشتیم...!!
پنج‌شنبه 18 مهر 1387

ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو
انقلابیون بدانید که این شما بودید که از اولین روز از خمینی حمایت کردید در حالی که خمینی موضع خود را از درون هواپیما مشخص کرد احساس به ایران؟؟هیچ!!اقتصاد؟؟؟ مال خر.....روشنفکر؟؟ احمق!!!
بدین ترتیب بزرگترین فاجعه ی تاریخ در 80 سال اخیر اتفاق افتاد یک مشت وطن فروش شهوتران قاتل و دزد زمام امور را در دست گرفتند و این شد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!اسلامتان پیروز شد.
پنج‌شنبه 18 مهر 1387

گربه ای پرنده خواه - ایران - تهران
بیچاره آقا محسن حالا یه حرفی زد نظرش بود چه تخطئه ای! تازه انگار همه نظردهنده هایی که از خارج بودند از مغزهای فراری هستند که به نمایندگی از اون ها حرف می زنن؟
پنج‌شنبه 18 مهر 1387

shabnam anti mammad! - استرالیا - سیدنی
من سال 1383 واسه استخدام در هرسین تقاضا دادم. فوق لیسانس میخواستن که فقط من شرایطش رو داشتم. ازمونی هم در کار نبود که بگم رد شدم ولی قبولم نکردن و یک نورچشمی لیسانس از دانشگاه دارقوزآباد علیا رو استخدام کردن. همون سال به سیدنی اومدم و در سه جای مختلف همزمان پذیرفته شدم و ازون موقع تا حالا در یکی از بهترین ... های استرالیا مشغول به کار هستم. مادرم بهم گفت هیچوقت دوباره به مملکتی برنگرد که حتی جایی در یک شهر کوچک دورافتاده نداشتی. داستان من داستان هزارها ایرانیه...
جمعه 19 مهر 1387

maria.writer - دانمارگ - وایله
ایرانیها از دست خودشونم فراریند.یه تیتر بهتر نجات جان از ایران
جمعه 19 مهر 1387

farhad_uk - انگلیس - لندن
جاوید شاه
شنبه 20 مهر 1387

farhad_uk - انگلیس - لندن
تو زمان شاه با 30 میلیون جمعیت 4 میلیون خارجی هم واسه کار تو ایران بودند ولی امروز.....
شنبه 20 مهر 1387

بابک - ایران - سبزوار
از برکات جمهوری غیر اسلامی پولش را خرج تروریست ها می کند تحصیل کرده هایش باید بروند خارج
سه‌شنبه 23 مهر 1387

+0
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.