سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه، در شصتمین سال تاسیس « سولیدر»، برنده جایزه سال ۲۰۰۸ ، این نهاد شد.
سولیدر در سال ۱۹۴۸ میلادی در راستای کمک بین المللی به کارگران جهان تاسیس شد و با کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری، کنفدراسیون اتحادیه های کارگری اروپا و سازمان بین المللی کار، «آی ال او»، همکاری می کند.
این نهاد غیر دولتی بین المللی هر ساله، جایزه رز نقره ای را به افراد و نهادهایی که در راه عدالت اجتماعی، برابری و حقوق کارگران مبارزه و تلاش می کنند، اهدا می کند.
این جایزه در سال ۲۰۰۵ میلادی به خوان سوماویا، رییس سازمان بین المللی کار اهدا شده بود.
قرار است که مراسم اهدای جوایز امسال، روز پانزدهم اکتبر در پارلمان اروپا انجام شود. هنوز مشخص نیست که آیا نماینده سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه امکان شرکت در این مراسم و دریافت جایزه را خواهد داشت یا خیر.
در حال حاضر، منصور اسانلو، رییس این سندیکای غیر دولتی، در زندان به سر می برد.
پیشتر، وی برنده جایزه سال ۲۰۰۸ میلادی فدراسیون اتحادیه های کارگری هلند شده بود. نام جایزه این تشکل هلندی، به نام یک فعال زن سندیکایی در السالودور که به قتل رسیده بود، « الیزابت ولاسکوئز» نام گذاری شده است و از سال ۱۹۹۱ میلادی، هر دو سال یک بار، به فعالان سندیکایی که تحت شرایط سخت و با قبول خطرهای امنیتی در جهت احقاق حقوق صنفی تلاش می کنند، داده می شود.
آقای اسانلو از تیر ماه سال گذشته به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در زندان به سر می برد. وی به پنج سال زندان محکوم شده است.
جمهوری اسلامی ایران به طور معمول، فعالان اجتماعی را به اتهاماتی همچون اقدام علیه امنیت ملی متهم می کند. اتهاماتی که مورد اعتراض سازمان های اجتماعی و حقوق بشری در ایران و جهان قرار دارد.
داوود نوروزی، از اعضای هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، با قدردانی از همبستگی بین المللی با سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه که در ایران تحت فشار قرار دارد، به « رادیو فردا» گفت: وفتی که یک جایزه از سوی یک نهاد بین المللی به یک سندیکا تعلق می گیرد، نشاندهنده اوج فعالیت های آن سندیکا در جهت حقوق کارگران عضو آن است.
وی تاثیر دریافت جایزه رز نقره ای را برای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه مثبت ارزیابی کرد و افزود: اهدای این گونه جوایز که نشاندهنده توجه اتحادیه های بین المللی کارگری به سندیکای ما است، می تواند تاثیر مثبتی بر جناح ها و در کل، حکومت و رویکردش نسبت به سندیکا بگذارد.
اعمال فشار بر منصور اسانلو در زندان
در این میان، اخبار رسیده از ایران، حکایت از اعمال فشار بر منصور اسانلو در زندان گوهر دشت کرج دارد.
به گفته نزدیکان رییس زندانی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه، در حالی که مقام های زندان وی را در میان مجرمان عادی قرار داده اند، قاضی حداد، معاون دادستانی تهران، از موافقت با اعزام آقای اسانلو به بیمارستان خودداری می کند.
بر اساس این گزارش ها، منصور اسانلو دچار ناراحتی از ناحیه چشم و بیماری قلبی است.
وی که چندی پیش تحت عمل جراحی چشم قرار گرفت، باید برای کشیدن بخیه چشم خود به بیمارستان مراجعه کند، اما به رغم تاکید پزشکان معالجش، تاکنون این موضوع تحقق نیافته و گفته می شود که چشم آقای اسانلو چرک کرده است.
در عین حال، به رغم تاکید پزشکان زندان گوهر دشت مبنی بر نیاز اعزام منصور اسانلو به بیمارستان به خاطر بیماری قلبی اش، قاضی حداد درخواست خانواده او را بی پاسخ گذاشته است.
آقای نوروزی این گونه برخوردها با آقای اسانلو را غیرقانونی دانست و اضافه کرد: هر زندانی حق دارد از یک سری حقوق برخوردار باشد و هیچکس هم نمی تواند منکر این موضوع باشد.
این عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه خواستار برخورداری منصور اسانلو از حق دسترسی به معالجات پزشکی شد و گفت: هر کسی که مانع این دسترسی شود، بر خلاف حقوق بشر رفتار کرده است.
احکام دوگانه دیوان عدالت اداری
در روزهای اخیر، دیوان عدالت اداری احکام اخراج گروهی از کارگران شرکت واحد را تایید کرد.
داوود نوروزی، سعید ترابیان، رضا فاضلی، علی اکبر پیر هادی، رضا نعمتی پور، منصور حیات غیبی، عطا باباخانی، سلطان علی شکاری، وهاب محمدی، امیر تاخیری، داوود رضوی، ناصر غلامی، غلامرضا خانی از جمله این کارگران هستند.
اخراج شدگان، از جمله کارگرانی هستند که در جریان اعتصاب هزاران کارگر شرکت واحد در تهران، اخراج، بازداشت و مدتی نیز زندانی بوده اند.
این در حالی است که برای دو تن دیگر از کارگران که اتهامی مشابه داشته اند، حکم بازگشت به کار صادر شده است.
داوود نوروزی در این خصوص گفت:« حکم اخراج همه کسانی که از شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه اخراج شده بودند، به جز دو نفر؛ نعمت امیرخانی و ابراهیم مددی که حکم بازگشت به کار دریافت کرده اند، در دیوان عدالت اداری تایید شده است.»
وی با ابراز تعجب از این نوع برخورد دو گانه دیوان عدالت اداری افزود: اگر کارگران به دلیل تاسیس سندیکا اخراج شده باشند، چگونه آقای مددی که نفر دوم سندیکا بود، اخراج نشده است. ما از این تناقض ناراضی هستیم و طبق قوانین، به احکام صادر شده از سوی دیوان عدالت اداری اعتراض کرده ایم و امیدواریم که احکام اخراج ما لغو شود.
این عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه با اشاره به این موضوع که تمامی کارگران هیچ جرم غیر قانونی مرتکب نشده اند، افزود: همه این کارگران یک اتهام داشتند. پس بر اساس احکم آقایان خیرآبادی و مددی، سایرین نیز نباید اخراج شوند و باید مانند آن دو کارگر دیگر شرکت واحد، حکم بازگشت به کار دریافت کنند.
آزادی یک عضو سندیکا با وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه اعلام کرد که پس از نزدیک به سه ماه، سرانجام، یک عضو بازداشت شده این سندیکا روز ۲۵ شهریور با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.
این فعال کارگری پیشتر در روز چهارم تیر ماه، هنگامی که قصد داشت در حاشیه مراسم روز زن در ورزشگاه آزادی با مدیرعامل شرکت واحد و شهردار تهران صحبت کند، بازداشت و به بازداشتگاه اوین منتقل شد.
شرکت واحد به رغم اینکه آقای غلامحسینی حکم بازگشت به کار دریافت کرده بود، با این موضوع مخالفت می کرد و لذا وی قصد داشت در حاشیه این مراسم، دلیل این اقدام را جویا شود.
پس از آن نیز اتهام آقای غلامحسینی، اخلال در نظم عنوان شد.
|
|
|
|